Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Olympialaisten BMX-pyöräilyssä hurjan näköisiä onnettomuuksia – yhdysvaltalainen olympiavoittaja vietiin paareilla sairaalaan: "Nyt kävi pahasti"

Kisajärjestäjät kertoivat Yhdysvaltojen olympiavoittaja Connor Fieldsin olevan hereillä sairaalassa. Niin ikään paareilla pois kannettu Australian Saya Sakakibara on tällä hetkellä tarkkailussa.

Koronapotilaiden määrä Pohjois-Savossa on laskenut hieman alkuviikon aikana

Koronapotilaiden määrä Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin osastoilla on alkuviikon aikana laskenut. Viime viikolla tilanne vaikutti erittäin huolestuttavalta. Heinäkuussa potilaita on ollut sairaalahoidossa vaihtelevasti.

Siun soten terveysasemilla supistuksia elokuussa, asiakkaita joudutaan ohjaamaan jopa naapurikuntiin lääkäriin

Osassa Siun soten terveyskeskuksia supistetaan toimintaa elokuussa. Asiakkaita joudutaan ohjaamaan naapurikuntiin lääkäriin, koska kesälomasijaisten saatavuudessa on tällä hetkellä ongelmia.

Korona-altistuminen sulki terveyskeskuksen vuodeosaston Kittilässä

Kittilän terveyskeskuksen vuodeosasto on asetettu sulkuun sunnuntaihin 1.8. saakka. Sulkuaikana osastolle ei oteta uusia potilaita. Lisäksi vuodeosatolla on kahden viikon mittainen vierailukielto.

Kymen Sanomat: Virolahden terveysaseman vesivahingosta tulee satojen tuhansien eurojen lasku – asema pysyy kiinni ainakin ensi kesään

Heinäkuun puolivälissä tapahtunut palopostin letkun repeäminen on aiheuttanut mittavat vesivahingot Virolahden terveysasemalle. Asema pysyy kiinni ainakin talven yli, Kymen Sanomat uutisoi.

Yle seuraa: Pelastuslaitos sammuttaa suurta rakennuspaloa Kouvolassa – entisen psykiatrisen sairaalan ullakko tulessa

Valkealan vanhan psykiatrisen sairaalan ullakolla on syttynyt rakennuspalo. Kymenlaakson pelastuslaitos on sammuttanut suureksi luokiteltua paloa. Ilmoitus palosta tehtiin puoli yhdeksän jälkeen aamulla.

Korona on ruuhkauttanut Ivalon terveyskeskuksen

Ivalon terveyskeskuksessa pystytään tällä hetkellä hoitamaan vain kiireelliset tapaukset.

Ahveniston uuden Assi-sairaalan maanrakennustyöt alkavat elokuussa

Nykyisen keskussairaalan naapuriin Hämeenlinnaan rakennettavan uuden Assi-sairaalan rakentaminen alkaa näkyä jo maisemassa. Keväällä aloitetut rakentamiseen liittyvät katutyöt ovat edenneet suunnitellusti. Kohta maanrakennustyöt pääsevät vauhtiin.

Poikkeuksellinen keino koronan jäljittämisessä käyttöön Helsingissä – kaupunki vetoaa nuoriin: kerro kaverille tartunnastasi tai altistumisestasi

Tartuntoja todetaan tällä hetkellä noin 80 päivässä, mikä aiheuttaa tartunnanjäljitykseen ruuhkaa. Tätä ruuhkaa tempauksella yritetään helpottaa.

Kanta-Hämeessä koronarokotukset etenevät muun maan keskiarvoa nopeammin, päivystyksessä on yhä ruuhkaa

Kanta-Hämeen koronatilanne on melko vakaa. Maanantaina todettiin vain kolme uutta koronatartuntaa. Rokotukset ovat edenneet hyvin. Keskussairaalassa päivystyksen ja vuodeosastojen kuormitus on ollut huomattavaa.

Helle kuivattaa etenkin ikäihmisiä – muistisairaat ja nesteenpoistolääkkeitä käyttävät erityisessä riskissä, ylilääkäri: "Janon tunnetta voi olla, mutta muistisairailla se voi puuttua"

Taysin päivystykseen on tullut kasvava määrä helteistä kärsiviä ikäihmisiä. Monilla elimistö on kuivunut ja osa heistä on tarvinnut suonensisäistä nesteytystä sairaalassa. Neuvoja ikäihmisen huolestuttavaan tilanteeseen saa omalta terveysasemalta tai päivystysavun numerosta 116117.

Kanta-Hämeen keskussairaalan päivystyksessä tapahtui korona-altistus tiistaina

Keskussairaalan päivystyksen altistus tapahtui 13. heinäkuuta illalla. Altistuksen johdosta 15 henkilöä on asetettu karanteeniin. Keskiviikkona todettiin maakunnassa kaikkiaan seitsemän uutta tartuntaa.

Virolahden terveysasemalla vesivahinko – palvelut siirtyvät Miehikkälään

Virolahden terveysaseman palvelut siirtyvät Miehikkälän terveysasemalle toistaiseksi ensi maanantaista alkaen.

Korona leviää roimasti nuorten baari-illoissa mutta ei näy sairaaloiden kuormituksena

Koronatartunnat ovat olleet kolme viikkoa voimakkaassa kasvussa alle kolmekymppisten joukossa. Ulkomailta saatujen tartuntojen määrä sen sijaan on puolittunut.

Kanta-Hämeen keskussairaalan päivystyksessä Hämeenlinnassa on joutunut ajoittain odottamaan tunteja

Ruuhkat päivystyksessä ovat johtuneet suurista asiakasmääristä, helteestä, koronan vaatimista turvatoimista, henkilökunnan kesälomakaudesta sekä tavallista hankalammista tapauksista.

Potilaat odottavat jopa vuorokausia HUSin päivystyksessä pääsemättä eteenpäin – paha ruuhka syntynyt helteistä ja hoitajapulasta

HUSissa toivotaan, että ellei kyseessä ole hätätilanne, otetaan ensimmäiseksi yhteyttä päivystysavun numeroon. HUS Akuutin toimialajohtajan mukaan koko järjestelmä on tällä hetkellä alimitoitettu potilasmäärään nähden.

Koronatartunnat ovat laskeneet Norrbottenissa edelleen

Sairaalahoidossa taudin vuoksi Ruotsin pohjoisimmassa maakunnassa on kaksi ihmistä.

Jyväskylässä Kyllön sairaalan vierailurajoitukset purettu – Parantumattomasti sairaiden osaston koronatilanne on rauhoittunut, kertoo kaupunki

Jyväskylän kaupunginsairaalan osastolla 7 Kyllössä todettiin viime perjantaina koronavirustartunta. Tartunnan takia vierailuja osastolla rajoitettiin.

Osalla Siun soten terveysasemista ei ole kesällä lainkaan lääkäriä – hoitoon mentävä toiseen kuntaan

Sijaisten huono saatavuus vaikuttaa palveluihin erityisesti Kiihtelysvaaran, Tuupovaaran ja Rääkkylän terveysasemilla. Asemat ovat heinäkuun aikana lääkäripalveluiden osalta suljettuna. Mikäli asiakas tarvitsee lääkäriaikaa, varataan aika sijaistavalle asemalle.

Viranomaisella ei huomautettavaa Oulun kaupunginsairaalan koronaepidemian hoidossa

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston mukaan Oulun kaupunginsairaalan koronaepidemian hoidossa ei ole moitittavaa. Sairaalassa ei todettu sellaisia laiminlyöntejä tai epäasianmukaista toimintaa, joka olisi aiheuttanut yksittäisenä tapahtumana viruksen leviämisen.

Helle koettelee vanhuksia Kanta-Hämeessä – pelkkä vesi ei aina riitä hellejuomaksi

Helle on tuonut paljon potilaita Kanta-Hämeen keskussairaalan päivystykseen tänään ja viime viikonloppuna. Erityisesti helle koettelee vanhuksia.

Koronapositiivinen potilas on altistanut muita potilaita terveyskeskussairaalassa Riihimäellä

Riihimäellä terveyskeskuksen osaston viisi potilasta on altistunut ja asetettu karanteeniin.

Pohjola Vakuutus luopuu sairaalatoiminnastaan

Pohjola Sairaalan osakekanta myydään kokonaisuudessaan Pihlajalinna-konserniin kuuluvalle Pihlajalinna Terveydelle. Pohjola Sairaala toimii viidellä yliopistosairaalapaikkakunnalla Helsingissä, Tampereella, Turussa, Oulussa ja Kuopiossa.

Kainuun uuden sairaalan rakentaminen on päättymässä – vanhan potilastornin purkaminen ajankohtaista ensi vuonna

Kainuun uuden sairaalan viimeinen osa luovutettiin torstaina Kainuun sotelle. Eri yksiköt muuttavat uusiin tiloihin pääosin alkusyksyn aikana. Potilastyö uusissa tiloissa käynnistyy lokakuuhun mennessä.

Aaltojen suunnittelema Paimion parantola avautui jälleen yleisölle – funkkishelmi mäntymetsän keskellä rakennettiin tuomaan toivoa

Alvar ja Aino Aallon suunnittelema Paimion parantola aloittelee uutta elämäänsä viime vuonna perustetun säätiön omistuksessa. Vuonna 1933 avatun tuberkuloosiparantolan arkea tutkitaan nyt myös Turun yliopistossa.

Punkaharjun terveysasemaa ei suljetakaan täysin – aiemmin ovet päätettiin sulkea korona-altistumisen vuoksi

Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosteri tiedotti tiistaina, että Punkaharjun terveysaseman vastaanotto sulkeutuu korona-altistumisten vuoksi. Kuitenkin tartunnanjäljityksen edetessä on käynyt ilmi, että Punkaharjun terveysasemaa ei tarvitse kokonaan sulkea.

Kanta-Hämeessä tehdyistä koronatesteistä noin puoli prosenttia on positiivisia

Maakunnan sairaalakuormitus on helpottanut huomattavasti edellisviikoista. Kanta-Hämeen keskussairaalassa on tällä hetkellä hoidossa kaksi koronapotilasta, joista toinen on tehohoidossa.

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri: Ei kiireelliset potilaat ruuhkauttavat päivystystä

Päivystysalueen johtaja Afra Prokki kuvailee, että muista kuin ei kiireellisistä syistä päivystykseen hakeutuvat hidastavat kaikkien päivystyspotilaiden hoidon saantia.

Punkaharjun terveysasema joudutaan sulkemaan koronavirustartunnan vuoksi

Karanteeniin on toistaiseksi asetettu noin 10 henkilöä.

Uutinen kymmenikön synnyttäneestä naisesta sai aikaan sopan Etelä-Afrikassa: Äiti joutui psykologille, vauvoista ei tietoa, mediaa ryöpytetään

Eri puolilla maailmaa uutisoitiin naisesta, joka oli saanut kerralla kymmenen vauvaa. Jopa hänen miesystävänsä on epäillyt uutista.

Mikkelin Moision sairaala-alueen kehittäminen nytkähtää eteenpäin – samaan aikaan sairaalamuseo siirtyy historiaan

Mikkelin Moisiossa sijaitsevaa vanhaa sairaalaaluetta aiotaan lähivuosina kehittää eteenpäin yhtenä isona kokonaisuutena. Ensimmäinen askel on tänä kesänä alkava asemakaavoitus. Samaan aikaan alueella sijaitseva sairaalamuseo tulee tiensä päähän.

Sotkamon terveyskeskussairaalan vuodeosastoa ei viedä Kajaaniin – eikä viikonloppupäivystys lopu Kuhmossa ja Suomussalmella

Kainuun soten esittämät säästötoimenpiteet eivät edenneet sote-kuntayhtymän yhtymähallituksessa. Soten budjetin tämän vuoden 25 miljoonan euron alijäämä uhkaa revetä lähes 40 miljoonaan euroon ensi vuonna, jos palvelutasoa ei lasketa tai kunnat eivät anna sotelle lisää rahaa.

Raahen sairaalan päivystysjärjestelyt nousivat mukaan sote-uudistuksen valmisteluun

Raahelaisten kansanedustajien keskustan Hanna-Leena Mattilan ja vasemmistoliiton Katja Hännisen mukaan sote-pykälät turvaavat päivystystoiminnan jatkumisen Raahessa. Uudistuksen eduskuntakäsittely alkaa perjantaina.

Sosiaali- ja terveysvaliokunta: Savonlinnan sairaalan palvelut turvattava lailla

Etelä-Savossa on toivottu, että alueen molemmat sairaalat voivat jatkaa päivystystoimintaa sote-uudistuksen jälkeenkin. Nyt tehdyn muutosehdotuksen myötä toive näyttää olevan toteutumassa.

Kouvolan keskustassa tapahtui torstaina puukotus – uhri vietiin sairaalahoitoon

Poliisi on ottanut tapaukseen liittyen kiinni yhden henkilön, jota epäillään alustavasti tapon yrityksestä.

Uudenkaupungin A-sairaalan remontti ylittää kustannusarvionsa

Rakennuksen kattojen ja hormien avauksen yhteydessä kävi ilmi, että läpivientejä ei ole tehty paloturvallisiksi. 

Nuorten Matala on tavoittanut nuoret, osastohoidon käyttö on vähentynyt – Kymsote nojaa pian entistä enemmän varhaiseen tukeen ja apuun

Osastohoito on parin viime vuoden aikana vähentynyt nuorisopsykiatrisella osastolla Kymenlaaksossa. Varhaisen tuen tarve sen sijaan on kasvanut. Siksi Kymsote laittaa paukkujaan siihen.

Sairaalaepidemiaan liittyviä koronakuolemia on Kanta-Hämeessä nyt 18

Menehtyneiden keski-ikä on noin 80 ja ikähaarukka 60–100 vuoden välillä.

Kellokosken vanha mielisairaala tulee myyntiin, huonekaluja ja muita esineitä huutokaupataan – tällainen on 13 rakennuksen historiallinen kokonaisuus

Sadan vuoden ajan Tuusulassa toiminut mielisairaala lakkautettiin vuonna 2015. Jäljellä on joukko rakennuksia, joille HUS etsii nyt ostajaa.

Perjantain koronaluvut: yksi uusi tartunta, sairaalahoidossa yksi koronapotilas

Kymenlaakson koronavirustilanne on muuttunut parempaan suuntaan viimeisen viikon aikana. Maakunnan epidemiataso on kuitenkin kiihtymisvaiheessa eli perustason ja leviämisvaiheen välillä.

Korona jylläsi Kanta-Hämeen keskussairaalassa: 17 kuollut, valtaosa sairastuneista saanut ensimmäisen rokotteen

Yhteensä sairaalaepidemiassa sairastui liki sata henkilöä. Nyt tilanne on hiljalleen rauhoittumassa. Tartunnan sai moni rokotettu. Rokotetuilla oireet saattavat olla hyvin lieviä, mikä teki taudin havaitsemisesta vaikeaa.

Torstain koronaluvut: neljä uutta tartuntaa, yksi potilas sairaalahoidossa

Kymenlaakson koronavirustilanne on muuttunut viime aikoina parempaan suuntaan. Kymsote silti muistuttaa turvatoimien noudattamisesta.

Keskiviikon koronaluvut: kolme uutta tartuntaa, yksi koronapotilas sairaalahoidossa

Kymenlaaksossa ei ole todettu uutta Intian-virusmuunnosta. Tartuntatapaukset ovat vähentyneet viikon aikana.

Oulun kaupunginsairaalan hoitajille on luvassa määräaikainen palkankorotus – myös erillinen palkkio talven koronakriisin hoidosta on tulossa

Hoitajien tehtäväkohtaisia palkkoja korotetaan 10 prosentilla. Lisäksi edelleen selvitetään muitakin Oulun kaupunginsairaalan henkilöstön huomioimistapoja johdon aiempien lupausten mukaisesti.

Suomussalmen ja Kuhmon yhteispäivystykset kiinni toukokuun lopussa: ensin edessä on kesäsulku

Terveysasemien päivystysten lopettaminen on tuomassa Kainuun sotelle puolen miljoonan euron säästöt. Vaikka asiasta on tehty oikaisuvaatimus, niin ensin toteutetaan kesäsulku.

Kanta-Hämeen keskussairaalan osastoepidemia on levinnyt Forssan sairaalaan

Torstaina todetuista uusista tartunnoista viisi liittyy keskussairaalasta lähtöisin olevaan sairaalaepidemiaan. Se on levinnyt Forssan sairaalan osastolle ja sieltä myös eteenpäin.

Janakkalan sairaala halutaan pitää koronaepidemiasta puhtaana sairaalana

Sairaalaan ei oteta hoitoon koronatartunnan saaneita, eikä koronalle altistuneita. Uudet potilaat joutuvat varmuuden vuoksi vuorokauden varoeristykseen.

Uuden keskussairaalan kappeli on siunattu käyttöön

Sairaalan kappelissa voi hiljentyä ja järjestää esimerkiksi saattohartauksia. Tilassa ei ole kiinteitä uskonnollisia tunnuksia.

Koronan jälkioireet voivat piinata pitkään ja viedä työkyvyn: HUS avaa Helsinkiin ensi viikolla klinikan, joka etsii apua oireista kärsiville

Pitkäaikaisoireista kärsiville pyritään klinikalla löytämään kuntoutus- ja hoitokeinoja. Ylilääkäri Mari Kanerva infektiosairauksen poliklinikalta näkee vakavana ongelmana sen, että pitkäaikaisoireet voivat heikentää potilaiden elämänlaatua olennaisesti.

Viisi sairaanhoitopiiriä haluaa mahdollisuuden saada laajan päivystyksen sairaalan – lähettivät kirjelmän eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnalle

Sairaanhoitopiirit ja kuntayhtymät ovat kirjelmöineet sen puolesta, että saisivat laajan ympärivuorokautisen päivystyksen sairaalan niin halutessaan. Aloite kirjelmään lähti Kymenlaakson ja Etelä-Savon sairaanhoitopiireistä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle