Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Suomenhevosori Evartti seisoo vihreä loimi selässään hiekkakentällä valmentajansa Antti Ojanperän kanssa.

Evartti tavoittelee Forssassa kolmatta peräkkäistä ravikuninkuuttaan ilman paineita

Pihtiputaan Luomalanrannantiellä on tällä viikolla valmistauduttu viikonlopun Kuninkuusraveihin. Antti Ojanperän valmentama Evartti on Forssassa yksi ennakkosuosikeista.

Miia Sillman harjoituksissa Tampereella.

IS: Seitsenottelija Miia Sillman kertoi joutuneensa lapsena seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi – useat kärkiurheilijat osoittivat tukensa

Miia Sillman oli yksi seksuaalisista hyväksikäytöistä tuomitun tunnetun ravivalmentajan uhreista. Seitsenottelija kertoi vaikeasta asiasta Ilta-Sanomille, jotta voi auttaa muita saman kokeneita.

Erkki-Pekka Mäkinen

Tunnettu ravivalmentaja ei valita seksuaalirikostuomiostaan – 4,5 vuoden tuomion saanut Erkki-Pekka Mäkinen Kylmäkosken vankilaan

Huippuravureita ohjastanut Erkki-Pekka Mäkinen ei ole valittanut saamastaan 4,5 vuoden vankeustuomiosta, jonka Pirkanmaan käräjäoikeus langetti hänelle kesäkuussa. Hän suorittaa seksuaalirikoksista saamansa tuomion Kylmäkosken vankilassa.

Erkki-Pekka Mäkinen

Tunnetun ravivalmentajan seksuaalirikostapaus on etenemässä hovioikeuteen – Erkki-Pekka Mäkinen ilmaissut tyytymättömyytensä tuomioon

Pirkanmaan käräjäoikeus langetti tiistaina 4,5 vuoden vankeustuomion ravipiireissä tunnetulle valmentajalle Erkki-Pekka Mäkiselle. Mäkinen on ilmoittanut tyytymättömyytensä tuomioon.

Asianajaja Kari Eriksson

Pitkäaikainen lajivaikuttaja uskoo väärinkäytösten paljastumisen puhdistavan lajia – Näin Hippoksen hallituksen puheenjohtaja reagoi Mäkisen vankeustuomioon

Kymmeniä vuosia ravivalmentajana toimineen Erkki-Pekka Mäkisen vankeustuomio sai Hippoksen puheenjohtajan Kari Erikssonin järkyttymään. Erikssonin mukaan pahinta tapauksessa on se, että siinä on käytetty hyväksi tyttöjen kiinnostusta hevosia kohtaan.

Erkki-Pekka Mäkinen

"Märkä läimäisy päin kasvoja" – tunnetun ravivalmentajan seksuaalirikostuomio järisyttää ravipiirejä

Hevosyhteisössä pelätään tapauksen aiheuttamaa mainehaittaa lajille.

Raviohjastaja Erkki-Pekka Mäkinen

Hippos asetti tunnetun ravivalmentajan toistaiseksi voimassa olevaan kilpailukieltoon – Erkki-Pekka Mäkiselle 4,5 vuotta vankeutta lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista

Huippuravureita ohjastanut lajin PR-kasvo Erkki-Pekka Mäkinen sai yli neljän vuoden vankeusrangaistuksen Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Oikeuden päätöksen mukaan Mäkinen oli syyllistynyt useisiin seksuaalirikoksiin.

Ravivalmentaja Iida Lantto hevosen vieressä.

Nuori ravivalmentaja Iida Lantto onnistui yhdistämään kolmivuorotyön, ravikisat ja menestyksekkään valmennuksen

Vuonna 2018 Lantto ratsasti Pohjoismaiden mestariksi. Nykyään hän valmentaa useita hevosia kotiseudullaan Torniossa. Aikaavievä harrastus kolmivuorotyön ohessa on mahdollista perheen tuen ja työpaikan joustojen ansiosta.

nainen ratsastaa simulaattorilla, valmentaja katsoo vierestä

Suomen ensimmäinen ravisimulaattori parantaa sekä ratsastajan että hevosen turvallisuutta – oikeaan tunnelmaan sillä ei silti pääse: "Hirnuu, mutta ei ymmärrä puhetta"

Oikeaa hevosta muistuttava ravi- ja montesimulaattori on opetuskäytössä Kaustisella Keski-Pohjanmaalla. Simulaattorissa opiskelija totuttelee hevosen käsittelemiseen ja opettaja voi keskittyä muuhun kuin vahinkojen torjumiseen. Harjoittelusta hyötyvät molemmat.

Ravivalmentaja Juha Kortekallio harjoituksissa Viitostien vieressä.

Viitostien työmaa sai juvalaisen ravivalmentajan mitan täyttymään: "Ihmiset eivät ymmärrä sitä, että hevonen pelkää"

Juvan hevoskeskuksella nähdään lähes päivittäin vaaratilanteita, kun vilkas liikenne kohdistuu harjoitteluradan viereen.

Whole Lotta Love ravihevonen Kärkölässä.

Huippuhevonen matkusti autolla 2 500 kilometriä Ranskasta Kouvolaan – tavoitteena palata kotiin 100 000 euroa rikkaampana

Eurooppalaisia huippuravureita kokoava Kymi Grand Prix lyö tiskiin yhden kesän suurimmista ravipalkinnoista.

Ravit kuvitus

Ravivalmentaja Laura Myllymaa on kuollut

Ruotsissa ravivalmennustoimintaa pyörittänyt Laura Myllymaa oli kuollessaan 37-vuotias.

lähikuva hevosen turvasta

Maanteillä on liikkeellä paljon hevostrailereita – autoilija, näin huomioit hevoskuljetuksen

Hevonen kyydissä ei haluta tehdä nopeita kiihdytyksiä tai hidastuksia.

Björn Goop, Timo Nurmos ja Readly Express.

Viikonlopun Prix de Amerique -suurkilpailussa nähdään kempeleläisen ravivalmentajan opissa ollut hevonen

Maailmantähti Readly Express sai ravioppinsa nelisen vuotta sitten kempeleläisen Timo Niemelän tallilla.

Mies istuu ohjastajan puku päällä

26-vuotias raviohjastaja unelmoi häistä ja ajamisesta maailmalla – ysärin lapset ovat nousemassa Suomen ajajatilaston huippusukupolveksi

Raviperheessä kasvaneesta Hannu Torvisesta piti tulla jääkiekkoilija, mutta veri veti raviradalle. Se kannatti, sillä nuori mies kuuluu ohjastajien kirkkaimpaan kärkeen, josta löytyy tänä päivänä muitakin 1990-luvulla syntyneitä.

Läheltä

Jokimaan ravikeskuksessa henkilöstöjärjestelyjä Kuninkuusravien takia

Mikko Korpela vastaa jatkossa Jokimaalla arjen kilpailutoiminnasta.

Jokimaalta Suur-Hollola- ajot kesällä 2015

Jonesyn vuoro Suur-Hollolassa? – Valmentaja Korvenoja huolissaan suomalaisesta ravikasvatuksesta

Suomalaisten ravivalmentajien eturiviin jo pitkään kuulunut Tuomas Korvenoja on voittanut Suomessa kaikki lämminveristen klassiset kasvattajakilpailut. Viikonvaihteessa hän tavoittelee uransa kolmatta Suur-Hollola-ajon voittoa ja 120 000 euron ykköspalkintoa kolmen hevosen voimin.

Ohjastaja Björn Goop, valmentaja Timo Nurmos ja ravihevonen Readly Express juhlivat Prix d'Ameriquen voittoa.

Euroopan suurimman kisan voittanut valmentaja on tehnyt tähtensä kanssa töitä varsasta saakka: "Tämä oli meidän olympiakultamme"

Timo Nurmos sai juhlia Prix d'Ameriquen voittoa tammikuun lopulla. Readly Express on rauhallinen, mutta kovapäinen tähti.

Timo Nurmos

Jussi Lähteen ravikommentti: maailman paras valmentaja?

Viime sunnuntaina äärettömän jännittävän ja tasaisen kilpailun voiton vei numero 8. Eikä kyse todellakaan ollut Suomen presidentinvaaleista, kirjoittaa pitkän linjan hevosmies ja toimittaja Jussi Lähde.

Rallston-ravihevonen.

Suomalaisravurit nopeampia kuin koskaan – "Tämä on jo ilmiö"

Suomessa syntyneet ravihevoset juoksevat jopa sekunteja nopeammin kuin edeltäjänsä 2000-luvun alussa. Sekä lämminveristen että suomenhevosten nimiä on lupa odottaa entistä useammin ennätysten rikkojien listoihin.

Mikkelissä juostiin Kuninkuusravit vuonna 2012.

Espoon Vermo isännöi vihdoin Kuninkuusraveja – Tässä kolmen ammattilaisen suosikit

Vuoden suurin ravijuhla nähdään 25 vuoden tauon jälkeen Suomen pääradalla. Yle kysyi ohjastaja Mika Forssin, valmentaja Tuomo Ojanperän ja ammattipelaaja Antti Peltolan viime hetken suosikit kuninkaaksi ja kuningattareksi.

Hevoskuntoutus

Perinteikäs ratsutila päivittyi 2010-luvun hevoskeskukseksi – "Kyllä tässä sitä omaa unelma-ammattia tehdään"

Mikkelissä toimivan hevosvalmennus- ja kuntoutuskeskus Stall Blombacken avajaisia juhlittiin heinäkuun puolessa välissä. 1500-luvulla rakennetulta ratsutilalta löytyy nykyään moderni hevosten kuntoutus- ja valmennuskeskus.

kaksi ravihevosta ravaa harjoituksissa vierekkäin

Raviurheilun näivettyminen halutaan pysäyttää – Hippos ja Fintoto aikovat korottaa palkintoja

Ravitalleilla odotellaan voittopalkintoihin reilua korotusta. Palkinnot ovat viimeisten vuosien aikana pudonneet tasolle, joka ei houkuttele kisaamaan. Moni ammattivalmentaja on joutunut miettimään tallinsa sulkemista. Hippos ja Fintoto päättävät tällä viikolla palkintojen korotuksista.

Ravihevonen liikkeellä

Nuorin ohjastaja vuosikymmeniin osallistuu Kuninkuusravien pääkilpailuun

Kuninkuus- ja kuningatarkilpailuja on perinteisesti pidetty niin haastavina sekä hevoselle että ohjastajalle, että kärryille on yleensä valittu ohjastajien kokeneinta kaartia. Suomenhevostamma Suhhauksen ohjastajavalintaa ei ole kuitenkaan ihmetelty, tai ainakaan ihmettelyt eivät ole kantautuneet ohjastaja Jere Kiveisen korviin.

Reven D'Amour voittaa St. Michelin.

Kritiikki Mikkelin raviradan kunnossapitoa kohtaan vaientunut – ravivalmentaja: "Kyllä siinä selkeä ryhdin muutos tapahtui"

Kritiikki Mikkelin raviradan kunnossapitoa kohtaan on vaientunut. Reilu vuosi sitten radan kunnossapitoon turhautunut ravikansa vaati jopa toimitusjohtajan eroa.

Pertti Rantala ja hevonen.

Hevosella liikkuva toivoo autoilijalta malttia – "Tulette näkemään hevosia yhä enemmän liikenteessä"

Valtaosa hevosista liikkuu liikenteessä ilman ongelmia, uskoo hevoskasvattaja ja ravivalmentaja Pertti Rantala. Joukossa on silti myös arvaamattomia yksilöitä, ja Rantala toivookin autoilijoilta malttia. Hevosten hän ei usko liikenteessä vähenevän, vaan päinvastoin.

Hevosia aitauksessa.

Hevosalan kasvu saavuttamassa taitepisteensä – "Kyllä sillä elää, mutta rikastumaan ei pääse"

Pari vuosikymmentä voimakkaasti kasvanut hevostalous alkaa olla taitepisteessä Suomessa. Ruotsissa ala on jo kääntynyt laskuun ja sama kehitys heijastunee pian myös Suomeen. Tosin ProAgrian tutkimuksen mukaan hienoista kasvua on vielä ainakin Etelä-Pohjanmaalla.

Mies kengittää hevosta.

Video: Hevonen hengittää aina niskaan – kengittäjältä vaaditaan kuntoa ja malttia

Hevostalous työllistää koko maassa noin 15 000 henkeä. Alan ammattikirjo on laaja. On tallimestareita, ravivalmentajia, ohjastajia, hevostilojen pitäjiä, rehuntuottajia, valjasseppiä, hevoshierojia ja mm. kengittäjiä. Kengittäjistä on jopa pulaa.

Mies seisoo ravikatsomossa.

Karpaasihiihtäjä kiskoi velkasaneerauksessa olleen hevosyhdistyksen pinnalle

Forssan seutu on vankkaa hevosaluetta ja Pilvenmäen ravirata sen olennainen ja itseoikeutettu keskus. Vuonna 2006 Pilvenmäellä järjestettiin Kuninkuusravit ja kaksi vuotta myöhemmin Forssan Seudun Hippos ry ajautui velkasaneeraukseen. Nyt Pilvenmäki on nousemassa uuteen kukoistukseensa. Karpaasihiihtäjä Jari Isometsä on ollut radan ohjaksissa vuoden päivät – ja tulosta on syntynyt.

Mies katsoo juoksevaa ravihevosta.

Super Frido yllätti Suur-Hollolassa SE:llä

Markku Niemisen ohjastama Super Frido yllätti Suomen ennätyksellä, joka toi 80 000 euron palkinnon.

Brad de Veluwe ja Tuomas Korvenoja

Huippuvalmentaja odottaa mielenkiintoista kesää, vaikka ykköstähti on sivussa

Ravivalmentaja Tuomas Korvenoja ei yllättynyt, että ulkomaalaiset hevoset veivät voiton Finlandia-ajossa.

Janne Ojanen

Kuninkuusravien iltajuhlassa kansa haluaa tanssia

Porissa järjestetään Kuninkuusravit kunnianhimoisella otteella. Raviväen toiveet tärkeästä oheisohjelmasta on otettu vakavasti. Niinpä tanssia ja laulua riittää.

Saran Salaman tyylinäytettä Lappeenrannan kuninkuusraveissa.

Huippuraviohjastajalle tukku syytteitä liikennerikkomuksista

Orimattilassa ravitallia pyörittävä Tapio Perttunen on saanut syytteet useista liikennerikkomuksista Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa. Perttunen jäi lyhyen ajan sisällä kiinni kolmesta ylinopeudesta. Syyttäjän mukaan Perttusella ei myöskään ollut ajo-oikeutta.

Jarno Kauhanen.

Hevoset pitävät Jarno Kauhasen nöyränä

Jarno Kauhanen ja Juha Perälä ovat Ravisuoran 16 hevosta -ohjelman vieraita lauantaina.

Nettiaddressilla vaaditaan Kari Tiaisen eroa

Ravikansa vaatii Mikkelin raviradan toimitusjohtajan eroa

Maaliskuun alussa keskeytykseen päätyneet Toto75-ravit olivat vain jäävuoren huippu, sanoo mikkeläinen ravivalmentaja Pasi Hirvonen

mies ja hevonen ulkona

Kettingillä piiskaus leimasi raviohjastajat: "Hevonen on huippu-urheilijana kuin ihminen"

Ravivalmentaja Isto Kuisman mukaan ravihevosta pitää kohdella kuin huippu-urheilijaa. Hän on harmissaan siitä, että Jyväskylässä tapahtunut ylilyönti leimaa ohjastajia tarpeettomasti.

Ravivalmentaja Risto Airaksinen.

Vuoden ravivalmentaja ei pidä kaikista hevosista

Risto Airaksinen on pitkän uransa aikana oppinut olemaan ahnehtimatta. Nykyään hän harrastaa täsmäiskuja rahakkaimpiin kilpailuihin.

Jonne Väkeväinen taluttaa hevosta riimusta.

Ravivalmentaja Jonne Väkeväisen menestysresepti: "Kunnioita ja ymmärrä hevosta"

Kiinnostava tulokas ravivalmentajien kaartissa. Näin on luonnehdittu Jonne Väkeväistä, jonka hevoset ovat menestyneet jopa yli odotusten.

Italialaista raviosaamista Suomeen

Pitkään Italiassa toiminut ravivalmentaja Holger Ehlert siirtää koko valmennustoimintansa Suomeen. Katso koko tarina lauantaina klo 12.50 TV2:ssa.

Suomalaisvalmentaja jäi kiinni hevosdopingista

Kauko Saarela on saanut kuuden kuukauden pannan doping-aineen antamisesta ravihevoselle.

Petri Salmela Radio Perämeren studiossa

Ravihevosellakin pitää olla voitontahtoa

Parikymmentä vuotta ammattimaisesti ravivalmentajana toiminut Petri Salmela nostaa urallaan yhden hevosen ylitse muiden: Plant The Seed vaikutti uravalintaan. - Koomiselta tuntuu, että vaikka paljon on lähtöjä voitettu senkin jälkeen, niin varsinkin vuoden -93 tapahtumat Euroopassa eivät unohdu koskaan ja niitä on keinutuolissa mukava muistella, Salmela sanoo.

Matti Nisosen täysosumailta Vermossa

Ravivalmentaja Matti Nisosella oli keskiviikkona syytä iloon.

Hevonen seisoo.

A.T Visku valmistautuu ensimmäisiin kuninkuusraveihinsa

Euralainen ravivalmentaja Pasi Teini vie nuoren orinsa A.T Viskun ensimmäisiin kuninkuusraveihinsa. Valmentajan mukaan tänä vuonna harjoitellaan ja ensi vuonna Porin kuninkuusraveissa näytetään, mistä puusta A.T Visku on veistetty.

B. Helmiina ylittää maaliviivan tammojen ykkösenä

Hevoskimpat yleistyvät, yhdellä ravihevosella jopa 1000 omistajaa

Suuret hevoskimpat ovat muodostuneet ilmiöksi Suomessa. Raviradoilla on herätty kasvavaan kiinnostukseen. 12 maakuntarataa houkuttelee uusia harrastajia uudella raviliigalla. Malli on kopioitu Ruotsista. Suomen suurin hevoskimppa on tällä hetkellä Oulussa.

Havainnekuva Iitiin suunnitteilla olevasta hevoskeskuksesta.

Iitin hevoskeskuksen kohtalo kiinni kiinnostuneista

Hevoskeskus tulisi tarpeeseen, koska ratsastaminen ja ravivalmennus kunnan yleisillä ja yksityisillä teillä on lähes mahdotonta ja vaarallista. Keskuksen rahoitus on kuitenkin yhä auki.

ravirata

"Raviurheilun mainetta pitää parantaa"

"Moni kokee sen vielä kaukaiseksi tai vieraaksi."

Raviurheilu

Huippuravivalmentaja: Hevoset saavat liian vähän rahaa

Seppo Suuronen on ollut ravivalmentaja 80-90-lukujen vaihteesta lähtien. Kipinä syttyi, kun hän pelasi totopelejä. Miehen mukaan hevoset tuovat valmentajille ja omistajille nykyään liian vähän rahaa.

Sari Pääaho ja Kalle Kantola Laivakankaan raviradalla.

Laivakangas hyvässä kuosissa uuteen kauteen

Tornion Laivakankaalla kotitallia pitävä ravivalmentaja Sari Pääaho haki vauhtia kauteen Oulun Lounasraveista, josta tuomisina oli ykkössija lämminveristen lähdöstä.

Joanna Kuvaja.

Ravisuoran vuosi täynnä suuria tunteita ja elämyksiä - katso video

Kurkista, mitä Ravisuoran vuodessa on tapahtunut.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle