Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lyijyä yritetään kieltää kahdesta suunnasta – kiellon pelätään heikentävän reserviläisten ampumataitoja ja vaikeuttavan metsästystä

Lyijyhaulien kieltäminen vaikuttaisi ainakin aseharrastajiin, reserviläisiin ja metsästäjiin. Viranomaiset on rajattu ehdotuksen ulkopuolelle.

Poliisi: Multialla teerijahdissa ollut ampui vahingossa toista metsästäjää, haulisuihku osui passissa ollutta niskaan

Poliisi tutkii tapahtunutta vaaran aiheuttamisena ja vamman tuottamuksena.

Lyijypitoisten haulien käyttöä kosteikkoalueilla rajoitetaan EU:ssa – Suomi vastusti päätöstä

Rajoitus koskee myös urheiluammuntaa ampumaradoilla, jotka sijaitsevat kosteikoilla.

Kiellettyjä lyijyhauleja ja rauhoitetun linnun ampuminen – yhteispartio löysi rikkomuksia tehovalvonnassa

Vuolijoella vain kahdella kymmenestä metsästäjästä olivat asiat kunnossa.

Police shoot, wound armed man in Järvenpää, prosecutor to probe case

Police shot and wounded a man after he refused an order to put down his airsoft gun.

Kainuulaiset metsästäjät voivat joutua asekaupoille – Euroopan kemikaalivirasto haluaa luopua lyijyhauleista

EU:n toiveena on päästä lyijyn käytöstä eroon muutaman vuoden kuluttua.

EU:n kaavailema lyijykielto uhkaa tehdä vanhoista haulikoista arvottomia

EU:n komitea päättää tiistaina lyijyhaulien kieltämisestä kosteikkoalueilla.

Vesilintujen metsästäjillä on edelleen lyijyhauleja käytössä

Metsästäjiä tarkastettiin vesilintujen metsästyskauden alkupäivinä.

Three shots fired through Finnish-Iraqi couple's front door

The apartment's female occupant said she is certain the alleged attack was racially motivated.

Suspect shot after firing at police during car chase near Nokia

Authorities are still investigating the sequence of events, which included a high-speed car chase through the Pirkanmaa region. The injured suspect is in stable condition in hospital.

Sorsastaja, löytyykö haulikostasi teräshaulien hyväksynnästä kertova leima?

Koska lyijyhaulit ovat Suomessa vesilintujahdissa kiellettyjä, ovat teräshauliset panokset ylivoimaisesti eniten käytettyjä sorsastuspatruunoita.

Vesilintuja kuolee yhä lyijyhauleihin vaikka laki kielsi lyijyhaulien käytön jo 20 vuotta sitten

Lyijyhaulien käyttöä vesilintujen metsästyksessä on lähes mahdotonta estää valvonnalla. Poliisin mukaan laki ei estä vesilinnustuksessa kiellettyjen lyijyhaulipanoksien pitämistä mukana metsällä.

Sorsajahti pamahti käyntiin – "Luonnossa liikkuminen saalista tärkeämpää"

Lauantaina käynnistyi sorsan-, majavan- ja karhunmetsästys.

Muukon haulikkoradat liipasimella – liikuntatoimi haluaa säilyttää ammunnan luvallisilla radoilla

Lappeenrannan Muukon ampumaurheilukeskuksen haulikkoammuntarata on liipasimella. Ratojen maaperä on puhdistettava lyijyhauleista vuoden 2017 loppuun mennessä, mutta rata vaatii myös remonttirahaa. Liikuntatoimi haluaa säilyttää haulikkoradat Muukossa.

Friday's papers: Why the Finns Party deflated and the President's thoughts before Warsaw

Friday's paper media in Finland discusses the radical drop in populist Finns Party support, President Niinistö's thoughts about his recent talks with Putin ahead of his NATO meeting in Warsaw, the release from hospital of the policeman shot in Vihti and transportation service fees.

Miestä ammuttiin Ylivieskassa – epäillyt kiinni piikkimaton avulla

Uhri loukkaantui vakavasti. Lisäksi kahakassa useampi henkilö sai vammoja teräaseesta. Epäillyt pakenivat ampumapaikalta autolla.

Finland's first virtual shooting range opens

Finland’s first indoor video shooting range for use with real guns and ammunition has opened its doors for business in Lappeenranta. The city is only a 25 minute drive away from the border with Russia, and the range hopes for brisk business from Russian visitors.

Tuore väitös vahvistaa: Lyijy jymähtää maaperään ampuraratojen ympäristössä

Ampumaradan lähimetsien maaperä on erittäin lyijypitoista vielä vuosikymmenienkin jälkeen. Ampumaurheilijat eivät ole vielä luopumassa lyijyhauleista.

Vahingossa syöty lyijyhauli ei yleensä aiheuta vaaraa ihmiselle

Yle Pohjanmaan uutisointi merikotkien lyijymyrkytyksistä sai aikaan keskustelua lyijyhauleista ja niiden vaikutuksista ympäristöön ja ihmisiin. Joissain kommenteissa pohdittiin lyijyhaulien joutumista ihmisen elimistöön ja siitä syntyvää terveysriskiä. Myrkytystietokeskuksesta kerrotaan, että elimistöön joutuneen lyijyhaulin aiheuttamat riskit ovat hyvin pienet.

Huteja tulee ja kalliiksi käy lyijyttömillä hauleilla

Metsästäjät murahtelevat edelleen eräliikkeissä lyijyttömien haulien käytöstä vesilintujen pyynnissä. Lyijyhaulien käyttö on ollut Suomessa kiellettyä elokuusta 1996 lähtien vesilintujen metsästyksessä. Maa- ja metsätalousministeriöstä kerrotaan, että Euroopassa keskustellaan nyt lyijyn täyskiellosta, mutta mitään valmista EU:sta ei ole lähiaikoina odotettavissa

Merikotkien kuolemiin yllättävä syy: lyijymyrkytys

Lyijymyrkytys on yllättävän yleinen merikotkien kuolinsyy. Eviran ja Luonnontieteellisen keskusmuseon tutkimuksessa lähes sadasta merikotkasta joka kolmas oli kuollut lyijymyrkytykseen. Muiden lajien kohdalla näin laajoista myrkytyksistä ei ole viitteitä. Asiantuntijat ovat melko varmoja, että lyijy kulkeutuu merikotkan elimistöön metsästyksen kautta.

Ojasta löytyneessä urossudessa 86 haulia eri puolilla kehoa

Eviran tutkimusten mukaan syyskuussa 2014 Kuhmossa metsäautotien läheisyydestä ojasta kuolleena löytynyt susi on tapettu ampumalla haulikolla lavan kohdalle. Susi vaikuttaa joutuneen laittoman metsästyksen kohteeksi.

Kivikko saanee ampumaurheilukeskuksen

Helsingin Kivikkoon on suunniteltu ampumaurheilukeskusta, jossa voi harrastaa sisätiloissa jousi-, pistooli-, kivääri- ja haulikkoammuntaa. Hanke on nyt päätöskäsittelyn loppusuoralla. Valtiovallan päätöstä asiassa odotetaan joko vuoden lopulla tai ensi vuoden alussa.

Saaliiseen jäävät ammukset myrkyttäneet merikotkia

Merikotkat voivat saada kuolettavan lyijyannoksen niellessään riistan lihaan jääneitä lyijyammusten siruja tai lyijyhauleja.

Jousipyssylle ei tarvita aselupaa - kuljettamiseen tarvitaan aina hyväksyttävä syy

Esimerkiksi harjoitukset, joissa jousipyssyä käytetään, riittää syyksi. Syy punnitaan kuitenkin aina tapauskohtaisesti.

Haulikon käsittelytaidot romahtavat

Metsästäjät ovat turhautuneet haulikkoratojen lakkauttamisiin Oulun seudulla. Harjoittelu on vähentynyt ja siirtynyt salaisille tai luvattomille paikoille

One-eyed traffic cops face vandalism, theft

Vandals target roadside traffic cameras several times a year. The theft of an entire traffic camera unit – including the post – can draw charges of aggravated property damage.

Poliisi: Huviammunta ilmaan on ehdottomasti kiellettyä

Ilmaan räiskiminen aseella ei ole sallittua edes metsän siimeksessä. Poliisi painottaa, että aseen käyttö pitää olla aina kontrolloitua, oli sitten kyse metsästyksestä tai urheilusta.

Uudenkaupungin ampujan aseet takavarikoitiin

Mies ampui tiistai-iltana rivitalon pihalla haulikolla. Haulisuihku osui naapurissa asuvan henkilön terassin räystääseen.

Petri Kejonen: Ottawan sopimus lisää asehankintoja

Jos joku luuli, että Suomen puolustusvoimat riisutaan aseista Ottawan sopimuksella, niin pieleen meni. Jalkaväkimiinoja korvataan 200 miljoonan euron aseohjelmalla. Mutta vieläkö tarvitaan satoja miljoonia uskottavuuteen?, kysyy Petri Kejonen blogissaan.

Hunter takes person for bear, shoots him

A man from Karigasniemi in northern Lapland sustained a gun wound on Tuesday after a fellow elk hunter shot him in the thigh.

Ylipuutarhurilta ei heru armoa kaneille

Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan ylipuutarhuri ampuu vuosittain kymmeniä kaneja puutarhan tiluksilta. Hänen mielestään kanikanta ei ole pienentynyt tarpeeksi, toisin kuin eläinsuojelijat väittävät.

Murder investigation over Kankaanpää shooting

A 48-year-old man was killed in a shooting incident in the early hours of Sunday at a restaurant in central Kankaanpää, western Finland. Police are investigating the incident as murder.

Ampujat tähtäävät ympäristöystävällisyyteen

Ampumaradoilla kiinnitetään entistä enemmän huomiota harrastuksen ympäristövaikutuksiin. Esimerkiksi Kontiolahden haulikkoradalla kerätään jokaisesta ammutusta kiekosta kahden sentin maksu ympäristötilille. Sillä rahoitetaan lyijypitoisuuksien mittauksia rataympäristössä.

Koiran ulkoiluttajaa ampuneelle vaaditaan vankeutta

Noin 20-vuotias nuori mies anasti haulikon, jolla hän ampui koiraa ulkoiluttanutta miestä. Syyttäjä vaatii Haapavedeltä kotoisin olevalle nuorukaiselle usean vuoden vankeusrangaistusta.

Lyijy pilaa ampumaradan maaperän

Lyijyhauleista irtoaa ampumaratojen maaperään haitallista lyijyä. Tietoa vahvistaa perjantaina tarkastettu Hälvälän ampumarata-alueesta tehty väitöstutkimus. Kanta- ja Päijät-Hämeessä on pohjavesialueilla kymmeniä vanhoja ampumaratoja, joilla lyijy on pilannut maaperän.

Remand Hearing for Suspect in Porvoo Shooting

Police investigating the shooting deaths of three people in Porvoo early Tuesday believe that the 41-year-old suspect acted alone. A younger man and a woman who were in his company are not suspected of any kind of complicity.

Oravanmetsästys alkoi

Oravan metsästystä harrastetaan todella nykypäivänäkin. Metsästyskausi alkaa koko maassa 1.12. ja päättyy 31.1. Tähän aikaan oravannahka on parhaimmillaan. Näiden muutaman viikon aikana oravia metsästetään noin 3000-5000 yksilöä.

Haulikkomiehet ampuivat asuntoon perheen nukkuessa

Joensuun Utrassa ammuttiin lauantaina aamulla ikkunoiden läpi haulikolla. Kahta joensuulaista miestä epäillään tapon yrityksestä ja törkeästä kotirauhan rikkomisesta. Rivitaloasunnossa nukkuivat tapahtumahetkellä aviopari, heidän vauvansa ja vieraana ollut mies.

Metsästäjille sakkoja Pohjois-Savossa

Sorsastuskauden alku on tuonut viidelle metsästäjälle sakkoja Pohjois-Savossa, kertoo Savon Sanomat. Kolme heistä sai päiväsakkoja metsästysrikkomuksesta, koska he käyttivät kiellettyjä lyijyhauleja.

Police Identify Culprits in Failed Åland Heist

Two masked men from Sweden attempted to rob a cash transport vehicle in Mariehamn, the capital of the Åland Islands, Sunday afternoon.

Kettujahtionnettomuuden korvaukset nousivat hovissa

Rovaniemen hovioikeus nosti korvaussumman runsaat tuhat euroa yli 8300 euroon. Lisäksi ampujan on maksettava uhrin oikeudenkäyntikuluja lähes 7000 euroa.

Kynälaserilla pahoinpitely Lahdessa

Alaikäinen poika sokaisi mönkijän kuljettajan laservalolla. Orimattilassa puolestaan miesjoukko räiski haulikolla.

Paatero: Police Shooting Justified

Police Commissioner Mikko Paatero says police adhered to rules governing the use of force in the handling of an altercation on Thursday evening in Humppila that led to police shooting a man dead.

Kouvola Gunman Surrenders after Siege

A siege situation in the Sippola district of Kouvola ended peacefully on Saturday when a man who had been holed up in a house in the area obeyed police instructions and surrendered to police.

Ampumatapaukset kouluissa erittäin harvinaisia

Suomessa on sattunut parinkymmenen viime vuoden aikana ainakin yksi kouluammuskelutapaus Jokelan välikohtauksen lisäksi. Suomalaisilla on noin 1,6 miljoonaa ampuma-asetta.

Police Officer Injured in Janakkala Shooting Incident

An early morning domestic disturbance on Friday has resulted in a police officer receiving serious injuries. His assailant, a man reported to have been threatening his family with a gun, has also been hospitalised after being seriously wounded in the incident.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle