Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Iso pino laskuja.

Sosiaalinen luototus käynnistyy Keski-Pohjanmaalla – tavoitteena on ehkäistä ylivelkaantumista ja taloudellista syrjäytymistä

Sosiaalityöntekijän myöntämä laina voidaan myöntää esimerkiksi velkakierteen katkaisemiseen tai asumisen turvaamiseen.

Seteleitä lompakossa.

Kotitalouksien huono taloustilanne ei ole näkynyt Turussa ja Salossa kunnan myöntämissä sosiaalisen luototuksen hakijamäärissä

Sosiaalinen luototus on siirtymässä lakiesityksen myötä hyvinvointialueiden hoitoon, jolloin se olisi avointa kaikille suomalaisille. Nyt vain kolmisenkymmentä kuntaa Suomessa tarjoaa luottoa.

Läheltä

Tampereen sosiaalinen luototus katkolla: päätös tulevaisuudesta hyvinvointialueen käsissä

Kaupunki on järjestänyt välttämättömiä luottoja niille, jotka eivät muutoin lainaa saa. Toiminta siirtyy kuitenkin hyvinvointialueille.

Euron kolikko ja seteli

Lahden hyvät kokemukset eivät auta – sosiaalinen luototus loppuu

Sosiaalisia luottoja on myönnetty vuosittain noin 40, ja luotot on maksettu melko säntillisesti takaisin.

Kolikoita kädellä.

Sosiaalinen luototus jatkuu Tampereella – lainoja on myönnetty 450 000 euroa

Sosiaalisilla luotoilla on hoidettu muun muassa eron, työttömyyden tai sairauden aiheuttamia velkoja.

Setelirahaa

Kittilän kunta aloittaa sosiaalisen luototuksen

Kunta varaa luototukseen noin 30 000 euroa vuodessa.

Käsi hamuilee seteliä lompakosta

Kittilän kunta aikoo kokeilla sosiaalista luototusta

Kunnan talousarviossa luototukseen on varattu rahaa 30 000 euroa.

Sosiaalinen luotto -paperi ilmoitustaululla.

Sosiaalisen luoton kylkiäisenä tulee luottohäiriömerkintä – "Haluamme saada taloudelliset asiat kuntoon"

Sosiaalinen luotto on pienituloiselle vaihtoehto kalliin pikavipin tilalle. Tulevaisuudessa yhä useammalla on mahdollisuus saada sitä.

Kolikoita laskupinon päällä

Talousongelmat hallintaan – sosiaalinen luototus on auttanut jo monia Tampereella

Tampereella keväästä lähtien vähävaraisille myönnetyt sosiaaliset luotot ovat tulleet todelliseen tarpeeseen. Kysyntä on jatkuvasti kasvanut ja luottopäätöksiä on tehty jo useita.

Iisalmen Sanomat: sosiaalista luototusta maitotilojen ahdinkoon?

Kuntien takaama sosiaalinen luototus voi nousta hätäkeinoksi Ylä-Savossa.

Avoin kukkaro ja kolikoita.

Kemissä myönnetään sosiaalista luottoa entisen tapaan

Kemissä myönnetään kaleneterivuoden aikana sosiaalisia luottoja yhteensä enintään 140 000 euroa. Luottoa myönnetään korkeintaan 5000 euroa henkilöä kohden ja lainan maksimiaika on viisi vuotta.

Kolikoita laskupinon päällä

Tampere adopts social lending to help credit defaulters

Tampere is the latest Finnish municipality to adopt social lending to help the underprivileged and low income earners. It is one of roughly 30 Finnish municipalities to use the system to help credit defaulters get their finances back in order.

Kolikoita laskupinon päällä

Tampere ottaa käyttöön sosiaaliset luotot – taloutensa sotkenut voi saada luottotiedot takaisin

Vähävaraisille ja pienituloisille tarkoitettu sosiaalinen luotto on tarjolla noin 30 kunnassa. Tampere liittyy joukkoon helmikuussa. Tarkoituksena on auttaa luottotietonsa menettäneitä saamaan taloutensa kuntoon.

Tiger Woods

Woods: "Voin edelleen voittaa"

Tiger Woods pyytää kärsivällisyyttä faneiltaan, jotka ovat saaneet odottaa onnistumisia koko kauden. Perjantaina kuitenkin 36 metrinen birdie putti siivitti Woodsin kamppailemaan kärjen tuntumaan PGA Quicken Loans Nationalissa.

Setelirahakäärö.

Sosiaalinen luototus ei kilpaile pankkien tai pikavippien kanssa

Pääasiassa Suomen isoissa kaupungeissa käytössä oleva sosiaalinen luototus aloitetaan myös Kainuussa. Takuusäätiökin on mahdollisesti laajentamassa toimintaansa myös Tampereella ja Seinäjoella.

Sosiaalisen lainan tarve kasvaa tasatahtia työttömyyden kanssa

Kaupungin myöntämän sosiaalisen luoton kysyntä on kasvussa Lahdessa. Velkaantuneiden ja pienituloisten yhteydenotot ovat lisääntyneet tänä syksynä.

Euron kolikko.

Ylivelkaantumista yritetään ehkäistä pienlainoilla

Vähävaraisten auttamiseen keskittyvä Takuusäätiö on vuoden alusta markkinoinut maksimissaan 2 000 euron lainoja pienellä korolla Kajaanissa, Paltamossa, Seinäjoella ja Tampereella. Takuusäätiö hakee nyt muun muassa työvoimayhdistyksistä neuvojakumppaneita, koska ennaltaehkäisevän lainan ongelmaksi on tullut se, että sitä haetaan liian myöhään.

Käteistä

Sosiaalinen luotto oudoksuttaa vielä Torniossa

Luototus on ollut käytössä kaupungissa jo puolitoista vuotta, mutta hakemuksia ei ole tullut kuin puolikymmentä. Kemissä puolestaan luototus on ollut käytössä vuosia ja esimerkiksi viime vuonna luottoa myönnettiin yli 80 ihmiselle.

Paltamon kylänraitti.

Paltamo käy uudestaan työttömyyden kimppuun

Paltamon täystyöllisyyskokeilu jatkuu uudistettuna ja aiempaa pienimuotoisempana. Jatko rahoitetaan pääosin Kainuun kehittämisrahasta, joka jäi käyttämättä edellisestä täystyöllisyyskokeilusta.

Kolikoita kädessä

Mikkeli pohtii sosiaalisen luotonannon lopettamista

Sosiaalista luottoa ovat tarvinneet eniten alle 50-vuotiaat yksinelävät. Luoton tarpeellisuus on noussut keskusteluun.

Seteleitä.

Sosiaalinen luotto kysyttyä Lappeenrannassa

Kiinnostusta sosiaalista luototusta kohtaan olisi enemmän, kuin luottoja voidaan myöntää. Kaupungin myöntämää luottoa voi saada, vaikka asiakkaalla olisi maksuhäiriömerkintä. Usein sosiaalista luottoa haetaan pikavippeihin tai vuokrarästeihin.

Lompakko kädessä

Menikö luottotiedot - onko sinulla kokemuksia sosiaalisesta luotosta?

Kunnat voivat myöntää sosiaalista luottoa ihmisille, jotka eivät saa lainaa vapailta markkinoilta, mutta selviytyvät takaisinmaksusta. Useimmat ovat menettäneet luottotietonsa. Oletko anonut sosiaalista luottoa?

Kolikoita laskupinon päällä

Sosiaalisella luototuksella miljoonasäästöjä toimeentulotukeen

Taloudellisista ja inhimillistä hyödyistä huolimatta alle 10 prosenttia kunnista myöntää asukkailleen sosiaalisia luottoja. Kuntien velkaneuvojat odottavat taas lomien jälkeen asiakasryntäystä, kun ihmiset heräävät taloustilanteeseensa.

Seteleitä.

Sosiaaliset luotot kelpaavat satakuntalaisille

Satakuntalaiset turvautuvat sosiaaliseen luottoon aiempaa useammin. Satakunnassa luottoa myöntävät Porin, Rauman ja Euran kunnat. Sosiaalinen luototus auttaa muun muassa vähävaraisia ja ylivelkaantuneita selviämään arjesta.

Seteli ja lasku.

Ylivelkaantuneen viimeiseen hätään suunnitellaan helpotusta Kainuussa

Sosiaalinen luototus on tarkoitettu ihmisille, jotka eivät saa enää mistään muualta apua ylivelkaantumiseen. Tavoitteena on helpottaa ylivelkaantuneiden vuokrarästejä ja vähentää toimeentulotuen kustannuksia.

Lompakko kädessä

Harva kunta tarjoaa vähävaraiselle luottoa – Kuopio poikkeus Pohjois-Savossa

Kunnat voivat myöntää niin kutsuttua sosiaalista luottoa vähävaraisille ja pienituloisille ihmisille, jotka eivät saa muualta kohtuuehtoista lainaa. Pohjois-Savossa sosiaalista luototusta tarjoaa vain Kuopio.

Mies lukee lomaketta sosiaaliviraston palvelupisteessä

Isolla osalla kantahämäläisistä on mahdollisuus hakea sosiaalista luototusta

Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan sosiaalisen luototuksen tarkoituksena on muun muassa ehkäistä taloudellista syrjäytymistä ja ylivelkaantumista. Ministeriön mukaan koko maassa noin kolmekymmentä kuntaa tarjoaa asukkailleen sosiaalisia luottoja.

Käteistä

Sosiaaliseen luototukseen jo hakemuksia Torniossa

Tornion kaupunki on varannut sosiaalisen luototukseen 20 000 euroa. Myönnettävän luoton määrä on enintään 2 000 euroa.

Esitteitä velkojen hallintaan.

Velkajärjestelyhakemusten määrä pompahti Espoossa - velkataakka painaa yhä nuorempia

Velkajärjestelyhakemusten määrä on kasvanut hurjasti Espoossa. Edellisvuoteen verrattuna kuntalaisia hakeutui velkaneuvontaan viime vuonna lähes neljännes enemmän. Ylivelkaantuminen on yleensä monien syiden summa ja yhä useammin nuorten ongelma.

50 euron seteli

Työttömyys on kasvattanut sosiaalisten luottojen kysyntää

Yhteiskunnan tarjoamat pienet rahalainat saattavat olla oljenkorsi, joka auttaa pienituloisen tai työttömän vajoamasta syviin talousvaikeuksiin. Esimerkiksi Kouvolassa kaupungin sosiaalitoimen myöntämien lainojen kysyntä on kasvanut. Pienikin rahallinen apu voi olla saajalleen iso helpotus.

Nainen katsoo ikkunasta avautuvaa merimaisemaa.

Sosiaalinen luotto oikaisee kotitalouden syöksykierteen

Maksamattomista laskuista tulee helposti kierre, joka johtaa ulosottoon. Muutaman tonnin sosiaalinen luotto voi tarjota väylän saada oma kukkaro ja kertyneet rästit ojennukseen, ainakin jos apua osaa hakea ajoissa.

nuorten ihmisten silhuetteja

Vaasan sosiaalinen luototus saattaa kaatua taloustilanteeseen

Sosiaalisen luototuksen aloittaminen Vaasassa hankaloittaa kuitenkin kaupungin taloudellinen ahdinko. Luototuksen käytännön toteuttamiseen tarvittaisiin yhden henkilön lisäpanos, mutta työntekijöitä ei kaupungille ole rekrytoitu tiukan taloudellisen kurin vuoksi.

Rovaniemen keskustanaiset: Sosiaalinen luototus säilytettävä

Rovaniemen kaupungin aikomus luopua sosiaalisesta luototuksesta huolestuttaa Rovaniemen keskustanaisia.

Rovaniemen sote-palveluista nipistettiin vielä puoli miljoonaa

Rovaniemen perusturvalautakunta päätyi nipistämään vielä puoli miljoonaa euroa pois ensi vuoden budjetistaan. Rovaniemen aikoo muun muassa vähentää ikäihmisten päiväpalvelutoimintaa ja lopettaa sosiaalisen luototuksen. Omaishoidontukeen ollaan tekemässä vain kolmen prosentin indeksikorotus.

Tornio kieltämässä pikavippien mainonnan

Keskiviikkona kokoontuva Tornion tekninen lautakunta käsittelee pikavippien mainonnan kieltävää valtuustoaloitetta. Kaupunki käyttää sosiaalista luototusta pikavippilainojen aiheuttaman luottokierteen korjaamiseeen, mikä on aloitteen mukaan ristiriidassa mainostamisen kanssa.

Pikavipit katoavat – "tilalle kirjava joukko korvaavia tuotteita"

Laki pikavippien korkojen kasvua suitsivasta korkokatosta on tulossa voimaan alkukesään mennessä. Ylivelkaantuneita auttava Takuu-Säätiö odottaa, että korkokatto selkeyttää pikaluottojen toimintakenttää.

Asiakas ja henkilökuntaa pankissa.

Pienenkin lainan saaminen tyssää usein vakuuksiin

Pankkien luotto- ja lainaviidakkoon voi helposti eksyä, jos rahantarve on pieni ja akuutti. Tarjotut rahoitusvaihtoehdot eivät vähävaraiselle ole aina halvimmasta päästä.

Käteistä

Vaasa ottaa käyttöön sosiaalisen luototuksen

Sosiaalista luottoa voi anoa, jos edellytyksiä tavallisen pankkilainaan ei ole. Sosiaalisen luototuksen tarkoituksena on ehkäistä syrjäytymistä ja ylivelkaantkumista. Vaasa ottaa käyttöön sosiaalisen luototuksen tämän vuoden loppupuolella. Luoton hakijoita arvellaan aluksi olevan jopa ruuhkaksi asti.

Sosiaalinen luototus Torniossa työntekijää vaille

Sosiaalisen luottuksen aloittaminen Torniossa on kiinni sopivan työntekijän löytymisestä. Määräraha toiminnan aloittamiseen on varattu.

Rahakukkaro, josta valuu ulos kolikkoja.

Tornio myönsi sosiaaliseen luototukseen 20 000 euroa

Sosiaalinen luototus otetaan käyttöön ensi vuoden huhtikuussa. Järjestelmän tarkoituksena on ehkäistä  taloudellista syrjäytymistä ja ylivelkaantumista.

Kuvassa laskuja ja muutamia euroja.

Pikavippien mainonnan kieltoa harkitaan Jyväskylässä

Monet muut kaupungit ovat jo kieltäneet tai harkitsevat pikavippien mainonnan kieltoa.

Käteistä

Torniossa aloitetaan sosiaalinen luototus

Sosiaalinen luotto voidaan myöntää pientituloiselle ja vähävaraiselle henkilölle, jolla ei ole mahdollisuutta saada kohtuuehtoista luottoa pankista esimerkiksi maksuhäiriöiden vuoksi.

Tornio harkitsee aloittavansa sosiaalisen luototuksen

Sosiaalinen luotto voidaan myöntää pientituloiselle ja vähävaraiselle henkilölle, jolla ei ole mahdollisuutta saada kohtuuehtoista luottoa pankista.

Huittinen

Sosiaalinen luototus pohdinnassa Huittisissa

Demarien valtuustoryhmä esittää sosiaalisen luototuksen aloittamista. Vastaavaa luottoa myönnetään jo monissa muissa kunnissa.

Pikavippihakemus kännykän näytöllä.

Näin keskusteltiin: Vähävaraisille toivotaan turvallisia lainoja

Oikeusministeriön työryhmä haluaa rajoittaa voimakkaasti pikaluottojen korkoa. Työryhmä esittää, että alle tuhannen euron luottojen korko saisi olla enintään 36 - 50 prosenttia. Kommentoijat ovat keskustelleet pikavippien vaaroista ja velkojen armahtamisesta.

Nainen pitää kädessään kymmenen euron seteliä.

Sosiaalinen luototus vireillä Seinäjoella

Seinäjoen kaupunki varautuu sosiaalisen luototuksen käyttöönottoon lähivuosina. Kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta on valmistellut luototuksesta tehdyn valtuustoaloitteen jatkokäsittelyyn.

Viidensadan euron seteli siirtyy kädestä toiseen

Vain harvat saavat sosiaalista luottoa

Sosiaalisten luottojen kysyntä on vähentynyt Lahdessa toiminnan alkuvuosista. Viime vuonna lainaa sosiaalisin perustein myönnettiin Lahdessa liki 40 henkilölle, kun muutama vuosi sitten sosiaalisten luottojen lukumäärä oli tuntuvasti suurempi. Tänä vuonna luottopäätöksiä on tehty kymmenkunta.

Henkilö katselee maksukorttejaan kassalla.

Ylivelkaantuneilla luottoja kymmeniltä tahoilta

Jyväskylän kaupunki saa yhä enemmän yhteydenottoja ylivelkaantuneilta ihmisiltä. Ylivelkaantuneita ohjataan joko velkaneuvontaan tai sosiaalisen luototuksen pariin. Sosiaalisen luototuksen maksuvapaat kuukaudet pitenivät tämän vuoden alussa.

Pikavipit kasvattavat sosiaalisen luototuksen tarvetta

Ongelmat pikavippien takaisin maksuissa ovat yhä useammin syynä sosiaalisen luototuksen hakemiselle. Porissa ja Raumalla sosiaalista luototusta on tänä vuonna haettu ja myönnetty edellisvuosien tahtiin. Joulukuun yhteydenottojen perusteella luotouksen tarpeen ennakoidaan kuitenkin kasvavan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle