Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Salaatin valinnassa auttavat mutu ja intuitio – pakkausta katsomalla tuoreus ei selviä

Tuoreen salaatin valinnassa voi mennä kaupassa sormi suuhun, kun tuotteen tuoreudesta ei ole muuta taetta kuin oma arvio. Voit keskustella aiheesta jutun lopussa.

Tutkija uudistaisi työterveyspalvelut: "Ylläpitävät epätasa-arvoa"

Perusterveydenhuollon saatavuudessa on Suomessa suuria eroja. Parhaiten pärjäävät ne, joiden työpaikat tarjoavat monipuoliset työterveyspalvelut. Toisessa ääripäässä ovat työttömät ja eläkeläiset, jotka maksavat palveluistaan yhä kovempaa hintaa.

Puolihullu meininki pianonvirittäjälle tärkeämpi ominaisuus kuin täydellinen sävelkorva

Pekka Virtanen huoltaa ja virittää pianoja muiden äänitöiden ohella. Periksiantamaton asenne ja kyky analysoida kuulemaansa ovat hänen mukaansa pianonvirittäjän tärkeimpiä ominaisuuksia.

Onko suomalainen maahanmuuttajaa kovempi työntekijä? – Ei ole, sanovat professori ja toimitusjohtaja

Suomalaiset pitävät itseään ahkerina työntekijöinä, ja sellaisia he tutkimuksien mukaan ovatkin. Ei ole kuitenkaan perusteltua väittää, että maahanmuuttaja olisi yhtään laiskempi.

Pätkätyössä ei ole aina kurjaa

Tampereen yliopiston tutkimuksen mukaan pätkätyö ei välttämättä huononna terveyttä. Ainakin julkisen sektorin hyvinvointipalvelualan työntekijät kunnista ja terveydenhoitoalalta voivat hyvin.

Turun telakan alihankkijat hakevat töitä muualta

Vain kaksi Yle Uutisten kyselyyn vastanneista alihankintayrityksistä ei ole lainkaan hakemassa työtä muualtakin kuin perinteisestä laivanrakennuksesta. Kyselyyn vastasi lähes 50 Turun telakan alihankkijayritystä.

Ypäjän musiikkiteatteri ei tähtiä haali - se kasvattaa ne itse

Viulunsoittaja katolla -klassikkoesitys on Ypäjän musiikkiteatterin suurin voimainkoetus sen lähes 30 vuoden historiassa. Hulppeissa lavasteissa on uusi pyörivä lattia, jolla pyörähtää 45 "itse kasvatettua" näyttelijää.  Joukkokohtaus on ehkä musikaalin pitkän historian isoin. Satsaus on musiikkiin erikoistuneelle kesäteatterille iso, mutta kyllä kannatti.

Ministeriö ei tietoinen Husin järjestelmäviasta - valvonnan hoitaa Valvira

Erityisasiantuntija Teemu-Pekka Virtanen sosiaali- ja terveysministeriöstä sanoo, ettei ministeriö ole ollut tietoinen Husin järjestelmäviasta, koska paikallisten potilasjärjestelmien valvonta on Valviran vastuulla.

Uusyrittäjäpalkinto meni ohjelmistofirmalle

Ohjelmistotalo Vincit Oy:n toimitusjohtaja Mikko Kuitunen ja suunnittelujohtaja Pekka Virtanen saivat Tampereen seudun Vuoden Uusyrittäjä -palkinnon. Keväällä 2007 perustettu ohjelmistoyritys työllistää nykyisin 57 henkilöä.

Viestipataljoonan perinnepäivä vaikuttaa liikenteeseen Kymenlaaksossa

Tänään järjestettävä Karjalan Prikaatin Itä-Suomen Viestipataljoonan perinnepäivä katkaisee liikenteen pariksi tunniksi Kotkan Kantasatamassa. Lisäksi aamulla Kouvolan ja Kotkan välillä liikkuu moottorimarssi.

Jäärata-ajot oli suosittu kansanhuvi

Makkaraa ja kuumaa mehua, autojen pörinää, lunta ja jäätä. Tuo kaikki kiehtoi ihmisiä Näsijärvellä 1960-luvulla kun siellä pidettiin jäärata-ajoja. Tamperelainen Pekka Virtanen oli innokas autoharrastaja, joka radan varrella oppi tuntemaan ajajia. He saattoivat olla yhtä hyvin ympäryskuntien isäntiä kuin lehtikeisareitakin.

Ypäjän valtava vesivuoto saatiin tukittua

Ypäjän rikkoutuneen vesiputken vuotopaikka löytyi lauantaina aamupäivällä. Syöttöputken sulku oli auennut ja vettä suihkusi hevoslaitumelle täydellä paineella 40 millisestä putkesta.

Lammi-ralli aiheuttaa ruuhkia

Lammi-ralliin osallistuu lauantaina ennätysmäärä autoja. Kilpailijoita on yli 250. Ruuhkia saattaa syntyä etenkin Tuuloksen risteykseen, valtatie 12:lla ja 10:llä. Kilpailu ajetaan kokonaan Hämeenlinnan kaupungin alueella.