Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kertotaulutestin pääkuvassa pinkillä pohjalla piirretty mies suu auki.

Hallitsetko kertotaulun? Tee testi, jossa nopeus on valttia!

Osaatko kertotaulun niin hyvin kuin luulet?

Turun yliopiston akatemiatutkija Kaisa Matomäelle kansainvälinen New Horizons -palkinto

Kaisa Matomäki palkitaan perustavanlaatuisista tieteellisistä läpimurroistaan alkulukujen parissa.

Turun yliopiston pääkirjasto.

Akatemiapalkinto Turun yliopiston alkulukututkijalle

Akatemiapalkinnon saanutta Kaisa Matomäkeä pidetään yhtenä maailman parhaista analyyttisen lukuteorian tutkijoista.

Oppilas matematiikan tunnilla.

Study: Two-thirds of ninth graders unable to calculate percentages

A new study has found that two out of three ninth graders in Finland are unable to figure out percentages. Only half of the students were able to perform mental arithmetic at "acceptable levels."

Henkilö käyttämässä tablettia.

Yli puolella miljoonalla suomalaisella vaikeuksia lukemisessa ja tietotekniikassa

Osalla aikuisista on vaikeuksia yksinkertaisten laskutoimitusten ratkaisemisessa tai heidän on vaikea ymmärtää suoraviivaistakin kirjallista tietoa.

äänestys

Avioliittolakikeskustelun seuraus: Kirkosta erottiin taas ennätystahtia

Viime vuosi oli toinen huippuvuosi kirkosta eroamiseen. Julkinen keskustelu vaikutti ensimmäistä kertaa jonkin verran myös kirkkoon liittymiseen.

Timo Tossavainen: Onko tietokoneille käyttöä matematiikan oppitunneilla?

Matematiikka ja tietokoneet liitetään usein toisiinsa. Totta onkin, että tietokone on alun perin kehitetty laskentatyökaluksi ja monet tietokoneiden kehittäjistä ovat olleet matemaatikkoja. Näin ollen on luonnollista ajatella, että tietokoneista olisi erityisen paljon hyötyä matematiikan opiskelussa, kirjoittaa Itä-Suomen yliopiston yliopistonlehtori Timo Tossavainen.

Koululainen tekee matematiikan tehtävää.

Väitös: Lapsi oppii matematiikkaa yllättävän arkipäiväisellä tavalla

Kun lapsi huomaa, että hänellä on kaksi kertaa enemmän kakkua kuin kaverilla, hän kiinnittää huomiota määrällisiin suhteisiin. Tuoreesta väitöstutkimuksesta selviää, että tällainen arkipäivän huomioiminen auttaa murto- ja desimaalilukujen oppimisessa.

Laskutavan muutos lihottaa Suomenkin kansantuotetta

Uusi kansainvälinen tilastointistandardi hyödyttää paperilla Suomea enemmän kuin EU-maita keskimäärin. Tutkimus- ja tuotekehitysmenot lasketaan jatkossa investoinniksi kansantalouden tilinpidossa.

Timo Tossavainen: Tarvitaanko matematiikkaa enää tietoyhteiskunnassa?

Matematiikka on tieteen ala, joka syntyi tuhansia vuosia sitten tarpeesta laskea esineiden lukumääriä, paikkojen välisiä etäisyyksiä, peltojen pinta-aloja jne. Laskento hallitsee edelleen koulumatematiikan oppisisältöjä; myös nykyiset koululaiset opettelevat ulkoa kymmenen kertotaulun ja suorittamaan peruslaskutoimituksia allekkain, kirjoittaa kolumnissaan Itä-Suomen yliopiston lehtori Timo Tossavainen.

Grafiikka

EU-maksukiista sekavoituu entisestään - Suomi poikkeaa itse tekemästään päätöksestä

Hallituksen ilmoittamat maksuluvut on laskettu valtiovarainministeriön omilla laskukaavoilla, vaikka EU-ministerivaliokunta päätti jo kesällä 2007 soveltaa komission laskutapaa.

Harvinainen alkuluku löytyi - yli 17 miljoonaa merkkiä pitkä

Tutkijat ovat löytäneet uuden Mersennen alkuluvun. Harvinainen alkulukujen erikoistapaus on yli 17 miljoonaa merkkiä pitkä ja sitä on jahdattu vuosia.

Vertaile ennakkoäänestysintoa!

Kuntavaalien ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona 17.10. ja kestää seuraavaan tiistai-iltaan.

Äänestyskyltti kauppakeskuksessa.

Vertaile ennakkoäänestysintoa!

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys on alkanut ja kestää seuraavaan tiistaihin. Oikeusministeriö julkaisee päivittäin ennakkoon äänestäneiden määrän. Oheisen taulukon avulla voit verrata ennakkoäänestysintoa viime eduskuntavaaleihin.

VM:n Jokinen: Talouden supistumisen desimaalilukuja on turha arvailla

Valtiovarainministeriön suhdanneyksikön päällikkö Hannu Jokinen korostaa, että Suomen talouden ensi vuoden kehitys on hyvin riippuvainen kansainvälisestä talouskehityksestä. Tilanne on niin vakava, ettei kasvulukujen desimaaleja haluta arvuutella.