Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

"Ilman EU:n apua emme selviäisi" – Turismin puuttuminen näkyy konkurssiaaltona Barcelonan keskustassa

Espanjan talousromahdus oli huhti-kesäkuussa EU:n suurin. Turismin puuttuminen tekee Espanjasta entistä riippuvaisemman EU:n elvytysrahoista.

Ennuste: Espanjan talous romahtaa tänä vuonna yli yhdeksän prosenttia

Vielä helmikuussa maalle ennustettiin kohtalaista kasvua.

Espanjan hallitus ei luota enää Katalonian poliisiin – nyt pelätään virkavallan välisiä yhteenottoja

Espanjan hallinto ei luota Katalonian poliisiin, joten alueparlamenttitaloa valvomaan on määrätty myös kansallinen poliisi.

Mokasiko Espanjan hallitus? Kovat otteet voivat kääntyä Katalonian itsenäisyysliikkeen eduksi

Espanjan hallitus haluaa estää valtion hajoamisen. Mutta voi käydä niinkin, että nyt valittu kova linja toimii täysin painvastoin kuin toivottiin ja edistää Katalonian itsenäisyyshaaveita.

Kymmenet tuhannet vaativat Madridissa parempia työoloja

Espanjan talous elpyy, mutta kriitikkojen mukaan työmarkkinauudistukset ovat tuoneet mukanaan huonosti palkattuja pätkätöitä.

Työllisyys parantunut roimasti Espanjassa

Työministeriön mukaan työttömien määrä väheni noin 400 000 henkilöllä viime vuonna.

"Demokratian ajan pahin poliittinen epäonnistuminen" – Espanja joutuu uusimaan vaalit

Poliittinen epävarmuus kasaa synkkiä pilviä Espanjan talouden ylle. Uusintavaaleista ei odoteta merkittävästi erilaista tulosta kuin joulukuun vaaleista.

Espanjan talouskriisi iski epätasaisesti Madridiin – asuntona voi olla auto

Madridin pohjoisosan vauraissa kortteleissa maan talouskriisi on kuin muisto vain, mutta pääkaupungin eteläosassa lamasta kärsitään edelleen. Etelän köyhempää väestönosaa yritetään tukea uusilla työllistymisohjelmilla.

Espanjassa sosialistit ja keskusta sopuun – oikeisto voi estää hallituksen synnyn

Espanjassa sosialistit ja keskustaoikestolainen Ciudadanos-puolue ovat päässeet yhteisymmärrykseen hallituksen ohjelmasta. Näiden puolueiden hallitus tarvitsisi kuitenkin tukea muista puolueista.

Espanjalaiset äänestävät – kahden puolueen malli voi olla murtumassa

Vaalitulos voi johtaa konsensuspolitiikan aikaan tai epävakauteen.

Asiantuntijat: Espanjassa kulutus auttoi nousuun

Miksi Suomi ei nouse talouskurimuksesta samaa tahtia kuin Euroopan maat keskimäärin? Suomelle merkittävät investoinnit eivät ole elpyneet muuallakaan Euroopassa. Suomessa kaivataan myös konkreettisia esimerkkejä positiivisesta vireestä ja olemassa olevista mahdollisuuksista.

Katalonia pyristelee irti Espanjasta – aluevaaleissa ratkeaa itsenäisyyshankkeen kohtalo

Katalonian aluevaaleissa ensi sunnuntaina on vaakalaudalla koko Espanjan tulevaisuus. Jos Katalonia lähtee omille teilleen, jotkut muutkin Espanjan alueet halunnevat liittyä sen seuraan.

Yli viidennes espanjalaisista eli köyhyydessä vuonna 2013

Yli 22 prosenttia espanjalaisista eli köyhyydessä vuonna 2013 maan tilastokeskuksen mukaan. Espanja nousi kyseisenä vuonna virallisesti lamasta.

Kriisimaa Espanja nousee suosta

Espanjan talous on saatu kasvuun kolmessa vuodessa uudistuksilla, säästöillä ja viennillä. Espanjan-toimittajamme Jyrki Palo muistuttaa, että suurtyöttömyys koettelee yhä Espanjaa ja myös maan budjettivaje on suuri.

Espanjan työttömyys väheni huhtikuussa eniten 20 vuoteen

Espanjan työministeriön mukaan työttömyys väheni huhtikuussa eniten sitten tilastojen aloittamisen. Myös viimeisen vuoden aikana työttömyys on vähentynyt ennätysvauhtia.

Ryanair aloittaa lennot Espanjan Castellon "kummituskentältä"

Espanjan Castellon lentokenttä on seissyt tyhjänä Espanjan taloudellisten kriisien vuoksi. Castellon aluetta pidetään Espanjan rakennusbuumin symbolina.

Espanjassa työttömyys laskussa – Talousreformit ja halpa öljy katkaisivat syöksykierteen

Aurinkomaan kovat talousreformit ovat tuottaneet tulosta. Espanjan talous on hyötynyt myös öljyn hinnan laskusta sekä ennätyksellisistä turistivirroista.

Podemosin kannattajat vaativat muutosta Madridissa

Moni espanjalainen on kyllästynyt esimerkiksi korruptioskandaaleihin. Podemos toivoo menestyvänsä marraskuun vaaleissa kuten Syriza Kreikassa.

Katalonia heittää synkän varjon Espanjan taloudelle – muuten kriisimaiden meno näyttää tasaiselta

Espanjan kotimarkkinoiden piristynyt tilanne ja orastava talouskasvu voivat olla taakse jäänyttä elämää, jos Katalonia irtaantuu emämaasta. Muissa eurokriisimaissa näkyy sekä piristymisen että huolestumisen merkkejä.

Katalonian johtaja vahvisti itsenäisyysäänestyksen – Espanjan hallitus pikaisesti koolle

Espanjan johto toivoo oikeuden estävän katalaanien äänestyksen. Jos näin käy, Kataloniassa järjestettäneen vaalit etuajassa.

Espanjan pääministeri: Itsenäisyysäänestykset luovat taantumaa ja köyhyyttä

Skotlannin ja Katalonian itsenäisyysäänestykset ovat kuin torpedo Euroopan yhdentymiselle, Espanjan pääministeri Mariano Rajoy on kertonut näkemyksensä päivää ennen Skotlannin äänestystä.

Lämmin tuulahdus lääkäripulaan – espanjalaislääkärit pakenevat taantumaa Suomeen

Kainuun ja Etelä-Pohjanmaan lääkäripulaa helpotetaan espanjalaisilla lääkäreillä. Kainuu on saamassa kansainvälisen työnvälityksen kautta 10 ja Etelä-Pohjanmaa viisi lääkäriä ja hammaslääkäriä. EURES-verkoston apuun turvauduttiin, koska lääkäreitä ei muilla keinoin löytynyt.

123 kilometrin ihmisketju vaati Baskimaan itsenäistymistä Espanjasta

Arviolta 100 000 ihmistä liitti kätensä yhteen, jotta Baskimaassa voitaisiin järjestää kansanäänestys alueen itsenäistymisestä.

Jokaiselle Espanjan pelaajalle luvataan MM-voitosta 720 000 euroa - "Olemmeko kaksi kertaa niin rikkaita kuin Saksa?"

Sosialistipuolueen jäsenet eivät katso hyvällä massiivisia bonuksia. Juan Mata myöntää, että raha voi kääntyä pelaajia vastaan.

Espanjan talouskasvu nopeimmillaan kuuteen vuoteen

Hallituksen virallinen kasvuarvio tälle vuodelle on prosentti, mutta pääministeri uskoo luvun suuremmaksi. Työttömyyslukuja se ei ole kaunistanut.

Espanjan velka nousi uuteen ennätykseen

Espanjan keskuspankin tilastojen mukaan julkinen velka nousi viime vuonna yli 960 miljardin euron, mikä on lähes 94 prosenttia bruttokansantuotteesta. EU-sääntöjen mukaan velkasuhde ei saisi ylittää 60 prosenttia. Pääministeri Mariano Rajoyn konservatiivihallitus on korottanut veroja, jäädyttänyt julkisen sektorin palkkoja ja leikannut koulutus- ja terveysmenoja velkasuhdetta taittaakseen.

Espanjan talouskriisi kurittaa myös kuuroja

Espanjan talouskriisi heijastuu myös kuurojen tilanteeseen. Espanjan Andalusian kuurojen alueliiton presidentin mukaan valtion rahahanojen sulkeminen näkyy kaikissa kuurojen toiminnoissa.

Katalonia äänestää itsenäistymisestä ensi vuonna

Espanjan hallitus ei hyväksy Katalonian itsehallinnon suunnitelmia järjestää äänestys itsenäisyydestä.

Moody's nosti Espanjan luottoluokitusnäkymät "vakaiksi"

Luottoluokittaja jätti Espanjan luokituksen ennalleen Baa3:een, mikä on yhden pykälän päässä roskalainaluokasta. Muutos näkemyksessä Espanjan talouden tulevaisuudesta vähensi kuitenkin roskalainaluokkaan putoamisen riskiä.

Ecofin-neuvosto käsittelee pankkiunionia ja kriisinratkaisumekanismia Brysselissä

Euroryhmän torstain asialistalla ovat Irlannin ja Espanjan taloustilanne. Perjantaina Ecofin-neuvosto käsittelee kriisinratkaisumekanismia.

Espanjan talous kääntyi taantumasta kasvuun

Edellisen kerran Espanjan talous on kasvanut alkuvuonna 2011. Heinä-syyskuussa kasvua kertyi 0,1 prosenttia.

Espanja aikoo pärjätä ilman lisätukea

Vienti vetää nyt hyvin, mutta Espanjan pahimmat ongelmat ovat poliittisia, arvioi Jyrki Palo

Järjestö: Kolme miljoonaa espanjalaista elää köyhyydessä

Caritasin Espanjan-pääjohtaja Sebastian Mora sanoo, että köyhyystaso ja elintasokuilu lisääntyy dramaattisesti Espanjassa. Köyhien määrä on kaksinkertaistunut siitä kun Espanjan talouskriisi alkoi.

Taas huonoja uutisia Espanjasta: talouskasvu miinuksella

Pääministeri Mariano Rajoy on luottanut, että Espanjan talous nousee jaloilleen, kunhan vienti sujuu paremmin ja turismi kasvaa.

Espanjan taloudella tuttu suunta: kutistuu aina vain

Espanjan tilastokeskuksen mukaan ensimmäisen neljänneksen talouskasvua veti pakkaselle etenkin kotimaisen kysynnän vähentyminen.

Suurtyöttömyyden Espanjassa talous pysyy miinuksella

Espanjan hallitus ennustaa, että budjettivaje alenee tämän vuoden loppuun mennessä nykyisestä 10,6 prosentista 6,3 prosenttiin. EU-sopimuksen mukaan vaje ei saisi olla yli 3 prosenttia.

Espanjan talousuudistus saa kehuja, pörssi sukelsi silti

Espanjan hallitus on toiminut ripeästi huonoon jamaan pääseeen pankkisektorin uudistamisessa. Hallitus on kuitenkin suurissa vaikeuksissa korruptioepäilyjen takia.

Katalonia hivuttautuu kohti itsenäisyysäänestystä

Katalonian valtapuolue haluaa Espanjan talousveturille lisää itsenäisyyttä. Espanjan valtapuolue haluaa estää kansanäänestyksen irtautumisesta.

Espanjan taantuma paheni

Talouden sukellus loka-joulukuussa oli syvin yli kolmeen vuoteen. Bruttokansantuotteen laskun syitä ovat korkea työttömyys ja säästötoimet, jotka näivettivät kysyntää tuntuvasti.

Espanjan talouskriisi kurittaa kulttuuria

Espanjassa talous- ja velkakriisi on johtanut myös kulttuurialan syvään kriisiin. Sadat muusikot ovat vailla työtä ja monet teatterit kamppailevat olemassaolostaan. Maan oikeistohallitus aikoo kääntää kulttuuripolitiikkaa yksityisen rahoituksen suuntaan.

Handelsbanken maalaa synkän kuvan Espanjasta vuonna 2013

Espanjan työttömyysaste on ensi vuoden lopussa liki 32 prosenttia, Handelsbanken arvioi. Työttömien määrä lähestyy viittä miljoonaa.

Sherrykaupunki Jerez hukkuu jätteisiin

Osissa Jereziä jätteet ovat kasaantuneet kaduille 20 päivää. Tarpeekseen saaneet asukkaat ovat sytyttäneet tulipaloja.

Ajatuskupla: Talouskriisi piilossa auringon alla

Euroopan laajuinen talouskriisi ja Suomen toimet espanjalaisten auttamiseksi ovat olleet kesän ja syksyn mittaan monen kahvikeskustelun aiheena. Moni ei tiedä, että esimerkiksi työttömyysturva on Espanjassa huomattavasti heikompi kuin Suomessa. Useilla perheillä ei ole mitään tuloja.

El País: EU-komissiolta synkkä ennuste Espanjan talouskasvusta

EU-komissio odottaa Espanjan talouden kutistuvan ensi vuonna 1,5 prosenttia eli enemmän kuin Espanja itse arvioi. Pääministeri Rajoy jaksaa yhä vakuuttaa, ettei Espanja tarvitsee apua taloutensa saamiseksi raiteilleen.

Espanjan talous laskussa toista vuotta

Espanjan inflaatio huitelee 3,5 prosentissa, ja bruttokansantuotteen supistuminen jatkuu.

Apua tarvitsevien espanjalaismaakuntien jono pitenee

Hallituksen hätärahastosta voidaan jakaa tukea korkeintaan 18 miljardia euroa.

Espanjan suurin lehti irtisanoo kolmanneksen väestään

El Paísista irtisanotaan tai passitetaan eläkkeelle 149 ihmistä. Työntekijöiden mukaan media-alan kriisi ei ole ainoa selitys talousongelmille, vaan syytä on myös omistajayhtiössä.

Katainen: Suomi ei vaadi Espanjaa hakemaan tukipakettia

Espanjassa vieraileva pääministeri Katainen ei halua speukuloida, tuleeko euroalueelle lisää tukipaketteja. Katainen tapaa Madridissa myös espanjalaisen virkaveljensä.

Espanjan taloudella meni luultua huonommin

Espanja ei oikein edes ehtinyt toipua edellisestä taloustaantumasta, kun uusi tuli jo päälle.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle