Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Maassa varjo ihmisestä, joka pitää kiinni kaiteesta.

Lappeenrannan uusi raiskauskriisikeskus palvelee koko Itä-Suomen aluetta – apua saa nimettömänä myös vanhoihin traumoihin

Tukinainen-yhdistyksen uusi raiskauskriisikeskus Lappeenrannassa auttaa seksuaalirikosten uhreja puhelimitse, etäkontakteilla ja vastaanottokäynneillä.

Heli Heinjoki

Lapsiin kohdistuneiden seksuaalirikosten vanhenemisaika haluttaisiin poistaa – rikosoikeuden professori näkee asiassa käytännön ongelmia

Lainmuutosta vaativat Raiskauskriisikeskus Tukinainen sekä syyskuussa alulle laitettu kansalaisaloite. Tukinaisesta kerrotaan, että useiden heihin yhteyttä ottavien kokemukset ovat 20-30 vuoden takaa.

nainen istuu lattialla ja katselee kerrostalon ikkunasta alas.

Helsinki rape support centre reports record number of victims

In July of 2021 alone, 80 victims – two to three visitors a day – sought help from the HUS Women's Clinic's Support Centre, Seri.

mies katsoo parvekkeelta ulos

Kun Juhani raiskattiin 16-vuotiaana, hän vaikeni vuosiksi – seksuaaliväkivaltaa kokenut mies voi pelätä homoutta, mieheyden menetystä ja uhrina olemista

Etenkin naisen raiskaamaa miestä voidaan vähätellä, mutta myös miesten välisiin raiskauksiin liittyy syviä ennakkoluuloja ja pelkoja. Ne estävät miehiä hakemasta apua.

Ensi- ja turvakotien liiton päivystäjä työssään 26.10.2016.

Raiskauskriisikeskuksen puhelinpäivystys on ruuhkautunut – pandemia on tuonut ikävän erityispiirteen tullessaan

Erityisesti haavoittuvassa asemassa olevat uhrit ovat hakeneet apua. Tekijä on entistä useammin internet-tuttavuus.

Pertti Hakkarainen, psykologi, Naistenklinikan Seri-tukikeskus, HUS.

Seksuaaliväkivallan uhreille ei riitä auttajia, HUSin tukikeskukseen 60 uutta raiskattua kuukaudessa – "Järkyttävä määrä", sanoo psykologi

Tukikeskuksella on vaikeuksia ohjata uhreja jatkohoitoon, kun Tyttöjen Talo ei pysty enää vastaanottamaan lisää avuntarvitsijoita.

Jessica Hakala, Walkers-nuorisotyöntekijä, Walkers-talo

Ainakin 12 uhria, ehkä enemmänkin – laaja seksuaalirikosvyyhti järkyttää Helsingissä, Kampissa nuorille järjestetään keskusteluapua jo tänä iltana

Helsingin nuorisotoimi ja Laajasalon peruskoulu järjestävät alueen nuorille yhteisen keskustelutilaisuuden koulujen alettua.

Nuori poika nojaa päätään käsiinsä.

Reported sex crime up 28% as activists criticise low conviction rate

Police have seen an uptick in reports of child sexual abuse and rape, but statisticians stress that figures change a lot from year to year.

Miehen käsi naisen pakaralla.

Tasa-arvovaltuutettu: ”Seksuaaliseen ahdisteluun pitäisi puuttua kovalla kädellä jo koulussa”

Seksuaalinen ahdistelu on lievin seksuaalirikos. Poliisin tietoon tulleista tapauksista vain pieni osa johtaa tuomioon.

nainen pää alaspäin

#MeToo-kampanja nosti piilotetut muistot pintaan – Puhelin soi useammin raiskauskriisikeskuksessa

Me too -kampanja on rohkaissut entistä useampia ihmisiä ottamaan yhteyttä raiskauskriisikeskus Tukinaiseen. Osa ei ole kertonut asiasta aikaisemmin kenellekään.

Tiina Merikanto

Ylen Tiina Merikannolle Zonta-järjestön tunnustus – "Sitkeä, kriittinen, ymmärrettävä toimittaja"

Zonta International palkitsi Ylen sosiaali- ja terveystoimittaja Tiina Merikannon ja Tukinainen ry:n Naisen teko -kunniamaininnalla.

Nuori nainen.

Lapsiin kohdistuvat seksuaalirikokset tulevat liian myöhään ilmi

Raiskauskriisikeskus Tukinaisen mukaan häpeä estää uhreja puhumasta heihin kohdistuneista seksuaalirikoksista. Teot kohdistuvat usein alaikäisiin ja nuoriin aikuisiin.

poliisin miekka -logo

Ilmoitukset raiskauksista kaksinkertaistuneet Espoossa: "Ei yksittäistä syytä kasvuun"

Espoossa on tänä vuonna tehty ilmoitus lähes kuudestakymmenestä raiskauksesta, kun viime vuoden tammi–marraskuussa tapauksia oli kolmisenkymmentä. Tilastoa kuitenkin selittää se, että siihen on laskettu mukaan saman tekijän samaan uhriin kohdistamat useat raiskaukset pitkällä aikavälillä.

Käräjäoikeuden käytävä.

Helsingissä muuta maata kovemmat raiskaustuomiot

Raiskauskriisikeskus Tukinaisen juristi arvelee tämän johtuvan siitä, että Helsingissä myös teot saattavat olla vakavampia tai että oikeuskäytäntöä on kovennettu raiskaustuomioiden osalta.

Raiskauksien määrä lisääntynyt kolmanneksen

Poliisille ilmoitettujen raiskausten määrä on lisääntynyt kolmanneksen edelliseen vuosikymmeneen verrattuna. Lasten seksuaalisten hyväksikäyttötapausten määrä on kaksinkertaistunut, ilmenee Tilastokeskuksen tänään julkaisemista luvuista.

Rape Victims Seeking Help Online

A third of victims of sexual violence have found help through an online rape crisis hotline, according to a study by Tukinainen, a crisis centre for sexual assault victims.

Raiskauksen uhrit hakevat apua verkosta

Seksuaalisen väkivallan uhrit etsivät entistä enemmän apua internetistä. Raiskauskriisikeskus Tukinaisen tekemän laskelman mukaan tämän vuoden aikana noin kolmannes avun tarvitsijoista on löytänyt tukea netin välityksellä.