Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kryptovaluuttaa myyvä kauppa.

Pelko pankkikriisistä on palauttanut kiinnostuksen Bitcoiniin – kryptomarkkinoilla näkyy nyt uusia ilmiöitä

Bitcoin syntyi vuoden 2008 finanssikriisistä. Nyt lohkoketjuteknologian maailmalle esitellyt kryptovaluutta nähdään kryptopiireissä jälleen vaihtoehtona finanssimaailman ongelmiin.

Kuvakaappaus App Storesta josta voi ladata LocalBitcoinsin applikaation.

Suomalainen bitcoin-välittäjä lopettaa toimintansa – Yhdysvallat mainitsi yrityksen laittomaan venäläisrahaan liittyvässä rikostutkinnassa

LocalBitcoinsin viestintäjohtajan mukaan yhtiön sulkupäätöksellä ei ole mitään tekemistä yhdysvaltalaisen rikostutkinnan kanssa.

Kajaanin ammattikorkeakoulun logo lasisessa ovessa

KAMK avasi ensimmäisenä ammattikorkeakouluna kryptovaluuttatilin – rehtori: tätä osaamista opiskelijat tarvitsevat työmarkkinoilla

Ensiksi tiliä hyödynnetään videorunotyöpajassa. Runoesityksestä luodaan digitaalinen omaisuuserä, jonka voi ostaa, omistaa tai myydä kryptovaluutoilla.

FTX:n pidätetty johtaja Sam Bankman-Fried.

Kryptoromahdus johti konkursseihin ja pidätyksiin – usko hajautettuun internetiin ei silti hiivu

Hajautetun internetin eli niin kutsutun web3:en rakentamiseen virtaa yhä miljardeja dollareita. Suomalaiskonsultti huomauttaa, että kryptovaluutat ovat vain osa uutta internetiä.

Kuvituskuva, jossa kädet ympäröivät Be-yrityksen grafiikkaa. Grafiikan päällä timanttikuvitus.

”Minä en halua olla rakentamassa pyramidia” – MOT soluttautui salaperäiseen yhteisöön, jota osa jäsenistäkin epäilee huijaukseksi

Muutama vuosi sitten kryptohuijaus OneCoin vei suomalaisilta kymmeniä miljoonia euroja. Nyt huijauksen entiset edustajat houkuttelevat uuteen yritykseen lifestyle-sovelluksilla.

Naispoliisi kuvaa älypuhelimella kassakaappia kädessään siniset hanskat.

Kaksi virolaista pidätettiin Tallinnassa yli puolen miljardin euron kryptovaluuttahuijauksesta – uhreja epäillään olevan satoja tuhansia

Miesten epäillään höynäyttäneen sijoittajia pyramidihuijauksella. Uhreille on luvattu tuottoa kryptovaluutan louhinnasta, mutta todellisuudessa mitään toimintaa ei ole ollut.

Nik Storonsky Slushissa.

Eurooppaa valloittava kännykkäpankki Revolut on ukrainalais-venäläisen yhteistyön hedelmä - viime kuussa perustaja Nik Storonsky luopui kansallisuudestaan

Slushissa vieraillut maksusovellus Revolutin toimitusjohtaja käy sijoitukset läpi tarkalla kammalla – ”On selvää, että nyt ei haluta ottaa venäläistä rahaa”

Bitcoineja.

Turkulaiselle kryptotoimistolle tulvii yhteydenottoja kryptovaluuttojen välitysalustan FTX:n konkurssiuhan takia

Kryptovaluutan kaupankäyntialusta FTX romahti reilussa viikossa. Epävarmuus talletusten kohtalosta on saanut monet siirtämään varoja ulkomaisilta alustoilta Suomeen ja omaan lompakkoon.

Bitcoin kryptovaluutan symboli tietokoneen näppäimistön päällä.

Police: At least 2,000 Finnish victims of international crypto scam

Victims in Finland lost at least 6.6 million euros to the crypto-scammers, authorities say.

Hyvishakkeri Laura Kankaala pitää kädessään nft-taideteosta ja rahanippua. Taustalla bitcoineja.

Hakkerin tietoisku: Mitä NFT:t ovat ja voiko niillä rikastua?

Ostitko NFT:n eli virtuaalisen todistuksen? Kahden minuuitin videolla ammattihakkeri Laura Kankaala kertoo, mitä riskejä siihen liittyy.

Puhelimen näytöllä näkyy virtuaalivaluuttojen kursseja.

Moottorin vaihtaminen kesken lennon onnistui – Ethereum-lohkoketju hylkäsi sähköä syövän louhimisen

Ethereum siirtyi onnistuneesti uuteen validointimalliin aamupäivällä. Muutoksen arvioidaan vähentävän Ethereumin sähkönkulutusta yli 99 prosentilla.

Ethereumin logo toimistotalossa.

Kryptomaailma mullistuu torstaiaamuna, kun Ethereum luopuu louhinnasta – maailman toiseksi suurimman lohkoketjun energiankulutus putoaa murto-osaan

Vuonna 2015 käynnistetty Ethereum toimii alustana valtaosalle kryptosovelluksista. Ethereumin on tarkoitus vaihtaa lohkoketjun ylläpitoon käytettyä todistusmenetelmää aamulla.

kello

Crypto-fraudsters steal €440K worth of Rolex watches

Two suspects have been detained in connection to the crime, according to Helsinki Police.

OneCoinin konttori Sofiassa Bulgariassa.

Kymmenettuhannet suomalaiset sijoittivat jättimäiseen pyramidihuijaukseen – rikos on niin ovela, ettei poliisi tiedä, miten sitä voisi tutkia

OneCoin on maailman suurimpia pyramidihuijauksia, mutta poliisin on ollut vaikeaa päästä siihen käsiksi. Suomessa on aloitettu yksittäisiä petostutkintoja, jotka eivät ole edenneet syyteharkintaan.

Bitcoineja.

Finnish Customs sells off €46.5m in seized cryptocurrency

In the spring, the government pledged to spend the exchanged funds — at the time about 70 million euros — on humanitarian aid in Ukraine, but bitcoin's value plummeted before the transactions were made.

Bitcoinin logo Istanbulin katunäkymässä.

Ohjelmistokehittäjä pakkasi kaiken ja jätti Venäjän, mutta ruplat jäivät jumiin – pelastus löytyi epäilyttävän näköisestä kryptokioskista

Venäjän ja länsimaiden pankkiliikenteen jäädyttäminen on aiheuttanut suuria ongelmia ulkomaille muuttaneille venäläisille. Moni on löytänyt turvaa kryptovaluutoista, vaikka myös niiden arvo on heitellyt valtavasti.

Tietokoneita louhimassa.

Kryptomarkkinoilta katosi yli biljoona euroa – yhden valuutan kuolemankierre paljasti kryptojen mielettömyyden

Kryptovaluuttojen hintojen romahdus on saanut ihmiset puhumaan uudesta kryptotalvesta, jolloin innostus virtuaalivaluuttoja kohtaan laimenee. Samaan aikaan uusiin kryptoprojekteihin virtaa miljardeja.

Mynt med Bitcoinmotiv

Verottaja keräsi lähes 140 miljoonan euron potin kryptokaupoista

Kryptovaluuttojen arvot kävivät viime vuonna ennätyskorkealla, mikä näkyy verokertymässä. Suomalaiset ilmoittivat verottajalle kryptokauppoja viime vuodelta yli 2,1 miljardin euron arvosta.

Grafiikka näyttää, kuinka bitcoinin kurssi on laskenut yli 36 000 eurosta toukokuun alussa hieman alle 30 000 euroon 13. toukokuuta mennessä.

Nimeään myöten vakaiksi luvatut kryptovaluutat romahtivat, mikä horjuttaa koko markkinaa – bitcoinin arvosta sulanut puolet huippulukemista

Kryptovaluuttojen puolestapuhujat ovat mainostaneet kryptovaluuttoja suojautumiskeinoksi inflaatiota vastaan. Nyt lupaukset ovat osoittautuneet "täydeksi hölynpölyksi", sanoo analyytikko.

Miehen kädet kannettavalla tietokoneella.

Hakkeri ujutti Oulun kaupungin verkkosivuille koodin, joka valjasti sivuilla vierailleiden tietokoneet louhimaan kryptovaluuttaa

Sivustolle ujutettu komentosarja aktivoitui, kun käyttäjä avasi verkkosivun. Koneelle ei asennettu mitään, mutta ylimääräinen kuorma saattoi hidastuttaa konetta.

Bitcoin mustalla taustalla.

Cryptocurrency taxpayer numbers explode in Finland

Those who make profits in cryptocurrencies might not necessarily know they need to pay taxes. 

Kuvia eri kryptokeräyksien etusivuista.

Kryptoyhteisö on lahjoittanut Ukrainalle jo yli 40 miljoonan euron edestä kryptovaluuttoja

Perinteisen talousavun lisäksi Ukraina on pyytänyt lahjoituksia kryptovaluutoissa. Kansakunnan tukemiseksi on luotu NFT-teoksia ja kryptokeräyksiä. NFT:itä on kutsuttu 2000-luvun sotaobligaatioiksi.

Ulkoilijoita talvisessa puistossa jota valaisee avainten ja lukon muodostama aurinko.

Isot asiat mitkä muuttuu: Web3 apocalypse eli miten lohkoketjutietokone rakastaa meitä kaikkia

Esimerkki siitä miten web3 voi hiipiä elämäämme.

Mielenosoittajat sytyttivät tuleen presidentti Nayib Bukelea kuvaavaan nuken.

"Kuin nettikasinoa valtion rahoilla" – El Salvadorin bitcoin-kokeilu on ollut vaarallinen pannukakku

Virallisen valuutan asemasta huolimatta bitcoineilla ei todellisuudessa voi maksaa El Salvadorissa, eikä siinä ole asiantuntijan mukaan mitään yllättävää.

Verkkohuijauksen uhri istuu autossa

Jarmon unelma bitcoin-miljoonasta vaihtui velkahelvettiin – rahat päätyivät kansainvälisille huijareille: ”Halusin yllättää vaimoni”

Suomalaiset menettävät sijoitushuijauksiin vuosittain kymmeniä miljoonia. Jarmo on yksi uhreista, seurasimme hänen elämänsä raskainta vuotta.

Patrik Elias Johansson kädessään Bitcoin-kolikko.

Bitcoin-huijarit vievät uhreiltaan miljoonia ja henkilötiedot – suomalainen voi päätyä tietämättään osalliseksi jopa huumekartelliin

Huijarit veivät Jarmolta lähes sata tuhatta euroa. MOT-toimitus alkoi selvittää tapausta ja päätyi valtavan huijaustehtaan jäljille.

Narendra Modi.

Kryptovaluuttahuijarit kaappasivat Intian pääministeri Narendra Modin Twitter-tilin

Modin tililtä julkaistussa viestissä väitettiin, että Intian hallitus alkaisi jakaa bitcoinia kansalaisille. Viestiin oli lisätty huijauslinkki. Intia aikoo kiristää kryptovaluuttojen sääntelyä.

Kuvassa on kolme pitkää rakennusta, joissa toimii Riot Blockchainin kryptolouhos.

Kiinan kryptovaluuttojen louhintakielto nosti Yhdysvallat ja Kazakstanin bisneksen kärkeen

Vielä reilu kaksi vuotta sitten valtaosa maailman kryptolouhintakapasiteetista oli Kiinassa. Kiina kielsi louhinnan toukokuussa.

Musiikkitalon valomainoksessa mainostetaan kryptovaluutta Flokia

Kaduille on ilmaantunut luvattomia kryptovaluuttojen mainoksia – taustalla usein "pump and dump" -juoni, joka olisi osakemarkkinoilla laiton

Monen aloittavan kryptovaluutan taustalla piilee niin sanottu "pump and dump" -menettely, sanoo kryptovaluuttoja tutkiva taloustieteilijä. Osakemarkkinoilla se olisi laitonta.

Tuija Postari-Kivistö sienimetsällä.

Tuija Postari-Kivistö sijoittaa kryptoihin, vaikka viranomaiset varoittavat kuplan puhkeamisesta – katso, kuinka toimittajan rahoille kävi kuukaudessa

Ensin nuoret miehet innostuivat yksityisestä virtuaalivaluutasta ja tienasivat jopa miljoonia. Nyt mukaan ovat lähteneet naiset ja rikkaat suursijoittajat. Ilmassa on sijoituskuplan merkkejä.

Mies hymyilee leveästi

Kohumiljonäärin Tuohivirta-yhtiö lupaa kaivoksen Lappiin, oman kryptovaluutan ja "vapauden tasavallan" – tarkistimme hurjat väitteet, pohjaa on vähän

Hankkeen vetäjä Kari Wahlroos väittää hankkineensa kaivokseen jo jättirahoituksen, mutta siitä ei ole mitään merkkejä. Wahlroosin puheissa vilahtelevat kansainväliset kumppanit, kryptovaluutat ja lohkoketjut, mutta totuuspohja on Ylen selvityksen perusteella hatara.

Vihreänä hohtavia tietokoneita, edessä hahmo varjossa.

Kiinan keskuspankki kieltää kaiken kaupan kryptovaluutoilla – jatkossa kaupankäyntiä tutkitaan talousrikoksena

Keskuspankin mukaan kryptovaluuttojen laajentunut käyttö on johtanut muun muassa rahanpesuun, petoksiin ja pyramidihuijauksiin. Ilmoitus painoi bitcoinin hintaa reilun kuuden prosentin laskuun.

Bitcoin-automaatti New Yorkissa 9. helmikuuta. Kryptovaluutan arvo on noussut tänä vuonna jo 71 prosenttia.

Poliisille on kertynyt miljoonia euroja bitcoineja, kryptovaluutat näkyvät jo ulosotoissakin – Tullin bitcoin-potista haihtui keväällä kymmeniä miljoonia

Tulli päätti bitcoiniensa kauppaamisesta jo tammikuussa, mutta tarjouskilpailun bitcoinien välittämisestä Tulli avasi vasta torstaina. Ulosottolaitos muuttaa bitcoinit ja muut kryptovaluutat euroiksi, jotka se tilittää velkojille.

Tuomas Välimäki

BoF: Digital euro at least five years away

The European Central Bank says a digital euro would give people free access to a simple and safe means of payment.

Euroopan keskuspankki Frankfurtissa.

Eurooppa otti harppauksen digieurohankkeessaan – rahan tallettamista "digikukkaroon" saa kuitenkin vielä odottaa

Keskuspankit ovat kiinnostuneita digirahasta, koska yksityisten yritysten kryptovaluuat ja niiden hallitseva asema markkinoilla voi olla keskuspankeille uhka.

John Mcafee istuu tuolilla televisiokuvasas. Hänet kuvattiin videokuulemisessaan kesäkuun 15. päivä.

Virustorjuntaohjelmastaan tunnettu John McAfee löydettiin kuolleena sellistään Espanjassa

McAfeen kerrotaan tehneen itsemurhan vain tunteja sen jälkeen, kun hänen karkotuksensa Yhdysvaltoihin oli hyväksytty. McAfeeta olisi voinut odottaa jopa 30 vuoden vankilatuomio verorikoksista.

Bitcoin-projektin työntekijät työskentelevät rannalla El Salvadorissa.

El Salvadorin päätös tehdä bitcoinista virallinen valuutta on enemmän julkisuustemppu kuin rahapoliittinen ratkaisu

Uuden lain myötä bitcoin nousee Yhdysvaltain dollarin rinnalle El Salvadorin virallisena valuuttana. Moni näkee El Salvadorin edelläkävijänä, mutta verojen kerääminen voimakkaasti heiluvassa kryptovaluutassa voi osoittautua erittäin vaikeaksi.

Pitkä autojono odottaa pääsyä bensiiniasemalle.

Yhdysvallat on saanut hankittua takaisin suurimman osan Colonial Pipelinen venäläiselle hakkeriryhmälle maksamista lunnasrahoista

Colonial Pipeline joutui sulkemaan toukokuussa väliaikaisesti koko polttoainelinjastonsa, jolla on mittaa 5 500 mailia eli vajaat 8 900 kilometriä.

Grafiikka näyttää bitcoinin arvon kehityksen kuukauden ajalta. Bitcoinin hinta romahti toukokuussa 2021.

Bitcoin romahti, pudotuksen käynnisti maailman toiseksi rikkain ihminen sekä Kiinan kansanpankki – romahduksen edellytykset rakentuivat viime kuukausina

Bitcoinin äkkipudostus on poikkeuksellisen suuri, vaikka jatkuva kurssivaihtelu on ominaista kryptovaluutoille. Romahduksen vauhtia kiihdytti velkavivuttaminen, jossa moni sijoittaja on menettänyt kaikki rahansa.

Autojono bensa-asemalle Yhdysvalloissa, Virginian Alexandriassa.

Darkside-hakkeriryhmän serverit alhaalla vain viikko Yhdysvaltain suurimman polttoaineputkilinjaston sulkeneen iskun jälkeen

Kyberturvallisuusasiantuntijoiden mukaan Darksiden toiminta näyttäisi loppuneen, mutta on mahdollista, että ryhmä nousee uudelleen esiin toisella nimellä.

Starship-avaruusraketti laskeutui onnistuneesti Texasiin torstain vastaisena yönä Suomen aikaa.

SpaceX laukaisee ensi vuonna Kuuhun satelliitin, joka maksetaan Dogecoin-kryptovaluutalla

Doge-1 -satelliitin tilannut Geometric Energy Corporation -yhtiö kertoo maksavansa kustannukset SpaceX:lle Dogecoin-kryptovaluutalla. SpaceX:n perustaja Elon Musk nostatti alkuvuodesta innostusta Dogecoiniin tviiteillään.

Puistokonsertti Krapin pajalla Tuusulassa kesällä 2020.

Tuesday's papers: Saving summer, crypto boom, forest sustainability 'scam'

Just like the rest of us, the papers are hoping for a return to normality this summer - but will it be possible?

Pariskunnan koti.

Norjalaisen miljardöörin vaimon katoamisesta kotoaan on kulunut 2,5 vuotta – poliisi uskoo, että tapaus voidaan selvittää, epäilee yhä aviomiestä murhasta

Miljardööri Tom Hagenin vaimo Anne-Elisabeth Hagen, 69, katosi pariskunnan kodista Oslon lähellä lokakuussa 2018. Hänestä ei ole saatu sen jälkeen mitään elonmerkkiä.

Vihreänä hohtavia tietokoneita, edessä hahmo varjossa.

Tutkimus: Kryptovaluutta bitcoinin louhinta uhkaa Kiinan päästötavoitteita

Bitcoinin louhinta kuluttaa valtavasti sähköä, jonka tuottajana Kiinassa on usein hiilivoima.

Ylen ensimmäinen NFT-huutokauppa.

Ylen ensimmäinen NFT myytiin 1,3 etherillä – Mitä opimme matkasta kryptotaiteen maailmaan?

Viikko sitten lohkoketjuun lyöty uutinen on yksi maailman ensimmäisistä journalistisista NFT:istä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle