Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Jyväskylän poliisi tutkii – kopioituja pankkikorttitietoja käytetty Indonesiassa

Jyväskylän poliisilla on ollut tutkittavana yli neljänkymmenen maksuvälinepetoksen kattava sarja.

Pankkikorttitietoja päätynyt huijareille: "Huomasin eilen, että tililtäni oli nostettu yli 80 euroa Kiinassa"

Keski-Suomessa on tehty lähes kolmekymmentä rikosilmoitusta maksuvälinepetoksesta, jossa huijarit ovat nostaneet ihmisten tileiltä rahaa ulkomailla.

Perjantai 22.9.2017 (radio)

Eduskunnan edessä sattui puukotus. Tyttö viedään ulkomaille ympärileikkaukseen. Pankkikortin kopiointi voi tulla kalliiksi. Avohoito on suosittua mielenterveyshoidossa.

Perjantai 22.9.2017 (tv)

Pankkikortin kopiointi voi tulla kalliiksi. Suomalainen tienaa 2 500 euroa. Avohoito on suosittua mielenterveyshoidossa. Viikonloppuna on kesäisen lämmintä.

Herätys: Tuulivoimalle tulossa uusi tukijärjestelmä, Meksikon eloonjäänyt voikin olla aikuinen, tänään satelee etelässä ja idässä

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Valepoliisit ovat soitelleet iäkkäille ihmisille Lounais-Suomessa – Älä luovuta tunnuslukujasi!

Lounais-Suomen poliisi tutkii useita huijaustapauksia, joissa poliiseina esiintyneet henkilöt ovat kalastelleet tunnuslukuja puhelimessa.

Pankkikorttisi tiedot varastavaa skimmauslaitetta ei ole aivan helppo tunnistaa – testaa itse, jos et usko

Kun skimmauslaitteen asentava rikollinen onnistuu, hän voi vaikuttaa kerralla kymmenienkin uhrien elämään.

Röyhkeä pankkikorttihuijari jakeli ystävänpäiväkortteja Leppävirralla – poliisi kaipaa havaintoja

Nainen oli vienyt Juottorannantiellä asuvalta pariskunnalta pankkikortit ja keplotellut tietoonsa niiden tunnusluvut.

Pankkikorttitietojen kopioinnista ehdollista vankeutta kahdelle

Kaksi ulkomaalaista miestä on tuomittu Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa ehdolliseen vankeuteen pankkikorttitietojen kopioinnista. Rötöksiä tuomitut olivat tehneet muun muassa Hauholla.

Pankkikortteja kopioinut rikolliskopla piti pesäänsä Lahdessa – Poliisi: Tehtailleet rikoksia ympäri maata

Eri puolilla Suomea pankkikortteja kopioineiden ammattirikollisten majapaikka on löytynyt Lahden Nastolasta. Poliisi löysi kotietsinnässä tietokoneita, joista löytyi todisteita skimmauksesta.

Poliisi ei vahvista pankkikorttien kopiointiepäilyä Sysmässä

Poliisille on tehty muutama rikosilmoitus, mutta toistaiseksi puuttuu näyttö siitä, että luvattomasti ulkomailla käytettyjen korttien tiedot olisi kopioitu juuri Sysmässä. Jos epäilet korttisi tulleen kopioiduksi, ilmoita siitä poliisille.

Kankaanpään automaattimysteerin tausta: Joku kärsi rahallista tappiota

Poliisi pyysi torstaina, että Kankaanpään Citymarketin pankkiautomaatilla keskiviikkoaamuna asioineet ottaisivat yhteyttä, jos asiointitapahtuma on ollut tavanomaisesti poikkeava. Tapauksessa ei epäillä rikosta, vaan etsittävän henkilön epäillään kärsineen taloudellista tappiota automaatin toimintahäiriön takia.

Perjantai 15.1.2016 (radio)

Suomessa on kopioitu pankkikortteja. Kirkkojen johtajat haluavat antaa kristittyjen tiloja muslimien käyttöön. Suomessa on lisätty videotulkkaamista, koska maahanmuuttajia on tullut paljon. Myyjien on vaikeaa saada hoitoa lapsille, koska kauppojen aukioloajat ovat pidentyneet. Lumisade voi tuoda sakot autoilijalle.

Pankkikorttien kopiointi Heinolassa osa laajempaa vyyhtiä – kaksi otettu kiinni

Kaksi miestä on otettu kiinni laajassa pankkikorttien kopiointijutussa. Miesten epäillään liittyvän korttien kopiointiin useilla paikkakunnilla, muun muassa Heinolassa.

IL: Poliisi tutkii isoa pankkikorttien kopiointijuttua – kloonikorteilla suuria nostoja Kaukoidässä

Iltalehden mukaan niin sanottuja skimmauslaitteita on asennettu varsinkin suurten kauppojen lähellä sijaitseviin automaatteihin. Poliisi on ottanut kiinni kaksi miestä teosta epäiltynä.

Pankkikorttien kopiot ovat voroille kauppatavaraa – yksi joukkio kopioi tiedot, toinen teettää kortit

Poliisi jatkaa Heinolassa paljastuneen pankkikorttien kopiointijutun tutkintaa. Noin kymmenen rahaa automaatilla nostamassa olleen heinolalaisen pankkikortteja on käytetty ulkomailla.

Kopiontilaite ollut seinässä viikon – pankkikortteja käytetty Thaimaassa ja Vietnamissa

Jopa satojen heinolalaisten pankkikorttitietojen pelätään olevan voroilla. Poliisi repi irti keskiviikkona keskustassa sijaitsevasta automaatista korttien kopiointilaitteen.

ABC-ketjun johtaja: Olemme tiivistäneet tarkastusta kopiointilaitteiden varalta

ABC-ketjun johtaja Antti Heikkinen kertoo, että ketju on tehostanut polttoaineen jakeluautomaattien tarkastuksia kopiointilaitteiden varalta. Pohdinnassa on myös, voisiko automaatti muistuttaa asiakasta tunnusluvun peittämisestä. Hattulassa on tullut ilmi pankkikorttien kopiointilaite ketjun kylmäasemalla.

Kun auton tankkaus tyhjentää tilin – korttien kopiointilaite vie tilin saldot Filippiineille

Hattulassa on kopioitu pankkikortteja ABC-automaattiasemalla Parolassa. Tapauksia on useita ja rahat ovat menneet asiakkaiden tileiltä Kaukoitään, ainakin Filippiineille. Yle jututti kolmea skimmaajien uhria.

Monien autoilijoiden tili tyhjennetty – pankkikortteja kopioitu bensa-automaateilla?

Poliisi epäilee, että autoilijoiden pankkikortteja on kopioitu kylmäasemilla Kouvolassa.

Pankkikorttien kopioinnista ehdollista ja maastakarkoitus

Päijät-Hämeen käräjäoikeus on tuominnut kolme ulkomaalaista miestä ehdolliseen vankeuteen pankkikorttien kopioinnista Lahdessa ja Tuusulassa. Miehet eivät ehtineet käyttää kopioituja tietoja, sillä kopiointilaitteet paljastuivat poliisille kesken kaiken.

Yleisövihje johti skimmaushuijareiden jäljille – kolmea epäillään pankkikorttien kopioinnista

Pankkikorttien kopiointilaite oli asennettu alkukesästä lahtelaiselle huoltoasemalle. Epäillyiltä löytyi myös tietokone, jossa oli satojen ihmisten pankkikorttitietoja. Poliisin esitutkinta on valmistunut, ja tapaus menee syyteharkintaan.

Be on guard and avoid growing bank card fraud

Incidents of payment fraud in Finland have doubled in just a few years, but an industry representative assures consumers that using debit and credit cards is still safe, as long as they take a few basic precautions.

Poliisi tutkii kopioitiinko pankkikorttitietoja Kaarinassa

Lounais-Suomen poliisilaitokselle on jätetty kaksi rikosilmoitusta, joissa asiakas epäilee, että kylmäaseman korttiautomaatissa olisi ollut kopiointilaite.

Näin suojaat tunnuslukusi automaatilla

Luotto- tai pankkikorttien kopioimisyritykset eli skimmausyritykset ovat yleistyneet viime vuosina. Yrityksiä on ympäri Suomea, joten oma tunnusluku kannattaa suojata aina asuinpaikasta riippumatta.

Kaksi epäiltyä kiinni Helsingin korttikopioinneista

Epäiltyjen saamasta rikoshyödystä ei vielä ole tietoa. Poliisi huomauttaa, että pikkiriikkinen reikä pankkiautomaatin näytön alla voi olla kameraa varten.

Helsingissä löytyi pankkikorttien kopiointilaitteita

Poliisi sai haltuunsa yhden kopiointilaitteen. Tekijöistä ei ole tietoa.

Korttivarkaat tehtailevat ennätyslukuja

Ottopisteiden "turvahuulet" eivät kauan hillinneet voroja. Kun korttien kopioinnit tehtiin mahdottomaksi, rikolliset palasivat vanhoihin temppuihin.

Pankkikortteja yritettiin kopioida Porissa ja Raumalla

Kaksi pankkikortin kopiointilaitetta on saatu poliisin haltuun Porissa ja Raumalla. Pankkiautomaateilla asioineiden henkilöiden korttitietoja ei ole joutunut poliisin mukaan ulkopuolisten haltuun. Pankki on tarvittaessa yhteydessä vaarantuneiden pankkikorttien omistajiin.

Pankkikortteja kopioineille vankeutta

Tuusulan käräjäoikeus on tuominnut neljä pankkikortteja kopioinutta miestä vankeuteen. Miehet olivat asentaneet korttien kopiointilaitteita ja kameroita pankkiautomaatteihin ja aiheuttivat yli 50 000 euron vahingot eri pankeille.

Pankkiautomaattien sirulukijat uusiksi vorojen varalta

Automatia uusii parhaillaan pankkiautomaattejaan estääkseen pankkikorttien kopioinnit. Sisällä olevat pankkiautomaatit vaihdetaan kokonaan. Sen lisäksi ulkoautomaattien sirulukijat uusitaan. Yli tuhannen automaatin päivitysurakka valmistuu kevään 2012 aikana.

Laaja pankkikorttien kopiointijuttu syyteharkintaan

Keskusrikospoliisi on saanut valmiiksi laajan maksukorttien kopiointisarjan esitutkinnan ja siirtänyt sen syyteharkintaan. Kokkolassa syyskuussa kiinnijääneitä kolmea bulgarialaismiestä epäillään rikossarjasta Vaasasta Rovaniemelle ulottuvalla alueella. Korttikopioilla on nostettu rahaa kymmenien tuhansien arvosta Chicagossa.

Pankkiautomaatista löytyi korttien kopiontilaite Iittalassa

Iittalan vanhan ostoskeskuksen pankkiautomaattiin oli viikonlopun aikana asennettu pankkikorttien kopiointilaite. Huoltomiehet havaitsivat laitteen maanantaiaamuna.

Kymmeniä pankkikortteja kopioitiin Oulun seudulla

Oulun seudulla Otto-automaatteja elo-syyskuulla käyttäneiden luottokorttitietoja on ehditty kopioida rikolliseen käyttöön kymmeniä.

Skimmaukset tuplaantuneet Pohjois-Suomessa

Pankkikorttien kopiointiepäillyt ovat kaksinkertaistuneet kuluvan syksyn aikana Vaasan ja Rovaniemen välisellä alueella. Skimmausepäilyn takia kortteja on suljettu Pohjois-Suomessa vähintään toista sataa. Viime päivinä suljettujen korttien omistajat joutuvat ostamaan jouluostokset käteisellä - uudet kortiti tulevat vasta parin viikon kuluttua.

Pankkikortteja kopioitu Rovaniemellä ja Torniossa

Pankkiautomaatteihin on asennettu kopiointilaitteita myös Lapissa. Keskusrikospoliisi epäilee, että kortteja on kopioitu neljästä automaatista Rovaniemellä ja yhdestä automaatista Torniossa. Kortteja on kopioitu elo-syyskuun aikana.

Kopiointilaite löytyi pankkiautomaatista Oulussa

Oululaisesta pankkiautomaatista löytyi pankkikortin kopiointiin käytettävä laite maanantai-iltana. Poliisi arvelee, että vastaavanlaisia laitteita on ollut maanantaina asennettuna useampaankin pankkiautomaattiin Oulun seudulla.

Poliisi nappasi kaksi pankkikorttien kopioijaa

Helsingin poliisi on ottanut kiinni kaksi pankkikortteja kopioinutta miestä. Miehet jäivät kiinni Helsingin keskustassa pankkiautomaatin läheisyydessä keskiviikkona.

Huijari soittelee pirkanmaalaisvanhuksille

Pirkanmaalla on tehty rikosilmoituksia useista samankaltaisista, lähinnä vanhuksiin kohdistuneista pankkikorttihuijauksista. Pankkivirkailijaksi esittäytyvä huijari soittaa ja pyytää löytyneen, pankkiin toimitetun pankkikortin tunnuslukua kortin mitätöintiä tai uuden kortin tilaamista varten. Usein uhri huomaa vasta tässä vaiheessa kortin kadonneen.

Rikollisliiga tehtailee korttikopioita Uudellamaalla

Poliisi tutkii laajaa pankkikorttien kopiointijuttua. Kortteja on yritetty kopioida eri puolilla pääkaupunkiseutua Otto-automaateilla. Yksi itäeurooppalainen mies on otettu kiinni epäiltynä törkeästä maksuvälinepetoksesta, mutta poliisi arvelee juttuun sotkeentuneen suuremman joukon ammattirikollisia.

Pankkikorttien kopiointiyrityksestä vankeutta

Kaksi romanialaismiestä on tuomittu vankeuteen polttoaineautomaattien maksukorttihuijauksista. Miehet kopioivat syksyllä kymmenien maksukorttien tietoja Pyhäjärvellä, Pihtiputaalla ja Äänekoskella.

Pankkikortteja kopioitu pankkiautomaateilla Helsingissä

Korttitietoja on kopioitu Käpylässä ja Viikissä sijaitsevilla pankkiautomaateilla. Poliisin mukaan Otto-automaateissa on ollut kopiointilaitteet huhti- ja toukokuun vaihteessa.

Sipoossa pankkikorttien kopiointiyritys automaatilla

Itä-Uudenmaan poliisi tutkii tapausta, jossa Sipoon Nikkilässä OP:n konttorin seinässä sijaitsevalla Otto-automaatilla on yritetty rikollista korttitietojen kopiointia. Tapaus on sattunut torstaina.

Pankkikorttihuijarit liikkeellä Kaavilla

Poliisi kaipaa tietoja Kaavilla sunnuntaina tapahtuneista pankkikorttihuijauksista. Poliisin tietoon on tullut kaksi tapausta, joissa Kaavilla liikkuneet mies ja nainen ovat yrittäneet anastaa iäkkäiltä ihmisiltä pankkikortin.

Korttikopioijat vieneet tuhansia euroja

Pankkikorttikopioijat ovat varastaneet tuhansia euroja bensaa automaateilla tankanneilta. Poliisi on pidättänyt neljä romanialaista, joiden osuutta tekoihin selvitellään.

Oulussa toinen korttikopioyritys

Bensaa tankkaavien pankkikorttitietoja on yritetty kopioida Oulussa toisellakin automaatilla. Poliisi ei ole vielä tavoittanut tekijöitä.

Luotto- ja pankkikortteja kopioitu huoltoasemilla

Viime päivinä on kopioitu luotto- ja pankkikortteja ainakin Oulussa ja Nurmijärvellä. Tapausten poliisitutkinta on kesken, joten vielä ei tiedetä liittyvätkö tapaukset toisiinsa. Poliisi kehottaa korttien käyttäjiä varovaisuuteen.

Nurmijärvellä kopioitu pankkikortteja

Nurmijärven Tehotien ST1:llä on kopioitu pankkikortteja. Huoltamon asiakas havaitsi eilen kylmäautomaattiin asennetun kopiointilaitteen.

Oulun poliisi tutkii pankkikorttien kopiointiyritystä

Bensa-automaatissa olleella laitteella yritettiin kopioida kortin magneettinauhalla olevat tiedot sekä käyttäjän tunnusluku. Oulun Poliisi on tehnyt laitteen toimintakelvottomaksi, joten bensaa voi tankata turvallisesti. Poliisi ei tutkinnallisista syistä kerro, missä laite sijaitsi.

More Bank Card Fraud Reported

Fresh cases of bank card copying have come to light following incidents earlier this year. More people have discovered unexplained deductions from their accounts and have reported these to the authorities. The withdrawls have been made mostly in Italy, Greece and South Africa. Police apprehended a Bulgarian gang in January who had attached copying devices to cash machines in the centre of Helsinki. The criminals managed to pass on the stolen data to their accomplices abroad before being caught. Police say the gang managed to copy about 200 Finnish bank cards.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle