Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Jalkapallofanit pelastivat tilausajofirman koronan keskellä – hollolalainen yritys kuskaa yli tuhat Huuhkajien kannattajaa EM-kisoihin

Runsas vuosi sitten Inter Kuljetus joutui keskeyttämään tilausajot ja lomauttamaan kuljettajat. Nyt yhteistyö Huuhkajien kannattajayhdistyksen kanssa poiki yhtiön historian suurimman tilauksen.

Westenergy rakennuttaa uuden Mustasaaren Lintuvuorentiehen yhdistyvän tieliittymän jäte-energialaitokselle

Uuden tieliittymän lisäksi Westenergy rakennuttaa uuden jätteen välivarastointiratkaisun. Uudessa välivarastossa varastoidaan energiana hyödynnettävää jätettä pääsääntöisesti laitoksen vuosihuoltojen ja mahdollisten häiriötilanteiden aikana.

Jopa 90 metriä pitkät erikoiskuljetukset edellyttivät muutoksia tieverkkoon – bongareille on luvassa huikeita näkyjä, kun tuulivoimalan osia kuljetetaan halki öisen kaupungin

Sopimus kattaa 240 kuljetusta tänä vuonna. Toiveissa on moninkertaistaa määrä, kun maakunnan omat, isot tuulivoimahankkeet alkavat nousta. Vanhaa erikoiskuljetusreittiä on tuunattu vastaamaan suurten kuljetusten tarpeita.

Mies ajoi kuudenkympin alueella lähes kahtasataa Kirkkonummella

Autolla ajanut mies ylitti nopeusrajoituksen lähes 130 kilometrillä tunnissa. Auton nopeudeksi mitattiin 189 kilometriä tunnissa Evitskogintiellä Kirkkonummella.

Jyväskylään kaavaillaan automaattista nopeusvalvontaa, peltipoliisit tulevat ehkä jo alkusyksyllä

Valvonta sijoittuisi pääsääntöisesti sellaisiin risteyksiin, joissa on liikennevalot ja suojatie. Kaupunkirakennelautakunta käsittelee asiaa kokouksessaan ensi viikon tiistaina.

Kovan onnen aallonmurtajaan löytyi tilke tietyömaalta – vastoinkäymisistä kärsinyt remontti edistyy viimein veneilijöiden suosimassa Kaunissaaressa

Vierasvenesataman työt keskeytetään loppukesäksi, kunhan satama on saatu vierailukuntoon. Se voi tapahtua jo tänä viikonloppuna. Kaunissaari on ollut pitkään veneilijöiden ja turistien suoiossa, ja siksi myös vierasvenesatama kaipaa päivitystä.

Lauantaina järjestetään ratikan häiriötilanneharjoitus, tarkoituksena päästä treenaamaan toimintaa yllättävissä tilanteissa

Ratikat liikennöivät harjoituksen aikaan lautantaina kello 9–15, mutta matkustajia ei tällöin oteta kyytiin.

Tampereen ratapihaan toivotaan valtion rahoituspäätöstä – liikenneministeri pitää hanketta valtakunnallisesti merkittävänä

Tampereen asemakeskuksen rakentaminen edellyttää ensin henkilöratapihan korjaamista ja uudistamista. Valtion rahoitusosuus olisi kokonaisuudessaan 110 miljoonaa euroa. Rakentaminen kestää noin viisi vuotta.

Veneenlaskupaikka vai epäonnistunut katutyö? Vantaanjoen tulviminen alikulussa aiheuttanut hämmennystä Riihimäellä

Vantaanjoen rautatiesillan kunnostaminen oli Väyläviraston vetämä hanke, ja heidän työjärjestyksensä vaati sillan kunnostamisen ensin. Riihimäelle olisi ollut edullisempaa kunnostaa ensin alajuoksun siltarummut.

Pohjantien Oulujoen ylittävien siltojen uusiminen on loppusuoralla – Nelostien remontti välillä Oulu-Kemi valmistuu loppuvuoden aikana

Torstain ja perjantain välisenä yönä etelän suuntaan ajava liikenne ohjataan uudelle sillalle. Pohjoisen suuntaan ajavien kaistojen liikennejärjestelyt puretaan alustavasti ensi viikon torstain ja perjantain välisenä yönä.

Raskas ajoneuvo juuttunut siltaan Rovaniemellä

Ounasvaaran suuntaan menevä ajokaista on toistaiseksi suljettu.

Junaliikenteen Helsingissä lähes täysin pysäyttänyt vika on korjattu – Rataliikennekeskus: myöhästymiset ja vuorojen perumiset ovat nyt ohitse

Jo puolen tunnin aikana jonoja on kertynyt runsaasti. Pasilan ja Helsingin rautatieaseman välillä on pysähdyksissä puolikymmentä junaa, joista matkustajat eivät pääse ulos. Vikaa korjataan, mutta arvioita kestosta ei kuitenkaan ole.

Bussin jarrut kuumenivat liikaa – vika oli jo kolmas lyhyen ajan sisään Tampereella

Matkustajille tilanteesta ei koitunut vaaraa, sillä bussi ei ehtinyt syttyä palamaan.

Kaupunkikeskustan ja Kosilan alueen yhdistäminen etenee Kokkolassa – Kaupunki on ostamassa asemarakennuksen ja parkkialueen

Vuosia pohdittu Kokkolan asemanseudun kehittäminen pääsee vihdoin käytännön askeleen eteenpäin. Kokkola aikoo ostaa rautatieaseman alueelta parkkipaikan ja asemarakennuksen. Kaupat vievät eteenpäin alikulkutunnelin rakentamista raiteiden ali.

VR otti kaikki kiskobussinsa tarkastukseen Joroisten palon takia – vuorot korvataan linja-autoilla

VR tutkii kaikki 15 kiskobussiaan varotoimenpiteenä. Vuorot korvataan noin viikon ajan linja-autoilla.

EU-direktiivi pakottaa kaupungit ottamaan sähköbusseja käyttöön – mallioppilas Kuopion 13 bussia koristaa hymyilevä töpseli

Sähköbussit yleistyvät Suomessa. Syynä on EU-direktiivi, joka vaatii lisäämään "puhtaiden ajoneuvojen" määrää joukkoliikenteessä. Sähköbusseja on nyt käytössä Helsingissä, Tampereella, Turussa, Lahdessa ja Kuopiossa.

Joensuun seudun joukkoliikenteessä aloitti uusi liikennöitsijä – ely-keskuksen Waltti-lippujen käyttö loppuu

Joensuun paikallisliikenteen uutena liikennöitsijänä aloitti tamperelainen Länsilinja. Yhtiö ajaa aluksi dieselkalustolla, johon kuuluu yhteensä 20 bussia. Ensi vuonna liikenteeseen on tulossa myös sähköbusseja. Myös lippu- ja maksujärjestelmä uudistuu ja siirtyy vaiheittain tunnistepohjaiseen järjestelmään kesän aikana. Uudistus ei aiheuta toimenpiteitä matkustajille. Ely-keskuksen Waltti-lipuista luovutaan kokonaan.

Metsä Groupin Kemin tehtaan raskaalle liikenteelle avataan uusi liittymä

Maanantaina avatun uuden liittymän kautta kulkee jatkossa tehtaan kaikki raskas liikenne.

Mikkeli kokeilee matkaparkkia – satamassa voi pysäköidä 12 tunnin ajan

Mikkelin kaupunki on perustanut sataman läheisyyteen matkaparkin, jossa matkailuautot voivat olla parkissa jopa 12 tuntia.

Oulun keskustassa joukkoliikenteen poikkeusjärjestelyjä tieremonttien vuoksi

Pysäkkeihin tulee muutoksia tänään maanantaina. Linjat 28 ja 63 siirtyvät noudattamaan poikkeusreittiä Asemakadun kautta Heikinkadulle, jolloin kolme pysäkkiä otetaan pois käytöstä ja tilalle tulee kaksi uutta.

Tavarajuna törmäsi rekan perävaunuun Paltamossa – veturi suistui kiskoilta

Ensihoito tutki rekan ja veturin kuljettajan, mutta kummallakaan ei ole mainittavia vammoja. Veturi suistui kiskoiltaan osittain.

Länsilinjat Linkki-paikallisliikenteen uusimmaksi liikennöitsijäksi

Länsilinjat Oy aloittaa liikennöinnin Jyväskylän seudulla kesäliikenteen käynnistyessä 7.6. ja ajaa jatkossa Linkki-linjoja 1, 1M, 2, 2M, 4, 19 ja 42.

Päivi Happonen: Wolt-kuski jäi suojatiellä auton alle ja yllätti paikalta paenneen yliajajansa

Viime vuonna lähes 90 autoilijaa pakeni onnettomuuspaikalta, kertoo poliisin tilasto. Pakenemiseen voi olla useita syitä. Uhrin jättäminen tien poskeen on törkeää ja raukkamaista, kirjoittaa Happonen blogissaan.

Ratikassa ja busseissa voi maksaa pian lähimaksulla

Lähimaksulla voi maksaa yksittäisen kertamaksun, joka on samanhintainen kuin aikuisten mobiilikertalippu. Nyssen kyydissä voi edelleen maksaa matkansa myös matkakortilla tai mobiililipulla. Bussiliikenne palaa Hämeenkadulle.

Kohonnut Saimaan vedenpinta nosti irtopuita UPM Kaukaan tehtaan edustan veneväylälle – Kaukaan tehdas toivoo ilmoituksia irtopuista

UPM Kaukaan tehtaan edustan veneväylältä kerätään parhaillaan pois irtopuita. Ne ovat lähteneet liikkeelle Saimaan kohonneen vedenpinnan vaikutuksesta.

Matkailuautojen tulevaisuuden voimanlähde on vielä arvoitus – kuluttajien vaatima varustetaso ja sähkö ovat yhtälö, jota Euroopan suurin valmistaja pitää lähes mahdottomana

Kiristyvät päästörajoitukset tuottavat päänvaivaa matkailuautojen kehitystyössä. Käytännössä kaikki autot on varustettu dieselmoottorilla ja korvaajaa sille ei ole. Potentiaalisin dieselmoottorin korvaaja on sähkö. Sähkökäyttöisen matkailuauton ongelmana on kuitenkin akuston paino.

Saimaan kanavan kautta siirrettiin toukokuussa kolmisenkymmentä huvialusta ja -venettä – ulkorajaliikenteen rajoitukset jatkuvat kesäkuun puoliväliin asti

Liikennettä Saimaan kanavassa on rajoitettu koronaepidemian takia. Kanavassa kulkee pääsääntöisesti rahtiliikennettä. Huviveneiden ja -alusten siirto oli mahdollista toukokuussa.

Parkkipaikalle heitettyjä ruuveja ja tappouhkaus – mopoilijat kertovat videolla aikuisten vihasta: "Heidän pitäisi katsoa peiliin"

Mopoilijat ovat kuumentaneet tunteita tänä keväänä. Suuret miitit ja yölliset pärinät ovat hermostuttaneet esimerkiksi imatralaisia. Nuoret kertovat, että he ovat saaneet osakseen jopa uhkailua.

Moottoripyöräkauppa käy kiivaana, mutta romutuspalkkion piiriin menopeli ei kelpaa sitkeästä lobbauksesta huolimatta

Moottoripyörien kovaa kysyntää rajoittaa tällä hetkellä saatavuus. Maahantuojilla on varastot käytännössä tyhjinä, kun Suomeen saatavat moottoripyörät ja mopot menevät suoraan ostajalle. Syynä on koronakriisistä johtuva maailmanlaajuinen komponenttipula.

Poliisi jatkoi mopojen ja kevytmoottoripyörien tehovalvontaa Mikkelissä – komisario: huomattava osa oli jollakin tapaa epäkuntoisia

Valvonnan tarkoituksena oli puuttua räikeimpiin havaittuihin rikkeisiin ja häiriöihin, sekä tarkastaa valvonnassa tavattujen mopojen ja kevytmoottoripyörien kunto.

Koronapandemia vaikutti positiivisesti Kotkan ilmanlaatuun viime vuonna – vähentynyt liikenne näkyi katupölyn määrässä

Ilmanlaatua tarkkailtiin vuonna 2020 kolmella mittausasemalla Kotkansaarella, Rauhalassa ja Metsäkulmassa. Ilmanlaatu oli suurimman osan ajasta hyvä tai tyydyttävä.

Metsä Fibre sopi sellukuljetuksista Kemin Sataman ja Kuljetusliike Kalevi Huhtala Oy:n kanssa

Kemin biotuotetehdas valmistaa vuosittain 1,5 miljoonaa tonnia havu- ja lehtipuusellua, josta suurin osa toimitetaan vientiin.

Maanantai 31.5.2021 (radio)

Opettajien OAJ kanteli Opetushallituksesta. Tanska auttoi ehkä USA:ta vakoilemaan Euroopassa. Ulkona ei tarvita enää 2 metrin väliä. Kesätyöpaikat lisääntyivät. VR lisää junia liikenteeseen.

Kysyntä kasvaa käytettyjen sähköautojen markkinoilla, mutta tarjonnassa on aukkoja – autoalan mukaan lähivuosina autoista voi tulla jopa pulaa

Käytettyjen autojen kauppiaan mukaan täyssähköistä kysytään paljon, mutta useamman sähköön siirtyvän kuluttajan valinta on silti ladattava hybridi. Autoalan mukaan käytettyjen autojen myynnillä on iso rooli liikenteen sähköistymisessä, mutta markkinat syntyvät hitaasti.

Oulun Iskon eritasoliittymän läntisten ramppien siltatyöt käynnistyvät – liikennejärjestelyjen muuttaminen aloitetaan ensi yönä

Alkuvaiheessa Nelostien pohjoisen suunnan ajoradan kaistoja siirretään ajosuunnassa oikeaan reunaan ja loppuviikosta moottoritien eteläisen ajosuunnan liikenne siirretään pohjoisen suunnan ajoradalle. Kaistojen määrä säilyy nykyisellään.

Moottoripyöräkorttien suosio on räjähtänyt käsiin: osasyynä korona ja vapauden tunteen saaminen

Moottoripyöräilyn suosio kasvaa kovaa vauhtia. Vapauden tunne, halu ajaa isommalla ja tehokkaammalla pyörällä ruokkivat harrastajia eteenpäin. Traficomin mukaan parhaimmillaan kasvu on jopa yli 60 prosenttia verrattuna aikaan ennen koronaa.

Valamoon pääsee kesällä julkisilla kulkuneuvoilla

Soisalon liikenne alkaa ajaa 11. kesäkuuta alkaen viikonloppuisin Valamon portille asti. Bussi kulkee perjantaisin ja sunnuntaisin.

Imatralla aloitetaan katujen päällystystyöt – urakkaa edistetään aina, kun ei sada

Kesän tienpäällystysurakka alkaa Imatralla tällä viikolla. Ensimmäiset kohteet sijaitsevat Imatran pohjoispäässä.

Ulkoministeriö harmittelee lentoliikenteelle aiheutuneita isoja vaikeuksia Venäjän peruttua lentoja EU-maista

Suomen ja Venäjän välisten lentojen osalta ei ole tiedossa vastaavia ongelmia.

Suomesta pääsee lentämään Saksaan kesällä muutamalla eurolla – lentoyhtiöt ovat aloittamassa hurjaa hintakisaa matkustusrajoitusten hellittäessä

Irlantilainen lentoyhtiö Ryanair myi perjantaina matkoja Saksan ja Suomen välillä alle kahdeksalla eurolla. Tavoitteena on vauhdittaa ulkomaanmatkailun käynnistymistä. Yhtiö palauttaa kaikki Suomen reitit tämän vuoden aikana.

Kolmostielle rakennettava Hämeenkyrönväylä saa 3,5 miljoonaa euroa lisärahoitusta

Hallitus antoi tänään eduskunnalle kuluvan vuoden kolmannen lisätalousarvion. Hämeenkyrönväylä saa 3,5 miljoonaa euroa lisärahoitusta. Parkanon ja Vesilahden tiekohteiden kohtalo on vielä auki.

Halpalentoyhtiö Norwegian pelastui konkurssiuhalta – saneerausohjelma hyväksytty

Halpalentoyhtiö Norwegian Air Shuttle kertoo neuvotelleensa velkojiensa kanssa velkojen leikkaamisesta yli kuudella miljardilla eurolla, ja välitön konkurssiuhka on ohi. Norjalaiset ja irlantilaiset tuomioistuimet ovat hyväksyneet Norwegianin saneerausohjelman.

236 työpäivää – Saimaan jäänmurtajilla takana tavanomainen talvi, nyt hommat jatkuvat satamahinauksessa merellä

Tutut murtajat Meteor ja Protector saivat vahvistuksekseen jäätä särkevällä irtokeulalla varustetun Calypson.

Traficom peruutti valkovenäläisen lentoyhtiö Belavian liikennöintiluvan Suomeen – lento Minskistä Helsinkiin oli juuri lähdössä

Lentoliikenteen turvallisuusviranomainen arvioi, että lentoturvallisuus on heikentynyt Valko-Venäjän alueella. Belavia ei saa lentää toistaiseksi Suomen ilmatilassa, eikä laskeutua Suomessa sijaitseville lentokentille.

Kouvolan ja Kotkan välinen junarata on saamassa yli 30 miljoonaa euroa lisärahaa – vanhoille hiekkapintaisille pysäkeille uusi ilme

Hallitus on sopinut tämän vuoden kolmannesta lisätalousarviosta. Esityksen mukaan Kouvolan ja Kotkan väliselle junaradalle tulee uusia parannuksia. Eduskunta saa esityksen torstaina.

Ratikkaan pääsee nyt kuka vain – vaunuissa ei ollut tungosta maanantaina

Tampereen raitiotien kaikille avoin koeliikenne käynnistyi maanantaina ilman pelättyjä ruuhkia. Testiajoilla kokeillaan, miten liikennöinti käytännössä sujuu.

Kuorma-auto nurin Mäntyharjulla – ajoneuvon nostotyö vaikuttaa liikenteeseen

Pelastuslaitoksen mukaan onnettomuuden syy on jäänyt epäselväksi.

Finnair ei käytä Valko-Venäjän ilmatilaa enää

Lentoyhtiö ei toistaiseksi lennä Valko-Venäjän ilmatilassa, kerrottiin tänään. Päätös on EU-suosituksen mukainen. Vaikuttaa Kreetan ja Alanyan lentoihin.

Tieliikenteessä viime vuotta turvallisempaa Etelä-Savossa

Kuolemat ja loukkaantumiset tieliikenteessä ovat vähentyneet huomattavasti Etelä-Savon tieliikenteessä viime vuoteen verrattuna.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle