Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Kainuussa otetaan ajanvarausmahdollisuus käyttöön joissakin rokotuspisteissä

Aamupäivisin rokotuksiin on tarjolla ajanvarausaikoja Kajaanissa, Kuhmossa, Sotkamossa ja Suomussalmella. Ajat varataan Omasote-verkkopalvelusta.

Anonyymi kuva koululaisista lukuvuoden ensimmäisenä koulupäivänä.

Pandemiatilanne kiristyy ja tartunnat leviävät kouluissa – sulkeminen kuitenkin viimeinen vaihtoehto

Vaikka koronatilanne on pahentunut Päijät-Hämeessä, ei alakouluja olla herkästi sulkemassa. Lahden sivistysjohtajan Tiina Granqvistin mukaan etäopetukseen siirtymistä harkitaan aina tapauskohtaisesti.

Asta Penttinen istuu terveysakeskuksen odotustilassa.

Kun piikki pelottaa niin, että pyörryttää ja oksettaa – osa voi jättää koronarokotteen ottamatta piikkikammon takia, arvioi psykiatrian professori

Hoitajat kohtaavat piikkikammoisia päivittäin rokotusasemilla. Useimmin piikkiä pelkäävät nuoret yli 20-vuotiaat. Psykoterapeutti vinkkaa, miten pelon voi selättää.

Biontechin koronarokotepulloja pöydällä.

Perjantai 26.11.2021 (radio)

Tehohoidossa on paljon potilaita. Koronatartuntoja ennätysmäärä. Ravintolarajoitukset voimaan sunnuntaina.Uusi virusmuunnos löytyi Afrikasta. Säätiedot.

Hoitaja pyyhkii asiakkaan olkavartta.

Saarikan influenssarokotukset alkoivat tungoksessa – osasta alueen apteekkeja rokote jo loppunut

Influenssarokotteet ovat loppuneet Karstulan ja Kannonkosken apteekeista.

Lapsi rokotetaan.

Euroopan lääkevirasto näyttää vihreää valoa 5–11-vuotiaiden rokotuksille, mutta ne eivät käynnisty heti

Lääkeviraston arvio tarkoittaa, että rokotetta on tutkittu riittävästi ja se on tarpeeksi turvallinen lapsille. Suomen viranomaiset puivat asiaa ensi viikolla.

Tyttö matkustaa raitiovaunulla.

Tiistai 23.11.2021 (radio)

Koronasuositukset. Lasten koronatartunnat. Euroopan koronakuolemat. Sää.

Tarkastamme koronapassin -kyltti.

Onko rokottamattomuus syy rajoittaa elämää vai onko se syrjintää? Näin vastaavat eettisyyteen perehtynyt filosofi ja yhdenvertaisuusvaltuutettu

Filosofian professori Antti Kauppinen pitää Uudellemaalle annettuja uusia koronarajoituksia hyvin perusteltuina, koska ne liittyvät muille aiheutuvan riskin ja yhteiskunnallisen haitan vähentämiseen.

Hoitaja pistää rokotusta olkavarteen.

Kausi-influenssarokote kiinnostaa Keski-Suomessa etenkin ikääntyviä – rokote loppui kesken Viitasaarella, Keuruulla ja Joutsassa

Viitasaarelle ja Keuruulle rokotteita tulee lisää, mutta Joutsan lisäerä rokotetta on niin pieni, että sekin on jo loppunut. Saarikassa rokottaminen on vasta alkamassa, Jyte on rokottanut jo yli puolet viimevuotisesta määrästä.

Suuri kyltti, jossa lukee vihreällä "rokotus".

Rovaniemellä tarjolla ilmaisia influenssarokotuksia vakavalle influenssalle alttiiden läheisille

Ilmaiseen rokotukseen ovat oikeutettuja he, jotka asuvat samassa asunnossa suojattavan henkilön kanssa, tai jotka tapaavat heitä kasvotusten viikoittain.

Sairaanhoitaja Antti Laitinen antaa rokotteen Jätkäsaaressa.

Mitä tiedämme koronarokotussuojan kestosta tällä hetkellä? Asiantuntija vastaa

Kysyimme Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylilääkäriltä Hanna Nohynekilta rokotettujen läpäisytartuntojen määrästä ja rokotteen tarjoaman suojan kestosta.

Nuorta tyttöä rokotetaan.

Valtaosa lappilaisista yläkouluun menevistä tytöistä ja pojista on ottanut HPV-rokotuksen papilloomavirusta vastaan

HPV eli papilloomavirus voi aiheuttaa muun muassa suun ja sukupuolielinten alueen syöpiä. Nuorille tarjottavat rokotukset ovat ilmaisia.

Koronapassi puhelimen ruudulla.

Pohjois-Pohjanmaan koronanyrkki esittää koronapassia ravintoloihin sekä yleisötilaisuuksiin

Alueella ei ole tällä hetkellä voimassa varsinaista etätyösuositusta, mutta koordinaatioryhmä esittää, että työpaikoilla edistetään sellaisia järjestelyjä, joilla vähennetään lähikontakteja ja muita riskitekijöitä.

HPV-rokotetta pistetään nuoren pojan käsivarteen.

Pojat ottaneet HPV-rokotteita vähiten pohjalaisalueilla – ryhmäpaine, virheellinen tieto ja uskonto ovat THL:n mukaan mahdollisia syitä rokotteiden kartteluun

Lähes 65 prosenttia yläkouluun menevistä pojista on ottanut ensimmäisen rokotusvuoden aikana HPV-rokotteen. Eniten rokotettuja on Pohjois-Savossa ja Ahvenanmaalla, vähiten pohjalaismaakunnissa.

Koronanäytteenotto Mikkelin keskussairaalalla (Essote)

Koronavirustartuntojen määrä tasaantui Essoten alueella, mutta tapauksia ilmenee edelleen paljon – kaksi tartunnan saanutta henkilöä menehtynyt

Tapausmäärien kerrotaan olevan kuntayhtymän alueella edelleen korkealla tasolla. Kuntayhtymä on koronaviruksen leviämisen suhteen perustasolla.

Kouvolan kävelykatu Manskilla käveleviä henkilöitä.

Kymenlaakso täyttää uudet leviämisalueen kriteerit – tulossa voi olla lisää koronarajoituksia

Alueilla on jatkossa entistä suurempi vastuu päättää koronarajoituksista tartuntojen leviämisen estämiseksi. Johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaan mukaan rajoitukset kohdistetaan sellaisiin paikkoihin, missä tartuntariski arvioidaan suureksi.

Lapset piirtävät pöydän ääressä.

Päiväkotien työntekijät saavat influenssarokotukset myös Helsingissä, vaikka kaupunki ehti jo varoittaa, ettei rokotteita välttämättä riitä

Kaupunki perusteli aiempaa päätöstään THL:n linjauksilla, mutta ne eivät koske varhaiskasvatuksen työterveyshuoltoa.

Koululuokka istuu pulpeteissa. Tunnistamattomia lapsia kuvattuna takaa.

7–12-vuotiaat saavat nyt koronatartuntoja Jyväskylässä, tartuntaudeista vastaava lääkäri: "Hyvin lievä infektio tyypillisesti"

Rokotuskattavuutta yritetään Keski-Suomessa puskea ylöspäin. Samaan aikaan koronatartuntojen määrä Jyväskylän seudulla on kasvussa.

Hoitaja antaa koronarokotusta Helsingin Messukeskuksessa

Kansanedustajakysely: Pakolliset koronarokotukset hoitohenkilökunnalle jakavat Oulun vaalipiirin edustajien mielipiteitä

Kyselyyn vastanneet Oulun vaalipiirin kansanedustajat eivät luota pakkoon hoitohenkilöstön rokottamisessa koronaa vastaan.

Kille håller sig för ansiktet

Torstai 11.11.2012 (radio)

Suomen koronatilanne. Ravintolarajoitukset. Sinkut. Sääennuste.

Oulun yliopistollisen sairaalan valologo seinässä. Taustalla vanha sairaala iltavalaistuksessa.

80 koronapotilasta on saanut hoitoa Oulun yliopistollisessa sairaalassa elo-marraskuun aikana – suurin osa heistä on rokottamattomia

Lähes 80 prosentilla eli yli 60 potilaalla ei ole ollut rokotusta koronaa vastaan. Yhden rokotuksen saaneita hoidossa on ollut kuusi ja kahden rokotuksen saaneita 12 henkilöä. Seuranta on aloitettu OYS:ssa elokuun alussa.

Tarjoilija tarkistaa asiakkaan koronapassia One Pint Pubin baaritiskillä Ruoholahdessa, Helsingissä.

Alueiden koronaohjeita pidetään sekavina ja toimia riittämättöminä – HUSin ylilääkäri: "Lakipykälien hankaluus tekee tästä ongelmallista"

Koronatartuntojen hillitsemiseen kaivataan alueilta nykyistä tiukempia toimia. STM:n kansliapäällikkö Kirsi Varhilan mukaan rajoitukset tulisi ottaa leviämisalueilla ripeästi käyttöön.

Koronarokotuksiin johtava opaste Kainuun keskussairaalan pihalla

Tavoiteltu koronarokotekattavuus saavutettiin Kainuussa: kaikissa kunnissa 80 prosenttia asukkaista on ottanut kaksi annosta

Kaksitoista vuotta täyttäneistä kainuulaisista ensimmäisen rokotusannoksen on saanut 86,9 prosenttia ja toisen rokotteen 81,5 prosenttia. Rokotukset jatkuvat kuntien rokotuspisteillä.

Nykyrajoituksin ei kyetä rajaamaan ainoastaan rokottamattoman väestön kontakteja

Ministeri Kiuru penää alueilta suurempaa vastuunkantoa: Toimet kohdistettava rokottamattomaan väestöön – kontaktit saatava vähenemään

Keskiviikkona saavutettiin 80 prosentin kattavuus koronarokotusten osalta, se ei kuitenkaan riitä pandemian pysäyttämiseksi. Ministeri Krista Kiurun mukaan tilanne on vaikea ja muun muassa koronapassin käyttöä on laajennettava.

Länsi-Pohjan keskussairaalan ovi, kyltissä teksti Mehiläinen Länsi-Pohja

Pandemic worsens in Kemi-Tornio area and Kymenlaakso; health officials call for new restrictions

The Covid situation has taken a turn for the worse near the Swedish border and in the southeast.

Sairaalan päivystykseen ohjaava tienviitta sairaalan edustalla

Koronatilanne pahenee Kymenlaaksossa, yhdeksän potilasta sairaalahoidossa – koronaryhmä suosittelee etätöiden jatkamista

Koronapotilaiden pitkät sairaanhoitojaksot kuormittavat terveydenhuoltoa. Kymsoten mukaan pian voidaan joudutaan pohtimaan kiireettömän hoidon peruuttamista.

Koronarokotus -kyltti Ratinan rokotuspisteen lähellä

Pirkanmaalla meni rikki 80 prosentin rokotuskattavuus 12 vuotta täyttäneissä

Koronatapausten määrä Pirkanmaalla pysyy yhä korkeana. Rajoituksia saatetaan ottaa lähipäivinä uudelleen käyttöön.

Koronarokotusta annetaan käsivarteen.

Suomi saavutti rokotustavoitteen, mutta epidemia jatkuu – HUSin ylilääkäri: "Meidän pitää oppia elämään taudin kanssa"

Jos rokotuskattavuus jää 80 prosenttiin, koronan vaikeat tapaukset jatkuvat vielä ainakin vuoden loppuun, arvioi HUSin Asko Järvinen.

Hoitaja pistää rokotusta olkavarteen.

Maksuttomat influenssarokotukset alkavat Soitessa – ensimmäiset ajat maanantaina

Käytännöt vaihtelevat Soitessa sen mukaan, asuuko kanta-Kokkolassa vai muualla alueella.

Koronarokotetta annostellaan

Pohjois-Pohjanmaa siirtyi koronaepidemian leviämisvaiheeseen – valtioneuvosto päättää ravintolarajoituksista ja koronapassin mahdollisesta käyttöönotosta

OYSin johtajaylilääkäri Terhi Nevalan mukaan mitä enemmän on rokottamattomia ihmisiä, sitä suurempi on riski myös sairaaloiden kuormittumiselle. 

Tays

Pirkanmaa siirtyi koronan leviämisvaiheeseen – koronanyrkki: rokottamattomien pitäisi välttää osaa tapahtumista, rajoituksia pohditaan

Johtajaylilääkäri Juhani Sandin mukaan Pirkanmaalle voi tulla rajoituksia esimerkiksi ravintoloiden anniskeluaikoihin. Rajoituksista käydään keskustelua aluehallintoviraston kanssa.

Kahden metrin turvavälistä muistuttava kyltti Jyväskylän koronatestauspaikalla.

Hallitus purki koronarajoitteita, vaikka rokotuskattavuus ei ollut toivotulla tasolla – suurin osa Keski-Suomen kansanedustajista katsoo, että aika oli oikea

Koronarajoituksia ryhdyttiin purkamaan syys-lokakuun vaihteessa, jolloin noin neljäsosa suomalaisista oli vielä rokottamatta. Alun perin yhteiskuntaa oli tarkoitus avata vasta loka-marraskuussa, kun rokotuskattavuuden odotettiin olevan 80 prosenttia.

Rajasulku Karigasniemi

Koronatilanne pahentui rajan takana – Utsjoen kunta suosittaa välttämään Karasjoella asiointia

Utsjoki kehottaa kuntalaisia hakeutumaan lievissäkin oireissa koronavirustestiin.

Vaccin injiceras i en persons överarm.

Eksote patistaa koronavirukselle altistuneita testiin myös lievissä oireissa – erityisesti rokottamattomien täytyy hakeutua testiin heti

Eksoten alueella on ilmennyt viivettä koronatestiin hakeutumisessa. Koronavirukselle altistuneen kannattaa mennä testiin lievissäkin oireissa, vaikka rokotuksia olisi kaksi.

Bar Q -ravintolassa Imatralla koronarajoitus -kylttejä sisällä. "Käytä maskia, kun asioit meillä."

Suuri osa kyselyyn vastanneista Vaasan vaalipiirin kansanedustajista pitää koronarajoitusten purkamisen ajankohtaa onnistuneena

Koronatilanne on paikoittain huonompi kuin koskaan koronaepidemian aikana. Ylen kansanedustajakyselyssä kysyttiin pohjalaisedustajilta, purettiinko koronarajoitukset Suomessa oikeaan aikaan.

Jen Psaki

Rokotettujen julkkisten koronatartunnat lietsovat väärää tietoa rokotteiden tehosta

Terveyden ja tieteen disinformaation asiantuntijan mukaan ihmiset eivät oikein osaa ajatella numeroissa ja tilastoissa, vaan yleensä ihmiset ajattelevat tarinoissa ja hyvissä kertomuksissa.

Sairaanhoitaja pistää influenssarokotteen ikääntyneen miehen olkavarteen.

Riskiryhmien läheisistä aiempaa harvempi saa nyt ilmaisen influenssarokotteen – astmaatikko: "Minusta tämä tuntuu pahalta"

Uudet ohjeet vaikean koronatilanteen lisäksi ovat aiheuttaneet sekaannusta, hämmennystä ja pelkoa riskiryhmissä.

Lapin yliopiston sisäänkäynti aurinkoisena päivänä

Lapin yliopistolla tarjolla koronarokotuksia ilman ajanvarausta kolmen päivän ajan

Rokotustapahtuma järjestetään 9.–11. marraskuuta. Se on suunnattu Lapin yliopiston ja Lapin ammattikorkeakoulun opiskelijoille kotikunnasta riippumatta.

Sanna Marin Pirjo Auvisen haastatteltavana

Onko koronatilanne hallinnassa? Pääministeri Marin kertoo Ylen haastattelussa olevansa huolissaan epidemian leviämisestä rokottamattomien keskuudessa

Rokotekattavuus hipoo hallituksen alkusyksystä asettamaa tavoitetta, mutta sairaalat pullistelevat koronapotilaita. Pääministerin mukaan hallitus käy koronatilannetta läpi neuvotteluissaan ensi keskiviikkona.

Sairaanhoitaja Antti Laitinen antaa rokotteen Jätkäsaaressa.

"Kaikki rokottamattomat tulevat vääjäämättä sairastumaan" – johtajaylilääkärin mukaan koronan vaikutukset jatkuvat pitkään

Päijät-Soten mukaan rokottamattomat sairastuvat koronaan varmuudella jossain vaiheessa ja tulevat kuormittamaan terveydenhoitoa entistä enemmän.

Maassa on kasvomaski, sen vierellä keltainen koivunlehti.

Infektioylilääkäri: "Vaikka Lapin sairaanhoitopiirin koronatilanne on rauhallinen, maski kannattaa pitää perusvarustuksena"

Kahdesti rokotettu voi käyttää maskia lähitapaamisissa itseään suojellakseen varsinkin, jos juttukumppanilla on takanaan yksi tai ei yhtään rokotusta.

Koronarokotus

Essotessa on todettu tällä viikolla 21 koronatartuntaa – altistuneita henkilöitä on alkuviikon aikana kertynyt jo yli 200

Koronatartuntoja on löytynyt useiden kuntien alueelta, erityisesti Kangasniemeltä, Mikkelistä ja Mäntyharjulta.

Kanta-Hämeen keskussairaalan päärakennus. Etualalla suojatie ja ajoluiska. Rakennuksen katolla hohtavat illan hämärässä nimet Kanta-Hämeen keskussairaala, Sydänsairaala ja Fimlab

Sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri: puuttuvan rokotesuojan täydentäminen on ehdottoman tärkeää

Sairaalakuormitus on kasvussa Kanta-Hämeessä ja yhä useampi tehohoidossa ollut on rokottamaton. 75 prosenttia varmistetuista koronatapauksista oli 15–50-vuotiailla.

Tyhjä koronarokotuspiste Hämeenlinnan Verkatehtaalla.

Yli 12-vuotiaiden rokotuskattavuus saavuttaa Suomessa pian 80 prosentin rajan – entä sitten?

Suomessa saavutetaan 80 prosentin rokotuskattavuus ehkä huomenna, mutta se ei riitä lopettamaan epidemiaa Suomessa. Kokonaan rokottamatta ovat yhä kaikki alle 12-vuotiaat ja lähes 700 000 yli 12-vuotiasta.

Nuorta tyttöä rokotetaan.

HPV-rokote vähentää kohdunkaulan syövän riskiä melkein 90 prosenttia – voi johtaa siihen, että ihmiskunta pääsee sairaudesta lähes kokonaan eroon

Brittitutkimus seurasi rokotettuja tyttöjä vuodesta 2008 alkaen. Tulokset ovat niin vaikuttavia, että kohdunkaulan syöpä saattaa tulevaisuudessa kadota lähes täysin.

HUSin Lehtonen: Potilaita, joita olisi voitu pelastaa, kuolee

Virossa ennätysmäärä koronatartuntoja – "Jos hoidon priorisointia joudutaan tekemään, sellaisia kuolee, joita olisi voitu pelastaa"

Rokottamattomat täyttävän Viron sairaaloiden teho-osastoja. Maassa on puolisen miljoonaa vailla rokotesuojaa. HUSin diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen ei usko, että Baltian maista Latvia pystyy enää potilasmääräänsä hoitamaan.

Sairaanhoitaja antaa rokotteen Jätkäsaaressa.

Etelä-Karjalassa koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa olevista potilaista 80 prosenttia on rokottamattomia – Eksote kehottaa ottamaan myös influenssarokotteen

Rokotekattavuus on Etelä-Karjalan alueella manner-Suomen paras, mutta Venäjän rajan läheisyyden vuoksi tavoitteena on nostaa se yli 90 prosenttiin.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle