Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Koukkupajan Jaki Anttila asentajaa  vetokoukkua.

Yhä useampaan uuteen sähköautoon voi asentaa peräkoukun – käyttösäde lyhenee mutta vetokyky riittää jo monille

Osalla automerkkejä vetokoukun tarpeesta on hyvä tietää autoa tilattaessa, jotta koukku voidaan laittaa paikoilleen jo tehtaalla. Raskaille perävaunuille ja pitkille matkoille sähköauto ei silti vieläkään ole paras mahdollinen veturi.

risukuorma peräkärryssä

Kevytperäkärryä saa kesäkuusta alkaen vetää 100 km/h – uudesta nopeusrajoituksesta tulee suomalaisautoilijoiden kypsyyskoe

Liikenteessä on tuhansia romukuntoisia kärryjä, joiden päällä on ylikuormaa ja väärin kuormattua lastia. Kohta ne kulkevat kovempaa.

Tieltä suistunutta henkilöautoa vedetään jyrkästä rinteestä Pohjois-Norjassa 22.2.2019.

Rovaniemeläinen palkittiin sankarikuljettajana – pelasti ulos ajaneen kuljettajan joutumasta mereen

Pekka Lanko pelasti tieltä suistuneen auton kuljettajan Pohjois-Norjassa viime helmikuussa.

Koukkupajan asentaja asentaa vetokoukkua hybridiautoon.

Suomalaisilla on lähes miljoona peräkärryä – riittääkö niille jatkossa vetoautoja?

Hybridiautoihin vetokoukkuja saa, mutta täyssähköautoista vasta vain muutaman mallin voi panna kiskomaan kärryä.

Läheltä

Veneenkuljetusperävaunu törmäili Jämsässä

Henkilöauton peräkoukusta irronnut vaunu törmäsi kahteen autoon.

Ruotsunut vetokoukku

Irrotettavasta vetokoukusta tuli autoilijan murheenkryyni – jumittuu paikalleen, eikä edes korjaaja saa sitä helposti pois

Jos irrotettavaa vetokoukkua ei ota ajon jälkeen pois, voi se kohta jäädä paikoilleen lopullisesti.

Työntekijä korjaa autoa.

Report: Repair and maintenance of newer cars close to twice as expensive

A recent report on the repair and maintenance of newer car models shows such a dramatic rise in prices that the central motor trade organisation AKL has its doubts about the accuracy of the statistics.

Räävittömästä hittipelistä tutun amisauton voi bongata ensi kesänä Suomen peräkylillä

"My Summer Car" -pelin keskiössä oleva Datsun 100A saa tosielämän näköisversion Oulun Haukiputaalla.

Tuomaristo sormikoukkupöydän ääressä MM-kisoissa

Sormikoukussa ei kainostella keskisormen käyttöä - Suomessa kehitetyn lajin MM-kisoista kaavaillaan vientiartikkelia

Harva uskoo, että yksi sormi voisi kestää yli 150 kilon painon, mutta Sormikoukun MM-kisoissa näkee kovempiakin vetoja. Kilpailijoiden hämmästyttävät suoritukset ovat pitkän työn tulosta.

Tunnelista nousi savua törmäyksen jälkeen.

Norjan onnettomuustunneli voi pysyä suljettuna jopa kuukausia

Säiliöauto törmäsi tunnelin seinämään Bremangerissa Norjan länsirannikolla eilen keskiviikkona.

Laukaalainen traktorin osia valmistava LH Lift täyttää 40 vuotta. Kuvassa toimitusjohtaja Kari Piltonen (toinen vas.) ja yrittäjäveljekset Timo, Jukka ja Eero Viikki.

Kiinan markkinat pelastivat laukaalaisen konepajan

Laukaalainen perheyhtiö LH Lift Oy on ponnistanut syrjäiseltä maaseudulta kansainväliseksi konepajatoimijaksi. Kahdeksan vuotta sitten perustettu kiinalainen tytäryhtiö on pelastanut taantuman keskellä myös Laukaan työpaikat. Pienistä hitsaustöistä toimintansa aloittanut yritys viettää nyt 40-vuotisjuhlaa.

Tervolan sähköauto

Tervolan sähköauto on saanut koeajossa plussaa ja miinusta

Tervolan kunnalla on ollut sähköauto koekäytössä parisen viikkoa. Harmilliseksi on koettu suhteellisen lyhyt toimintasäde sekä vetokoukun ja taakkatelineen puuttuminen. Kiitosta auto saa käyttömukavuudesta.

Tien katkaissut poliisiauto.

Autoja varkaiden mukaan Kemissä

Poliisi kaipaa vihjeitä Kemissä varastetuista autoista. Esimerkiksi Kemin Karihaarasta anastettiin maanantai-illan ja tiistaiaamun välisenä aikana harmaa Audi A4-farmariauto.

Vetokoukku

Toyotassasi voi olla vaarallinen vetokoukku – voi johtaa katsastushylkyyn

Toyotan maahantuojan mukaan kahteen sen automalliin on asennettu vetokoukkuja, joiden kuulaosa voi murtua. Kyseisiä Avensis ja Previa –malleja on tuotu Suomeen lähes 29 000. Toyota auto Finland oy:n mukaan niistä on tarkastamatta vielä 8862 autoa.

Puutossalmen lossit.

Puutossalmen lossiväylää syvennetään – varalossi kuljettaa

Parhaillaan remontissa olevan lossin syväys suurenee jatkossa. Puutossalmessa liikennöi joulukuun puoliväliin saakka 14 henkilöautoa vetävä varalossi.

Kuvassa matkailuajoneuvo ja -vaunuja leirintäalueella.

Nykyvaunu ei liikahda millä tahansa autolla

Asuntovaunujen koko ja vaatimustaso kasvaa kasvamistaan. Niiltä odotetaan samaa kuin kesämökiltä ja satsataan enemmän kuin kotiin. Iso koko voi tarkoittaa auton vaihtoa, sillä millään pikkuautolla jättivaunuja ei vedetä. Karavaanarialueille kulunut kesä on ollut erinomainen.

Mies vaati marjastajia pois pihaltaan, yhtiö vaatii korvauksia

Sotkamolaismies joutui kränäämään lauantaina thaimaalaisten marjanpoimijoiden kanssa marjastusalueista. Mies ajoi pihamaalleen pyrkineet poimijat pois niin voimallisesti, että poimijoiden autoihin tuli pieniä vaurioita.

Vetokoukku ja jäätelö kelpasivat varkaille

Myös kannettava tietokone ja veneen irtaimistoa päätyi pitkäkyntisten matkaan.

Venetraileri seikkaili keskellä tietä

Henkilöauton perästä irronnut venetraileri aiheutti kolarin Enon Louhiojalla. Perävaunu törmäsi vastaan tulleeseen autoon. Kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa.

Arvinsalmen nykyinen lossi korvataan tällä uudemmalla mallilla

Arvinsalmeen tulee uusi lossi - vanha lähtee Mikkeliin

Vuonna 1974 käyttöönotettu Arvinsalmen lossi vaihtuu uuteen lauttaan. Uudessa lossissa on muun muassa nykyaikainen ohjaamo ja pienipäästöinen kone. Finnferries vastaanottaa tänä vuonna kolme uutta lossia Järvi-Suomeen.

Rekan kuljettaja ojentaa poliisille auton asiakirjoja ohjaamosta.

Rekkaratsia: Suuri osa ei menisi läpi katsastuksessa

Liikkuvan poliisin Satakunnassa tekemä rekkaratsia paljasti huolestuttavan paljon ajoneuvoja, jotka eivät läpäisisi katsastusta.  Poliisi tarkasti tällä viikolla 150 ajoneuvoa.  Niistä vain joka neljäs oli täysin kunnossa. 

Jarrujen mittaus.

Venäläisten rekkojen kunto on parantunut huikeasti

Poliisi on mitannut tämän viikon ajan raskaan kaluston jarrujen kuntoa Kuutostiellä. Verrattuna 15 vuoden takaiseen aikaan, etenkin venäläisten rekkojen kunto on parantunut. Osa kalustosta on jo paremmassa kunnossa kuin suomalaiset rekat.

Suomen lakikirja ja nuija

Sodankylän surmaoikeudenkäynti jatkuu

Poikkeuksellisen raa'an surmatyön käsittely jatkuu torstaina Lapin käräjäoikeudessa Sodankylässä. Oikeudessa kuullaan tänään syytettyjä sekä henkilötodistajia.

Poliisi: Kuorma-autoissa paljon puutteita

Maanteillä liikkuu edelleen runsaasti raskaan liikenteen ajoneuvoja, jotka eivät läpäisisi katsastusta. Liikkuva poliisi on tällä viikolla tehnyt kuorma-autojen katsastuksia Satakunnan teillä. Vakavimmat viat ovat olleet muun muassa jarruvikoja sekä katkenneita kiinnityspultteja auton vetolaitteissa.

Koivukannan uusi lossi  ja hinaaja Kuha

Koivukannan uusi lossi kohta käyttöön

Savonlinnan Kesamonsaareen pääsee pian täysimittaisilla 60-tonnisilla rekka-autoilla. Koivukannan 44 tonnia kantava maantielautta korvataan isommalla. 35-metrinen alus saapui Salon Teijon telakalta Savonlinnaan sunnuntai-iltana.

Suomessa pyöränkuljetukseen käy millainen teline tahansa

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi on huolissaan Suomessa myynnissä olevista polkupyörien kuljetustelineistä. Meillä telineeltä ei vaadita minkäänlaista tyyppihyväksyntää. Trafin mukaan on lähinnä onnekasta, että muutaman euron telineillä ei ole sattunut liikenteessä vielä mitään vakavampaa.

Sinisen farmariauton perässä olevassa telineessä polkupyörät ovat mullin mallin.

Saksalaistesti: Pyöränkuljetustelineet pettivät hirvitestissä

Väistötesti 75 kilometrin tuntivauhdissa on liikaa monelle autojen pyöränkuljetustelineelle, selviää saksalaisten ADAC:n ja Stiftung Warentestin yhteistestissä. Suomessa suosittuja halpoja vetokoukkutelineitä testissä ei ollut mukana, sillä niitä ei saa Saksan tieliikenteessä käyttää.

Poliisi etsii Joensuussa kolaroimaansa autoa

Poliisi etsii Joensuussa kuljettajaa, jonka auto joutui hälytysajoon lähdössä olleen poliisiauton tönäisemäksi. Kiireellisen tehtävän vuoksi poliisi ei voinut jäädä paikalle selvittämään asiaa.

Aseteknologia työllistää perheyrityksen Kankaanpäästä

Pienen perheyrityksen rakentamia laitteita voidaan hyödyntää esimerkiksi kenttäsairaalassa, mutta niillä parannetaan myös ohjuksen osumatarkkuutta. Pienestä autotallifirmasta toimintansa aloittanut yritys tunnetaan myös kansainvälisillä markkinoilla.

Torniosta anastettu lava-auto, Kemissä vaurioitettiin henkilöautoa

Sininen avolava-pakettiauto VW Caddy anastettiin Torniosta Aarnintie 8 pihasta maanantain ja tiistain välisenä yönä. Auton reksiterinumero on LHU-711. Poliisi kaipaa havaintoja tapahtuneesta numerossa 071 - 876 6153.

Autoilija törmäsi lääketokkurassa

Rovaniemeläinen mies ajoi autolla toisen auton perään Rovaniemen keskustassa maanantaina illalla. Poliisi epäilee miehen olleen huumaavien lääkkeiden vaikutuksen alaisena.

Henkilöauto ja heittelehtivä peräkärry

Peräkärry voi koitua kuolemaksi

Liian takapainoiseksi tai muulla tavalla luvattomasti lastattu peräkärry saattaa aiheuttaa vakavia vaaratilanteita liikenteessä jo taajamanopeuksilla ajettaessa. Katso video holtittomasti heittelehtivästä kuormasta.

Juopunut kuski ajoi ojaan Rovaniemellä

Nuori humalassa ollut mies ajoi ojaan ja kolhi häntä auttaneen naisen autoa Lepinkontiellä Rovaniemellä perjantaiaamuna. Mies puhalsi alkometriin 1,8 promillen lukemat.

Lapsen sieppaajan tuntomerkit tarkentuivat

Poliisi on tarkentanut Rovaniemellä lapsen siepanneen miehen tuntomerkkejä. Poliisin mukaan mies on noin 40-vuotias ja alle 180-senttinen. Hänellä on pyöreät kasvot ja tapahtumahetkellä tumma parransänki suun ympärillä.

Bussia kolhinut auto pakeni Kotkassa

Opel-merkkinen vihreä henkilöauto liukui liikennevaloissa päin linja-autoa, mutta kuljettaja ei jäänyt selvittämään tapahtumia.

Viittomakielisen rakentama moottoripyörä vetonaulana messuilla

Helsinkiläinen kuuro Börje Hanhikoski on rakentanut Trike V8 -moottoripyöränsä alusta lähtien itse. Pääsiäisenä pyörä sai ansaittua huomiota American Car Showssa Helsingin Messukeskuksessa.