Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ompele kalanruotokuvioinen tyyny tilkkutekniikalla käyttäen ramia, kangasta, jolla on historia

Perinteinen kalanruotokuvio on taas suosittu sisustuksessa.

Konginkangas on saamassa oman kankaan

Äänekosken Konginkankaalla on aloittanut juhannuksen jälkeen yhteisötaiteilija.

Tilkkutäkki nousi sängyltä seinälle – isä kannusti tekstiilitaiteilijan rohkeaksi

Oululainen tekstiili- ja tilkkutaiteilija Vuokko Isaksson on aktiivinen nainen. Käsityönopettajan työn ohessa hän loi komean uran tilkkutaiteilijana. Nyt eläkkeellä ollessaan hän tekee taiteen lisäksi väitöskirjaa, joka porautuu tietysti tilkkutaiteeseen.

Syöpädiagnoosin saanut Anja teki 300 peittoa keskosvauvoille: "Ompelin kuin viimeistä päivää"

Anja Koskisen käsissä on valmistunut liki 300 nuppupeittoa keskosille. Tilkkutäkkien tekeminen on auttanut surutyössä syöpähoitojen ja omaisten menettämisen keskellä. Rahaa Koskinen ei peitoista huoli, mutta kiitos lämmittää mieltä.

Tilkkutaiteilijan teoksissa näkyvät elämän kriisit ja risteyskohdat

Vuokko Isakssonin 50-vuotisjuhlanäyttely kertoo tilkuin taiteilijan elämäntarinan avioeroineen ja kriiseineen. Käyttöesineet eivät tekstiilitaiteilijaa innosta, mutta tilkkutaidetta on syntynyt vuosien varrella niin että kaikkia ei edes muista.

Friday's papers: Mosque friction, Finns under sanctions, new tick scare, blue moon

Finland's dailies carry a patchwork of news this Friday, with US sanctions against two Finns and Helsinki's coming mega-mosque drawing headlines. And Lyme disease rears its ugly head again, this time without symptoms.

Tilkkutyö on naisten laji: "Yhdistyksessä on 1600 naista ja yksi mies"

Valtakunnalliset tilkkupäivät kokosivat yli 350 tilkkuilijaa Raumalle. Tapahtuman yhtenä järjestäjänä toimivan Raumlaiset tilkungokkoja -ryhmän Raija Lehtorinteen mukaan tilkuntekeminen on edelleen naisvaltainen ala. Miehille olikin tilkkupäiville vapaa pääsy.

Tilkunviilaus kiehtoo: tilkkuilija surauttaa mummon perinnelakanoista uutta helpoin pikatekniikoin

Varoitus: tilkkutöihin jää koukkuun! Lumoava värimaailma, uudet haastavat tekniikat ja luova itseilmaisu, kurssien sosiaalinen kanssakäyminen, tekstiilimuistojen talletus – syitä on yhtä monta kuin on tilkunviilaajiakin. Nykyään tilkkutöissä suositut pikatekniikat tekevät onnistumisesta entistä helpompaa.

Kehitysvammaiset Susanna ja Tomi tanssivat aina hääpäivänään Metsäkukkia-valssin

Saako kehitysvammainen asua ja rakastaa niin kuin tahtoo? Tähän kysymykseen ovat törmänneet myös riihimäkeläiset Susanna ja Tomi Tuominen. A2 Kehitysvammais-iltaan osallistuva pari on ollut naimisissa kohta jo kaksikymmentä vuotta. Tuomiset elävät tyytyväistä arkea omassa asunnossaan Inkilänhovin Palvelutalossa Riihimäellä.

Vantaa releases new city brand

The city of Vantaa is renewing its image as well as its marketing and communications strategies. The plans for a new, “brighter” brand were released on Friday, and at least one city council member has already called the new logo “horrible”.

Huhtikuun vauvat saavat köllötellä tilkkupeitolla

Salon tilkkukiltalaiset lahjoittavat juhlavuotensa kunniaksi jokaiselle Salon aluesairaalassa huhtikuussa syntyvälle vauvalle tilkkutäkin. Innokkaat käsityöntekijät ovat neuloneet vauvoille myös villasukkia ja myssyjä. Tyksin keskosvauvat ovat saaneet kaappeihinsa lämmikkeeksi nuppupeittoja.

Strömsö: Tilkkutyö spiraalipujottelulla

Lopputulos näyttää melko monimutkaiselta tilkkutyöltä.

Fredrikan Kesässä tehdään muodonmuutoksia

Matonkuteen matka kassiksi vaatii tekijältä tarkkuutta, mutta antaa tilalle tarinoita. Hämeenlinnan Wetterhoffilla järjestettävä Fredrikan Kesä 2012 tarjoaa kävijöille kädentaitoja ja kulttuuria.

Suuri pienten tilkkujen näyttely

Tilkkutyö on monipuolinen harrastus, joka huomaamatta tempaa mukaansa. Koukuttaa. Tilkkutöissä saa leikitellä väreillä ja muodoilla taitojensa mukaan.

Tilkkupeitoilla iloa ja lämpöä

Valtakunnallisen tilkkupeittotempauksen värikkäät tuotokset ovat lennähtäneet tuhansille lämpöä kaipaaville harteille ympäri Suomen. Hyväntekeväisyyteen virkatuista tuhansista peitoista parisen kymmentä ilahduttaa nyt saajiaan Torniossa.

Tilkkutöissä niukkuus kukkii

Suomen käsityön museossa Jyväskylässä avautuu tänään pohjalaisia tilkkutäkkejä 1800-luvun lopulta ja 1900-alkupuolelta esittelevä näyttely. Peitot ovat olleet menneinä vuosina paitsi käyttötavaraa myös tekijälleen keino luoda kauneutta niukkuuden keskelle.

Tuomiokirkon portailla tehtiin tilkuista maailmanennätys

Helsingin Senaatintorilla ihmeteltiin tänään erikoista näkyä. Tuomiokirkon portaille oli levitetty lähes 4 000 käsinvirkatusta peitosta yhdistetty suuri tilkkupeitto. Marttaliiton tempaus keräsi vapaaehtoisten virkkaamia tilkkupeittoja lahjoitettavaksi vauvoille.

Virkkaussavotta lähenee loppuaan

Maailman suurimman tilkkupeiton palaset alkavat olla kasassa. Osia levitellään Helsingin Suurkirkon portaille 1. lokakuuta. Marttaliiton, Tekstiiliopettajaliiton ja Novitan tempaus on saanut innostuneen vastaanoton. Toiveissa on päästä Guinnesin ennätysten kirjaan.

Maailmanennätyspeitto kukkii kaikissa väreissä

Tuhannet tilkkupeitot verhoavat lokakuun alussa Helsingin Tuomiokirkon portaat. Silloin selviää, onko Marttojen virkkuutyön tuloksena syntynyt Guinnessin ennätyskirjaan vievä tilkkupeitto. Oman osansa ovat tehneet myös jyväskyläläiset Kypärämäen Martat.

Karjalaismummo opastaa virpomisen saloihin

Ennen vanhaan virpomavitsoissa ei ollut höyheniä ja palkka saatiin useimmiten ruokana, kertoo Karjalasta kotoisin oleva Anni Talsi.

Martat virkkaavat itsensä ennätysten kirjaan isoäidin neliöillä

Länsi-Kymin Marttojen urakka tälle vuodelle on virkata valtava määrä isoäidin neliöitä. Neliöistä kootaan Marttojen valtakunnallisen tempauksen yhteydessä maailman suurin tilkkupeitto.

Rudolf Koivu -kuvituspalkinto Anne Vaskolle

Rudolf Koivu -lasten- ja nuortenkirjakuvituspalkinto on myönnetty Jellona Suuri -kirjan kuvittajalle ja kirjoittajalle Anne Vaskolle. Joka toinen vuosi jaettava palkinto on arvoltaan 10 000 euroa ja sen myöntää graafisen suunnittelun ammattijärjestö Grafia.

Peltolassa tehdään paljon muutakin kuin vain viljellään

Peltolan siirtolapuutarhassa väki jaksaa viljelyn ohessa harrastaa vaikka mitä. Toimintaan pääsee tutustumaan sunnuntaina, perinteisenä Avoimien ovien päivänä.

Tilkkutäkki ja sulatusuuni

Katuvieren vihannes- ja kalatiskeillä on röykkiöittäin kiinalaisen keittiön raaka-aineita, kauppojen nimikylteissä on kiinalaiset kirjainmerkit, sisällä hyllyt on ahdettu täyteen kiinalaisia tuotteita, kortteli toisensa jälkeen myös kaikki ravintolat ovat kiinalaisia.

Muistot talteen norjalaisella tilkkutyötekniikalla

Tilkkutyötekniikka Strömsön ohjeella.