Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Sodankylässä muodostettiin viiden ryhmän tekninen vaaliliitto

Ryhmittymällä on yhteensä 16 valtuutettua kunnan 27:stä valtuutetusta.

Kuntavaalit sai sitoutumattomat juhlimaan – Sysmään valittu 18-vuotias Nette Rimpioja: "Minulla ei ole vanhoja taakkoja kuntapolitiikassa"

Sitoutumattomat onnistuivat saamaan valtuustopaikkoja perinteisiltä puolueilta monissa kunnissa. Useassa Hämeen kunnassa valtuustoon nousi aivan uusia ryhmiä. Nuori valtuutettu toivoo, että uudet ihmiset muuttavat tapaa tehdä päätöksiä.

Porin äänikuningas Timo Aro jatkaa sitoutumattomana eikä liity vihreiden jäseneksi – paikka kaupunginhallituksessa kiinnostaa

Vihreiden listalla Porin valtuustoon valittu Timo Aro oli sitoutumaton ehdokas, mikä tarkoittaa, että hänellä ei ole Vihreän liiton jäsenkirjaa. Sellaista Aro ei aio hankkia jatkossakaan.

Sitoutumattomat rynnistivät vaalivoittoon Lapissa – politiikantutkija: Kertoo pettymyksestä perinteisten puolueiden politiikkaan

Kuntavaaleista näyttää tulevan protestivaali Lapissa, sillä sitoutumattomat ovat kahmineet ääniä eri puolilla Lappia.

Sitoutumattomia ehdokkaita ennätysmäärä Päijät-Hämeessä – liikkeitä yhdistää vahva ja itsevaltainen johtaja, sanoo tohtori

Sitoutumattomat ehdokkaat kertovat ajattelevansa itsenäisesti ja omilla aivoillaan. Usein liikkeet syntyvät yhden ihmisen ympärille. Yksilökeskeinen ilmapiiri nostaa sitoutumattomia liikkeitä, arvioi yhteiskuntatieteen tohtori.

Liike Nyt keräsi Savonlinnassa yli 20 nimen listan, Sininen tulevaisuus hakee jalansijaa Hirvensalmella

Asemansa vakiinnuttaneiden puolueiden lisäksi kuntavaaliehdokkaita asettavat Etelä-Savossa muun muassa Liike Nyt, Sininen tulevaisuus ja eri kunnissa toimivat sitoutumattomat ryhmät.

Riitaisa ilmapiiri verotti kokoomuksen ja demareiden ehdokaslistaa Sysmässä

Demareiden ja kokoomuksen ehdokasmäärä on romahtanut viime kuntavaaleista. SDP:llä on vain yksi ehdokas.

Pienen kunnan vallankumous vei vaikutusvallan puolueilta – viime kuntavaaleissa hävinneet haluavat poliittisen väännön takaisin Kärkölään

Kärkölässä tapahtui neljä vuotta sitten Suomen oloissa poikkeuksellinen vallankeikaus, kun sitoutumaton ryhmä otti vallan.

Kolarissa kuntavaaleihin ponnistaa kaksi sitoutumattomien listaa: Toinen Ylläkseltä, toinen kirkonkylältä ja järvikylistä

Kolarin tunturit ja kylät -listalla on ehdokkaita Ylläkseltä, toinen ryhmä taas pyrkii saamaan ehdokkaita muualta Kolarista.

Ylitornion parhaaksi -yhdistys lähtee mukaan kuntavaaleihin

Hiljattain perustetulla yhdistyksellä on tavoitteenaan 20 ehdokkaan lista.

Jämsän ja Pihtiputaan sitoutumattomat poliitikot tiivistävät yhteistyötään ennen kuntavaaleja

Valtuustossa jo toimivat ryhmät haluavat lisätä sitoutumattomien ehdokkaiden määrää kunta- ja maakuntavaaleissa.

Liike Nyt perusti Kuopioon paikallisosaston

Puolue aikoo asettaa Kuopiossa ehdokkaita ensi kevään kuntavaaleihin.

Opiskelijat vaaliuurnille yliopistossa

ISYY:n eli Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan edustajiston vaaleissa on vajaat 150 ehdokasta ja 13 ehdokaslistaa.

Harkimo kaappasi jo toisen valtuustoryhmän maakunnasta – Uusi Jämsä liittyy Liike Nytiin

Heinolan sitoutumattomien valtuustoryhmä liittyi Harkimon liikkeesen kesäkuussa.

Paavo Väyrynen gains backing for another run at the presidency

Veteran centrist politician and MEP Paavo Väyrynen has gained enough signatures from supporters to enter the presidential race as an independent candidate.

National Coalition Party council votes to support Sauli Niinistö in presidential elections

As anticipated, the leadership of Finland's conservative National Coalition Party has voted to support incumbent Sauli Niinistö in his candidacy for a second term as Finland's President. A former MP and minister for the NCP, Niinistö made the unusual decision to run as an independent candidate in his bid for re-election.

Sipilä Ranskan presidentinvaalista: ennenkuulumattoman tiukka kisa – taistelu käydään EU:n ja EU-eron välillä

Sitoutumaton ehdokas Emmanuel Macron ja äärioikeiston Marine Le Pen eivät kumpikaan kuulu perinteisiin presidenttipuolueisiin.

Kuntavaaleissa läpi kahdeksan puolueiden ulkopuolista ryhmää Lapissa

Suurin muutos tapahtui päätöksenteon laillisuuden kanssa kamppailleessa Kittilässä, jossa meni läpi ehdokkaita kahdelta sitoutumattomalta listalta.

18-vuotias Aada Ruhanen nousi heittämällä valtuustoon – On jatkossa isänsä esimies

Hirvensalmella tehtiin eräällä tavalla historiaa, kun vaalien ensikertalainen nousi selvällä erolla uuteen valtuustoon. Aada Ruhasen isä toimii kunnanjohtajana Hirvensalmella.

Piraatit, feministit, kommunistit, eläintensuojelijat – tätäkin saat jos äänestät pienpuoluetta

Pienpuolueet ovat vaalien radikaaleja yksityisajattelijoita, mutta valtaa niillä ei juuri ole. Viime vaaleissa valtuustopaikka irtosi vain kymmenelle. Sitoutumattomat kannatusyhdistykset saivat eri puolella Suomea 185 valtuutettua.

Analyysi: Neljä viikkoa Ranskan vaaleihin – rikostutkinnat ja salaliittoteoriat hallitsevat kampanjointia

Populistijohtaja Marine Le Pen ja sitoutumaton ehdokas Emmanuel Macron ovat yhä vahvimmat ehdokkaat Ranskan presidentinvaalien toiselle kierrokselle. Kummallisten käänteiden värittämissä vaaleissa neljä viikkoa on kuitenkin pitkä aika.

Constituency associations aid 805 independent municipal candidates

A constituency association represents election candidates who do not associate with any political party. Independents claim that party politicians keep the process tied up in bureaucracy for those who run on their own platform.

"Politiikkaan ei tarvita puolueita" – Kuntavaaleihin rynnistää 805 sitoutumatonta ehdokasta

Jos puoluepolitikointi tympii, kuntapäätöksiin voi vaikuttaa myös ismeihin sitoutumatta.

Pyhtään ehdokastilanteessa tuttuja piirteitä viime kuntavaaleista

Valtuustosta poistuu yksi yhden hengen ryhmä

Joroinen taistelee taloutensa kanssa ja siirtyy Pohjois-Savoon

Vuoden 2019 maakuntauudistuksen yhteydessä Joroinen vaihtaa maakuntaa. Sosiaalipalvelut ja erikoissairaanhoito on jo pitkään järjestetty yhdessä Varkauden kanssa.

Heinävesi taistelee riutumista vastaan – Onnea haetaan maakunnan vaihdolla

Heinäveden väestö ikääntyy kovaa vauhtia. Tällä hetkellä asukkaita on noin 3 500, mutta asukasluvun arvioidaan laskevan lähes viidesosan vuoteen 2030 mennessä.

Etelä-Savossa kuntavaaliehdokkaiden määrä romahti edelliskerrasta

Ehdokasmäärät ovat pudonneet merkittävästi kaikilla puolueilla vihreitä ja Vasemmistoliittoa lukuunottamatta. Suhteellisesti eniten ehdokasmäärä laski Rantasalmella.

Terve Helsinki kristillisdemokraattien listoille kuntavaaleissa

Terve Helsinki -liikkeen ehdokaslistalla on mm. Paavo Väyrynen.

"Ajanmukaisia ja räätälöityjä yritystiloja" – Mäntyharjun haasteita ovat elinvoima ja investoinnit

Mäntyharju on sisä-Suomen ensimmäisiä mökkipaikkakuntia, jossa vanha huvilaperinne elää edelleen. Mökkejä on lähes 5 000. Vertailun vuoksi, asukkaita on kunnassa nykyisellään runsaat 6 000.

Faktat tarkistetaan – poliitikot osaavat jo varoa väitteitään

Faktat eivät ole aina kohdallaan poliitikkojen väitteissä. Poliitikkojen ja median väitteitä tarkistava Faktabaari on oikaissut väärään väitteen parhaimmillaan jo TV-vaaliväittelyn aikana.

EU-kriittiset yrittävät vallankahvaan unionissa

Euroopan parlamentin ryhmät suuntaavat jo katseensa EU-vaalien jälkeiseen aikaan. Poliittisen kentän oikeanpuoliselta laidalta ponnistavat ryhmät tavoittelevat lisää valtaa keskinäisen yhteistyön kautta. Yle Uutiset kävi läpi EU-kriittisten edustajien vaikutusvallasta kertovia tilastoja.

JHL:n edustajistoon kuusi keskisuomalaista

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton edustajistoon on valittu kuusi edustajaa Keski-Suomesta. Valituista neljä on naisia ja kaksi miehiä.

Kemiläisiä valittiin JHL:n edustajistoon

Lapista valittiin kaikkiaan viisi ihmistä Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n edustajistoon. Valituista kaksi oli Kemistä

Mäkinen ylivoimainen Metalliliiton vaaleissa

Metso Paperin jyväskyläläinen pääluottamusmies Pentti Mäkinen oli Keski-Suomen ylivoimainen äänikuningas eilen päättyneissä Metalliliiton liittokokousvaaleissa. Mäkinen sai 339 ääntä, ja sijoittui tuloksellaan valtakunnallisesti vaalien ääniharavien kärkipäähän.

Metalliliiton Pirkanmaan demareille historiallinen voitto

Pirkanmaalla sosiaalidemokraatit nousivat ensimmäistä kertaa Metalliliiton liittokokousvaalissa alueensa suurimmaksi ryhmäksi. Eilen päättyneessä vaalissa demarien ja sitoutumattomien vaaliliitto nappasi 22 edustajapaikkaa tarjolla olleista 43 paikasta.

Metalliliiton voimasuhteet pysyvät ennallaan

Sosiaalidemokraattien ja sitoutumattomien ehdokkaiden vaaliliitto on vienyt voiton Metalliliiton liittokokousvaalissa. Demareiden vaaliliitto saa liittokokouksen 464:stä edustajapaikasta kolmisensataa. Metalliliitto on yksi maan vahvimmista ammattiliitoista.

Kannatus irtoaa työllä

Perussuomalaisten vähäinen ehdokasmäärä Metallin vaaleissa ei johdu ehdokasasettelujärjestelmästä, sanoo Metalliliiton puheenjohtaja Riku Aalto. Hänen mukaansa jäsenistön ja tukijoiden kannatuksen saa vain pitkäjänteisellä työllä.

Tarja Smura: Iltatähti ja luottamustehtäviä

Vuoden 1993 Miss Suomi Tarja Smura on vältellyt julkisuutta ja kieltäytynyt lehti- ja tv-haastatteluista johdonmukaisesti vuodesta toiseen. Pohjois-Karjalan Radiolle hän suostui antamaan haastattelun lähinnä rakkaudesta Pohjois-Karjalaa kohtaan.

JHL:n vaalit maaliskuussa

Suomen suurimman ammattiliiton JHL:n edustajistovaaleissa on mukana lähes sata pirkanmaalaista. Mm. kuntien, valtion ja seurakuntien työntekijöitä edustavan Julkisten ja hyvinvointialojen liiton vaalit toimitetaan postitse ja sähköisesti maaliskuussa.

Asikkalan Nieminen valittiin kolmannen kerran virkaansa

Juri Nieminen jatkaa Asikkalan kunnanjohtajan virassa. Puoluekannaltaan sitoutumaton 35-vuotias hallintotieteiden maisteri valittiiin vakituiseen virkaan kahden määräaikaisen pestin jälkeen. Valintaa edelsi suljettu lippuäänestys valtuustossa.

True Finns Politician Faces Defamation Charges

Controversial Helsinki politician Jussi Halla-aho went on trial on Tuesday, accused of incitement of hatred against an ethnic group and defamation of religion.

Egypti pidätti muslimiveljeskunnan jäseniä

Egypti on pidättänyt kymmeniä maan tärkeimmän oppositioliikkeen muslimiveljeskunnan jäseniä paikallisvaalien alla. Järjestön mukaan kaikkiaan 87 ihmistä on pidätetty.

Georgian oppositiolta yhteisehdokas presidentinvaaleihin

Georgian oppositiopuolueet ovat sopineet yhteisen ehdokkaan asettamisesta ennenaikaisiin presidentinvaaleihin.

Sitoutumattomat ja vihreät voittoon ylioppilaskuntien vaaleissa

Ylioppilaskuntien edustajistovaalien voittajia olivat sitoutumattomat ja vihreät. Sitoutumattomat ryhmät pysyivät ylivoimaisesti suosituimpina yli 61 prosentin ääniosuudella.

Liberaalit vaalivoittoon Ahvenanmaalla

Liberaalipuolue on voittanut Ahvenanmaan maakuntavaalit. Sosiaalidemokraatit puolestaan menettivät kannatustaan.

Liberaalit vaalivoittoon Ahvenanmaalla

Liberaalipuolue on voittanut Ahvenanmaan maakuntavaalit. Sosiaalidemokraatit puolestaan menettivät kannatustaan.

Turkkilainen kansanedustajaehdokas ammuttiin autoonsa

Turkin parlamenttiin sitoutumattomana pyrkinyt ehdokas Tuncay Seyranlioglu on murhattu. Seyranlioglu ammuttiin ohi ajavasta autosta, kun hän oli poistumassa tv-väittelystä Istanbulissa maanantaina illalla.

New Yorkin pormestari ei aio presidenttikilpaan

Yhdysvalloissa New Yorkin pormestari Michael Bloomberg on jättänyt republikaanipuolueen. Bloombergin päätös kiihdytti heti arvailuja siitä, että pormestari ryhtyy riippumattomaksi ehdokkaaksi ensi vuoden presidentinvaaleihin.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle