Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Laura Hallamaan kolumni: Komerosta löytyi kolme käyttämätöntä sateenvarjoa ja tavaroitaan häpeävä nainen

Tavaran pitäisi säkenöidä iloa jo kaupassa, ei vasta kaappeja siivotessa, kirjoittaa toimittaja Laura Hallamaa.

Suojeltavaksi haluttu talo hylättiin ja sitten tuhopoltettiin – koska omistajiin ei saada yhteyttä, vaaralliselle paikalle ei voida tehdä mitään

Limmin taloa piti suojella, mutta nyt turmeltu rakennus halutaan purkaa. Sitä ei kuitenkaan voida tehdä.

Jörn Donnerista tekeillä dokumenttielokuva – katso ote haastatteluista

Donner toteaa joulukuussa kuvatussa haastattelussa suhtautuvansa lähestyvään elämän loppuun "realistisesti ja tietyllä arvokkuudella".

MotoGP-kisat houkuttelivat uuden majoitusyrittäjän Iittiin – leirintäalue pystyyn vain kisaviikonloppua varten

Tuleva yrittäjä päättää leirintäalueen jatkosta ensi kesän jälkeen.

"Kaikki rahat menevät, eivätkä riitäkään" – nainen laittoi kaiken likoon ja pelasti upean jugendtalon, joka oli jätetty rapistumaan keskelle kaupunkia

Kun perikunta ei päässyt 110-vuotiaan talon kohtalosta yksimielisyyteen, päätti suutarimestarin lapsenlapsi ostaa koko talon itselleen.

Katy Perryn hitti tuomittiin plagiaatiksi Los Angelesissa

Valamiehistö kuuli Perryn Dark Horse -hitissä elementtejä gospelräppäri Flamen kappaleesta.

Veronmaksaja joutuu korjaamaan verottajan tekemän virheen – perikuntien veroennakot ovat määräytyneet pahimmillaan 700 euroa liian pieniksi

Perikunnat ovat hämmästelleet, miksi heidän pitää pyytää oikaisua verottajan tekemään virheeseen.

"Mikä legenda!" Hollywood-poikuutensa menettänyt Dome Karukoski saa suitsutusta Tolkien-elokuvan tähtikaartilta

Karukosken ensimmäinen Hollywood-ohjaus Tolkien saa ensi-iltansa tänään. Elokuvan markkinointikoneisto jyrähti käyntiin ensi-iltagaalassa Lontoossa. 

Kuhmon yhteismetsän suuri suosio yllätti – tavoitteet nelinkertaistuivat

Kuhmossa suunnitelmat uuden yhteismetsän perustamiseksi ovat pitkällä ja hanke etenee toukokuussa.

Arvopaperikeskuksessa on miljoonien edestä vanhoja puhelinosakkeita, joiden omistajasta ei ole tietoa – osa rahoista voi jäädä nostamatta

Sijoittajat ovat heränneet siirtämään omistuksiaan turvaan sulkeutuvilta Arvopaperikeskuksen tileiltä. Jos omistajat eivät ilmoittaudu, keskus myy arvopaperit itse.

Isot kodinkoneet ovat Mikkelin kierrätyskeskukselle rahanarvoisimpia tavaroita

Myynnistä saadut tuotot käytetään Mikkelin Toimintakeskus -yhdistyksen toimintaan.

Poliisi kerää tällä viikolla tarpeettomia aseita ja räjähteitä pohjoissavolaisilta – keräykselle tuntuu olevan kova tarve

Poliisi ja puolustusvoimat keräävät aseita, ammuksia ja räjähteitä ilmoitusten perusteella.

Sunnuntai 28.10.2018 (radio)

USA:ssa 11 ihmistä on kuollut iskussa synagogaan. Pizzalaatikoissa voi olla haitallisia kemikaaleja. Ehkä jopa miljoonia vanhoja asiakirjoja potilaista on paikoissa, joita ei tiedetä. Sää on kylmää mutta lämpenee tiistaista alkaen.

Lännen Media: Valtava määrä vanhoja potilasasiakirjoja teillä tietymättömillä

Satojatuhansia, jopa miljoonia vanhoja potilasasiakirjoja on tällä hetkellä teillä tietymättömillä, kirjoittaa Lännen Media.

Kouvolassa tehty asetakavarikko on Suomen historian suurin – asiantuntijoiden tiedossa ei ole vastaavankokoista tapausta

Poliisi takavarikoi kesäkuussa kouvolalaiselta mieheltä yli sata luvattomaksi epäiltyä asetta.

Herätys: Turvallisuusneuvosto torjui Venäjän vaatimukset, sijoitusansat piinaavat kuolinpesiä, aurinkoinen sää jatkuu

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Perityissä metsissä kasvaa valtava omaisuus – silti monet perintömetsät ehtivät kasvaa vuosikymmeniä ennen kuin kukaan hyödyntää niitä

Kuolinpesät omistavat yksityismetsistä jo 10 prosenttia. Metsäkeskus koettaa herätellä kuolinpesiä, etteivät ne passivoituisi metsänomistajina.

Miehikkälä on hankkimassa maata asuinalueeksi

Kunta aikoo ostaa yli kahden hehtaarin alueen Suur-Miehikkälästä.

Perikuntien eripura jumittaa puukauppaa – metsäteollisuus ehdottaa lakimuutosta helpottamaan sopuun pääsyä

Lain edellyttämä yksimielisyys päätöksenteossa kangistaa puukauppojen tekoa perikuntien kanssa.

Tsunamissa kuolleen Aki Sirkesalon jäljiltä löytyi levyttämätöntä musiikkia – Se päätyy Suomen tunnetuimman äänen soololevylle

Thaimaan tsunamissa 2004 menehtyneen Aki Sirkesalon kaikki kappaleet eivät ole vielä päätyneet levyille. Pöytälaatikosta löytyneet kuusi demoa pääsevät kaikkien kuultaviksi, kun Suomen ahkerin puheääni Jari Karjalainen vaihtaa lauluun ja tuottaa oman soololevyn.

Väinö Linnan perikunta paheksuu Tuntematon sotilas -tuotteita

Tulossa olevan Tuntematon sotilas -elokuvan nimissä on julkaistu jo siivousvälineitä, kahvia ja kivennäisvettä. Uusia tuotteita on luvassa.

72-vuotias "Pikku Jumbo" –veturi saa uuden elämän: "Jos ei jotakin osaa ole, se tehdään"

Pikku Jumbo on höyryveturi vuosimallia 1945. Se on täysin palvellut – ja pian myös taas täysin kunnossa.

Kun kaupan etukortin omistaja kuolee, mitä tapahtuu bonuksille?

Kaupan etukortti sulkeutuu, kun sen omistaja kuolee. Perilliset voivat saada kertyneitä etuja, mutta se vaatii hiukan vaivaa, kerrotaan kahdesta suurimmasta kaupparyhmästä.

KalPa-huuma yltyy: huomenna jopa Veljmies-patsas saa keltamustan pelipaidan ylleen

Kaupunki on pyytänyt patsaan veistäjän perikunnalta luvan pelipaidan pukemiseen.

18-vuotias Agda saapui lehmän ja hevosen kanssa kaupunkiin – pani pystyyn oman talon ja korttelin: Nyt ne ovat pysyneet suvun naisilla jo yli sata vuotta

Tiina Halonen on jatkanut koko elämänsä ajan äitinsä ja isoäitinsä aloittamaa työtä. Sympaattisen korttelin ideana on ollut muutos – nyt se on jälleen yhden edessä.

Abille Tuntematon sotilas on kova juttu – "Koskeloiden lisäksi tarvitaan Lammioita"

Kaveria ei jätetä myöskään Savonlinnan Taidelukion versiossa. Nuoret ovat tarttuneet rohkeasti suomalaiskansalliseen järkäleeseen.

Kuolinpesän arvo tai arvottomuus voi yllättää – Designesineet kannattaa viedä huutokauppaan

Netin ansiosta suomalaiset ovat nykyään aiempaa paremmin selvillä tavaroiden arvosta.

Rokkarin päiväuni on totta – rivistö vintagekitaroita ja muita soitinaarteita lainattavissa ammattikäyttöön

Suomalaiset rytmimuusikot pääsevät entistä helpommin käsiksi arvosoittimiin. Musiikin edistämissäätiön soitinpankista voi lainata aarteita vintagekitaroista legendaariseen virveliin.

Pien-Saimaalle tulossa uusia kosteikkoja – veden laatu parempi kuin vuosikymmeniin

Läntiselle Pien-Saimaalle rakennetut kosteikot ovat osoittautuneet tehokkaaksi keinoksi parantaa veden laatua. Vesi on ollut tänä kesänä alueella silminnähden kirkkaampaa kuin vuosikymmeniin. Ensi talvena alkaa kosteikkojen mittava kunnostus.

Perikunnilta löytyi satoja aseita hävitettäväksi

Sisä-Suomen poliisin armovuosikeräys tuotti 255 ilmoitusta luvattomista aseista ja räjähteistä. Suosiota selittää se, että edellisestä keräyskampanjasta oli yli kymmenen vuotta.

Kinnusen talo sai avustusta julkisivun remonttiin

Lappeenrannan keskustassa sijaitsevassa jugendtyylisessä rakennuksessa pitäisi uusia ovet ja ikkunat. Avustussumma kattaa vain murto-osan remonttikustannuksista.

Tiesitkö: Vaarivainaan perintöaseet saa myydä vaikka somessa – mutta ei kenelle tahansa

Perintöaseesta voi olla hankala päästä eroon – tai sitten ei. Vaarivainajan haulikon voi kaupitella vaikkapa omalla Facebook-sivulla. Taskuaseet ovat perikunnille suurin pulma. Perintöaseen saa myydä vain ostajalle, jolla on poliisin myöntämä aseenostolupa. Muuten syyllistyy ampuma-aserikokseen, josta napsahtaa ankarimmillaan vankeutta.

Hautakivi on tunneasia – se hankitaan vaikka ei olisi varaa

Kevät on hautakivien asennuksen sesonkiaikaa. Kauhavalaisen yrittäjän mukaan suomalaiset ostavat nykyään varsinkin mustia kiviä. Hautamuistomerkkejä on joskus jouduttu hakemaan pois haudoilta, kun tilaajat ovat jättäneet laskut maksamatta.

Näkökulma: Kaikki musiikki on jo sävelletty – myös Stairway to Heaven

Led Zeppeliniä syytetään taas plagioinnista. Asiaa puidaan oikeudessa Los Angelesissa vasta kesäkuussa, mutta se ei estä tuomioiden jakamista netissä, kirjoittaa Ylen kulttuuritoimittaja Mattias Mattila.

Myös lukuhetki voi olla lahja

Jyrki Yliniemi käy tapaamassa Eero Tolkkia kerran viikossa Kivipuron palvelukeskuksessa Lahjoita lukuhetki -toiminnan puitteissa. Kirjaston ja palvelutalojen yhteisessä toiminnassa tärkeintä on kohtaaminen, mutta lukeminenkin suotavaa. Lehdessä olevia televisio-ohjelmia pidemmälle eivät nämä miehet ole vielä lukemisessa päässeet, mutta keskusteltavaa on silti piisannut.

Kirja palautettiin yli 80 vuotta myöhässä – samalla selvisi, ettei keppijumppa ole ihan uusi keksintö

Laihialla on hämmästelty viime päivät kirjaa, joka palautettiin kunnankirjastoon yli 80 vuotta myöhässä. Vuonna 1935 lainaan lähtenyt kirja oli löytynyt sota-aikana kuolleen laihialaismiehen jäämistöstä. Perikunta halusi palauttaa kirjan sinne minne se kuuluu.

Näin eli ja kuoli lieksalainen erakko – 14 vuotta vapaaehtoisesti yhteiskunnan tukien ulkopuolella

Marjoja, sieniä, kaurapuuroa. Ei internetiä, ei ihmissuhteita. Lieksalainen mies erakoitui vuosiksi yhteiskunnan ulkopuolelle – ja myös kuoli siellä.

Erkki Pirtolan valtava videokokoelma Kansallisgalleriaan?

Taiteilijan ja taiteen tallentajan Erkki Pirtolan yli 2000 videokasetin kokoelma saattaa päätyä Kansallisgalleriaan. Kaaosmaisen materiaalin läpikäyminen on valtava urakka.

Johnson & Johnson tuomittiin miljoonakorvauksiin syöpäkuoleman yhteydestä talkkiin

Suuryritys tuomittiin maksamaan runsaat 65 miljoonaa euroa munasarjasyöpään kuolleen naisen perikunnalle. Yhdysvaltain syöpäjärjestö arvioi, että talkki saattaa lisätä hiukan munasarjasyövän riskiä, mutta varmuutta asiasta ei ole.

Kuvataiteilijan elämäntyö ongelmajätettä? Kokoelma saattaa olla perikunnalle riesa

Taiteilijuus on elämänmittainen kohtalo, jonka jäljiltä jää hyvässä lykyssä laaja kokoelma laadukasta taidetta. Vain harva kuvataiteilija kuitenkaan myy kaiken maalaamansa - yleisempää on, ettei varastotila tahdo riittää. Moni taiteilija kantaa myös huolta siitä, onko elämäntyö taakka perillisille.

Varaton kuolinpesä saa postia verottajalta – onko jakaminen turhaa rahanmenoa?

Jakamaton pesä, varallisuus nolla ja perikunnalla yksi ainoa osakas. Tyhjästä pesästä huolimatta verottaja jaksaa muistuttaa olemassaolostaan joka vuosi. Verottajan kirjeet loppuisivat, jos pesä jaettaisiin ja lakkautettaisiin. Se taas tarkoittaisi satojen eurojen kuluja perikunnan ainoalle osakkaalle. Löytäisikö oikeusoppinut porsaanreikää?

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle