Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kalajoki kaavailee useiden kiinteistöjen myymistä tai sulkemista Himangalla

Seitsemän kiinteistöä sai kaupunginhallitukselta purkupäätöksen.

Piisami is back – vähiin metsästetty jyrsijä palaa ruovikoille

Piisami on tuotu Suomeen ja muualle Eurooppaan 1920-luvun taitteessa turkiseläimeksi. Pitkän hiljaiselon jälkeen piisamikanta on nyt elpymässä.

Raisio viilentää kiinteistöjään säästösyistä

Tavoitteena on viiden prosentin säästö vuotuisissa energiakustannuksissa. Lämpötilaa on tarkoitus laskea noin asteen verran mm. erilaisissa liikuntatiloissa.

Dietrich meloi arvokisadebyytissään B-finaaliin

Suomalainen sai EM-kisojen 500 metrillä kolmannenkin lähdön. Toisella matkallaan Dietrich jäi välieriin.

Rantojen kunnostuskohteiden selvitys alkaa Vanajavedellä

Hämeen ELY-keskus kartoittaa yhdessä Vanajavesikeskuksen kanssa kaikki Hämeenlinnassa Miemalanselältä Vanajanselälle ulottuvan yleissuunnittelualueen kunnostettavaksi ehdotetut kohteet.

Veneitä viritellään vesille

Veneiden kevätkunnostus on käynnistynyt venesatamissa. Vaasan edustan venesatamissa odotellaan vielä viimeisten jäänrippeiden sulamista. Veneiden laskuun päästään Vaasassa parin viikon sisällä. Kokkolan venesatamat ovat vielä jäässä.

Vähäjärven ulpukat saavat kyytiä

Pirkkalan Vähäjärven ruoppaus on edennyt lähes aikataulussaan. Järvestä poistetaan ulpukoita juuria myöten kahden viikon ajan. Vesistöä puhdistetaan ulpukoista umpeen kasvamisen estämiseksi ja veden laadun parantamiseksi.

Ulpukka

Ulpukka

Valkeisenlammen Ulpukka saa kyytiä

Helteinen kesä on rehevöittänyt monien vesien kasvustoa. Kuopion keskustan Valkeisenlampea siivotaan kalastuspäivää varten.

Raisio kerää mielipiteitä virkistysalueistaan

Raision kaupunki on lähettänyt tuhannelle asukkaalleen kyselyn virkistysalueiden käytöstä. Kaupungilla on neljä omaa virkistysaluetta eli Kesäranta, Villan tila, Karhuluoto ja Pirisholmi.

Samppalinna ehostuu uimakauteen

Samppalinnan maauimala avataan normaaliaikataulun mukaisesti vapun jälkeen maanantaina. Paineita avata uimala aikaisemmin on ollut ilmassa, mutta runsaslumisen talven jäljiltä kunnostustyöt vievät oman aikansa, kertoo uimalaitosten johtaja Timo Koljonen.

Sataman yritykset kimppaan

Lahden sataman yritykset ovat perustaneet yhteisen yhdistyksen kehittääkseen toimintaansa ja sataman palveluita. Mukana yhdistyksessä on suuri osa sataman toimijoista, muun muassa ravintoloita ja ravintolalaivoja.

Uintiseurat evakossa

Turkulaiset uintiurheilua harrastavat seurat ovat joutuneet hakemaan korvaavia harjoitustiloja Impivaaran uimahallissa alkaneen mittavan peruskorjauksen tieltä. Aktiiviharrastajia lasketaan eri seuroissa olevan noin 800, joista noin 500 on lapsia ja nuoria.

Syysloma täyttää hotellit ja Ulpukan

Syysloma näkyy Turun hotelleissa asiakasmäärien lisääntymisenä. Turun Sokos hotelleissa perheitä on enemmän yöpymässä kuin tavallisesti keskellä viikkoa. Myös Raision uimakeskus Ulpukassa riittää vilskettä altaassa.

Muistojen Suur-Saimaan Ajot ajetaan retkimeiningillä

Muistojen Suur-Saimaan Ajot järjestetään kolmatta kertaa ja mukana on veneitä eri vuosikymmeniltä. Osallistujia on tänä vuonna noin 40.

Entinen Yli-Marolan toiminnanjohtaja puolustautuu

Yli-Marolan kotieläinpihan perustaja, Lahden 4H-yhdistyksen entinen toiminnanjohtaja Tiina Valonen ei hyväksy väitteitä, joiden mukaan vaikeudet johtuisivat kotieläinpihan entisestä johdosta.

Pikkuliikkeissä odotetaan vilkasta joulumyyntiä

Lahjojen ostajat ovat jo liikkeellä.