Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Täytetty ristisanatehtävä.

Sanaristikko ei sähköisty – "Kun on tyhmä ja nopea, joutuu kumittamaan"

Osa ihmisistä haluaa täyttää sanaristikon ilman hakuteoksia tai netin tarjoamaa apua, kun taas toisille tiedon etsiminen on tärkeä osa ristikoiden täyttämistä. Suurin osa ihmisistä täyttää ristikon lyijykynällä.

vesipisaroita ikkunassa

Salon seudulla satoi rankasti – runsaasti vesivahinkoja

Torstaina Salon seudulla on sademäärä voinut olla jopa useita kymmeniä millimetrejä.

Reikäisestä ikkunaluukusta valo tunkeutuu huoneeseen.

Pandoran lipas kiehtoo tutkijoita: Pahaenteinen arvoitus sumentaa järjen

Olemme valmiita uhraamaan hyvinvointimme hetken mielijohteesta, jotta saisimme tiedonjanomme tyydytettyä.

112 kännykkäsovellus.

Kuolemanriski kotinurkissa – Suomen vaarallisin liikenneväline on villasukka

Todennäköisyys tukehtua lihapullaan on Suomessa samaa luokkaa kuin kuolla jäämällä auton alle. Vuonna 2014 vain viisi ihmistä kuoli liukastumalla jää- tai lumikeleillä. Samaan aikaan sadat suomalaiset liukastuivat kuoliaaksi kotonaan. Ja tämän luettuasi et enää ikinä laita kuulakärkikynää suuhusi.

Joensuulainen kirjailija Eeva Tikka.

Huono kuulakärkikynä sapettaa kirjailijaakin: "Hyvä kynä luistaa, ei rasita kättä ja jälki on siistiä"

Heikkotasoisia kuivamustekyniä on enemmän kuin laki sallii ja sen tietää myös kirjailija Eeva Tikka. Laadukkaan kuulakärkikynän tuntee yleensä metallikuoresta, vaihdettavasta säiliöstä ja tavallista kalliimmasta hinnasta, sanoo kirjakaupan myyjä.

Näkökulma: Pintaliito mediassa ja politiikassa ei innosta taksitolpalla

Taksissa yleensä puhutaan, jos asiakas sitä haluaa. Puheliaat taksiasiakkaat kerryttävät kyyditsijöilleen vankkaa näkemystä maailmanmenosta. Päivi Kuisma kertoo tutkivan taksimatkan annista.

Lappi rock I -vinyylilevy muuttolaatikossa, taustalla tyhjä toimitusmaisema Torikadulta.

KUVAGALLERIA: Torikatu ja Sairaalakatu tyhjenevät, toimitus siirtyy Digipolikseen

Yle Perämeren vanha Torikadun toimitus tyhjenee pian muuttolaatikoistakin, kun tavarat siirtyvät Digipolikseen. Väki muuttaa loppuviikosta ja ensimmäiset lähetykset uusista tiloista tehdään maanantaina.

Nainen tunnustelee käsilaukkua.

Hyvän tuotteen tunnusmerkki – koskettelet sitä usein ja kauan

Hyvin suunniteltua tuotetta näpräilee silloinkin, kun sitä ei käytä. Huipputuotetta hypistelee jo sen takia, että se tuntuu hyvältä. Tästä syystä kaikki napsuttelevat kuulakärkikynää.

Miksi ihmisellä on keräilyvimma?

Lähes jokainen kerää jotain. Onko keräilyhimolle mielestäsi joku selitys? Synnymmekö me hamstereiksi?

Vaatteita, rahoja ja matkamuisto, sekä neuvostoliittolaisia kolikoita.

Millaisia muistoja entisajan tullista itärajalla?

Millaista oli itärajanylitys silloin, kun naapurin tullissa ei hymyilty ja suomalaisturistit yrittivät ”suuren rahan” toivossa viedä Neuvostoliittoon / Venäjälle myytäväksi farkkuja, sukkahousuja ja jopa kuulakärkikyniä. Millaisia muistoja sinulla on niiltä ajoilta, jolloin itärajan ylitys oli yhtä tuskaa ja naurua? Jäitkö koskaan kiinni pienemmästä tai isommasta tullivilpistä?

Kuvassa lähikuva kirjoittavasta kädestä ja tekstistä

Kuulakärkikynä siirtyy historiaan ylioppilaskirjoituksissa

Kevään ylioppilaskirjoituksiin on luvassa muutoksia. Aikaisemmin paljon aikaa vienyt puhtaaksikirjoitus kuulakärkikynällä jää historiaan ja ylioppilaslautakunnalle riittää äidinkielen kokeessa lyijykynällä tehty versio.

Tämä löytyy Sofi Oksasen raiderista aina

Suosikkikirjailijalla on menossa varsinainen huippuvuosi. Oksanen kiertää tilaisuuksissa ympäri maata tapaamassa fanejaan kuin rocktähti konsanaan.

Lääkäri kirjoittaa reseptin

Lääkäreiden harakanvarpaat jäävät historiaan

Sekä kuulakärkikynällä tuherretut että printterin sylkemät reseptit ovat pian historiaa. Reseptiä ei voi jatkossa myöskään hävittää, väärentää eikä varastaa. Sähköinen resepti otetaan vuoden sisällä vaiheittain käyttöön koko maassa.

Keljonlahden maisematyolupaan on jossakin vaiheessa hahmoteltu suojelualuetta rajaa tontin eteläreunalla - varsinainen loukkaus tapahtui länsireunalla.

Keljonlahden maisematyölupa: liito-orava-alue merkittävä maastoon

Marraskuussa 2007 Jyväskylän Voima haki maisematyölupaa puiden kaatamiseksi Keljonlahden voimalatontilta. Hakemus hyväksytiin sillä ehdolla, että asemakaavan liito-oravaraja merkitään maastoon.

Leo Turunen ja äänestyskoppi

Äänestämisen voi ottaa rennosti

Suomalainen äänestää vakavalla mielellä, suu supussa ja ilme peruslukemilla. Ainakin Alavan palvelutalon äänestyspaikalle vaalilautakunnan puheenjohtaja Leo Turunen haluaa luoda rennon tunnelman. Jopa maton tuomiseen lattialle hän haki luvan keskusvaalilautakunnalta.

Kuvassa vaalivirkailija leimaa äänestyslippua

1 ja 7 ovat haasteita vaalivirkailijoille

Äänestyslippuun kannattaa kirjoittaa ehdokkaan numero mahdollisimman selvästi, koska epäselvissä tapauksissa ääni joudutaan hylkäämään. Etenkin ykkönen ja seitsemän saattavat sekoittua toisiinsa.Viime eduskuntavaaleissa Satakunnassa hylättiin 0,7 prosenttia annetuista äänistä.

"Mauranen" huvitti Murasta lehdistön edessä

MM-pronssille hiihtänyt Suomen naisten viestinelikko saapui tyytyväisenä kertomaan tunnelmistaan lehdistön eteen torstaina Holmenkollenilla. Pirjo Murasta odotti lehdistötilaisuudessa yllätys.

Yle Areena logo.

Oivaltamisen riemu siivittää ristikonratkojaa

Hyvä ristikkokynä on yksilöllinen, mutta se on ainakin varmaa, että lyijykynä voittaa kuulakärkikynän, sillä myös pyyhekumi on ratkojan ystävä. Jostain syystä nimenomaan naiset ovat innokkaampia ristikonratkojia kuin miehet, mutta ristikoiden laatijoina miehet ovat enemmistönä.

Kuvassa sininen banaanikotelo.

Onko banaanikotelosta turhakkeeksi?

Onko muovinen banaaninkuljetuskotelo tyhmä, ruma ja turha kapistus? Käyrän kotelon väitetään säilyttävän laukkuun laitetun eväsbanaanin paremmin kunnossa ja kuosissa. Suuri banaanitesti paljastaa, toimiiko kotelo.

Venäjän matkaajien täytettävä uusi viisumianomus

Venäjän konsulaatti on ottanut käyttöön uuden viisumianomushakemuksen tänään tiistaina. Vanhaa hakemusta ei hyväksytä enää tämän päivän jälkeen konsulaateissa.

Seppo Mäkinen on maailman merkillisin mies

Yksi kerää kuulakärkikyniä, toinen tulitikkuaskeja ja kolmas on hurahtanut pinsseihin. Seppo Mäkisellä on maailman suurin pinssikokoelma, jonka 36 000 merkkiä pääsee hämmästelemään heinäkuun ajan Jyväskylässä.

Netin vinkit matkalaukkuvarkauksiin pakottivat keksimään vetoketjun uudelleen

Matkalaukun vetoketjun voi murtaa auki tavallisella kuulakärkikynällä muutamassa sekunnissa. Netistä löytyy ohjeita miten temppu tehdään. Ensimmäiset uudella murtovarmalla vetoketjulla varustetut matkalaukut ovat vasta tulleet Suomeen.

Tietokone voi tulla yo-kirjoitusten välineeksi

Ylioppilaskirjoituksissa tietokone voi tulevaisuudessa syrjäyttää kynän, kertoo Ylen tv-uutiset. Opetushallituksessa pohditaan esitystä, jonka mukaan esimerkiksi äidinkielen kokeen voisi kirjoittaa tietokoneella.