Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ajatko sinäkin pimeällä pyörällä? Poliisin ratsia puuttuu pyöräilijöiden valoihin alkuillasta Jyväskylässä

Liikenneturvan ja Poliisin ratsiassa Jyväskylässä seurataan pyöräilijoiden lisäksi sähköpotkulautailijoita ja jalankulkijoita.

Rovaniemen keskustan katutyöt päättymässä, osa töistä jää ensi kesään

Autoliikenne palaa vilkkaalle bussikadulle Ruokasenkadulle 15. marraskuuta mennessä.

Vanajan sillan uusimistyö alkaa lokakuun lopulla – uudet liikennejärjestelyt 10-tiellä marraskuun lopusta alkaen

Hämeenlinnassa Vanajan silta on uusittava, sillä sen kantavuudessa ja kunnossa on puutteita. Vanajan sillan uusiminen on vaativa kohde.

Oulussa pidetään 150 kilometriä pyöräteitä huippukunnossa talvellakin – pyöräilyagentit raportoivat havainnoistaan

Ylimpään luokkaan on valittu ruuhkaisimpia Oulun keskustaan suuntautuvia väyliä. Urakoitsijan pitää esimerkiksi olla auraamassa tällaisia pyöräteitä jo silloin, kun lunta on satanut kaksi senttiä.

Hämeenlinnan Sibeliuksenkadun pyörätiesuunnitelma sai tyrmäyksen lautakunnassa – päätös syntyi tiukan äänestyksen jälkeen

Sibeliuksenkadun pyörätiesuunnitelmia on vatvottu pitkään. Suunnitelma herätti vastustusta, koska sen veisi nelisenkymmentä parkkipaikkaa kadun varrelta.

Nostotyö katkaisee Kaivokadun autoliikenteen idän suuntaan

Kiertotie kulkee Eteläesplanadin kautta. Poikkeusjärjestelyt jatkuvat perjantaiaamuun.

Pyörätietä kunnostetaan Vaasassa Sepänkyläntiellä

Kunnostettava kevyen liikenteen väylä kulkee ohi tontin, jossa sijaitsevat McDonalds ja pian avattava Lidl.

Poliisi antoi kymmenille pyöräilijöille sakkoja tai huomautuksia kahdessa maakunnassa tehovalvonnan aikana – Oulussa pysäytettiin myös kaksi sähköpotkulautailijaa

Poliisi huomautti paria kymmentä pyöräilijää ajovalojen puutteesta Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan alueella keskiviikkona. Oulussa pyöräilijöitä jopa sakotettiin, rikkomuksia oli yli 20 henkilöllä.

Sibeliuksenkadun pyörätie jälleen lautakunnan käsittelyyn Hämeenlinnassa

Keskustan läpi kulkeva pohjois-eteläsuuntainen pyöräreitti esitetään rakennettavaksi edelleen Sibeliuksenkadulle. Kasarmikadun vaihtoehto ei ole mukana virkamiesten valmistelemassa esityksessä.

Poliisi valvoo keskiviikkona tehostetusti pyöräilijöitä ja jalankulkijoita

Valvontapäivän aikana poliisi puuttuu kaikkiin havaittuihin liikennerikoksiin ja rikkomuksiin.

Jalankulkija jäi täysperävaunuyhdistelmän alle ylittäessään tietä Pyhäjärvellä

Poliisin mukaan täysveräpaunuyhdistelmää kuljettanut henkilö pyrki jarruttamaan ja väistämään naista.

Autoilija väistää pyöräilijää useammin kuin sääntöjen mukaan tarvitsisi – niin pitääkin, sillä siihen on ainakin kolme hyvää syytä

Aihe kuumentaa herkästi tunteita ja jakaa näkemyksiä, sillä toisten mielestä autoilijat eivät väistä edes tarpeeksi usein. Pyöräilijöitä ja autoilijoita yhdistää silti kaksi asiaa: epäselviksi koetut säännöt ja niiden heikko tuntemus.

Kokkola parantaa pyöräilyn olosuhteita apunaan satojen kaupunkilaisten palaute – ensimmäisenä tulevat nykyaikaiset pysäköintipaikat

Pyöräilyn edistämisohjelman on tarkoitus olla selkäranka vuosikymmenien kehittämiselle, mutta askelia otetaan jo. Kaupunkilaisten ääntä on kuultu, ja pyöräilijöiltä on saatu paljon tarpeellista palautetta.

Kaatuuko Liisu – vuosikymmenen merkittävin liikenneuudistus? Entä mikä on ympäristöpääkaupungin tulevaisuus?

Lahti viettää parhaillaan vuotta parrasvaloissa Euroopan ympäristöpääkaupunkina. Samaan aikaan vasta valittu kaupunkiympäristölautakunta suunnittelee kaatavansa jo päätetyt ympäristöhankkeet.

Rantavitikalla tehtävät huoltotyöt katkaisevat liikenteen noin viikoksi

Huoltotyöt vaikuttavat niin ajoneuneuvo- bussi- kuin kevyeen liikenteeseenkin.

Lounais-Suomen poliisi tehovalvoo sähköpotkulautailijoita – tilanne ei näytä "kovinkaan hyvältä"

Tehovalvontaa on tehty kuukauden ajan ja heikkojen tulosten vuoksi sitä jatketaan toistaiseksi.

Oulussa sähköpotkulaudoilla voi huristella leutona syksynä marraskuulle asti – laudat halutaan Ouluun myös ensi kesänä

Lautoja vuokraavan Lime Suomen mukaan Oulun kaupungin kanssa on sovittu lokakuun loppuun päättyvästä kaudesta, mutta sitä on mahdollista jatkaa marraskuulle, jos syksy on riittävän leuto.

Lahden kaupunkiympäristölautakunta haluaa säilyttää Mannerheiminkadun nelikaistaisena

Kaupungin liikennesuunnitelman eri kohteisiin suunnitellut rahoitukset laitettiin osittain uusiksi. Kaupunkikehitysjohtaja katsoo, että valmistelussa pitää noudattaa aiempaa valtuuston päätöstä.

Porissa kokeillaan sähköpotkulautoja vielä tänä syksynä – aluksi liikenteeseen noin 50 menopeliä

Sähköpotkulaudat ovat herättäneet kuluneen kesän aikana keskustelua puolesta ja vastaan. Porissa alkavan kokeilun ajaksi kaupunkiin tuodaan noin 50 lautaa. Mikäli kokeilun tulokset ovat hyviä, voidaan määrää lisätä ensi kesänä.

Sähköpotkulautailun kielto öisin puolittaisi sairaalahoitoa vaativat onnettomuudet – Ylilääkäri ihmettelee, miten huonossa kunnossa laudalla ajetaan

Tampereen yliopistollisen sairaalan päivystyksessä on hoidettu kesän aikana 160 sähköpotkulautailijaa. Yli puolet onnettomuuksista on sattunut yöaikaan.

Onnettomuustilasto paljastaa: Suomen vaarallisimpiin kuuluva risteys pyöräilijöille on Jyväskylän Seppälässä

Kauppakeskus Sepän takana sijaitsevassa risteyksessä on tapahtunut viime vuosina useita onnettomuuksia, joissa osallisena on ollut pyöräilijä. Liikenneturvan yhteyspäällikkö Leena Piippa muistuttaa, että autoilijan pitäisi muistaa aina käyttää vilkkua liikenneympyrästä poistuessaan ja väistää kääntyvänä ajoneuvona pyöräilijää.

Tammerkosken ylittävä tilapäinen silta puretaan – työt käynnistyvät sunnuntai-iltana

Tempon talon nurkalta Verkarantaan johtava silta rakennettiin Hämeensillan remontin vuoksi jalankulkijoita ja pyöräilijöitä varten.

Alaikäinen poika kaahasi sähköpotkulaudalla lähes 70 kilometrin tuntivauhtia pyörätiellä kaveri kyydissään Lohjalla

Yli 25 kilometriä tunnissa kulkeva sähköpotkulauta tulee rekisteröidä, ja sen ajaminen vaatii vähintään kevytmoottoripyörän ajokortin. Poliisi kehottaa vanhempia olemaan ostamatta turhan nopeita sähköpotkulautoja lapsilleen.

Tekniikan Maailma testasi: Lahdessa Suomen vaarallisimmat suojatiet

Lehden testissä kierrettiin seitsemässä suurimmassa kaupungissa ja testattiin, pysähtyykö auto, kun rinnakkaisella kaistalla on jo toinen auto pysähtyneenä suojatien kohdalla. Tulokset olivat hälyttäviä kaikkialla, mutta huonoimmat Lahdessa.

Vesijohtoverkoston huoltotyöt katkaisevat liikenteen Rovaniemen keskustassa

Huoltotyöt kestävät arviolta noin kymmenen päivää.

Varo tätä virhettä pysäköidessäsi tien vasempaan reunaan – moni parkkeeraa nyt lähemmäs suojatietä kuin on sallittua

Suojatien eteen pysäköity auto on vaarallinen jalankulkijoille. Varsinkin tietä ylittäviä lapsia on silloin vaikea nähdä ratin takaa.

Kuopion Petosella alkaa Blominkadun jalkakäytävän rakentaminen – myös Petosentien risteyksen liikennevalo-ohjausta päivitetään

Blominkadulla jalkakäytävä rakennetaan välille Palomiehenkatu–Petosentie. Samalla Petosentien liittymään rakennetaan uusi keskisaareke ja liikennevalo-ohjaus päivitetään.

Sähköpotkulautoja vuokraavat TIER, Voi ja Lime laskevat lautojensa yöllisiä nopeyksia 15 kilometriin tunnissa myös Tampereella ja Nokialla

Yhtiöt tiedottivat vuoden loppuun kestävästä kokeilusta perjantaina. Pirkanmaalla sähköpotkulautoja on vuokrattava Tampereella ja Nokialla.

Turku neuvottelee sähköpotkulautoja vuokraavien firmojen kanssa pelisäännöistä syyskuun lopulla

Tapaamisessa on määrä neuvotella ainakin lautojen nopeusrajoituksesta ja pysäköimisestä.

Savilahdentien alittava Canthian alikulkukäytävä Kuopiossa suljetaan väliaikaisesti

Alikulkukäytävä aiotaan jatkossa uusia kokonaan. Ensin se kuitenkin suljetaan väliaikaisesti, jotta kiertotie saadaan päällystettyä ja viimeisteltyä.

Jokirannan väylät tukkeutuvat – uusia reittejä kaivataan pyöräilijöille Turussa

Miljoonainvestoinnit uusiin pyöräväyliin ja liittymäkohtiin kasvattaisi polkijoiden määrää. Siitä kiittäisi myös ilmasto.

Sähköpotkulautojen nopeuksia lasketaan pysyvästi – firmat valmiita poistamaan laudat baarien läheltä, yöllinen ajokielto ei innosta

Sähköpotkulautayritykset eivät innostu yöllisestä ajokiellosta. Yrityksistä Voi kehittää ensi kesäksi tekniikkaa, jossa lauta alkaisi “vinkua” käyttäjälleen, jos tämä törttöilee liikenteessä.

Moottoripyöräilijä törmäsi kahteen nuoreen Ilmajoen mopomiitissä – yksi loukkaantui vakavasti

Poliisin tietojen mukaan moottoripyöräilijä ajoi kevyen liikenteen väylällä eturengas ilmassa.

Uudet opasteet palvelevat pyöräilijöitä ja myös muita kevyen liikenteen väylillä liikkuvia Rovaniemellä

Vanhat, 1990–luvulta peräisin olevat viitoitukset ja opasteet poistuvat sitä mukaa kun uusia asennetaan. Uusia viittoja ja opasteita on kolmenlaisia.

Iäkäs pyöräilijä menehtyi suojatiellä Kurikassa

Polkupyörällä liikkunut jäi henkilöauton alle Kurikan keskustassa.

Helsingintien varren uusi pyörätie valmistui Lappeenrannassa – uudenlaista väylää jo 4,5 kilometriä

Uudenlaisella väylällä on omat kaistansa pyöräilijöille ja kävelijöille. Valkoisen paksun viivan yli ei saisi kulkea.

Pyhäselänkadun alikulkusilta kiinni kuukaudeksi Joensuussa

Syyskuun loppuun saakka kestävien töiden aikana liikenne kulkee joko Mäntylän alikulkusillan tai Kuhasalontien ylikulkusillan kautta.

Poliisi valvoo teemapäivänä suojateiden turvallisuutta – joka viides tieliikenteen uhri menehtyy suojatiellä

Valtakunnallisen teemapäivän 24.8. tarkoituksena on lisätä kokonaisturvallisuutta suojateillä. Sakkoa voi rapsahtaa suojatietä haittaavasta pysäköimisestä tai suojatiesääntöjen laiminlyönnistä.

Poliisi valvoo huomenna tehostetusti suojatieturvallisuutta ja taajamaliikennettä Itä-Suomessa

Valvontajakso on jatkumoa Itä-Suomessa käynnissä olleelle suojatiesäännöt kunniaan -kampanjalle. Loukkaantumistilastojen mukaan tilanne Itä-Suomessa on parantunut viime vuodesta. Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden loukkaantumisia on vähemmän.

Myllysaaren silta Seinäjoella käyttökieltoon

Silta on päätetty purkaa, mutta töiden aloittaminen on siirtynyt vuoteen 2022.

Lapsi pyöräili Torniossa suojatielle päin kuorma-autoa ja loukkaantui lievästi

Poliisin mukaan kuorma-auto oli jo suojatiellä, kun pyöräilijä törmäsi sen takimmaisen akselin renkaaseen. Poliisi muistuttaa, että pyöräilijä on väistämisvelvollinen ajaessaan pyörätielle.

Turku poistaa Martinkadun vaarallisen suojatien

Kaupungin mukaan järjestely ei muuta merkittävästi alueen jalankulkuyhteyksiä.

Vitikanpään kevyen liikenteen väylä valmistui Rovaniemellä

Uuden kevyen liikenteen väylällä haluttiin parantaa tieosan liikenneturvallisuutta ja kevyen liikenteen yhteyksiä asuntoalueelta kuntakeskukseen.

Henkilöauto törmäsi potkulautailijaan Lappeenrannan keskustassa

Poliisi tutkii onnettomuutta liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Santalahden ylikulkusillan kansi valetaan vihdoin – helle siirsi työt pari kuukautta

Uusi, enimmillään kahdeksan metriä leveä kevyen liikenteen väylä kulkee Rantatien, Paasikiventien ja tulevan raitiotien yli.

Käyrälammen ympäri rakennetaan esteetön ulkoilureitti – Kouvolan kaupungin suunnitelmia voi nyt kommentoida

Käyrälammen kiertävän uuden ulkoilureitin ensimmäiset suunnitelmat ovat valmistuneet. Ensin rakennettaisiin kävellen ja pyörällä kuljettava reitti leirintäalueelta Paaskosken majalle ja kevyen liikenteen silta Käyräjoen yli.

Liikennevalot eivät toimi Kuopiossa Kauppakadun ja Puistokadun risteyksessä

Liikennevalot ovat noin kaksi viikkoa poissa käytöstä kaapelivaurion vuoksi.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle