Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ilmanlaadun mittauspisteitä Katajanokalle, Matinkylään ja Ruskeasantaan

HSY:n mittauksilla selvitetään liikenteen, puunpolton ja satamien vaikutusta ilmanlaatuun.

Onnettomuus Tuusulanväylällä haittasi liikennettä Vantaalla

Liikenneonnettomuudesta oli haittaa Helsingin suuntaan ajettaessa.

Ruskeasannan hautausmaalle uusia hautausmahdollisuuksia

Hautausmaan laajennusosa poikkeaa perinteisestä nurmikenttineen ja luonnonmetsiköineen.

Pelastustehtävä sulki Tuusulanväylän kokonaan lähes tunniksi

Poliisi ohjasi liikenteen kiertotielle Ilolan liittymästä.

Vantaalaiset saavat nyt kierrättää jätteensä omalla Sortti-asemalla

Ruskeasannan Sortti-asema on rakennettu osittain kierrätysmateriaalista. Rakenteissa on käytetty muun muassa vaahtolasia ja komposiittimuovia. Nyt asemalle tuodaan eniten puutarhajätettä, kun ihmiset tekevät syyssiivoja pihoillaan.

Näkökulma: Nimellinen matka Paskalammelta Porvarinlahdelle

Pääkaupunkiseudulta löytyy kummallisia paikannimiä. Toimittaja Vesa Marttinen summasi nimistöasiat yhteen matkaamalla lännestä itään Kilon, Toisen savun ja Nahkahousujen halki.

Vantaa saa ensimmäisen sorttiasemansa syksyllä

Helsingin seudun ympäristöpalveluilla on ennestään neljä sorttiasemaa. Niille tuodaan vuodessa noin 70 000 tonnia jätettä.

Kraanavesitoimittaja nostaa hintojaan pääkaupunkiseudulla

Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä on päättänyt korottaa tuntuvasti sekä veden että jäteveden taksoja ensi vuonna. HSY perustelee hinnankorotusta aiemmilla investoinneillaan.

Jätemaksut nousevat Helsingin seudulla

HSY korottaa ensi vuoden alusta jätehuollon palveluhintoja. Korotustarve aiheutuu pääasiassa jäteveron noususta.

Kehäradan rakentaminen siirtyi päivänvaloon

Kehäradan itäisen avoradan rakentaminen on alkanut tänään maanantaina. Maan päälle rakennettava rataosuus ulottuu Tuusulanväylältä pääradalle. Rakennustyöt aiheuttavat ympäristöön tärinää, melua ja kivipölyä.

Puutarhajäte ruuhkautti Sortti-asemat

Pääkaupunkiseudun asukkaiden lisääntynyt lajitteluinto näkyy myös Sortti-asemilla, jotka ovat keväällä ruuhkautuneet aika ajoin pahasti. Asemien asiakasmäärät ovat viiden vuoden aikana nousseet lähes kaksinkertaisiksi, noin 300 tuhanteen vuodessa.

Ilkivalta aiheutti vaaratilanteen Tuusulanväylällä

Autoja vahingoittui Tuusulanväylällä maanantaina iltapäivällä, kun kaksi alle 15-vuotiasta poikaa heitteli lumipaakkuja sillalta tielle. Yhdestä autosta rikkoontui tuulilasi, toisesta meni pelti ruttuun.

Helsinki-Vantaan lähelle glykolilumen kasauspaikka

Finavia rakentaa Helsinki-Vantaan lentoaseman eteläpuolelle glykolipitoisen lumen vastaanottopaikan. Samalla Vantaan kaupunki vaihtaa maa-alueita Finavian kanssa.

Kehäradan louhinnoista kolmannes tehty

Kehäradan työmaalla on louhittu jo kolmannes kivestä. Tämä tarkoittaa yli puolta miljoonaa kuutiometriä kalliota.

Hirvikolari ruuhkautti Tuusulanväylän

Pakettiauto ja henkilöauto törmäsivät hirveen puoli kahdeksan aikaan lauantai-iltana Tuusulanväylällä, Ruskeasannan kohdalla. Onnettomuuspaikan raivaustyöt ruuhkauttivat liikennettä. Kukaan ei loukkaantunut hirvikolarissa vakavasti.

Ruskeasannan hanoista tulee taas vettä

Vantaan Ruskeasannan asukkaat saavat taas vettä. Paine on kuitenkin huono, koska vettä jaellaan poikkeusjärjestelyjen avulla verkkoon. Vedenjakelun pitäisi palata täysin ennalleen lauantai-iltapäivän aikana, kun Ilolan runkovesilinja saadaan taas käyttöön.

Vantaan vesikatko saatu pääosin hallintaan

Pahimmillaan ilman vettä oli arviolta 5000 ihmistä Ilolassa ja Ruskeasannassa. Vesikatko aiheutui Marja-Vantaan radan työmaalla katkenneesta runkovesiputkesta.

Kehärataurakka on menossa maan alle

Kehäradan rakentaminen on edennyt maanalaisten asemahallien ja ratatunnelien louhintaan. Aviapoliksen tulevan asemahallin ns. avauspaukun on määrä kajahtaa tänä aamuna seitsemältä.

Kehäradan rakentaminen käynnistyi rytinällä

Kehäradan ensimmäisen tunnelin rakentaminen on alkanut Vantaan Ruskeasannalla. Valmistuttuaan vuonna 2014 kehärata liittää pääkaupunkiseudun keskeiset alueet lentokenttään.

Kehäradan rakentaminen täysillä liikkeelle

Kehäradan rakennustyöt alkavat ensi viikon alussa Vantaalla. Ensimmäiset ajotunnelin louhinta- ja räjäytystyöt starttaavat Ruskeasannassa, Tuusulanväylän läheisyydessä.

Kehäradan rakentaminen käynnistyy

Kehärataan liittyvien ajo- ja huoltotunneleiden louhintatyöt aloitetaan toukokuun alussa. Urakoitsijoiksi on valittu lentoaseman ja Aviapoliksen päässä Skanska Infra ja Ruskeasannan ajotunnelissa YIT Rakennus Oy.

Kolme loukkaantui peräänajossa Vantaalla

Vantaalla kolme henkilöä loukkaantui Tuusulanväylällä tapahtuneessa henkilöautojen peräänajossa lauantai-iltana kahdeksan jälkeen.