Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Voiko jalkapalloilija näyttää tältä?

Kansainvälinen jalkapalloliitto päätti keväällä, että turbaanin ja huivin kaltaisia uskonnollisia päähineitä saa käyttää pelikentillä. Jalkapallomaa Ranskassa päätös aiheutti jälleen kerran uuden huntukiistan.

Hennes & Mauritz: Työntekijämme voi käyttää myös burkhaa

Silminnäkijä kysyi eri alojen työnantajilta suhtautumista uskonnollisten asujen ja päähineiden käyttöön. Uskonnolliset päähineet sallitaan pääosassa työpaikoista, vaikka kaikista yrityksistä ei vielä yleisiä linjauksia asiasta löydy.

Uskonnonvapaus vai työnantajan määräys?

Työnantajalla on suuri valta päättää työntekijänsä työasusta. Silminnäkijä kysyi asiantuntijoilta, missä menee työntekijän oikeuksien ja työnantajien määräysten rajat.

Voisiko suomalainen poliisi näyttää tältä?

Silminnäkijä kertoo tarinan musliminaisesta, joka ei päässyt unelma-ammattiinsa poliisiksi huivin käytön takia. Poliisin virkapuvun kanssa ei saa käyttää uskonnollisia tunnuksia.

Työsuhdehuivi

Saako huivi päässä hoitaa potilaita tai ajaa bussia? Miten työnantajat suhtautuvat uskonnollisten päähineiden käyttöön?

Yhdysvaltain armeija sallii uskonnolliset parrat

Kiistaa ovat herättäneet lähinnä sikhien parrat ja turbaanit. Sotilaan tehtäviä uskonnon ulkoinen ilmentymä ei saa haitata.

Veolian bussikuskille antama turbaanikielto oli syrjintää

Aluehallintoviranomaisten työsuojelun tarkastus totesi, että Veolia on välillisesti syrjinyt bussikuljettajaa kieltäessään tätä käyttämästä hänen uskontoonsa kuuluvaa turbaania työssä.

Miten bussikuski saa pukeutua?

Suomessa keskustellaan vilkkaasti bussikuskin turbaanin käytöstä. Yhä useampi pääkaupunkiseudulla työskentelevä bussikuski on maahanmuuttaja. Päähine on etnisillä ryhmillä osa identiteettiä tai uskonnollista traditiota. Miten toivoisit bussikuskin pukeutuvan?

Finns Party MP: Full veil "degrades” women

Panelists engaged in heated discussion on Yle’s A-studio discussion programme Wednesday night over proposed legislation to ban veils that cover the face. They also discussed the case of a Sikh man prohibited from wearing a traditional turban to work.

Saarakkala: Täyshuntu alentaa naista

Lakialoite kasvot peittävien huivien kieltämiseksi ja sikhimiehen turbaanikielto herättivät keskustelua illan A-studiossa.

Ranskan korkein oikeus: Potkut muslimihuivin takia rikkoivat lakia

Yksityisessä päiväkodissa työskennelleeseen naiseen ei olisi saanut soveltaa valtion kouluja koskevaa lakia, joka kieltää uskonnolliset päähineet.

Valtio tukee muslimikoulua ensimmäistä kertaa Ranskassa

Ranskassa valtio on myöntänyt ensimmäistä kertaa tukea yksityiselle muslimikoululle, jossa tytöillä on lupa käyttää huivia.