Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Miten sinä vietit poikkeuksellisia hetkiä korona-aikana tai mikä kohotti arjen yläpuolelle? Lähetä kuva, video tai tarina

Jaa tarinasi poikkeuksellisella tavalla järjestetyistä juhlista, erilaisesta lomasta, arkea helpottavasta ideasta tai muusta kohokohdasta.

Ei musiikkia ilman matematiikkaa

Bitit pienemmiksi

Nettisivusto kertoo tarinoita Suomen presidenteistä

Suomen presidentit -sivusto on osa Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden teemaa. Sen taustalla on Helsingin kaupunki.

"Onko Portugali näiden kisojen Kreikka?" – Kuuntele Yle Urheilun finaali-podcast

Kumpi juhlii sunnuntaisen EM-loppuottelun jälkeen: läpi turnauksen joukkueena kasvanut isäntämaa Ranska, vai kreikkamaisesti edennyt haastaja Portugali? Yle Urheilun jalkapallotoimittajat Arimo Laakkonen ja Otto Rönkä analysoivat Pariisin superfinaalia!

Turmakoneen mustasta laatikosta saatu ulos hyödyllisiä tietoja - maahansyöksyn syystä ei vielä käsitystä

Tutkijoiden mukaan ulos saatujen äänitiedostojen perusteella ei voida vielä tehdä johtopäätöksiä. Germanwingsin matkustajakoneen maahansyöksyn syystä ei ole käsitystä.

Vaasalaisbloggaajat perustivat nettiradion – podcasteilla tuhansia latauksia

Yksityishenkilöiden tekemiä podcasteja eli radio-ohjelmien kaltaisia netissä ladattavia ohjelmia on Suomessa vielä varsin vähän. Yksi podcast-edelläkävijä löytyy Pohjanmaalta ja se on nimeltään SNAKK.

Tältä se kuulostaa - Yle Urheilun uusi radiotunnus

Yle Urheilun ilmeuudistus konkretisoitui ensimmäistä kertaa radiossa, kun Urheiluradion uusi tunnus kuultiin maanantain klo 13.03 lähetyksessä.

Laajan tekijänoikeusrikoksen oikeuskäsittely alkoi

Kuusi miestä on syytettynä vuosina 2006-2007 toimineen Angel Falls -tiedostonjakopalvelun ylläpitämisestä. Palvelimella oli muun muassa noin 170 000 luvatonta mp3-tiedostoa.

Yle kunnostaa äänekkyyden vaihtelua

Ohjelma loppuu ja toinen alkaa, äänentasot nousevat häiritsevästi. Katsoja joutuu säätämään kaukosäätimestään volyymit uudelle tasolle. Yle hakee äänekkyyden hallintaan nyt uutta potkua.

Kotikirkon pieni joulukonsertti tuo joulun

Antti Matikainen ja Kalle Torniainen ystävineen esiintyvät kahdessa joulukonsertissa Kajaanin kirkossa joulun alla. Perinteinen konsertti aloittaa joulun myös musiikin ammattilaisille.

Vinyylin lumo ei haalistu

LP-levyt ovat paitsi nostalgisia myös äänenlaadultaan erinomaisia. Ainakin jos uskomme musiikin moniosaajia, jotka hankkivat itselleen Suomen ainoan vinyylilevyjen kaiverruskoneen.

MM-yleisurheilu myös podcastina

Tuttuun ja luotettavaan tyyliin YLE välittää Berliinin MM-kisatapahtumat suomalaisille TV:ssä, radiossa, verkossa ja mobissa. Näitä kisoja voit seurata myös tilaamalla MM-yleisurheilu 2009 -podcastin.

Eput ja CMX tulivat laillisesti MP3-myyntiin

Suomessa on avattu ensimmäinen pelkästään kopiosuojaamattomia MP3-tiedostoja myyvä musiikkikauppa. The Ground -palvelussa on mukana Suomen suurimpia levy-yhtiöitä sekä kansainvälinen EMI-yhtiö ja useita indie-yhtiöitä.

Kopiosuojaamatoman mp3-musiikin kauppa Suomeen

Suomeen avataan uusi kotimainen nettimusiikkikauppa, joka ryhtyy myymään kopiosuojaamatonta mp3-musiikkia. Suurimmassa osassa nykyisistä musiikin nettikaupoista myydään vain kopioinnilta suojattua musiikkia.

IBM kehitti uuden tallennustekniikan

Tietokonevalmistaja IBM:n tutkijat ovat kehittäneet uuden tallennustekniikan, jonka ennakoidaan mullistavan elektronisten laitteiden kuten tietokoneiden ja MP3-soittimien valmistuksen.

Musiikin lätistäminen sai vastaliikkeen

Musiikkialan ammattilaiset ovat alkaneet vastustaa musiikin vivahteiden hävittämistä CD-levyistä ja MP3-kappaleista. Englannissa järjestetään ensi tiistaina seminaari, jossa etsitään keinoja musiikkibisneksessä riehuvaa volyymisotaa (loudness war) vastaan.

MP3-äänikirjat kärkkyvät markkinoille

MP3-äänikirjat ovat tulossa Suomen markkinoille, kunhan kirjojen kopiosuojaaminen pystytään ratkaisemaan. Kustantajilla on jo tekniset edellytykset aloittaa kirjojen myynti.