Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Magnus Enckell maalasi alastomia miehiä ja merta, mutta uusi näyttely paljastaa kultakauden taiteilijasta tuntemattomiakin puolia

Magnus Enckell oli Suomen taiteen kultakauden keskeisiä taiteilijoita. Hänen teoksistaan koottu suurnäyttely on esillä Ateneumissa.

Torstai 22.10.2020 (tv)

Influenssarokotukset. Talvinopeudet. Magnus Enckell -näyttely. Sää.

Imatran kaupunki kokosi kesänäyttelyn omista kokoelmistaan

Taidemuseossa voi tutustua 1900-luvun alun nimekkäimpien suomalaisten taiteilijoiden teoksiin.

Harvinaisia sisällissodan aikaisia teoksia on esillä Kemin taidemuseolla

Suomen satavuotisen historian murroskohdat ovat vaikuttaneet myös taiteeseen. Kemin taidemuseo on koonnut omista kokoelmista sadan teoksen näyttelyn.

Tässäkö on Tampereen kaunein rakennus? Kerro oma suosikkisi!

Mikä on Tampereen kaunein rakennus? Tampereen Arkkitehtuuriviikon kunniaksi haluamme kuulla mielipiteesi. Osallistu keskusteluun!

Keskikesän juhla neljän suomalaistaiteilijan silmin nähtynä

Kansallisgallerian kokoelmissa löytyy yhdeksän juhannusaiheista suomalaistaiteilijoiden teosta.

Schjerfbeckin, Edelfeltin ja Järnefeltin luonnoskirjoja nettiin

Ateneumin taidemuseon kokoelmaan kuuluvia taiteilijoiden luonnoskirjoja voi nyt selailla Valtion taidemuseon Taidekokoelmat-verkkopalvelussa.

Heijastuksia Hämeenlinnan Taidemuseossa

Hämeenlinnan Taidemuseossa kesän teemana ovat peiliaiheet ja peilautuminen taiteessa. Näyttelyn nimi on Heijastuksia. Peili on muuttunut turhamaisuuden symbolista nykytaiteen keinoksi.

Peilaus ja heijastus taidenäyttelyn teemana Vaasassa

Vaasan Tikanojan ja Kuntsin modernin taiteen museon yhteisnäyttely aukeaa sunnuntaina. Näyttely osoittaa, että peilin taianomainen, mystifioiva ja luova voima on säilynyt.

Irlannissa laaja suomalaisen taiteen näyttely

Irlannin kansallisgalleriassa Dublinissa avautuu tänä viikonloppuna Suomen taidetta vuosilta 1870 - 1920 esittelevä näyttely. Northern Stars and Southern Lights -näyttely on laajin Irlannissa koskaan nähty katsaus suomalaiseen taiteeseen.

Emma järjestää Claude Monet -näyttelyn

Espoon modernin taiteen museo järjestää Suomen ensimmäisen Claude Monet -näyttelyn keväällä 2008. Yksittäisiä teoksia Monet'lta on ollut Suomessa esillä aikaisemminkin, mutta ei kokonaista näyttelyä.

Tampereen tuomiokirkko täyttää sata vuotta

Tampereen tuomiokirkko täytti lauantaina sata vuotta.

Tampereen tuomiokirkon lasimaalausten entisöinti loppusuoralla

Tampereen tuomiokirkon lasimaalausten konservointi on valmistumassa Iitissä. Kaikki Hugo Simbergin ja Magnus Enckellin suunnittelemat lasi-ikkunat entistetään ensi kuun loppuun mennessä. Urakka liittyy ensi vuonna sata vuotta täyttävän tuomiokirkon peruskorjaukseen.

Åbo Akademi sai Edelfeltiä ja muuta arvotaidetta

Åbo Akademin säätiö on saanut merkittävän taidelahjoituksen, joka sisältää öljyväritöitä, akvarelleja, lyijykynäpiirustuksia ja muotokuvia. 17 teoksen joukossa on muun muassa viisi Albert Edelfeltin työtä sekä lisäksi antiikkiesineitä ja huonekaluja.

Tyrvään kirkon taiteilijat aloittivat työnsä

Tyrvään Pyhän Olavin kirkon sisätilojen maalaustyöt ovat käynnistyneet ja ensimmäinen taidekuva valmistuu noin kolmen viikon kuluttua, kertoo kirkon tiedotuskeskus. Kesän mittaan taiteilijat Kuutti Lavonen ja Osmo Rauhala tekevät keskiaikaiseen kirkkoon kymmeniä kuva-aiheita.

Tyrvään kirkko rauhoitetaan taiteilijoiden työhön

Tyrvään Pyhän Olavin kirkko Vammalassa suljetaan yleisöltä heinäkuun ensimmäisen viikonlopun jälkeen. Taiteilijat Kuutti Lavonen ja Osmo Rauhala aloittavat tällöin urakkansa.