Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Poikittainen maila toi KalPan puolustajalle kolmen ottelun pelikiellon

Hugo Gallet löi Vilmos Galloa pelikatkolla poikittaisella mailalla.

Mona Mannevuon kolumni: Epävirallinen koulukulttuuri jää tutkan alle

Ylevien teorioiden ja koulun arjen välille jää harmaa alue, kirjoittaa Mona Mannevuo.

Asta Lepän kolumni: Nykyisä on lempeä omilleen, mutta moni vaatii kuria muille

Isän kättä ei tarvittaisi enää kurinpitoon, vaan johonkin ihan muuhun, uskoo tietokirjailija Asta Leppä.

Päähän kohdistuneisiin taklauksiin liittyviin tuomioihin uusia linjauksia SM-liigan hallitukselta – viime kauden uudistuksesta luovutaan

SM-liigan hallitus on viilannut uusiksi päähän kohdistuneisiin taklauksiin liittyvää rangaistuslinjaa kauden kynnyksellä.

Harvinainen väkivallanteko Vantaan Kytöpuiston koulussa – yksi alakoululainen loukkaantui välitunnilla

Poliisi tutkii tapausta ja koulu on aloittanut kurinpitotoimien valmistelun.

Neymar sai kahden ottelun pelikiellon – rasistisia kommentteja tutkitaan

Neymar ajettiin ulos kentältä sen jälkeen, kun hän oli läimäyttänyt Alvaro Gonzalezia takaraivoon ja väitti espanjalaisen kutsuneen häntä apinaksi.

Selvitys: Suomen yläkouluissa on vähintään 4 000 oppilasta, joilla on paljon poissaoloja – ongelma pahentunut viime vuosina

Yläkoulujen henkilöstölle tehdyn kyselyn mukaan oppilaiden poissaolojen keskeisimmät syyt liittyvät psyykkisiin ongelmiin.

Voimisteluliitolta julkinen varoitus valmentajalle

Valmentaja on tiedotteen mukaan rikkonut liiton kurinpitosääntöjä.

Mona Mannevuon kolumni: Asuuko meissä kaikissa epäluuloinen mikromanageri? 

Helsingin pormestari Jan Vapaavuoren johtamistyyli herätti keskustelua. Joidenkin keskustelijoiden mielestä laiskaa virkakuntaa tuleekin potkia persuksille, kirjoittaa Mona Mannevuo.

Puulaakisarjan jalkapalloilijat järkyttyivät rasistisesta huutelusta – koko joukkue saanut kahteen otteeseen keskusteluapua

Kouvolassa pelatussa jalkapallo-ottelussa tapahtuneesta välikohtauksesta on tehty kaksi rikosilmoitusta.

Jalkapallon miesten Kakkosessa nousi rasismikohu – seuran selvityksen mukaan tilanne oli väärinkäsitys: "Rasistista huudahdusta ei olla pystytty varmentamaan"

Viikonloppuna pelatun JIPPO–JJK-ottelun jälkeen jyväskyläläisen JJK:n maalivahti tviittasi kuulleensa erotuomarille osoitetun rasistisen huudon. JIPPOn selvityksen mukaan kyseessä oli väärinkäistys.

Yhdysvaltalaispikajuoksija asetettiin kilpailukieltoon – olympia- ja MM-finalistia ei nähtäne Tokion olympialaisissa: "Hälytyskellojen olisi pitänyt vilkkua punaisena"

Deajah Stevens laimilöi dopingtestin kolme kertaa vuonna 2019, minkä johdosta hänelle langetettiin 18 kuukauden kilpailukielto.

Seitsemän jääkiekkoilijaa hyllytetty Valko-Venäjällä ottelumanipulaatiosta – IIHF: Kaikki ovat tunnustaneet vaikuttaneensa lopputulokseen

Kansainvälisen jääkiekkoliitto IIHF:n mukaan sen kurinpitolautakunta käsittelee edelleen asiaa ja tiedottaa vasta myöhemmin sanktioista.

Valmentajien pitkään jatkunut henkinen ja fyysinen väkivalta ajoi nuoren triathlonistin itsemurhaan – eteläkorealaisurheilija valitti pahoinpitelyistä tuloksetta

Choi Suk-hyeon päätyi tekemään itsemurhan kärsittyään vuosien ajan valmentajien fyysisestä ja henkisestä väkivallasta.

Palloliitto määräsi seksuaaliseen häirintään syyllistyneen valmentajan määräaikaiseen toimitsijakieltoon

Alaikäinen jalkapalloilija kertoi joutuneensa vuosi sitten valmentajansa seksuaalisen häirinnän kohteeksi helsinkiläisseura FC Kontussa. Tyttö oli tapahtumahetkellä 15-vuotias.

Voiko seksuaalisen häirinnän kitkeä, jos sitä ei mainita erikseen kurinpidon säännöissä? Yle Urheilu selvitti, mitä 20 lajiliitossa ajatellaan eettisen kurinpidon keskittämisestä – näin meille vastattiin

Kukaan Yle Urheilun haastattelupyyntöön vastanneista lajiliitoista ei vastustanut eettisen kurinpidon keskittämistä. Sen sijaan moni pohtii, kuinka rajanveto tehdään ja mihin rooliin asettuu oma, jo toimiva kurinpitokoneisto.

Taitoluisteluliitto, HSK ja Mirjami Penttinen yllättäen sopuun – vuoden kilpailukielto pysyy kuitenkin voimassa

Helsingfors Skridskoklubbenin muodostelmaluisteluvalmentaja Mirjami Penttinen saa jatkaa valmentamista seurassaan.

Yhteydenotot auttaviin palveluihin kovassa kasvussa, Suomen urheilujärjestelmässä on yhä suuri ongelma – "Urheilijoille hirveän rankkaa"

Urheiluharrastuksissa tapahtuvaa epäeettistä toimintaa koskevien yhteydenottojen määrä on kasvanut tänä vuonna huimasti.

Urheilun oikeusturvalautakunta aikoo järjestää suullisen käsittelyn Mirjami Penttisen tapauksen ratkaisemiseksi, päätös venyy kesään – "Onhan tämä poikkeuksellista"

Urheilun oikeusturvalautakunnan päätöksen piti tulla alkuperäisen aikataulun mukaan kevään aikana. Nyt edessä on vielä suullinen käsittely.

Valioliigapelaajat törttöilivät nolosti – "Aloitamme sisäiset kurinpitotoimet"

Englantilaiset jalkapalloilijat ovat saaneet kyseenalaista julkisuutta.

Keihäänheiton miesten MM-kuutoselle mätkäistiin neljän vuoden panna – selitykset eivät auttaneet

Kreikkalainen keihäänheittäjä Ioannis Kyriazis, 24, on saanut pitkän kilpailukiellon.

Mirjami Penttisen seura uhattiin erottaa Taitoluisteluliitosta – asiantuntijat tyrmäävät ajatuksen: "Satavarmaa, että siihen ei ole mitään oikeutta"

Urheiluoikeuden ja työoikeuden asiantuntijat pitävät epäasiallisesta käytöksestä 12 kuukauden kilpailukiellon saaneen muodostelmaluisteluvalmentaja Mirjami Penttisen paluuta HSK:n valmentajaksi lain mukaisena.

Taitoluisteluliitto myönsi HSK:lle lisäaikaa ja suostui suulliseen kuulemiseen

HSK tekee selityksen seuran ja valmentaja Mirjami Penttisen tilanteesta. Liitto kuulee seuraa 28. maaliskuuta hallituksen kokouksen yhteydessä.

Synchronised figure skating coach suspended for abuse back at work

The skating association suspended the coach for a year for treating skaters badly, but the club reinstated her seven weeks later.

HSK:n puheenjohtaja: Mirjami Penttinen ei lähde MM-kisoihin joukkueen kanssa – päätös työvelvoitteen palauttamisesta tehtiin pääosin julkisuudessa olevien tietojen perusteella

Helsingfors Skridskoklubbin (HSK) puheenjohtaja Mikael Nyberg myöntää, että seura ei ole kuullut epäasiallista käytöstä kokeneita luistelijoita tai nähnyt valmentaja Mirjami Penttisen kilpailukieltoon vaikuttanutta SUEKin raporttia.

HPK-hyökkääjälle ropisi pelikieltoa

HPK:lle kymmenen liigamaalia kuluvalla kaudella tehnyt Henri Kanninen on saanut pelikieltoa, eikä pelaa pudotuspelien alkaessa.

Alaikäisiä nöyryyttänyt ja alistanut valmentaja sai työnsä takaisin – luistelijoiden vanhemmat järkyttyivät: "Tämä on ihan hirvittävän surullista"

Yle Urheilun haastattelemien henkilöiden mukaan useampi vanhempi harkitsee lapsensa vetämistä pois HSK:n luistelujoukkueista.

Päähän kohdistuneita taklauksia on Liigassa yhä liikaa, eikä kenelläkään tunnu olevan patenttiratkaisua ongelmaan: "Monessa asiassa on menty pieleen"

Viime lauantainen päähän kohdistunut taklaus Ässät–Lukko -pelissä herätti jälleen keskustelun Liigassa nähtävistä vaarallisista taklauksista.

SM-liigan kurinpito jatkoi tutulla linjalla: KalPan hyökkääjälle rapsahti viisi ottelua pelikieltoa

Miikka Pitkäsellä ei ollut huomioon otettavaa kurinpitohistoriaa, joka olisi voinut koventaa tuomiota.

Otto Kivenmäkeä taklanneelle Lukko-pakille tuntuva pelikielto – delegaatio ei nähnyt Nemecekin pelaamisessa moitittavuutta kuin yhdeltä kantilta

Myös Miikka Pitkäselle tuomittiin viiden ottelun pelikielto päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Kommentti: Vihdoin joku sanoi sen ääneen – Kanadalaishyökkääjä lyttäsi NHL:n kurinpidon

Pelaajien on avattava sanainen arkkunsa liittyen turvallisuuteen kaukalossa, kirjoittaa Yle Urheilun NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä.

Kommentti: Nyt tapellaan! Albertan taisto sytytti NHL:n tuleen – kurinpidon välinpitämättömyydellä vakavat seuraukset

Oikeus on palaamassa pelaajien käsiin, koska kurinpitojohto laiminlyö työtehtävänsä, kirjoittaa Yle Urheilun NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä.

Seura jatkaa epäasialliseen käytökseen syyllistyneen muodostelmaluisteluvalmentajan hyllyttämistä

Taitoluisteluliitto tapasi hyllytetyn valmentajan seuran uuden hallituksen torstaina.

Karu kysely sai Luisteluliiton tiukentamaan ohjeistusta: valmennettaviin ei kosketa eikä pukukoppiin lampsita ilman lupaa

Luisteluliiton valmentajat allekirjoittavat sopimuksen, jossa he sitoutuvat toimimaan liiton uusien eettisiin periaatteisiin ja kurinpitojärjestelyihin. 

TPS:n laitahyökkääjä Zach Budish määrättiin viiden ottelun pelikieltoon

Kurinpito rankaisi Budishia keskiviikkona tapahtuneesta polvitaklauksesta.

Korkealla tasolla pohditaan, miten epäeettiseen käytökseen urheilussa puututaan jatkossa – keskusteluissa nousi esiin myös yhteinen kurinpito

Miten lapset ja nuoret voisivat entistä paremmin ja turvallisemmin urheilla ja liikkua? Tätä pohdittiin torstaina, kun Olympiakomitea ja SUEK olivat Valtion liikuntaneuvoston kuultavana.

Valtion liikuntaneuvosto: Suomessa harkittava vakavasti urheilurikkomusten kurinpidon siirtoa pois lajiliitoilta ja hankittava SUEKille lisää työvoimaa

Valtion liikuntaneuvosto kokousti Olympiakomitean ja Suomen urheilun eettisen keskuksen kanssa torstaina.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle