Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Riihimäen seudun terveysasemilla on otettu käyttöön joustava tiimimalli – tavoitteena oppia tuntemaan asiakkaat paremmin

Tiimimallissa potilas asioi samoilla ammattilaisilla eikä asiaa tarvitse joka kerta aloittaa alusta.

Hyvinvointikeskuksia jaetaan kahteen osastoon Oulussa: "likaiseen" koronaosastoon ja "puhtaaseen" normaalitoiminnan tilaan

Koronavastaanottoja tulee neljään hyvinvointikeskukseen, osassa hoidetaan rinnalla normaalia akuuttipotilasvirtaa.

Lääkäripula tuskastuttaa Essoten kipupoliklinikalla – "odotusaika on kohtuuton"

Monimutkaisia ja pitkittyneitä kipuja hoitavalle vastaanotolle pääsyä voi joutua odottamaan lähes puoli vuotta.

Matti Vanhanen joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi – perui osallistumisensa illan vaalitenttiin

Vanhanen kertoo Facebook-sivuillaan olleensa sairaalahoidossa viime perjantaista asti. Hoito jatkuu ainakin lähipäivät.

Kuntien kotihoidon asiakkaiden kunnossa suuria eroja Keski-Suomessa

Kuntien kotihoitoa koskeva selvitys kertoo, että isoissa kunnissa kotihoidossa hoidetaan huonokuntoisempia asiakkaita kuin pienissä kunnissa. Vaihtelua selittää muun muassa toisistaan poikkeavat palveluiden myöntämisperusteet.

Keroputaan hoitomalli kiinnostaa maailmalla – japanilainen dokumenttiryhmä vieraili sairaalassa

Torniossa kehitettyyn Keroputaan malliin ovat tutustuneet kotimaisten lisäksi myös ulkomaalaiset mielenterveystyön ammattilaiset.

Jyväskylä uudistaa muistisairaiden palvelut – muistiyhdistyksessä muutos herättää huolta

Jyväskylän kaupunki on kesäkuussa irtisanonut muistisairaiden ostopalvelut. Muistiyhdistys on huolissaan siitä, miten hoidon jatkuvuus ja tuttuus turvataan jatkossa.

Raumalla esitetään päivähoito-oikeuden rajaamista

Kasvatus- ja opetusjohtaja lakkauttaisi subjektiivisen päivähoito-oikeuden Raumalla työttömien lapsilta. Tilalle tulisi takuu paluusta vanhaan päiväkotiin, jos vanhemmat työllistyvät.

Amerikan malli raskauden hoidossa saa suomalaisparilta kiitosta

Keminmaalaislähtöinen nuoripari lähti töiden perässä Amerikkaan ja aiottua pidemmäksi venynyt pesti muuttui heidän kohdallaan lapsiperhearjeksi. Kolmilapsisen perheen kaikki lapset syntyivät saman, etukäteen valitun lääkärin valvoessa raskauden sujumista odotuksesta synnytyksen jälkeiseen aikaan.

Länsirannalla polttopulloiskussa kuolleen pikkulapsen isäkin kuoli

Paljon huomiota herättänyt terrori-isku on johtanut jo toiseen kuolemantapaukseen. Juutalaisterroristien polttopulloiskussa kuoli pikkupoika. Perheen äiti ja 4-vuotias pikkuveli kamppailevat hengestään.

Savisaar pääsi takaisin Tallinnaan

Tallinnan kaupunginjohtajan toipuminen jatkuu kotikaupungin sairaalassa.

Länsi-Pohja iloitsee poikkeusluvastaan

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä synnytysten jatkumista osattiin vähän odottaakin, mutta tieto otettiin ilolla vastaan. Riemua ei himmennä edes luvan määräaikaisuus.

Rehab centre cuts may push up healthcare costs, charity boss warns

The A-Clinic addiction treatment organisation announced on Monday that it will begin talks with its 800 employees over how to reduce its budget by 4 percent by the end of this year. The foundation’s managing director warns the cuts may cause extra strain on local health services.

A-klinikkasäätiö aloittaa yt-neuvottelut

Yt-neuvotteluissa A-klinikkasäätiön tavoitteena on löytää noin 1,7 miljoonan euron säästöt vielä tämän vuoden aikana. Säästöt pyritään löytämään siten, ettei kuntalaisten pääsy palveluihin ja hoidon jatkuvuus oleellisella tavalla vaarannu.

Bild: Schumacher reagoi erityisesti vaimonsa ääneen

Michael Schumacher pystyy ajoittain hengittämään itse. Hän ei pysty puhumaan, mutta reagoi ääniin ja kommunikoi silmillään.

Sairaalan työntekijä vuosi tiedon julkisuuteen – täällä Schumacherin hoito jatkuu

Michael Schumacher on siirretty Grenoblesta Sveitsiin, missä saksalaisen kuntoutusta jatketaan.

Härille historiallinen voitto härkätaisteluturnauksessa

Turnaus keskeytettiin kolmen matadorin loukkaannuttua härkien käsittelyssä

Laukaan terveyskeskukseen tiimimalli - tavoitteena tehokkaampi hoito

Laukaan terveysasemalla otetaan ensi viikolla käyttöön uudenlainen hoitajien ja lääkäreiden tiimimalli. Kuntalaiset on jaettu yhteensä viiden hoitoryhmän vastuulle. Tarkoitus on säästää resursseja ja sujuvoittaa hoitoon pääsyä.

"Attendo on mainettaan parempi"

Kodinomaista palveluasumista tarjoavien Marjan Kartanon ja Marian Kamarin liiketoiminta siirtyi joulukuun alussa uudelle valtakunnalliselle yritykselle. Kajaanilaisten hoivakotien käytännön arkeen yrityskauppa ei vaikuta. Yrittäjät ja työntekijät jatkavat uuden omistajan palveluksessa.

16-vuotias Viivi pakotettiin A-klinikalle: "Olin kännissä arkena ja viikonloppuna"

Viivi joi, kävi koulua krapulassa ja lintsasi usein aamutunneilta ennen kuin hänet ohjattiin nuorten päihdehoitoon. Hoito jatkuu jo toista vuotta. Kouvolassa toimivalle, alaikäisille suunnatulla A-klinikalla on noin 60 nuorta asiakasta vuodessa. Juuri kukaan heistä ei tule hoitoon vapaaehtoisesti.

Terveyskeskus sairastaa: Lääkärit vähenevät ja potilaat odottavat

Terveyskeskuslääkärien määrä on vähentynyt samaan aikaan kun lääkärien kokonaismäärä on merkittävästi lisääntynyt. Lääkärin vastaanotolle pääsy on entisestään vaikeutunut verrattuna aiempiin vuosiin.

Professori: Miksi hyvin onnistunut lääkärikokeilu haudattiin?

Suomi on ainoa EU-maa, jossa terveydenhuollon järjestämisestä vastaavat kunnat - ja samalla maa, jossa lääkärille jonotetaan viikkokausia. Tamperelaisprofessorin mukaan muiden unionin maiden mallia on kokeiltu menestyksekkäästi meilläkin, mutta hyvistä tuloksista ei juuri ole huudeltu.

Ylimääräisten hoitomaksujen lypsämisestä halutaan eroon

Kokkolan kaupunki yhtenäistää palvelutaloissa tai dementiakodeissa asuvien vanhusten maksuja. Jatkossa hoitopaikasta riippumatta vanhuksen maksuiksi määritellään vuokra, ateria ja yleinen perusmaksu. Näille määritellään myös katto. Tarkoituksena on selkiyttää hinnoittelua ja mahdollistaa vertailu.

Äänekosken terveyspalvelut tiivistyvät

Kaksi vuotta sitten aloitettu perusterveydenhuollon kehittämisprojekti on valmistunut Äänekoskella. Tavoitteena on järjestää palvelut tiukan talousraamin vaatimusten mukaisesti. Terveyspalvelut keskittyvät ja työnjako muuttuu. Lisäksi kehitetään uudenlaista omalääkäri-mallia.

Sähköinen resepti käyttöön Satakunnassa

Satakunnassa siirrytään sähköisen reseptin käyttöön lähikuukausien aikana. Kaikilla Satakunnan apteekeilla on jo nyt valmius e-reseptin käyttöön.

Kiistelty Levemir-insuliini korvataan sittenkin

Sosiaali- ja terveysministeriö on muuttanut aikaisemman päätöksensä, jonka mukaan Levemir-niminen insuliini ei saisi enää Kela-korvausta. Korvauspäätös on voimassa ensi vuoden loppuun asti.

Jämsän potilaat pian Pirkanmaalle

Jämsän ja Kuhmoisten sairaanhoitopiiri vaihtuu Pirkanmaahan vuoden alusta. Vaihtoon liittyviä käytännön asioita on valmisteltu koko vuosi. Käynnissä olevia hoitosuhteita ei siirtymävaiheen aikana katkaista.

Psykologiliitto lausui lastenpsykiatrian tilanteesta

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin lastenpsykiatrian toimialueen sisäisiin ongelmiin nyt on ottanut kantaa myös Suomen Psykologiliitto.

Armeija ei pääsekään auttamaan potilaskuljetuksissa

Porin Prikaatin piti avustaa Porin kaupunginsairaalan potilaiden siirrossa remontin tieltä Satalinnan sairaalaan Harjavaltaan. Virallinen pyyntö avusta jäi kuitenkin tulematta, ja varusmiehet jäävät kasarmeille.

Mikkeli etsii lääkäreitä Pankalammelle

Nyt etsitään lääkäreitä Pankalammen terveysasemalle Mediverkon lääkäreiden tilalle. Lääkäripula voi tuottaa ongelmia lääkäreiden löytämisessä.

Kotka tarjoaa hoivakatkaisuhoitoa heikkokuntoisille

Kotkan kaupunki on päättänyt vakinaistaa hoivakatkaisuhoidon palvelun. Kaupunki on varannut yhden hoivakatkaisupaikan Leporannan palvelutalossa, ja toinen palvelutalossa oleva paikka on myös muiden kuntien käytössä.

Harrastevammat tuovat potilaita päivittäin sairaalaan

Eri vuodenaikojen harrastukset rytmittävät myös poliklinikoiden ja sairaanhoidon kiireitä. Kevättalvella hoidetaan erilaisia vammoja kuin syksyllä. Esimerkiksi Päijät-Hämeen keskussairaalassa urheilukolhuja hoidetaan tiheään.

Simon omalääkärimallista hyviä kokemuksia

Viime syksynä Simon terveyskeskuksessa aloitetusta omalääkäreiden ja -hoitajien työparimallista on saatu jo hyviä kokemuksia. Terveyskeskuksen vastaavan lääkärin Vappu Väntäsen mukaan resurssipula on aiheuttanut ajoittain ongelmia, mutta malli on osoittanut toimivuutensa.

Hammaslääkärille voi joutua jonottamaan jopa vuoden

Lahtelaiset jonottavat hammashoitoon pääsyä keskimäärin 2-3 kuukauteen. Jonotusajat vaihtelevat kuitenkin paljon - pahimmillaan hammashoitoa voi joutua odottamaan vuoden.

Kotka taipui lähes miljoonan euron korvauksiin

Kotkan kaupunki maksaa Karhulan Kuntoutuskoti Oy:lle lähes miljoonan euron korvaukset vuosia jatkuneen kiistelyn jälkeen.

Työparit käyttöön Raumalla

Rauman terveyskeskuksessa kehitetään lääkärien ja hoitajien välistä työnjakoa siirtymällä työparimallityöskentelyyn. Tavoitteena on helpottaa muun muassa palveluihin pääsyä.

Muistisairaiden kodinomainen hoito vaakalaudalla

Saaranhovin ja Alatuvan hoitokodin toiminta Jämsässä on päättymässä, sillä kaupunki ei jatka ostopalvelusopimusta niitä pyörittäneen yrityksen kanssa. Omaiset toivovat, että kodinomainen muistisairaiden hoito jatkuisi.

Kela-korvaus jakaa kansan kahtia

Lähes puolet suomalaisista valitsisi yksityiset terveys- ja hammashoitopalvelut, vaikka niistä ei saisi Kela-korvausta. Vastaavasti lähes sama määrä kokee, että Kela-korvauksella on merkitystä hoitopalvelujen valinnassa, ilmenee Kelan tutkimuksesta.

Lääkärien vaihtuvuus riesana Lahden kaupunginsairaalassa

Lääkärit vaihtuvat tiuhaan Lahden kaupunginsairaalassa. Tämä kiusaa vuodeosastojen toimintaa. Parhaillaankin kaupunginsairaalassa on 4-5 sijaista, sanoo vanhuspalveluiden ja kuntoutuksen vastuualuejohtaja Ari Kukka.

Lääkäripula vaivaa Kaarinassa

Lääkäripula on kasvattanut terveyskeskusjonot yli kuukauden mittaiseksi Kaarinassa. Kaupungissa on tällä hetkellä kahden lääkärin vajaus, eikä sijaisia ole saatavilla.

Vanhusten yksityisyys vaihtelee kotihoidossa

Tietosuojakysymykset ja niiden erilainen tulkinta aiheuttavat ongelmia kotona asuvien vanhusten hoidossa. Erilaisten viestivihkojen ja hoitokansioiden käyttö on kunnissa kirjavaa. Kotikäynneistä kirjaaminen omaisten tietoon on lopetettu paikoin kokonaan.

Hornet-lentäjiä päästiin kuulemaan ensimmäistä kertaa

Viime torstain hävittäjäonnettomuudessa loukkaantunutta kahta lentäjää on päästy maanantaina kuulemaan ensimmäistä kertaa leikkaushoidon jälkeen. Heidän hoitonsa jatkuu Tampereen yliopistollisessa sairaalassa.

Yhteispäivystys jatkaa keikkavoimin

Keski-Pohjanmaan keskussairaalan yhteispäivystykseen hakeutuvat potilaat hoituvat toistaiseksi edelleen keikkalääkäreiden voimin. Kilpailutuksella haetaan parhaillaan yritystä, joka ottaisi hoitaakseen maaliskuussa maakunnalliseksi laajenevan yhteispäivystyksen.

Kiehimän Pihan asukkaat ovat huolissaan

Kainuun maakunta -kuntayhtymä kilpailutti kotihoidon palvelut Kajaanin seudulle, pääosin Paltamoon kuluvan vuoden loppupuolella. Uudeksi palvelujen tuottajaksi valittiin Barona Hoiva. Samalla nykyinen yrittäjä irtisanoi kaikki 15 työntekijäänsä. Kiehimän Pihan asukkaille muutoksesta kerrottiin kirjeellä.

Afganistanissa haavoittuneista yksi jo nyt kotihoitoon

Afganistanissa räjähdeiskusta vakavammin haavoittuneista suomalaissotilaista yksi on jo päässyt kotihoitoon. Toinen Suomeen kuljetuista sotilaista on edelleen sairaalassa. Hänen kuntouttamisensa kestänee kuukausia.

Loukkaantuneet rauhanturvaajat palasivat Suomeen

Kaksi Afganistanissa lauantaina haavoittunutta suomalaisrauhanturvaajaa lennätettiin ambulanssilennolla Suomeen sunnuntai-iltana. Heidät toimitettiin jatkohoitoon.

Psykiatriset polikliniikat kiinni kesällä - omaiset pelkäävät katastrofia

Psykiatristen hoitopalvelujen saatavuus heikkenee kesällä merkittävästi. Ongelmia saattaa syntyä muun muassa hoidon jatkuvuudessa.

Helsingin terveysasemilla kokeillaan työparimallia

Seitsemällä helsinkiläisellä terveysasemalla kokeillaan työparityöskentelyä. Toiminnan on tarkoitus taata parempi hoidon jatkuvuus ja palvelujen saatavuus.

Pitkäaikaissairaiden lasten hoitoa halutaan parantaa

Jyväskylän ammattikorkeakoulussa etsitään toimivampaa hoitomallia pitkäaikaissairaille lapsille. Elokuussa alkaneessa Perheen parhaaksi yhteistyössä -projektissa haetaan malleja, jotka auttaisivat perheitä jaksamaan ja jotka turvaisivat hoidon jatkuvuuden nykyistä paremmin.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle