Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Viime vuoden hirvituhoista maksetaan eniten korvauksia Tervolan metsänomistajille

Koko Lapissa hirvituhoja korvataan noin 200 000 eurolla, josta 45 000 euroa menee Tervolan metsänomistajille.

Säästä ja sääskistä huolimatta taimenistukseen Kainuussa oli ennätysmäärä hakijoita – metsänhoitopäällikkö: "Kyllä siellä palkkansa eteen pitää tehdä töitä"

Metsähallituksen metsänhoitopäällikkö Ari Pasanen kertoo, että runsaiden hakijamäärien takana ovat koronakevään heikentyneet kesätyömahdollisuudet.

Lapua joutuu uuteen oikeuskäsittelyyn Ritavuoren asuinalueeseen liittyen

Kaupunki jätti vasta taakseen edellisen oikeuskäsittelyn, joka eteni korkeimpaan hallinto-oikeuteen asti.

20 000 askelta ja raivaussaha – entinen kiekkoilija, maailmanmatkaaja Marko Ahonen luuli olevansa kovassa tikissä, kunnes ryhtyi metsuriksi

Korona ei ole vaikuttanut metsurin töihin. Marko Ahosella riittää istutettavaa ja raivattavaa niin kuin ennenkin.

Kristiinankaupunki lisää metsänhakkuitaan

Suunnitelmasta annettiin kymmenkunta lausuntoa ja muistutusta, joiden seurauksena metsää kaadetaan alkuperäisiä suunnitelmia hieman vähemmän.

Metsien suojelualueet ovat kasvaneet nopeimmin siellä, missä niitä on vähiten

Etelä-Suomessa on vähän suojeltua metsämaata, mutta sinne on syntynyt eniten uusia suojelualueita viime vuosina.

Uusi idea puunhakkuiden tilalle – vuokraisitko metsänomistajalta itsellesi oman hiilinielun?

Lappilainen suurmetsänomistaja Tuomo Marttila laskee nollaavansa oman perheensä jäsenten lisäksi 600 muun suomaisen päästöt.

Suomalainen sijoittaa uskollisesti metsärahastoihin – asiantuntijat eivät kuitenkaan ole varmoja, kannattaako se

Metsärahastoista on tullut lyhyessä ajassa suosittuja sijoituskohteita. Osa rahastoista on kuitenkin jo luopunut leikistä.

Vapo myy kosteikkoja huutokaupalla

Pielavedeltä myynnissä on Soidinsuo.

Loimijoen peltojen ja Hämeen Evon metsämaisemien arvo nousussa

Ympäristöministeriö haluaa Lounais-Hämeen Loimijokilaakson viljelymaisemat nimitetyiksi uusiksi arvokkaiksi valtakunnallisiksi maisema-alueiksi. Loimijoen lisäksi Kanta-Hämeestä arvokkaiksi maisemakokonaisuuksia ovat ehdolla Montolan viljelymaisemat ja Evon alueen metsäkulttuuri- ja jokimaisemat Hämeenlinnan Lammilta. Nimetyillä maisema-alueilla pyritään turvaamaan edustavien ja elinvoimaisten maaseutumaisemien säilyminen.

Enontekiöltä löytyi vielä sotamateriaalia

Metsähallituksen kulttuuriperintöinventoinnissa on löytynyt useita aiemmin kartoittamattomia sotahistoriallisia kohteita. Inventoinnissa löytyi Lapin sotaan liittyviä kohteita Enontekiön lounaisosista.

Metsähallitus kiistää väitteet Vienan reitin tuhoamisesta

Metsähallitus sanoo toimivansa Suomussalmella Vienan reitin alueella yhteisesti sovittujen ohjeiden mukaisesti.

Mukuramänty on mäntyjen visapuu

Hausjärveläiset luonnonystävät saivat uuden käyntikohteen, kun kunta päättää muutama vuosi sitten löytyneen erikoisen mukuramännyn rauhoittamisesta luonnonmuistomerkkinä. Mänty löytyi Töytynmäen harvennushakkuissa.

Metsähallituksen omaisuutta myydään odotettua vähemmän

Talouden notkahdus on vähentänyt kiinnostusta ostaa Metsähallituksen kiinteistöjä.

Valtio lopetti isojen metsätilojen myynnin

Valtio on yllättäen lopettanut suurten metsätilojen myynnin yksityisille. Metsäministeriö pelkää valtion puunmyyntitulojen hupenevan. Hallituksen myyntipolitiikkaa on arvosteltu ulkomaalaiskortilla, mutta ulkomaisille sijoittajille valtio ei ole onnistunut myymään yhtään metsätilaa.

MMM: Isot metsätilat pois Metsähallituksen myyntilistalta

Metsähallitus myy vastedes vain alle 100 hehtaarin tiloja, jotka sijaitsevat erillään Metsähallituksen muista palstoista. Suurien tilojen myyntiin johtanut, keväällä asetettu 25 miljoonan euron lisätuloutustarve hoidetaan muuttamalla tuloutusta.

Metsä halpaa Lapissa – hehtaarin saa alle tonnilla

Hehtaarin metsämaata saa Lapista keskimäärin 900 eurolla. Maanmittauslaitoksen mukaan hinta on lähes suoraan verrannollinen puun määrään.

Metsähallituksen mailta löytyi kivikautinen työkalupaja

Suomussalmen Pirttijärveltä on löytynyt ikivanha asuinpaikka, joka aineston perusteella voi olla kivikautinen kiviesineiden valmistuspaikka. Metsähallituksen kulttuuriperintöinventoinnissa hyödynnettiin laserkeilausta. Kaikkiaan kulttuuriperintökohteita löytyi kesän aikana viitisensataa.

Metsämaa käy yhä kaupaksi

Talouden epävarmuus ei näy metsämaan kysynnässä. Metsätiloja ostetaan entiseen tahtiin ja myös metsämaasta maksettu hinta on noussut. Monia houkuttelee metsästä saatava tasainen tuotto.

Juoksuhaudan leukaluu kieli metsään kadonneesta sotilashautausmaasta

Vanhan sotilashautausmaan löytö on tutkijalle harvinainen herkkupaikka, myöntää Metsähallituksen erikoissuunnittelija Jouni Taivainen. Parolannummelta Hämeenlinnan ja Hattulan rajoilta löytyi valtion metsämaiden kartoituksessa vanha sotilashautausmaa, leirikirkon paikka, linnoitteiden jäänteitä ja muuta kiinnostavaa. Metsähallituksen monivuotinen kulttuuriperinnön kartoitustyö on tuonut paljon lisätietoa metsien käytöstä ja alueiden elinkeinoista.

Kittilässä oli jo muinoin keskusliesiä ja kymmenien kuoppien pyyntijärjestelmiä

Metsähallituksen kesän kulttuuriperintökohteiden inventoinnissa Kittilässä on tavattu muun muassa merkkejä muinaisista elinkeinoista.

Metsäpalstat tekevät kauppansa

Metsäpalstojen kauppa on tänä vuonna käynyt keskimääräistä vilkkaammin. Kun korot ovat alhaalla houkuttaa ostajia metsästä saatava pienehkö, mutta vakaa tuotto.

Soiden käyttö jakaa mielipiteitä

Metlan tekemä kysely jakaa pohjoispohjalaisten mielipiteet rajusti kahtia soiden käytöstä. Turvetuotanto halutaan soilta pois, mutta silti suuri osa kannattaa soiden talouskäyttöä. Ympäristön suojeleminen kiinnostaa työllisyysvaikutuksia enemmän.

Kultakaivos ja majavat samalla purolla

Kultakaivosyhtiö Endomines Oy hakee lupaa Rämepuron uoman siirtämiseksi Ilomantsissa. Samoilla mailla elantonsa hankkii myös majavayhdyskunta. Kiista purosta ratkeaa kevään aikana.

Metsähallitus myynyt noin 5 000 hehtaaria maitaan

Metsähallituksen alkuvuodesta käynnistämä laaja metsätalousmaiden myynti on tuottanut kaikkiaan jo yli 13 miljoonaa euroa. Yli miljoonan euron edestä palstoja on myyty kuudessa maakunnassa muun muassa Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa.

Hinnat laskivat - kiinteistökauppa ei käy

Omakotitalon saa Keski - Pohjanmaalla entistä halvemmalla. Hinnat ovat nousseet muissa pohjalaismaakunnissa, mutta Keski-Pohjanmaalla hinnat ovat Maanmittauslaitoksen mukaan laskeneet seitsemän prosenttia vuoden takaisesta.

Valtionmaiden kulttuuriperinnön inventointi etsii metsäkansan unohdettua historiaa

Metsähallitus käy läpi kaikki valtion maat ja metsät usean vuoden hankkeessaan. Tarkoitus on löytää ja säilyttää metsien kätköihin jäänyt syrjäkulmien elämänmuodon kulttuurihistoria jäänteineen.

Metsien kulttuuriperintö talteen

Metsähallitus jatkaa ensi kesänä kulttuuriperintökohteiden kartoittamista Lapissa. Valtion metsätalousalueita inventoidaan muun muassa Keminmaassa, Tervolassa, Simossa ja Ranualla.

Kolin vanha kaatopaikka puhdistetaan

Kolin kylän läheisyydessä 1970-luvun lopulle toimineen kaatopaikan maiden vaihto maksaa arviolta liki 100 000 euroa. Lieksan tekninen lautakunta haluaa, että kohde hoidetaan valtion jätehuoltotyönä.

Metsähallitus myy Rovaniemellä 270 hehtaarin metsäpalstan

Rovaniemellä tuli keskiviikkona myyntiin maakunnan suurin metsäpalsta, 270 hehtaaria. Metsähallitus myy Jouttiselän palstan tarjousten perusteella.

Metsähallitus myy Lapissa satoja hehtaareja metsää

Metsähallitus on aloittanut laajan metsätalousmaiden myynnin. Lapissa on myynnissä parikymmentä kohdetta, joiden yhteenlaskettu pinta-ala on noin 700 hehtaaria, kerrotaan Metsähallituksesta.

Metsien jättikauppa alkoi

Metsähallituksen laaja metsätalousmaiden myynti on käynnistynyt tänään. Tarjolla on ennätykselliset 4 000 hehtaaria metsää. Itä-Suomesta metsätalousmaata myydään useita satoja hehtaareja. Pohjois-Savossa kohteita on myynnissä muun muassa Rautavaaralla, Varpaisjärvellä, Lapinlahdella ja Kaavilla.

Metsähallitus laittoi suuren määrän metsää myyntiin

Metsähallitus on aloittanut laajan metsätalousmaiden myynnin. Tarjolle tuli keskiviikkoaamuna 4 000 hehtaaria metsätalousmaita. Poikkeuksellisen kaupankäynnistä tekee se, että myyntikohteita on lähes kaikissa maakunnissa.

Metsähallitus käynnistää mittavan metsämyynnin - pohjalaismaakunnissa parikymmentä kohdetta

Metsähallitus käynnistää keskiviikkona laajan metsätalousmaiden myynnin. Koko maassa tarjolle tulee yhteensä 4000 hehtaaria metsää. Kolmen pohjalaismaakunnan alueella Metsähallitus myy parikymmentä metsäkohdetta, muun muassa Ähtärissä ja Pedersöressä.

Seitakeskittymä Rovaniemen Naarmankairassa

Rovaniemen Naarmankairassa on löytynyt Euroopan tihein seitakeskittymä. Metsähallituksen inventoinnissa löytyi kymmeniä kantoon tehtyjä, alun perin ihmishahmoa kuvaavia kalapatsaita.

Metsähallitus tarjoaa myyntiin pieniä metsämaapalstoja

Metsähallitus myy kolmisenkymmentä maapalstaa eri puolilta Kanta-Hämettä. Eniten myytäviä pienpalstoja löytyy Hämeenlinnasta, Humppilasta, Hausjärveltä ja Tammelasta. Ypäjälläkin myytäviä maapalstoja on kolme.

"Metsämaata ei syytä rynnätä ostamaan"

Metsämaan hinta on kääntynyt laskuun. Maaseudun tulevaisuuden mukaan metsämaahehtaarin keskihinta laski alkuvuonna koko maassa pari prosenttia vuodentakaisesta. Hinnan laskusta huolimatta metsämaan ostoon ei ole syytä suinpäin rynnätä.

Metsämaan hinta on kääntynyt laskuun

Metsämaan hinta on kääntynyt laskusuuntaan talouden epävarmuuden vuoksi, uutisoi Maaseudun Tulevaisuus. Alkuvuonna kalleinta metsämaa oli Varsinais-Suomessa, lähes 4 800 euroa hehtaarilta ja edullisinta Lapissa, vajaat 800 euroa hehtaarilta.

Kokkola kohentaa Perhonjoen kuntoa

Perhonjoen alaosan happamuuden hallintaan tähtäävä työ jatkuu. Hankkeen eteneminen sai sinetin, kun Kokkolan kaupunki hyväksyi maanantaina rahoitusosuutensa, eli 35 000 euroa. Seuraavien vuosien aikana tarkastellaan erityisesti metsäojituksia.

Vuorelaan suunnitellusta louhinnasta halutaan mielipiteitä

Siilinjärven Vuorelan teollisuusalueen laajennuksen louhinnasta kerätään mielipiteitä. Vajaan viiden hehtaarin alueelta louhittaisiin pintamaata sekä kalliota yhteensä lähes 660 000 kuutiometrin verran.

Seurujärvi: Metsätaloustoiminnot alueellistettava Lappiin

Keskustan inarilainen kansanedustaja Janne Seurujärvi vaatii Metsähallituksen metsätaloustoimintojen alueellistamista Lappiin.

Pohjoisen metsistä löytyi kivikautisia jäänteitä

Taivalkoskelta ja Pudasjärveltä on löydetty valtakunnallisesti merkittäviä arkeologisia jäänteitä. Metsähallituksen kulttuuriperintöinventoinnissa on tavattu merkkejä Pohjois-Pohjanmaan varhaisimmasta asutuksesta noin 9 500 vuoden takaa.

Ennätysmäiset hirvituhot Lapissa

Hirvituhot olivat ennätysmäiset viime vuonna Lapin yksityismetsissä. Lapin metsäkeskus on arvioinut, että hirvituhojen korvaukset nousevat metsäkeskuksen alueella lähes 1,2 miljoonaan euroon. Vuotta aiemmin korvauksia kertyi vain noin 100 000 euroa.

Metsämaan hinta laskenut

Metsämaan hinta on laskenut neljänneksen viime vuodesta.

Kiinteistöjen hinnat eivät heilahtele

Lama ei ole romahduttanut kiinteistöjen hintoja Keski-Pohjanmaalla. Omakotitonttien hinnat ovat pudonneet kolmisen prosenttia viime vuoden alkupuoliskolta.

Kristiinankaupungille metsäsuunnitelma

Suunnitelmassa on mukana lähes 2000 hehtaaria metsätalousmaata. Ehdotuksena on 54 000 kuutin hakkuut tulevina vuosina.

UPM ulkoistamassa 300 metsurin työt

Metsäyhtiö UPM aikoo ulkoistaa 300 metsurinsa työt. Yhtiö aloittanee metsurityön uudelleenjärjestelyä ja kehittämistä koskevat yt-neuvottelut henkilöstön kanssa vielä tässä kuussa. Työntekijät vastustavat suunnitelmia.

Inarin kiistellyt hakkuut jatkuvat

Metsähallitus jatkaa hakkuita Inarin kiistanalaisilla metsätalousmailla. Hakkuut on aloitettu myös neuvotteluiden ajaksi rauhoitetulla 90 000 hehtaarin alueella Nellimissä.

Inarin kiistellyt hakkuut jatkuvat

Metsähallitus jatkaa hakkuita Inarin kiistanalaisilla metsätalousmailla. Hakkuut on aloitettu myös neuvotteluiden ajaksi rauhoitetulla 90 000 hehtaarin alueella.

Pohjoisen metsien suojelukiistat ohi

Pohjois-Suomen ja varsinkin Kainuun sekä Keski-Lapin metsäkiistat ovat ohi, vakuuttavat eri luontojärjestöt ja metsähallitus. Pitkä kiista päättyy sopimukseen, jonka mukaan lähes 70 000 hehtaaria metsätalousmaata jää hakkuiden ulkopuolelle, kertoo TV-uutiset.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle