Uusimmat artikkelit
Hallitsetko kertotaulun? Tee testi, jossa nopeus on valttia!
Osaatko kertotaulun niin hyvin kuin luulet?
Turun yliopiston akatemiatutkija Kaisa Matomäelle kansainvälinen New Horizons -palkinto
Kaisa Matomäki palkitaan perustavanlaatuisista tieteellisistä läpimurroistaan alkulukujen parissa.

Akatemiapalkinto Turun yliopiston alkulukututkijalle
Akatemiapalkinnon saanutta Kaisa Matomäkeä pidetään yhtenä maailman parhaista analyyttisen lukuteorian tutkijoista.

Study: Two-thirds of ninth graders unable to calculate percentages
A new study has found that two out of three ninth graders in Finland are unable to figure out percentages. Only half of the students were able to perform mental arithmetic at "acceptable levels."

Yli puolella miljoonalla suomalaisella vaikeuksia lukemisessa ja tietotekniikassa
Osalla aikuisista on vaikeuksia yksinkertaisten laskutoimitusten ratkaisemisessa tai heidän on vaikea ymmärtää suoraviivaistakin kirjallista tietoa.

Avioliittolakikeskustelun seuraus: Kirkosta erottiin taas ennätystahtia
Viime vuosi oli toinen huippuvuosi kirkosta eroamiseen. Julkinen keskustelu vaikutti ensimmäistä kertaa jonkin verran myös kirkkoon liittymiseen.
Timo Tossavainen: Onko tietokoneille käyttöä matematiikan oppitunneilla?
Matematiikka ja tietokoneet liitetään usein toisiinsa. Totta onkin, että tietokone on alun perin kehitetty laskentatyökaluksi ja monet tietokoneiden kehittäjistä ovat olleet matemaatikkoja. Näin ollen on luonnollista ajatella, että tietokoneista olisi erityisen paljon hyötyä matematiikan opiskelussa, kirjoittaa Itä-Suomen yliopiston yliopistonlehtori Timo Tossavainen.

Väitös: Lapsi oppii matematiikkaa yllättävän arkipäiväisellä tavalla
Kun lapsi huomaa, että hänellä on kaksi kertaa enemmän kakkua kuin kaverilla, hän kiinnittää huomiota määrällisiin suhteisiin. Tuoreesta väitöstutkimuksesta selviää, että tällainen arkipäivän huomioiminen auttaa murto- ja desimaalilukujen oppimisessa.
Laskutavan muutos lihottaa Suomenkin kansantuotetta
Uusi kansainvälinen tilastointistandardi hyödyttää paperilla Suomea enemmän kuin EU-maita keskimäärin. Tutkimus- ja tuotekehitysmenot lasketaan jatkossa investoinniksi kansantalouden tilinpidossa.
Timo Tossavainen: Tarvitaanko matematiikkaa enää tietoyhteiskunnassa?
Matematiikka on tieteen ala, joka syntyi tuhansia vuosia sitten tarpeesta laskea esineiden lukumääriä, paikkojen välisiä etäisyyksiä, peltojen pinta-aloja jne. Laskento hallitsee edelleen koulumatematiikan oppisisältöjä; myös nykyiset koululaiset opettelevat ulkoa kymmenen kertotaulun ja suorittamaan peruslaskutoimituksia allekkain, kirjoittaa kolumnissaan Itä-Suomen yliopiston lehtori Timo Tossavainen.

EU-maksukiista sekavoituu entisestään - Suomi poikkeaa itse tekemästään päätöksestä
Hallituksen ilmoittamat maksuluvut on laskettu valtiovarainministeriön omilla laskukaavoilla, vaikka EU-ministerivaliokunta päätti jo kesällä 2007 soveltaa komission laskutapaa.
Harvinainen alkuluku löytyi - yli 17 miljoonaa merkkiä pitkä
Tutkijat ovat löytäneet uuden Mersennen alkuluvun. Harvinainen alkulukujen erikoistapaus on yli 17 miljoonaa merkkiä pitkä ja sitä on jahdattu vuosia.
Vertaile ennakkoäänestysintoa!
Kuntavaalien ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona 17.10. ja kestää seuraavaan tiistai-iltaan.

Vertaile ennakkoäänestysintoa!
Eduskuntavaalien ennakkoäänestys on alkanut ja kestää seuraavaan tiistaihin. Oikeusministeriö julkaisee päivittäin ennakkoon äänestäneiden määrän. Oheisen taulukon avulla voit verrata ennakkoäänestysintoa viime eduskuntavaaleihin.
VM:n Jokinen: Talouden supistumisen desimaalilukuja on turha arvailla
Valtiovarainministeriön suhdanneyksikön päällikkö Hannu Jokinen korostaa, että Suomen talouden ensi vuoden kehitys on hyvin riippuvainen kansainvälisestä talouskehityksestä. Tilanne on niin vakava, ettei kasvulukujen desimaaleja haluta arvuutella.