Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Shampoon hylkääminenkö hyödyllistä? Höpsis, sanovat kemistit

Joukko yhdysvaltalaisia kemistejä on harmissaan siitä, että jotkut lopettavat shampoon ja hoitoaineen käytön hatarien uskomusten vuoksi.

Ihosairaudet piinaavat keski-ikäisiä

Yli puolet keski-ikäisistä sairastaa hoitoa vaativaa ihosairautta, selviää Oulun yliopiston tuoreesta tutkimuksesta. Tutkijat löysivät myös muutamia uusia syöpätapauksia.

Akne voi yllättää naisen kypsässäkin iässä

Kypsään ikään ehtinyt ihminen, useimmiten nainen, saattaa havahtua jokin aamu finniongelmaan. Muutokset hormonitasapainossa voivat puhkaista aikuisiän aknen, johon on onneksi olemassa tehokas lääke.

Kukat säilyvät satoja vuosia maan kasvimuistissa

Yksi kaivinkoneen lohmaisu voi nostaa maan uumenista pintaan sellaisia kasvijäämiä, jotka ovat odottaneet kasvuun lähtöä satojakin vuosia.

Rauhoittava ruoka auttaa paukkuarkoja koiria

Ihmiset ilakoivat vuoden vaihtuessa ilotulitteiden kera, mutta monet kotieläimet potevat paukuttelun keskellä pelkoa. Lemmikkejä voi opettaa sietämään kovia ääniä ja niille on tarjolla myös rauhoittavia ruokia ja lääkkeitä.

Punaiseen nenään on monta syytä

Näin nenäpäivänä on pelkkää plussaa, jos nenä punottaa luonnostaan. Mutta punoituksesta joka päivä kärsivä joutuu usein sipaisemaan peittävää voidetta, jotta kehtaa lähteä ihmisten ilmoille. Punaisen nenän taustalla on yleensä ruusufinni. Myös kylmä ilma sekä kuumat ja mausteiset juomat aiheuttavat punoitusta.

Omalääkärin vastaukset

Aiheina mm. TENS-laitteen käyttö ja masennusoireet