Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Nuoret suunnittelivat perheen ateriat – ammattilainen jäi kaipaamaan kasviksia

”Seiskan annan. Lapset ovat saaneet ihan hyvin päivät rakennetuksi ja hyviäkin asioita löytyy.” Näin arvioi ravitsemussuunnittelija Kati Nynäs kokkolalaisperheen nuorten ruokaviikkoa. Nuoret saivat viikon ajaksi budjetin ja vastuun perheen ruokkimisesta.

Vetinen papu muuntuu rapsakaksi herkuksi Arno Kasvin opeilla

Kukapa ei olisi joskus maistanut vihreää, vetistä ja mautonta papua. Pavuista syntyy kuitenkin nopeasti hyvä herkkupala lautaselle, jos sen osaa käsitellä oikein, vakuuttaa emeritus ylipuutarhuri Arno Kasvi.

Finduksen pakastevihanneksia vedetty myynnistä - voivat sisältää papuja

Muut kuin palkokasviallergikot voivat huoletta käyttää pakastevihannekset.

Findus vetää wok-erän takaisin

Vihreät pavut voivat aiheuttaa allergisen reaktion palkokasveille allergisille.

Arno Kasvi: "Kasvukausi ollut poikkeuksellisen hyvä"

Joka syksy päästään maistelemaan kasvukauden satoa, mutta tänä vuonna luontoäidin anti on poikkeuksellisen onnistunut ja runsas. Emeritus ylipuutarhuri Arno Kasvi hehkutti kasvukauden upeutta syyskuun Yle Turun Puhu Kasville! -lähetyksessä.

Vesistömatkailijoille puuhataan uusia virkistysalueita

Maakuntarajat ylittävän vesistömatkailun puitteita parannetaan Kymenlaaksossa. Heinolasta aina Suomenlahdelle yltävän vesireitin varteen rakennetaan uusia taukopaikkoja ja korjataan vanhoja. Kehittämistyöstä vastaa Kymenlaakson virkistysalueyhdistys. Tarkoitus ei ole vain piristää matkailua, vaan myös parantaa alueen asukkaiden terveyttä.

Itämaista pyttipannua kotimaisilla kasviksilla

Kotimaiset kasvikset ovat parhaimmillaan juuri nyt. Kasviswokki on maistuva kasvissekoitus. Lanttu, nauris, porkkana, palsternakka, sipuli ja kukkakaali antavat wokille hyvänmaun. Possu lisää wokin ruokaisuutta. Paholaisen hillolla tai chilillä ja hunajalla saat ruokaan tulisuutta sekä makeutta.

Riihimäen Pohjolanrinteen 9-luokkalaiset kehittivät wok-reseptin

Hyvinkään Tapainlinnan ja Riihimäen Pohjolanrinteen yläkoulut jakoivat keskenään pakastefirman reseptikilpailun voiton. Riihimäkeläisten salaisuus on nopea wok.

Kanawokki

Wokkiin käy raaka-aineeksi pyttipannumaisesti lähes kaikki mitä jääkaapista löytyy. Tällä kertaa Timo kuitenkin valmistaa wokin kanasta ja viimeistelee sen yrtti-chilisalaatilla.

Piikkimatosta povataan joulun hittilahjaa Ruotsissa

Rentoutumiseen tarkoitetusta piikkimatosta povataan joulun ehdotonta hittilahjaa Ruotsissa. Joulumyynnin ennustetaan kasvavan Ruotsissa jopa kolme prosenttia viime vuodesta, kertoo Ruotsin televisio.

Uusista ravintoloista voi zoomata Manskia

Kouvolan kävelykadun Manskin ilme uudistuu ja tarjonta kasvaa, kun S-kauppa avaa uuden liikekeskuksensa kadun eteläpäässä. Ravintoloiden toivotaan tuovan elämää kävelykeskustaan. Ne ovat viikonloppuna auki 22 tuntia vuorokaudessa.