Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

punariisiä kulhossa

Ravintolisillä yhteyksiä jopa maksavaurioihin – tällaisia terveyshaittoja ja -väitteitä liittyy suosittuihin ravintolisiin

Ruokavirastoon tehdään aika ajoin ilmoituksia ravintolisien aiheuttamista haittavaikutusepäilyistä.

Hyvinvointijuomapulloja kaupan hyllyllä.

Hyvinvointijuomista tuli hitti, mutta ovatko ne nimensä veroisia? Ravitsemusterapeutti: "Aika paljon saisi juoda päästäkseen tavoitteeseen"

Suosioon nousseissa hyvinvointijuomissa on terveyttä edistäviä ravintoaineita. Niitä on kuitenkin vähän ja kaupan päälle voi saada paljonkin sokeria.

valokuvia naisista seeprakuosissa

Harvinaisesta sairaudesta vaikea puhua: Hyvä muistaa, että sairas ei aina ole heikko

Moni suomalainen sairastaa näkymättömästi. Terveennäköisenkin elämä voi täyttyä tuskasta. Ulkopuolisen on vaikea ymmärtää sellaista, josta ei tiedä. Siksi Ehlers-Danlos yhdistys haluaa kertoa, mitä kulissin takana piilee.

Mikroskooppikuvia näytteistä.

Tutkijat saattoivat löytää dinosauruksen verta fossiileista

Brittiläiset tutkijat kertoivat tiistaina, että he ovat mahdollisesti löytäneet miljoonia vuosia vanhoista dinosaurusten fossiileista punasoluja ja kollageenia.

Professori Tsuyoshi Takato esittelee ryhmänsä 3D-tulostimella valmistamaa korvaproteesia.

Japanilaistutkijat tuottavat ruumiinosia 3D-tulostimella

Japanilainen tutkijaryhmä sanoo olevansa lähes valmis tuottamaan erilaisia ruumiinosia 3D-tulostimella. Tulostettu iho, luut tai nivelet valmistettaisiin potilaan mittojen mukaan.

Mies nukkuu.

Tyynynkuva poskessa paljastaa ihon iän

Aamulla peilistä näkyvät kasvot, jotka on täynnä tyynyn jättämiä painaumia. Mitä pitempään jäljet kasvoissa pysyvät, sitä pitemmällä ihon vanheneminen on.

Mesoterapiassa käytettävä laite, jonka avulla ohuella neulalla viedään ihoon vitamiineja, hivenaineita ja peptiinejä sisältävää ainetta.

Mesoterapia vie murheen merkit

Neula nakuttaa naamaan pieniä reikiä ja iho imee tuhansia tippoja tehoainetta. Rypyt silottuvat ja juonteet katoavat kun hoitona on mesoterapia. Yli 60 vuotta sitten kehitetty hoitomenetelmä on yksi tämän päivän kuumimmista trendeistä.

Taina Pihlajaniemi

Lääketieteen Äyräpää-palkinto oululaisprofessorille

Esimerkiksi syövän hoitoon odotetaan uusia keinoja, kun ymmärrys solujen ja niiden väliaineiden toiminnasta kasvaa. Arvostetun lääketieteen palkinnon sai tänä vuonna professori Taina Pihlajaniemi.

Hannu Mölsä

Kala-asiantuntija: Suomen järvet vahvasti alipyydettyjä

Suomen vesistä ei ole kala loppumassa. Itse asiassa monet järvet ovat alipyydettyjä, toteaa Kalatietokeskuksen toimitusjohtaja Hannu Mölsä. Mölsän mukaan monet kalalajit kärsivät jo liian tiheistä kannoista. Esimerkiksi muikun on paikka paikoin jo vaikea löytää ravintoa.

Ongen koho vedessä - kala ei syö.

Ihmiskunta alkoi syödä kalaa yllättävän aikaisin

Järvien ja jokien kaloista tuli ihmisten perusruokaa paljon aikaisemmin kuin on oletettu. Kansainvälinen tutkijaryhmä selvitti kiinalaisen luurankolöydän perusteella, että kalaa popsittiin säännöllisesti jo 40 000 vuotta sitten.

Luusairauksien synnystä uutta tietoa

Luukadon ja nivelrikon syntymekanismeista on saatu uutta tietoa Kuopion yliopistossa.