Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ilosaarirock julkaisi pitkän liudan uusia esiintyjiä

Esiintyjäjoukkoon on saatu lisää niin suomalaisia suosikkeja, kuin valtavirrasta poikkeavia artisteja.

Matkakertomuksia - Osa V/V - Pysähdys

Mielekkääntyy elämä kun havainnoi.

Joanna Lumley Siperian rautateillä – näyttelijä matkustaa maailman pisintä junareittiä

Joanna Lumley matkaa halki Kiinan, Mongolian ja Venäjän.

Heli Vaarasen kolumni: Liian moni luo ihannekuvan tulevasta kumppanistaan – ennakko-odotukset kannattaa hylätä ja maksimoida sattuma

Haluaisitko löytää kumppanin, mutta nettideittailu ei kohdallasi toimi? Kannattaa lähteä kotoa ja tehdä sellaista, mikä saattaa pelottaa, kirjoittaa psykoterapeutti Heli Vaaranen.

Rannikko jyrähtelee alkuperäiskansamusiikin tahtiin – Suosittu saamelaisfestivaali Riddu Riđđu käynnissä Norjassa

Kaivuonon vehreillä niityillä Pohjois-Norjassa on tänä viikonloppuna säpinää kun käynnissä on yksi suurimmista saamelaisfestivaaleista.

Kurkkulaulu avaa kanavan henkisiin maailmoihin – Naiskurkkulaulaja muuntautuu tarvittaessa luonnonvoimiksi

Cheinesh Baitushkinan mukaan kurkkulaulajaksi ei ryhdytä, vaan taito tulee joillekin lahjana. Baitushkina sai kutsun laulamiseen unessa, ja on yksi harvoista naisista, joka hallitsee perinnesoittimet ja eri kurkkulaulutekniikat.

Kurkkulaulu vangitsee kuuntelijansa

Aidon kurkkulauluesityksen kuultuaan huomaa olevansa perehdytyskurssin tarpeessa ymmärtääkseen, kuinka hämmästyttävät soundit ihmisessä syntyvät. Sauli Heikkilä kiertää nomadin tavoin jurttansa kanssa ympäri Suomea opettamassa ja esiintymässä.

Hyviä muistoja - ja jumalattomia asi'ia

Muistojen ja mm (oudon?) musiikin parissa mk.

Kurkkulaulu on taitolaji, jossa on esihistoriallinen sointi - Kuuntele

Kun pinnistät ja ponnistat, saatat samalla päästää suustasi melkein kurkkulaulua. Kurkkulaulu on kaksiääninen laulutekniikka, jonka juuret ovat Keski-Aasiassa, nykyisen Tuvan tasavallan ja Mongolian alueella. Joidenkin tarinoiden mukaan kurkkulaululla voi melkein kesyttää kamelin.

8 Paranoidia

8 taiteilijaa teki oman näköisensä version Paranoidista

"Soittakaa Paranoid!" lähtee useimmiten humalaisen miehen suusta

Yleisön joukosta kuuluva huuto Soittakaa Paranoid! on saanut suomalaiset muusikot tuskalliseen hymyyn jo vuosikymmenien ajan. –Noin 70%:lla keikoistani kuulen sen huudon, usein vähän vanhemman miehen suusta, joka on humalassa, myöntää muusikko Ilkka Esselström. Tällä viikolla Balck Sabbathin klassikosta kuullaan uusia versioita.

Kolmiääninen kurkkulaulaja kuulostaa säkkipilliltä

Verlan aika -tapahtumassa Kouvolassa esiintyy viikonloppuna tuvalainen neljän miehen yhtye Huun-Hur-Tu, jonka erikoisuutena on kolmiääninen kurkkulaulu. Solisti osaa laulaa kolmea tai jopa neljää ääntä samanaikaisesti.

Joen Yölle jatkoaika hämyisen teltan suojassa

Elokuun lopussa Joensuussa järjestettävälle Joen Yölle nousee kauppatorille uusi tapahtumateltta. Teltta palvelee Joen Yössä esiintymispaikkana perinteisen torilavan sijaan.

Värilabyrintti teki paluun Kupittaalle

Turun kulttuuripääkaupunkivuodesta tuttu Colourscape muodostuu sadasta värikkäästä kuplasta. Viime vuonna se keräsi 15 000 kävijää.

Jättimäinen värikuplalabyrintti kutsuu seikkailuun Turussa

Kuvittele yllesi kuplahalli, jossa pelataan tennistä. Laske hallin katto aivan pääsi päälle ja yhdistä käytävillä kymmeniä kuplahalleja vierekkäin. Kun mukaan lisätään erivärisiä kuplia, syntyy Turussa esillä oleva taidelabyrintti Colourscape.

Inarissa kuullaan kurkkulaulua

Ijahis idja - alkuperäiskansojen musiikkitapahtumassa Inarissa kuullaan tänä kesänä yhtä Tuvan taitavimmista kurkkulaulajista, Igor Koshkendeitä.

Musiikkitalossa soivat toiveesta kukkopillitkin

Helsingin Musiikkitalon säätiö on avannut keräyksen, jolla kerätään rahaa pienille taiteilijaryhmille ja muusikoille, jotta nämä voisivat järjestää konsertteja Musiikkitalossa. Lahjoittajat saavat toivoa taloon mieluistaan musiikkia.

Naamojen liput loppuivat jo ennen ohjelmanjulkistusta

Keski-Suomessa Muuramessa tänä viikonloppuna järjestetty rockfestari Naamat on festivaali, jonka kaikki liput myytiin loppuun ennen kuin ohjelmaa oli julkistettu.

Suomalainen Talla lauloi Normandiassa neljän oktaavin laajuudelta

Ranskassa Normandiassa on meneillään kuorofestivaali, jonka aikana aikana on kuultu latinojazzia Venezuelasta, gospelia Kanadasta, mongolialaista kurkkulaulua ja pohjoismaista nykymusiikkia. Suomesta Polyfollia-festivaaleille osallistuu tänä vuonna lauluyhtye Talla.