Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Aspiriineja purkissa.

Study: E-prescriptions improved control of harmful drug combinations 

Some doctors prescribed blood thinners with anti-inflammatory drugs, raising the risk of haemorrhaging, the study says.

Marevan-lääkkeen annostusohje tekstiviestissä.

Väärä Marevan-ohje lähetettiin potilaalle inhimillisen virheen takia – myös muiden potilaiden ohjeet tarkistettu

Tekstiviestejä saavia Marevan-potilaita on Porin Perusturvan mukaan satoja. Kaikkien potilaiden saamat ohjeet on tarkistettu, eikä virheellisiä ohjeita ole lähtenyt muille.

Marevan-lääkkeen annostusohje tekstiviestissä.

Verenohennuslääke Marevanin käyttäjille lähtenyt vääriä annostusohjeita Porissa – ongelman laajuus ei ole tiedossa

Potilaat saavat annostusohjeet tekstiviestillä laboratoriokäyntien jälkeen. Tällä hetkellä ei ole tiedossa, kuinka monelle potilaalle väärä ohje on mahdollisesti lähtenyt.

tabletteja pöydällä

Kymmenien tuhansien suomalaisten Marevan-ralli voi loppua pian – uusi mutta kallis lääke pian useampien ulottuvilla

Uudet suorat verenohennuslääkkeet ovat pian useampien potilaiden saatavilla, sillä lääkkeiden Kela-korvaus on paranemassa.

Verenpainemittari.

Omahoito terveydenhuollossa yleistyy – positiiviset vaikutukset potilaan terveyteen

Entistä helpompikäyttöiset älylaitteet ja kehittyneemmät tietojärjestelmät luovat hyvät puitteet omahoitajuudelle. On entistä yleisempää, että asiakas pystyy itse tekemään mittauksia, joita ennen on tehty pelkästään terveyskeskuksessa.

Hoitaja laittaa lääkkeitä lääkeannostelijaan.

Puoli Suomea käyttää jatkuvasti lääkkeitä – oletko sinä yksi heistä? Varo näitä

Joka toinen suomalainen käyttää päivittäin ainakin yhtä lääkettä. Yksi potilas voi joutua ottamaan enimmillään useita kymmeniä lääkkeitä päällekkäin. Yhteisvaikutukset voivat olla vakavia.

Dosetti ja pilleripaketin kuoria.

Huimausta, väsymystä tai masennusta – oudot oireet​ saattavat johtua lääkkeidesi yhteisvaikutuksista

Lääkkeiden on tarkoitus parantaa ja helpottaa oloa. Erilaisten lääkkeiden samanaikainen käyttö voi kuitenkin aiheuttaa päinvastaisia vaikutuksia. Esimerkiksi verenohennuslääke ja tulehduskipulääke voivat olla vaarallinen yhdistelmä. Apua ja neuvoja asiassa tarjoaa niin lääkäri kuin apteekki.

herätyskello, vekkari, kello, vuorotyö, työ, herätys, nukkuminen, univaikeus, nukahtaminen, herääminen, unettomuus

Keihäänheittäjälegendalla järkyttävä herätys yöllä

Keihään olympiakultaa 50 vuotta sitten juhlinut Pauli Nevala kärsi kolme vuotta sitten vakavista sydänvaivoista.

Kimmo Timonen viimeinen maajoukkueottelu, USA-Suomi

SS: Timosen NHL-ura vaakalaudalla – "En tiedä, pystynkö pelaamaan enää ikinä"

Kimmo Timonen on pelannut Pohjois-Amerikassa yli 15 vuotta. Kokeneen suomalaispuolustajan ura uhkaa loppua suunniteltua aiemmin.

Suuhygienisti tarkastaa tytön hampaiden terveyden

Terveyspalveluiden ajanvaraus onnistuu yhä useammin netissä Keski-Pohjanmaalla

Kokkolan terveyskeskuksen ja peruspalveluliikelaitos Jytan ajanvarauksia ja aikojen perumisia voi yhä useammin tehdä netistä. Sähköisen asioinnin piirissä ovat kesäkuusta lähtien olleet suuhygienistin palvelut sekä lastenneuvoloissa terveydenhoitajien ajat. Lisäksi suun terveydenhuollon esitietolomakkeen on voinut täyttää etukäteen jo kotona netissä. Jatkossa yhä useampi asia hoituu tietokoneella.

Naiselta otetaan verikoetta lääkärissä.

Potilas voi itse säätää lääkitystään – Lääkäri: "Hoitotulokset parantuneet"

Potilaiden hoitotuloksen parantuvat, jos he voivat itse vaikuttaa hoitoonsa netin avulla. Esimerkiksi Helsingissä kuusikymmentä prosenttia verenohennuslääkkeen käyttäjistä hoitaa lääkityksensä itse netin avulla.

Fimlabin Hämeenlinnan laboratorin aulassa katsellaan aamutelevisiota

Labrajonot saadaan kuntoon Kanta-Hämeessä

Keväällä ja alkukesällä Kanta-Hämeen Fimlabin laboratoriossa asiakkaat saivat jonottaa näytteenottoon jopa useita tunteja. Nyt jonot on saatu kuriiin ja viimeistään syksyllä kaikki toimii täsmällisesti, luvataan Fimlabista. Syynä jonoihin oli tietojärjestelmän vaihtuminen.

Lääketieteen opiskelijoita harjoitustilassa

Uudet menetelmät mullistavat aivohalvauksen hoidon – "rotanmyrkylle" tulee korvaaja

Uudet hoitomuodot ovat antaneet lisää elinaikaa sydänperäistä aivoverenkiertohäiriötä sairastaville. Myös taudin yleisin estolääke on saanut markkinoille uusia haastajia.

Hillary Clinton toipumassa veritulpasta

Veritulppa aiheutui pyörtymisestä johtuneesta aivotärähdyksestä. Clintonin ulkoministerikausi päättyy pian.

Hillary Clinton

Hillary Clinton sairaalaan veritulpan takia

Veritulppa on seurausta ulkoministerin kaatumisesta ja aivotärähdyksestä.

Ruusukaali.

Ruusukaalin yliannostus vei sairaalaan

Brittien perinteinen jouluherkku oli koitua kohtaloksi, kun ayrshireläinen mies nautti liikaa ruusukaalia.

Aivoverenvuotoa tt-kuvassa

Aivoverenvuotopotilaiden ennuste parantunut

Pohjois-Pohjanmaalla aivoverenvuotopotilaiden hoidon seuranta on onnistunut aiempaa paremmin. Oulun yliopiston väitöstutkimus kertoo, että myös OYS:ssa aloitettu tyrehdytyshoito on vähentänyt potilaiden kuolleisuutta.

Medinetin etusivu internetissä.

Joensuulaisten terveystiedot nyt netissä

Joensuulaiset voivat seurata ensimmäisenä koko Suomessa terveydentilaansa netissä. Torstaina avatussa Medinet-palvelussa voi jo nyt tarkastella esimerkiksi omia laboratoriotuloksia, lääkityksiä ja diagnooseja. Jatkossa palvelun kautta onnistuu muun muassa reseptin uusiminen.

Burana 800 -lääkepakkaus

Reseptilääkkeitä saa taas normaalisti

Joidenkin reseptilääkkeiden saatavuudessa ilmenneet ongelmat ovat tasaantumassa marraskuisen lääketehdaspalon jäljiltä. Esimerkiksi reseptillä hankittavaa Buranaa ei ole saanut kaikenkokoisissa pakkauksissa, mutta nyt kaikkia kokoja on saatavilla normaalisti.

Verenohennuspotilaille tekstiviestipalvelu myös Kotkaan

Kotka lähtee mukaan Marevan-potilaiden tekstiviestipalveluun. Palvelu tulee kokeiluluontoisesti käyttöön kaikilla terveysasemilla.

Eksote tekstiviestittelee keväällä potilailleen

Eksote viestittelee maaliskuusta alkaen tekstiviestitse verenohennuslääkkeitä käyttäville potilailleen. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirissä arvioidaan, että suurin osa verenohennuslääkkeitä käyttävistä potilaista voi siirtyä vastaanottamaan laboratoriovastauksen tekstiviestitse.

Aivoinfarktipotilaalle tehokkaampaa hoitoa

Aivoinfarktipotilaiden hoito on parantunut Kuopion yliopistollisessa sairaalassa. KYSissä on pyritty nopeuttamaan aivoinfarktin saaneiden pääsyä oikeanlaiseen hoitoon.

Tekstiviesti kännykkään

Espoossa pitkäaikaissairauden hoito-ohjeita tekstarilla

Espoossa verenohennuslääkitystä tarvitsevat saavat hoito-ohjeita tekstiviestillä. Näin heidän tarvitsee soittaa ja käydä harvemmin terveysasemalla. Palvelu on aluksi rajattu Espoonlahden ja Kivenlahden terveysasemien asiakkaille.

Koiria talutetaan.

Jo toinen koiran myrkytysyritys Kuopiossa

Poliisi tutkii jo toista Kuopion Leväsellä sattunutta epäiltyä koiran myrkytysyritystä. Kadulla oli keskiviikkona epäilyttäviä kinkkusiivuja.

Marevan -seuranta hoitajille Ylöjärvellä

Verenohennuslääkkeiden seurannan siirto lääkäreiltä hoitajien vastuulle on sujuvoittanut potilaiden hoitoa Ylöjärvellä. Apulaisylilääkäri Teija Lahden mukaan erityisesti annostelua koskeva tiedonkulku on parantunut.

Alli-nimisen laihdutuslääkkeen pakkaus.

Laihdutuslääke kiinnostaa kainuulaisia

Itsehoitoon tarkoitettua laihdutuslääkettä on myyty päivittäin muun muassa kajaanilaisissa apteekeissa. Kaikille lääke ei kuitenkaan sovellu.

Miehet saavat sydämeensä enemmän hoitoa kuin naiset

Tasa-arvo ei ole täysin toteutunut terveydenhoidossa. Tuoreen suomalaistutkimuksen mukaan iäkkäiden naisten sepelvaltimokohtauksia lääkitään vähemmän kuin miesten.

Tulehduskipulääkkeet riski lääkkeiden yhteiskäytössä

Tulehduskipulääkkeet aiheuttavat yleisimmin vakavan yhteisvaikutusriskin toisten reseptilääkkeiden kanssa, ilmenee Yliopiston Apteekin lääkkeiden yhteisvaikutuksia tutkivasta ohjelmasta. Heinäkuun laskelmien mukaan yhteisvaikutusriski on noin 0,6 prosentissa resepteistä.