Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tyhjiä istuimia lentokoneessa.

Finnish business travel won't return to pre-Covid levels, survey finds

Nearly all of the two dozen companies at the top of the Helsinki stock market said they planned to reduce the amount of money and time devoted to business trips, compared to before the crisis.

Nainen käveli amerikkalaisvastaisen seinämuraalin ohitse Iranin pääkaupungissa Teheranissa joulukuussa 2020.

EU: Iranin ydinsopimuksen osapuolet virtuaalikokoukseen huomenna

Yhdysvallat ja Iran ovat ajautuneet pattitilanteeseen, jossa molemmat välttelevät ensimmäisen askeleen ottamista.

Kaksi henkilöä auringonlaskussa katselevat toisiaan.

Helsinki couples seeking counselling wait up to 8 months for appointments

As families spent the corona spring in close quarters, some couples couldn't find a moment to talk about their problems.

Mies etätöissä kotinsa saunassa, läppäri ylälauteella.

Digitreenit: Etäpalaveri verkossa? Eri työkalut sopivat eri tarkoituksiin

Netin etätyökalut venyvät monenlaiseen yhteydenpitoon.

Tactotekin työntekijöitä työssään yhtiön tuotantotiloissa

Tässä oululaisyrityksessä jatkuva matkustaminen oli arkipäivää ennen koronaa – eikä koronan uskota aloittavan pysyvää etätöiden aikakautta

Yhtiössä uskotaan, että vuorovaikutuksen tarpeen takia yritykset eivät korvaa matkoja etätapaamisilla pysyvästi.

Kouvolan oikeus- ja poliisitalo

Kotkan istuntopaikan sulkeminen lisää poliisin matkustamista

Kotkan poliisivankilassa säilytettävien asiakkaiden siirrot käräjäoikeuteen Kouvolaan lisääntyvät vuonna 2018, kun Kotkassa ei enää ole käräjäoikeuden istuntopaikkaa. Myös tutkinnanjohtajat joutuvat liikkumaan entistä enemmän. Videoneuvottelutekniikalla ei pystytä korvaamaan kaikkea matkustamista.

Kuvassa mies tietokonepäätteen ääressä taustalla televisioruudulla videoneuvotteluyhteydessä toinen mies.

Etälääkärin videovastaanotto on terveydenhoidon tulevaisuutta

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote alkaa testata etälääkäritoimintaa hyvinvointiasemillaan. Kokeilussa asiakas tapaa hyvinvointiasemalla lääkärin videoneuvottelussa. Etälääkäri hoitaa vain sellaisia asiakkaita, joiden käynti ei vaadi fyysistä tutkimusta.

Sormet selaavat tablettia.

Erikoista yritysten ja julkishallinnon yhteistyötä: Lappiin palkataan digi-innostaja

Pohjolan Osuuspankki, sanomalehti Lapin Kansa, Lapin sairaanhoitopiiri ja Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Poske haluavat parantaa digitaalisten palveluiden käyttöä Lapissa.

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon ja Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu Jerusalemissa.

YK taas hätäkokoukseen israelilaisten ja palestiinalaisten väkivaltaisuuksien takia

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon on kutsunut turvallisuusneuvoston pikaisesti koolle ylimääräiseen videokonferenssiin. Suljetuin ovin käytävän hätäkokouksen tarkoitus on etsiä ratkaisua israelilaisten ja palestiinalaisten välillä kasvaneisiin väkivaltaisuuksiin.

Joutsenon vastaanottokeskus ulkokuva

Uusi laki voi vähentää turvapaikanhakijoiden säilöönoton tarvetta

Turvapaikan ilmoitusvelvollisuutta muutetaan toimivammaksi heinäkuun alussa. Ilmoittautumisen käyttö säilöönoton vaihtoehtona helpottuu, kun poliisin sijaan ilmoituksen voi tehdä vastaanottokeskuskessa.

Etäpalvelussa valtionhallinnon asiantuntija tavoitetaan videoyhteyden avulla.

Tulevaisuudessa virkailijan voi tavata kasvotusten omalla kotisohvalla

Viranomaisen kanssa voi jatkossa keskustella yhä useammin etäyhteydellä. Nivalassa otettiin viime vuonna käyttöön etäpalvelu, jolla voi olla videoyhteydessä TE-toimistoon kaupungintalon yhteispalvelupisteessä. Tulevaisuudessa saman voi ehkä tehdä myös kotisohvalta.

Tuomarin nuija pöydällä oikeussalissa.

"Säästöt perustuvat olettamuksiin" – virkamiesten lakkautuslista käräjäoikeuksille närästää pienessä kansliassa

Pohjois-Savon käräjäoikeuden Iisalmen kanslian osastonjohtaja tyrmää oikeusministeriössä laaditut mallit käräjäoikeuksien toimipaikkojen karsimisesta. Hänen mukaansa keskittäminen tietäisi lisää rahankulua, ei säästöjä.

Kymmenet kiinnostuneet tulivat Oulun te-toimistoon kuuntelemaan Pohjois-Ruotsin työpaikoista.

Pohjois-Ruotsin työpaikat kiinnostavat työttömiä

Pohjois-Ruotsin ja Tornion alueen työpaikat kiinnostavat työttömiä Suomen puolella. Norrbottenin alueella on avoinna tällä hetkellä noin 2000 työpaikkaa, joista yli puolet on hoitoalalle. Alueella on runsaasti työpaikkoja myös rakennusalalla ja kaivosteollisuudessa.

Laura Räty.

Ministeri Räty: Lääkäri voi määrätä lääkkeitä videoneuvotteluyhteyden perusteella

Laki ei aseta lääkärille ehdotonta edellytystä tavata potilasta henkilökohtaisesti. Lääkemääräys voidaan tehdä myös videoneuvottelun perusteella, jos potilaan hoidontarpeeseen on voitu tutustua muulla keinoin.

Työtön työnhakija

Ruotsin ja Norjan työpaikat kiinnostavat pohjoisessa

Kaikkiaan 150 ihmistä osallistui tiistaina Pohjois-Suomen TE-toimistoissa videoneuvotteluna järjestettyyn tilaisuuteen, jossa neuvottiin kuinka naapurimaihin haetaan täihin.

Käsi tietokoneen hiirellä

Useissa Lapin kunnissa asioidaan etäyhteyksien kautta

Esimerkiksi Ylitornion kunnanvirastoon sijoitetulla tietokoneella kuntalainen voi ottaa kuvayhteyden satojen kilometrien päässä olevaan asiantuntijaan.

Marja Manninen malesialaisen matkustajakoneen turmapaikalla Graboven kylän lähistöllä Ukrainassa 18. heinäkuuta 2014.

Yle Uutisten kirjeenvaihtaja Donetskissa: Separatisteilla ja Kiovalla videoneuvottelu

Malesialaiskoneen alasampuminen saattoi olla jonkinlainen kipukynnys Ukrainan kriisissä. Separatistit ovat antaneet Ukrainan hätätilaministeriölle luvan turman uhrien siirtämiseen Harkovaan.

Nuori nainen käyttää tietokonetta.

Coming soon: Legal aid via video link

Finland’s southern Savo region is looking to introduce a service that will allow legal practitioners in eight municipalities to confer with their clients via a video conferencing link.

Nuori nainen käyttää tietokonetta.

Oikeusapua tarjotaan pian videoneuvottelun kautta

Etelä-Savon oikeusaputoimisto aloittaa lisäpalvelun, joka mahdollistaa asianajajan kanssa keskustelun videneuvottelulaitteen avulla. Etelä-Savossa kokeiluun lähtee kahdeksan kuntaa.

Korpilahden sosiaaliasema supistaa toimintaansa

Korpilahden sosiaaliaseman palvelupäivät vähenevät ensi vuoden alussa. Taustalla on Jyväskylän perusturvalautakunnan lokakuussa tekemä päätös aseman palvelumallin muuttamisesta.

Videoyhteys palauttaa työvoimapalvelut Lemille ja Savitaipaleelle

Luumäellä ja Savitaipaleella on oltu viime kesästä saakka ilman työvoimatoimiston asiakaspalvelua. Kaakkois-Suomen työvoima- ja elinkeinotoimisto aikoo järjestää kuntiin verkko- ja videopalvelupisteen, jossa voi asioida virkailijan kanssa videoyhteyden välityksellä.

Mies odottaa sosiaalivirastossa asiointivuoroaan

Palvelupäivien määrää aiotaan vähentää Korpilahden sosiaaliasemalla

Muutoksen tavoite on yhdenmukaistaa toimeentulotuen, lastensuojelun ja aikuissosiaalityön käytäntöjä koko Jyväskylän alueella. Palvelupäiviä aiotaan korvata sähköisillä palveluilla kuten videoneuvotteluilla.

Te-keskus logo

Parikkalan te-toimisto muuttuu verkko- ja videopalvelupisteeksi

Samanlaiset pisteet saattavat tulla myös Luumäelle ja Savitaipaleelle.

Asiakasvastaava Taru Tulppo Oulun Osuupankin Kempeleen konttorissa.

Pankista voi pyytää lainaa vaikka videoneuvottelussa

Pankkiautomaatit sekä verkko- ja puhelinpankit valtaavat perinteiset pankkipalvelut. Pankit muokkaavat palveluitaan ja siirtävät niitä samalla pois pankkisaleista.

Työryhmä lisäisi videoneuvotteluja oikeudenkäynneissä

Oikeusministeriön työryhmä haluaa lisätä videoneuvotteluja tuomioistuimissa. Työryhmän mukaan videoneuvottelujen lisääminen vähentää oikeudenkäyntikustannuksia merkittävästi.

Sirkka Rytkönen

Etelä-Savon työttömyyttä suitsitaan uudistuvilla palveluilla

- Tämä on vuosikymmenen uudistus, luonnehtii Etelä-Savon TE-toimiston johtaja Sirkka Rytkönen muutoksia, joilla koko maahan pyritään saamaan entistä monipuolisemmat ja selkeämmät palvelut henkilö- ja yritysasiakkaille.

kela

Kunnissa halutaan videoyhteydet viranomaisiin

Etelä-Karjalan pienkunnat yrittävät vastata viranomaispalveluiden karsimis- ja tehostamishaasteisiin uudella teknologialla. Palvelut halutaan pitää kuntalaisten ulottuvilla yhteispalvelupisteisiin sijoitetuilla videoyhtyksillä

Pohjanmaan ELY-keskuksen ylijohtaja Kaj Suomela.

Suomela: Dynaaminen alue tarvitsee ELY-keskuksen

Ylijohtaja Kaj Suomela ei usko, että elinkeinoasioita hoitava Pohjanmaan ELY-keskus lakkautettaisiin valtion säästöpaineiden alla. Suomelan mukaan ELY-keskus tarvitaan vientivoittoisella alueella. Elinkeinoministeriössä pohditaan, miten keskuksille osoitetut säästötavoitteet saadaan toteutumaan. Tehtävään ollaan valitsemassa selvitysmiestä.

Lääkäri tutkii luunmurtumaa.

Terveysteknologiasta etsitään apua lääkäripulaan

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri lähtee johtamaan kansainvälistä terveysteknologiahanketta. Mukana on 16 toimijaa yhteensä kuudesta eri maasta. Hanke etsii apua lääkäripulaan kehittämällä teknisiä ratkaisuja, kuten videoneuvotteluja tukemaan hoitohenkilökuntaa syrjäseuduilla.

Wilson Raj Perumal ja asianajaja Rovaniemen hovioikeudessa

Jalkapallon lahjusvyyhdin hovioikeuskäsittely alkoi

Rovaniemen Palloseuran entisten pelaajia ja vangittua pelinjärjestäjää koskeva sopupelioikeudenkäynti on alkanut Rovaniemen hovioikeudessa. Paikalla Rovaniemellä on vain vangittu pelinvälittäjä. Sambiassa olevia entisiä pelaajia kuullaan videoneuvotteluyhteyden kautta.

Hovioikeusteksti.

RoPS:n ex-pelaajia kuullaan videoneuvottelun avulla

Rovaniemen Palloseuran lahjusjutun käsittely alkaa Rovaniemen hovioikeudessa maanantaina. Rovaniemen Palloseuran entisiä pelaajia kuullaan videoneuvotteluyhteyden välityksellä Sambian Lusakasta.

hastjärven koululaiset esittävät Seitsemää veljestä vuorovaikutteisessa televisiossa.

Sukupolvet kohtaavat TV:n välityksellä

Ihastjärvelle on valmistumassa kyläkoulu-toimintakeskus, jossa kohtaavat elämänkaaren eri vaiheissa olevat ihmiset, nuoret koululaiset ja varttuneempi väki. Ydinajatus uudessa koulussa on tietojen ja taitojen jalostuminen yhteiseksi hyväksi. Yhteyttä pidetään uudella videoneuvottelutekniikalla.

Jyväskylä säästänyt kymppitonneja verkkoneuvotteluilla

Jyväskylän perusopetuksen rehtoreiden kokoukset siirrettiin verkkoon reilu puoli vuotta sitten ja pelkästään matkakustannuksista arvioidaan tulevan 20 000 euron säästöt.

Virtuaalikokoukset ja konsultointi elvyttävät liikematkailua

Liikematkailu on alkanut hitaasti elpyä. Maailman suurin liikematkaketju Carlson Wagonlit Travel raportoi viime vuonna noin 14 prosenttia kasvua edellisvuoteen nähden. Yritys hankki alkuvuodesta omistukseensa suomalaisen Kaleva Travelin.

Pieni lukio selviää vain kimpassa

Yhteistyö tuo uusia opetustapoja pienten kuntien lukioihin. Päijät-Hämeessä maalaiskunnat haluavat turvata oman opinahjonsa toiminnan perustamalla yhteisen verkostolukion. Siinä osa opetuksesta tapahtuu etäopetuksena verkkoa ja videoneuvottelua käyttäen.

Videoneuvottelu Technopoliksen Oulun ja Vantaan toimipaikkojen välillä.

Lentoemäntälakko lisäsi videoneuvotteluja

Lentoliikenteen häiriöt ovat lisänneet videoneuvottelujen suosiota. Lentoemäntien lakko saattaa vähentää liikematkustusta pysyvästikin, kun videoneuvottelut tulevat asiakkaille tutuksi.

MM-rallin webkamera

Videovalvonta helpottaa vanhusten kotihoitoa

Turvavideoyhteydet korvaavat entisiä turvapuhelimia vanhustenhuollossa Oulunkaaren alueella. Videoneuvotteluun perustuva järjestelmä pyrkii vähentämään vanhusten kotihoidon käyntitarvetta.

Oulunkaaren yhtymähallituksen etäkokous.

Oulunkaaren yhtymähallitus koolla etänä

Oulunkaaren yhtymähallitus kokeili keskiviikkona etäkokoustamista. Videoneuvottelun kokouspaikat olivat Iissä, Pudasjärvellä, Utajärvellä ja Vaalassa. Kokous sujui hyvin, vaikka kuvayhteyden laadussa oli välillä toivomisen varaa.

Yritykset eivät aio lisätä lentomatkustamista

Keskisuomalaiset yritykset eivät aio lisätä lentomatkustamistaan, jotta lentoyhteydet Tikkakosken lentokentältä turvattaisiin pidemmällä aikavälillä. Säästöihin kehottavia matkustusohjesääntöjä seurataan tarkasti ja lentoja käytetään pääasiassa ulkomaille lähdettäessä.

Syöpälääkärit tapasivat videon välityksellä

Parisataa suomalaista syöpälääkäriä on keskiviikkona päivittänyt tietojaan uusimmista syöpähoidoista Tampereelta organisoidussa videoneuvottelussa. Ainutlaatuisessa koulutustapahtumassa välitettiin merkittävimmät tutkimustulokset viime viikolla Chicagossa järjestetystä kansainvälisestä syöpäkokouksesta 17 sairaalaan eri puolilla Suomea.

Nainen soittaa viulua

Mestariviulistiksi voi oppia myös kotisohvalla

Pohjois-Suomessa kehitetään musiikin etäopetusta. Ruotsin, Norjan ja Suomen yhteishankkeessa tutkitaan, miten musiikin teoriaa ja eri instrumentteja voi opettaa tietokoneen välityksellä.

Mies katselee peruttujen lentojen listaa Helsinki-Vantaalla

Peruuntuneita tuhkalentoja korvattu videoilla

Videoneuvottelupalvelujen kysyntä on lisääntynyt lentoliikenteen pysähtymisen johdosta. Esimerkiksi Oulun Technopoliksen videoneuvottelutilat ovat olleet alkuviikon kovassa käytössä. Normaaliviikolla videoneuvotteluryhmiä on muutamia viikossa, kun taas viime päivinä asiakkaita on ollut saman verran päivässä.

Lassi Lähteenmäki

Tuhkasta nousee uusi alku

Ihminen ei opi säästämään tai muuttamaan tapojaan vihreämpään suuntaan ilman pientä pakkoa. Näin se taitaa valitettavasti olla. Tämän viikon nuukuusviikko on kumminkin tuonut jo mainioita tuloksia.

Lentorajoitukset pakottavat online-konferensseihin

Telekonferenssien määrä on lisääntynyt huomattavasti lentorajoitusten vuoksi. Yritysten johtajat, ministerit ja tavalliset perheet ovat turvautuneet teknologiaan, kun tuhkapilvi on estänyt heitä pääsemästä itse paikalle.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle