Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kipulääkkeitä ja nuhasuihkeita käytetään yhä virheellisesti – tutkija hämmästyi itsehoitolääkkeisiin liittyvistä väärinkäsityksistä: "Oli silmiä avaavaa"

Itsehoitolääkkeiden väärinkäytössä on usein kyse tietämättömyydestä. Neuvonnalla tilanne korjautuu, vaikka joskus apteekin on kieltäydyttävä myymästä lääke. Tutkimuksessa apteekit kirjasivat viikon aikana yli 300 ongelmatilannetta.

Viranomainen haluaa vapauttaa itsehoitolääkkeiden myyntiä Suomessa – Tutkimusjohtaja: “Kilpailun pitää tulla myös apteekkien ulkopuolisesta myynnistä”

Kilpailu- ja kuluttajaviraston tutkimusjohtajan mukaan osa uudistuksista on välttämätön toteuttaa, mikäli lääkemyynistä halutaan halvempaa.

Uutissuomalainen: Ministeri Pekosen mukaan lääkkeet eivät tule ruokakauppoihin

Akuutein lääkejakelua koskeva uudistus on joulukuussa eduskuntaan tuleva lääkelain muutosehdotus, jonka on määrä muun muassa sujuvoittaa uusien apteekkien perustamista.

Viime vuosikymmen oli reseptilääkkeiden hinnoille töyssyistä alamäkeä – itsehoitolääkkeet kallistuivat

Kela-korvausten leikkaukset söivät kuluttajien hintojen laskusta samaa hyötyä.

Syötkö turhia tai yhteensopimattomia lääkkeitä? Tee lista kaikista käyttämistäsi lääkevalmisteista, ja ota se mukaan lääkäriin sekä apteekkiin

Pidä lääkityslista muutenkin mukanasi. Näin hoitohenkilöstöllä on ajantasainen tieto lääkityksestäsi, jos joudut onnettomuuteen tai saat sairauskohtauksen.

Itsehoitolääkkeiden hintakilpailu avataan kokonaan – myynti pysyy silti apteekeissa

Lääkkeiden hintakilpailun avaamisen lisäksi apteekkien perustamista helpotetaan.

Professorin valinta: Jos itsehoitolääkkeitä ruokakauppoihin, särkylääkkeistä siellä voisi olla ibuprofeeni

Farmakologian ja lääkekehityksen professori Heikki Ruskoaho korostaa, että myös ilman reseptiä saatavia lääkkeitä ostaessaan asiakkaalla on oltava aina mahdollisuus saada farmaseuttista neuvontaa.

Kun verkkokaupasta, niin miksei myös lähikaupasta? Itsehoitolääkkeitä voisi saada rajoitetusti myös apteekkien ulkopuolelta, ehdottaa työryhmä

Päivittäistavarakaupan työryhmä olisi halukas rajoitetusti vapauttamaan ilman reseptiä myytävien lääkkeiden kauppaa. Ehtona kuitenkin on, vähintään nettiapteekkitasoinen lääkeneuvonta. Voit keskustella aiheesta jutun lopussa.

Apteekkariliiton teettämä selvitys: Apteekkeja lisää ja hintakilpailua osaan itsehoitolääkkeistä

Aalto-yliopiston yritysjuridiikan professori Petri Kuoppamäki kiristäisi liikevaihdoltaan suurimpien apteekkien apteekkiveroa

Hyssälä lääkejakelusta: "Ihme että 3 miljardin potista puhutaan olemattoman vähän soten yhteydessä"

Apteekkialan tiukka sääntely nousi jälleen tapetille selvitysryhmän tuoreen väliraportin seurauksena.

Särkylääkkeet kaupan hyllylle? Apteekkariliitto ja kaupat eri mieltä ikuisuuskiistassa

Suomea lukuun ottamatta kaikki Pohjoismaat ovat 2000-luvulla uudistaneet apteekkeja koskevaa sääntelyä, sanotaan tänään julkistetussa raportissa lääkejakelun uudistamisesta.

Finnish pharmacies list misused over-the-counter medicines

Nine over-the-counter medicines are regularly misused in Finland, so much so that some pharmacists have taken pains to keep some of them out of sight in their shops.

9 ilman reseptiä saatavaa lääkettä, joita suomalaiset käyttävät väärin – apteekit joutuneet piilottamaan yleisimmät

Lääketurvallisuutta valvovan Fimean mukaan väärään käyttöön päätyviä itsehoitolääkkeitä ei ole tarpeen muuttaa reseptivalmisteiksi.

Apteekkariliitto: Reseptivapaiden lääkkeiden myynti tulee säilyttää apteekeissa

Apteekkariliitto ei halua, että reseptivapaita lääkkeitä voisi jatkossa myydä kaupoissa.

A-studion apteekkikeskustelu: Särkylääkettä saa jo nettikaupasta, joten miksi ei ruokakaupasta?

Ruotsissa särkylääke parasetamoli vedettiin kaupoista takaisin apteekkeihin, mutta Suomessakin särkylääkkeitä voi jo ostaa apteekkien verkkokaupoista. Apteekkien sääntelystä keskusteltiin keskiviikon A-studiossa.

Kelakorvausta vai ei? Asiakkaiden huoli ja hämmennys on huomattu apteekissa

Tammikuussa totuteltiin 50 euron omavastuuseen ja pian edessä on uusia muutoksia. Apteekissa varaudutaan siihen, että alkuvuonna asiakkailla on paljon kysyttävää.

Ruotsissa avattiin kauppa, jossa ei ole lainkaan henkilökuntaa – "Tämä voi olla kyläkauppa 2.0"

Maanantaina avatussa kaupassa asioidaan matkapuhelimen avulla. Kauppa on auki joka tunti vuoden jokaisena päivänä.

Reseptilääke apteekista ilman reseptiä?

Farmaseutit opastavat käytön ja varmistavat soveltuvuuden

SOK:n pääjohtaja Heikkilä: Sääntelynpurkua jatkettava – lääkkeet ja viinit kauppoihin

SOK:n pääjohtajan Taavi Heikkilän mukaan aukioloaikojen vapauttamisesta huolimatta sääntely on yhä Suomessa Euroopan tiukimpia. Heikkilä toivoo, että seuraavaksi kauppa saisi ryhtyä myymään reseptivapaita lääkkeitä ja joskus tulevaisuudessa myös viinejä.

Katumuspilleri saa seuraa tiskin alle – nyt särkylääkkeellekin saarna kaupan päälle

Apteekit alkoivat tällä viikolla myydä "lisäneuvontaa vaativia" särkylääkkeitä. Ensimmäistä kertaa reseptittä saatava naprokseeni ei sovi hyllystä omin päin napattavaksi, vaan sitä on älyttävä kysyä kassalta. Vanhastaan näin on myyty jälkiehkäisyä.

Kysely: Asiakkaat yhä myötämielisempiä ruokakauppojen viinihyllyille

Päivättäistavarakaupan yhdistys teetti kyselyn, jossa tasan puolet vastaajista kaipasi viinejä lähikauppaan. Kyselyssä myös reseptivapaat lääkkeet voisi yhä useamman mielestä hakea apteekin sijaan kaupasta.

Students gaining taste for melatonin supplements to combat fatigue

Many students in institutes of higher learning suffer from sleep deprivation due to anxiety and stress, leading to poor performance in school. Some of them have turned to both over-the-counter and prescription melatonin supplements.

Outo ilmiö apteekissa: Itsehoitolääke tulee kalliimmaksi reseptin kanssa

Apteekissa reseptinsä kanssa asioiva saattaa yllättyä, kun samaa tuotetta saa myös itsepalveluhyllyltä ja vielä halvempaan hintaan. Apteekkariliiton puheenjohtaja Marja Ritalan muistuttaa, että resepti sitouttaa ihmistä lääkkeen oikeaan käyttöön.

Finnish authorities vow to keep drugs in pharmacies after Sweden pulls paracetamol from stores

An incident last year in Sweden has renewed the disputed campaign of Finland’s pharmaceuticals regulator Fimea to prohibit the expansion of over-the-counter drug sales to retail locations. Sweden has allowed the sale of non-prescription medicines in retail locations since 2009, but a move to restrict the sale of paracetamol tablets was called for late last year after reported cases of drug poisoning doubled.

Jälkiehkäisyyn on pian saatavilla kaksi reseptivapaata lääkettä

Toinen Suomessa myytävistä jälkiehkäisyvalmisteista on muuttumassa lääkeyhtiön mukaan reseptivapaaksi huhtikuussa. Tähän asti apteekeista on saanut ilman reseptiä vain yhtä lääkettä ei-toivotun raskauden jälkiehkäisyyn. Uuden itsehoitolääkkeen käyttöaika on viisi vuorokautta.

Monday's papers: Doing business in "Novorossiya", oligarch sanctions squeeze, over-the-counter drugs control, college choices and bedbugs

Ukraine is still in the news viewfinder Monday morning, with dailies also examining how one oligarch is bearing up under the weight of western sanctions. Proposed restrictions on over-the-counter-drugs, raids on "ethnic restaurants" and bedbugs are also on the breakfast menu.

Itsehoitolääkkeiden käytössä apu on tarpeen

Itsehoitolääkkeille puuhataan valtakunnallisia suosituksia. Apteekeissa tästä ollaan hyvillään, sillä yhtenäisiä suosituksia on toivottu. Apteekeissa on arkipäivää, että asiakkaiden tiedot itsehoitolääkkeistä ovat puutteellisia.

Kortisonia ihovaivoihin ja kipulääkettä vatsanväänteisiin – Asiakkaiden puutteelliset tiedot arkipäivää apteekeissa

Osa ihmisistä saattaa hakea itsehoitolääkkeitä apteekista pitkäänkin, vaikka oikea osoite olisi lääkärin vastaanotto. Tiedoissa on puutteita esimerkiksi vatsakipujen hoidossa. Itsehoitolääkkeille puuhataan valtakunnallisia hoitosuosituksia.

Paukkuaralle eläimelle löytyy myös reseptivapaita lääkkeitä

Koiria ja muita lemmikkejä pelottavat uudenvuoden juhlinnassa kovat äänet, välähdykset ja ruudinsavu. Joskus rauhoittamiseen auttavat kotikonstit, joskus lääkkeet. Vahvimpien reseptilääkkeiden käyttäminen on vähentynyt kun markkinoille on tullut reseptivapaita rauhoittavia lääkkeitä.

Flu shot could be available without prescription

The Finnish Medicines Agency (Fimea) is considering moving the seasonal flu vaccine to over the counter drugs section of pharmacies so customers can purchase them without a prescription. A proposal is also on the table to allow pharmacy staff to administer the flu jab.

Kuloharjun kyläkauppa porskuttaa vastavirtaan

Kyläkauppojen määrä jatkaa laskuaan. Lapissa lopetti viime vuonna neljä kyläkauppaa toimintansa. Vastoin yleistä suuntausta Etelä-Posiolla avattiin uusi kyläkauppa entisen koulun tiloihin.

Nujerra matkapahoinvointi

Matkalle lähtiessä tärkeintä on hyvä nestetasapaino. Asentohuimaushoito voi poistaa alttiuden matkapahoinvointiin.

Nolot lääkkeet myyvät nettiapteekissa

Pienet apteekit hyötyvät yhä enemmän reseptivapaiden lääkkeiden nettimyynnistä. Esimerkiksi Siikajoen apteekin verkkopalvelun myydyimpiä tuotteita ovat nikotiinivalmisteet sekä kiusallisten vaivojen lääkkeet.

Apteekkiautomaatti tuo lääkkeet lähikauppaan

Vähänkyrön Merikaarrossa apteekkiautomaatti on todettu hyväksi keinoksi tuoda peruslääkkeet asiakkaiden lähelle. Kaupan tiloihin sijoitettu Suomen ensimmäinen itsepalvelupiste tarjoaa 40 reseptivapaan lääkkeen valikoiman. Automaatin yhteydessä on myös mahdollista uusia reseptejä ja tilata harvinaisempia lääkkeitä.

Kyläkauppojen myynti noussut viime vuosina

Päivittäistavarakauppa ry esittää, että reseptivapaiden lääkkeiden ja viinien myynti vapautettaisiin. Yhdistyksen mukaan se toisi myyntiin lisäpiristystä. Itäuusimaalaisen Sarvisalon kylän kyläkaupassa ehdotus otetaan vastaan epäillen.

Närästys ei naurata

Närästys voi olla happamia röyhtäyksiä tai sisuskaluja raastavaa kipua, joka pysäyttää ihmisen täysin. Jos kivut yltyvät pahaksi, kannattaa käydä lääkärissä. Myös ruokailutottumuksilla voi vaikuttaa vaivaan.

Euran nettiapteekki yllätti suosiollaan

Apteekkari Ola Bertoftin mukaan lääkkeiden nettimyynti on lähtenyt käyntiin paljon odotettua vilkkaammin ja asiakaspalaute on ollut pelkästään myönteistä. - Tälle palvelulle tuntuu olleen suuri tarve, sillä satojen lääkkeitä tilanneiden joukossa on niin haja-asutusalueiden kuin suurkaupunkienkin asukkaita, toteaa Bertoft.

Päivittäistavarakauppa ry tahtoo lääkkeet kauppoihin

Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Osmo Laine syyttää porvaripuolueita apteekkikilpailun jarruttamisesta. Laine sanoo Uutispäivä Demarin haastattelussa, että apteekkikilpailua on vaadittu useasta suusta vuosia, mutta mitään ei tapahdu. Laineen mukaan syynä on myös apteekkariliiton tiukka edunvalvonta.

Itsehoitolääkkeet halutaan kauppojen hyllyille

Päivittäistavarakauppa ry (PTY) haluaa vapauttaa reseptivapaiden lääkkeiden myynnin vähittäiskaupalle. PTY:n mukaan niin sanottujen itsehoitolääkkeiden myynti kaupoissa parantaisi asiakaspalvelua ja laskisi lääkkeiden hintoja. Suomen Farmasialiitto vastustaa ajatusta.

Ruotsissa avattiin yksityinen apteekki

Ruotsissa on avattu ensimmäinen yksityinen apteekki sitten vuoden 1971. Sosiaaliministeri Göran Hägglund vihki liikkeen käyttöön Tukholmassa.

Stores Want Right to Sell Over-The-Counter Drugs

Finland is the only Nordic country that restricts the sale of over-the-counter drugs to pharmacies. A new study says costs of non-prescription medications would drop significantly if stores would be allowed to sell them.

Reseptivapaat lääkkeet kauppojen hyllyille Ruotsissa

Marraskuun alusta lähtien ruotsalaiset ruokakaupat ja kioskit saavat myydä joitakin reseptivapaita lääkkeitä. Haaparannalla tämän uskotaan vilkastuttavan rajakauppaa.

Katumuspillerit ruokakauppoihin Ruotsissa

Ruotsissa aletaan myydä jälkiehkäisypillereitä ruokakaupoissa. Ruotsin lääkelaitos on antanut marraskuun alusta lähtien kaupoille ja kioskeille luvan myydä valtaosaa reseptivapaista lääkkeistä, kertoo Dagens Nyheter.

Kamomilla – lempeää hoitoa moneen vaivaan

Kamomillan monet terveysvaikutukset

Lääkelaitos pitää Net-Apteekkia huijauksena

Lääkelaitos pitää vuoden alussa markkinoinnin aloittanuttta Net-Apteekkia huijauksena. Yritys ilmoittaa nettisivuillaan aloittavansa heinäkuussa ensimmäisenä suomalaisena Internet-apteekkitoiminnan.

Competition Authority: Drug Pricing Needs Overhaul

The Finnish Competition Authority says the country needs more competition in the pharmaceuticals and health care industries.

One in 10 Take Painkillers Daily

Pains and aches come in all forms. Getting rid of them is a multi billion-euro business, to which Finns contribute their own sizeable share. Nearly one in 10 Finns consumes some kind of painkiller daily.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle