Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS kyltti Tampereella

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö muuttaa Tampereella

Uusia tiloja remontoidaan parhaillaan rautatieaseman lähellä olevaan Pendoliino-kiinteistöön.

Opiskelija Anriika Kauppi.

Opiskelijoiden mielenterveyspalveluihin on kuukausien jono – Anriika Kauppi: "Se on aikamoinen helvetti mennä läpi"

Korona lisäsi opiskelijaterveydenhuollon ruuhkia. Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön lääkärille voi joutua jonottamaan useita kuukausia.

Mielenilmaus keräsi opiskelijoita Tampereen keskustorille.

Mistä rahat opiskelijoiden terveydenhuoltojonojen purkamiseen? Vain yksi Pirkanmaan kansanedustajista koukkaisi opiskelijan kukkarolle

Turvaisiko korotus pakolliseen terveydenhoitosäätiön maksuun opiskelijoiden terveyspalvelut? Yle kysyi asiaa kansanedustajilta.

Mielenilmaus keskustorilla.

Opiskelijat vaativat mielenosoituksissa parempia mielenterveyspalveluita – kysyntä tuplaantunut, apua joutuu odottamaan jopa kuukausia

Opiskelijoille korona on ollut mielenterveyspandemia, ei hengitystieinfektio, sanoo YTHS:n johtajaylilääkäri Päivi Metsäniemi.

Henkilö istuu Kuopion torilla.

Yliopisto-opiskelijat osoittavat mieltä ensi viikon keskiviikkona Kuopiossa: syynä mielenterveyspalveluiden pitkät jonot

Jonomielenosoituksen avulla halutaan tuoda esiin, kuinka pitkät jonotusajat YTHS:n palveluihin tällä hetkellä on.

Henkilö seisoo Kelan ikkunassa olevan eri palvelunumeroista kertovan ohjeen edessä.

Terveydenhoitomaksu jäi maksamatta noin 40 000 opiskelijalta

Kelalle maksettava korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu kattaa opiskelijalle kaikki Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön palvelut.

Eija Väänänen visar en hormonspiral

Maksuttoman ehkäisyn kokeilu alle 25-vuotiaille alkaa keväällä Päijät-Hämeessä

Tarkoituksena on parantaa nuorten seksuaali- ja lisääntymisterveyttä sekä edistää nuorten hyvinvointia ja vähentää inhimillistä kärsimystä.

Espoon Laaksolahden päiväkotissa, pehmolelunorsu makaa sohvalla.

Helsinki on palkkaamassa 100 uutta työntekijää perhe- ja sosiaalipalveluihin – tulee todella tarpeeseen, sanoo lastensuojelujohtaja

Lastensuojelujohtaja Saila Nummikoski kertoo korona-ajan lisänneen perhesosiaalityön tarvetta merkittävästi. Helsingissä perhe- ja sosiaalipalveluihin ohjataan lisää rahaa kymmenen miljoonaa euroa.

Kainuun vaaliteltta

Aluevaalit: koulu- ja opiskeluterveydenhuollon palvelut jatkuvat Kainuussa nykyisellä tasolla myös ensi vuonna

Opiskeluterveydenhuollon päällikkö ennakoi, että psykologipalvelut voisivat jopa lisääntyä. Työntekijöiden määrä ei vähene, mutta ei todennäköisesti myöskään kasva.

Yliopisto rakennus talvisessa Joensuussa

Itä-Suomen yliopisto ja Karelia siirtyivät etäopetukseen, Savonia ei, taustalla huoli opiskelijoiden jaksamisesta: YTHS:llä edelleen jonoja

Korkeakouluopiskelijoiden hyvinvointi mietityttää niin oppilaitoksia kuin mielenterveystyötä tekeviä ammattilaisia.

Tänderna

Rovaniemi joutuu supistamaan suun terveydenhuoltoa ja montaa muutakin peruspalvelua – henkilöstöä siirretään nyt koronatöihin

Myös koulu- ja opiskeluterveydenhuolto ja kuntoutuksen toiminta ovat supistettavien palveluiden listalla. Peruspalveluita leikataan koronatilanteen vuoksi tammikuun loppuun saakka.

yleiskuva - Sähkökuorma-auton ohjaamo lähikuvassa Postin Vantaan logistiikkakeskuksen pihalla.

Tiistai 14.12.2021 (tv)

Omikron. Opiskelijoiden masennus. Sähkökuorma-autot. Sääennuste.

SYLin puheenjohtaja: Opiskelijat ovat todella yksin

Joka kolmas korkeakouluopiskelija kärsii masennus- ja ahdistusoireista – nämä neljä seikkaa kiteyttävät, mistä on kyse

Ylioppilaiden Terveydenhoitosäätiön YTHS:n mukaan mielenterveyspalveluden kysyntä on nyt korkeampaa kuin keväällä, vaikka lähiopetukseen on osin palattu.

Tampereen yliopiston kirjasto Linna.

THL:n tutkimus: Korkeakouluopiskelijoilla esiintyy enemmän mielenterveysongelmia kuin muulla aikuisväestöllä, eikä selvää ratkaisua ole

Ahdistus ja masennus on korkeakouluopiskelijoiden keskuudessa yleisempää kuin muussa aikuisväestössä, kertoo THL:n tutkimus. Naisopiskelijoista peräti 40 prosenttia kertoi ahdistuksen ja masennuksen oireista.

Erja Peltola näyttää koronapassia myyjäisten ovella Mika Korkolle.

Tulostin laulaa koronapasseja Turun koululaisten ja opiskelijoiden terveydenhuollossa

Kaikki nuoret ja ilman Suomen henkilötunnusta olevat nuoret rokotettavat saavat automaattisesti koronapassin postitettuna kotiinsa.

Porthanian aula portailta kuvattuna. ylhäällä näkyy opiskelijoita ruokailemassa opiskelija ravintolassa.

Korona-aika romutti opiskelijoiden henkistä hyvinvointia, eikä paluu kampuksille tuonutkaan helpotusta – mielenterveyspalveluiden kysyntä kasvoi

YTHS:n opiskeluterveydenhuollon palveluiden piiriin on kuulunut tästä vuodesta alkaen yliopisto-opiskelijoiden lisäksi myös ammattikorkeakouluopiskelijat.

Kaiku 24 työntekijöitä vastaamassa puheluihin

Sote-piiri perusti uuden puhelinpalvelun parantamaan asiakaspalvelua, mutta toisin kävi – vastausta soittopyyntöön on odotettu jopa useita päiviä

Uusi terveydenhuollon puhelinkeskus ei alkuvaiheessa pystynyt vastaamaan asiakkaiden puheluihin lain vaatimassa ajassa. Pian sama palveluyhtiö ottaa hoitaakseen toisenkin kaakkoissuomalaisen sote-piirin asiakaspuhelut.

YTHS:n suuhygienisti

Kela sends late health care fee reminders to 44,000 students

The majority, around 227,000 students, have paid the fee on time. However, students need to pay the fee on their own initiative as it is not directly billed by the social insurance agency.

Nainen soittaa puhelimella

Eksoten puhelinpalvelujen ruuhkat jatkuvat yhä – kiireettömiä puheluja ei kannata soittaa aamun tunteina tai maanantaina

Eksoten päivystyspalveluissa takaisinsoitto asiakkaalle tapahtuu pääsääntöisesti vaaditun kahden tunnin sisällä, mutta joinakin päivinä tavoitteesta on jääty.

Emmi Ojalehto ja Nelli Hautakoski

Etkö vielä tiedä, mitkä ovat aluevaalit? Tässä tiivis lista arkisista palveluista, joihin valitut pääsevät vaikuttamaan

Aluevaalit lähestyvät, mutta harva tietää, mistä niissä on kyse. Tähän juttuun kokosimme viisi asiaa, jotka muuttuvat, kun uudet aluevaltuustot aloittavat työnsä.

Perhe on neuvolakäynnillä.

Neuvolapalveluissa otetaan askeleita kohti normaalia – 1,5-vuotias kuopiolaistaapero näkee pian terveydenhoitajansa ensi kertaa ilman maskia

Neuvolakäyntien määrä on palannut koronapandemiaa edeltävälle tasolle. Koronalla on ollut vaikutusta erityisesti lastenneuvolakäynteihin sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuoltoon. Myös puheenaiheena korona on väistynyt vastaanotoilla.

Tamperen yliopisto.

Akateeminen doping on tuttu ulkomailta, mutta tamperelaisopiskelijoille riittää kahvi – ylilääkäri: On naiivia ajatella, ettei sitä ole Suomessa

Opiskelijoiden ADHD-tutkimukset ovat lisääntyneet räjähdysmäisesti. Lääkkeitä voi käyttää akateemisena dopingina, mutta YTHS:n ylilääkäri uskoo opiskelijoiden hakevan apua pääosin todellisiin ongelmiin.

Ehkäisypillereitä.

Alle 25-vuotiaat saavat nyt ehkäisyn ilmaiseksi Kymenlaaksossa – mahdollisuus kiinnostaa nuoria

Kymsoten mukaan ainakin kouluissa ilmaiset ehkäisyvälineet ovat jo herättäneet nuorten kiinnostuksen. Oppilaitoksittain kymmenet nuoret ovat kyselleet mahdollisuudesta.

Keravalta kotoisin oleva Veera Laiho sai ensimmäisen rokotteensa.

Koronarokotuksia tarjotaan opiskelijoille ilman ajanvarausta kampuksilla Lahdessa – katso täältä, missä ja koska

Walk-in-rokotuksia järjestetään sekä paikan päällä oppilaitoksissa että opiskelijaterveydenhuollossa Lahden sote-keskuksella.

Ehkäisyvälineitä: e-pillereitä, kierukoita, ehkäisyrengas, kondomi, ehkäisykapseli

Ilmainen ehkäisy kaikille alle 20-vuotiaille – kokeilu alkaa Pohjois-Karjalassa syyskuussa

Maksuttoman raskauden ehkäisyn jakeluun ovat oikeutettuja kaikki vuonna 2001 ja sen jälkeen syntyneet raskauden ehkäisyn aloittajat, vaihtajat ja myös ne, joilla on jo käytössään toimiva ehkäisy, mikäli käytetty tuote tai sen rinnakkaisvalmiste löytyy sovitusta valikoimasta.

Koronarokotus

Turussa useita koronarokotuksen pop up -tapahtumia – tilaisuudet on tarkoitettu ensimmäistä rokoteannosta hakeville

Koululaisille ja opiskelijoille annetaan rokotuksia Turun kaupungin opiskeluterveydenhuollon tiloissa Hämeenkadulla.

Sairaanhoitaja pistää koronarokotteen potilaalle Energia Areenalla Vantaalla. 26.5.2021.

Koronarokote kiinnosti Rasekon opiskelijoita – Rehtori: "Rokotteella halutaan taata lähiopetuksen jatkuminen"

Rasekon opiskelijat voivat ottaa rokotteen vielä keskiviikkona 18. elokuuta.

Koronarokotteita pahvisessa astiassa.

Koululaisrokotukset alkuun Raisiossa ja Ruskolla

Rokotukseen pääsee saapumisjärjestyksessä vuoronumerolla Raision terveysasemalla.

Lempäälän liikenneympyrä

Lempäälä aikoo rokottaa ammattiopiston ja lukion opiskelijoita koulupäivän aikana

Lempäälä alkaa tarjota koronarokotuksia Tredun ja Lempäälän lukion opiskelijoille 16. elokuuta alkavalla viikolla Virta-kampuksella. Rokote annetaan opiskelijaterveydenhuollossa koulupäivän aikana.

Opiskelijoita juhlimassa vappua Oulun torinrannassa.

Oulun yliopiston opiskelijoista kaksi kolmasosaa kärsi yksinäisyydestä etäopetusaikana

Oulun yliopiston ylioppilaskunta toteutti keväällä etäopetuksen hyvinvointivaikutuksiin liittyvän kyselyn yliopisto-opiskelijoille. Yksinäisyyttä tai vuorovaikutuksen puutetta koki paljon tai kohtalaisesti lähes 70 prosenttia vastaajista. Tukea oli vaikea saada.

Hanken Svenska Handelshögskolanin ylioppilaskunta pesi ja lakitti Havis Amanda -patsaan vappua varten 20. huhtikuuta Helsingissä.

Alle kolmikymppisten rokotusvuoro lähestyy: Kysyimme kaupungeista, milloin alkavat rokotukset ja mitä tehdä, jos kesätyöt vievät muualle

Suurin osa suurista kaupungeista kertoo pääsevänsä alle kolmekymppisten rokotuksiin juhannuksen jälkeen tai heinäkuussa. Se, kuinka nopeasti rokotukset kunnissa etenevät kohti nuorempia ikäluokkia, riippuu väestön ikärakenteesta ja rokotushalukkuudesta.

Kori täynnä erilaisia ehkäisyvälineitä.

Riihimäki jakaa nuorille tuhansia kondomeja ilmaiseksi

Ehdotus kondomien jakamisesta toteutui osallistuvan budjetoinnin kautta.

Kela Itäkeskus.3.2.2021.

Kela siirtää ulosottoon yli 6 000 opiskelijan terveydenhoitolaskun

Kela varoitti ulosoton uhasta viikko sitten. Sen jälkeen parituhatta opiskelijaa maksoi laskun.

Aalto-yliopiston opiskelija Rudolf Nikander.

Opiskelijoiden avun tarve korkealla jo ennen koronaa, liikkumisrajoitukset voivat pahentaa tilannetta entisestään – fuksit tempaisevat yksinäisyyttä vastaan

270 000 opiskelijan terveydenhuollosta vastaava johtajaylilääkäri vakuuttaa, että kaikki pääsevät avun piiriin parissa päivässä.

Seinäjoen keskussairaala

Seinäjoen keskussairaalassa joukkoaltistuminen koronavirukselle – leikkauksia saattaa peruuntua operatiivisella toiminta-alueella

Seinäjoen keskussairaalan työntekijöistä 22 on altistunut. Jos poliklinikkavastaanotto tai leikkaus peruuntuu, siitä ollaan potilaisiin yhteydessä.

Ville Koivuniemi tukkipinon edessä.

Ville Koivuniemi joutuu maksamaan opiskelijan terveydenhoidosta, vaikka hän käyttää työterveyden palveluita: “Ainoa hyöty voisi olla ilmainen ehkäisy”

Opiskelijoiden terveydenhoitomaksulla rahoitetaan muun muassa seksuaalisen häirinnän torjumista ja mielenterveystyötä korkeakouluissa.

Aleksi Segerman ja Petri Laaksonen tutkivat ulkona Kelalta saatua kirjettä.

"Mukana oli kapinahenkeä" – Aleksi Segerman maksoi YTHS-laskun viimeisenä iltana, viidenneksellä opiskelijoista se venyi eräpäivän yli

Opiskelijat kritisoivat sitä, ettei Kela lähettänyt terveydenhoitomaksusta laskua tai muuten tietoa kaikille maksuvelvollisille.

Nuori opiskelee huoneensa sängyllä.

Apatiaa ja motivaatio nollissa? Opiskelijoista huolestuttavan moni kokee nyt uupumusta – älä syyllistä itseäsi ja 3 muuta neuvoa kadonneen motivaation varalle

Helsingin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan neljännes opiskelijoista kokee uupumusta. Professorin mukaan sillä voi olla pitkäaikaisia seurauksia.

Rakennus.

YTHS:llä jopa kolmen päivän puhelinjonot – miksi ja milloin tilanne helpottaa? YTHS vastaa

Johtajaylilääkäri sanoo, että ainakin vielä tammikuussa YTHS:n puhelinpalveluissa voi olla jonoa.

Kuvassa Centrian kyltti

Centria-ammattikorkeakoulun opiskelijat istuvat paljon ja liikkuvat liian vähän, ja tähän halutaan nyt muutos

Centriassa alkanut kaksivuotinen hanke tuo liikkumisen terveyshyödyt jopa opintojakson aiheeksi.

YTHS

Eteläsavolaisille ammattikorkeakouluopiskelijoille tarjoutui vuoden vaihteesta YTHS-palvelut

Mikkeliin avautui uusi YTHS:n toimipiste, ja tämän lisäksi YTHS:n kumppanin palvelupisteet palvelevat Savonlinnassa sekä Pieksämäellä.

YTHS:n Helsingin ja Espoon yleisterveyden vastaava lääkäri Minna Paavonsalo ja potilas, Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö, Helsinki, 21.8.2019.

Jämsä tarjoaa nyt ilmaisen ehkäisyn alle 25-vuotiaille asukkailleen

Jämsän tavoitteena on muun muassa vähentää raskauden keskeytyksiä ja sukupuolitauteja.

Lääkäri Mervi Mendiluce saa koronarokotteen käsivarteensa.

Lauantai 2.1.2021 (radio)

Suomeen on tullut tähän mennessä 50 000 koronarokotetta. Kaikki korkeakouluopiskelijat saavat nyt saman terveydenhuollon. Poliisi alkaa torjua ihmiskauppaa uuden erikoisyksikön avulla. Uutenavuotena Suomessa soitettiin noin 14 500 hätäpuhelua. Suomen ortodoksinen kirkko on muuttanut hallintoa.

Läheltä

Opiskelijoiden terveydenhuollossa tulee muutoksia paikkoihin ja järjestäjiin

Tampereella mm. tredulaisten Hammareninkadun palvelupiste muuttaa, ei tosin kauemmas kuin saman kadun eri numeroon. Ammattikorkeakoulujen opiskelijaterveyttä alkaa vuoden vaihduttua hoitaa YTHS.

Hammaslääkärin vastaanotto YTHS:n Lahden toimipisteessä joulukuussa 2020.

Ammattikorkeakouluopiskelijoiden terveydenhuolto muuttuu pian – YTHS lupaa tuoda palvelunsa opiskelijoiden puhelimiin

Amk-opiskelijat siirtyvät Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön asiakkaiksi ensi vuoden alussa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle