Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ampiaisenpisto tappaa Suomessa lähes vuosittain – lasten allergiakuolemilta vältytty

Suomessa kuolee vuosittain aikuisia ampiaisten pistojen, lääkkeiden ja ruoka-aineiden aiheuttamiin vakaviin allergisiin reaktioihin. Lasten allergiakuolemia Suomessa ei ole ollut viime vuosina.

Akuutissa maanantaina: Pitkä odotus keuhkonsiirtoon

Akuutin tulevan läheyksen aiheet.

Saatko näppylöitä pakkasesta? Saatat kärsiä kylmäallergiasta

Kylmäallergiaksi kutsuttuun nokkosihottumaan, joka puhkeaa iholle kylmyydessä, ei auta siedätys. Kylmältä pitää suojautua, jos kutiavia näppylöitä ilmaantuu pakkassäässä oleilun jälkeen iholle.

Pystyykö RKP:n uraohjus hakeutumaan maaliin?

Suomen poliittisen elämän sunnuntailasta, Carl Haglundia ja hänen puoluettaan uhkaa pahin vaara miesmuistiin. Suomen ruotsalainen kansanpuolue, RKP, ei kenties pääse maan seuraavaan hallitukseen, arvioi politiikan toimittaja Timo Seppänen.

Myös pakkanen aiheuttaa ihottumaa: harvinainen sairaus voi olla hengenvaarallinen

Kirpeä pakkassää aiheuttaa osalle ihmisistä voimakasta ihottumaa. Noin viisi prosenttia suomalaista kärsii kylmänokkosihottumasta, joka voi aiheuttaa jopa vaarallisen voimakkaita oireita kuten turvotusta ja hengitysvaikeuksia. Ihottuma iskee yleensä nuoriin ihmisiin.

Ruotsalaistutkimus: Punkin purema voi laukaista liha-allergian

Ruotsalaistutkimuksen mukaan punkin purema voi laukaista allergian punaiselle lihalle. Tukholman Södersjukhusetissa on tunnistettu 50 tapausta, jossa potilas on saanut liha-allergian punkin pureman seurauksena. Oireet vaihtelevat nokkosihottumasta anafylaksiaan eli äkilliseen, hengenvaaralliseen allergiseen reaktioon. Suomalaistutkija pitää tietoa yllättävänä, mutta ei mahdottomana.

Voiko jäätelön ahmiminen aiheuttaa hypotermian?

"Älä ahmi liikaa jäätelöä, ettei tule hypotermia!" Netistä löytyy keskusteluja, joissa pohditaan jäätelön ylenmääräisen syönnin aiheuttavan lopulta ihmiselle hypotermian. Hypotermia tarkoittaa ihmisen ruumiinlämmön laskua ja alilämpöisyyttä, jonka rajana pidetään 35 astetta. Voiko jäätelöä syömällä aiheuttaa itselleen hypotermian?

Puhuva Kone on pöljällä hetkellä yllytyshullu

Tuusulalainen 12-vuotias rappari Puhuva Kone tunnustaa olleensa pöljä kun suostui kavereiden yllyttämänä vaaralliseen mäenlaskuun. Vedon voittaja sai puolitoista euroa - ja nokkosihottuman.

Omalääkärin vastaukset 21.4.2009

Aiheina mm. nivelrikko ja CSWS-epilepsia