Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Sinikka Nopolan ohjaus Eila, Rampe ja palvattu onni äänestettiin Työväen näyttämöpäivien yleisösuosikiksi 2013

Työväen Näyttämöpäiville jälleen kova karsinta – "Etsitään rohkeasti taiteellista ilmaisua"

Maailman muuttuminen näkyy perinteisen harrastajateatteritapahtuman ohjelmistossa. Päiville halusi 46 esitystä, joista seulan läpäisi 13 ryhmää.

Suomi-konepistooli Lahden kaupunginteatterissa keväällä 2013

Lahden teatterikevät rakentaa Suomi-kuvaa

Lahden kaupunginteatteri käynnistää kevätkautensa tuomalla näyttämölle kantaesityksenä Suomi-konepistoolin tarinan. Niskavuori-näytelmien sarjasta nähdään ja kuullaan poikkeuksellisesti musiikkiteatteriversio.

Höyry-galleria Korpilahden satamassa.

Taidegalleria menestyy syrjässäkin

Korpilahden sataman vanha voimalaitos ja saha saivat vuosi sitten uuden elämän, kun Höyry-galleria avasi tiloissa ovensa. Pienessä pitäjässä sijaitsevan taidesalongin suosio on yllättänyt - se vetää kävijämäärissä vertoja Jyväskylän gallerioihin.

Höyrygalleria Korpilahdella.

Taide saapui Korpilahden satamaan

Korpilahden satamassa on tänä kesänä tarjolla entistä monipuolisempia taide-elämyksiä. Korpilahtelaisen käsityöläispariskunnan kunnostama vanha höyrysaharakennus avasi ovensa taiteen ja muotoilun ystäville viime perjantaina. Vaihtuvien näyttelyiden lisäksi Höyry-gallerian tiloissa toimii emali- ja puukäsityömyymälä.

Marianne Valolan suunnitteleman ja Arto Salmisen sorvaaman Pesäkaiuttimen idea tuli kehrääjälinnulta.

Puusepät ja suunnittelijat sorvasivat apua nuorille

Pro puu -gallerian taidekalustenäyttely yhdistää puusepät, suunnittelijat ja taiteilijat. Järjestäjien tavoite oli synnyttää tuotteita, jotka poikkeavat tavanomaisista puusepäntöistä. Näyttelyn jälkeen esineet myydään, ja tuotto lahjoitetaan lasten- ja nuorten mielenterveysongelmien hoitoon.

Työväenkirjallisuuden perinteet elävät nykykirjallisuudessa

Suomessa kirjoitetaan edelleen työväenkirjallisuutta. Viimeiset perinteiset työväenkuvaukset kirjoitettiin 1970-luvulla. Tällä vuosituhannella luokka-aiheet murtautuivat jälleen esiin. Nykyisissä työläisromaaneissa kuvataan kapitalismin vaikutuksia kaikkiin yhteiskuntaluokkiin.

Taina Haahti: Apaja

Kun Taina Haahdin Apaja- trillerin on lukenut, pitäisi hälytyskellojen jo soida. Haahti kirjoittaa, että ahneuden vapaudessa ei ole mitään oikeuksia, on vain voittajia ja häviäjiä. Tässä kirjassa ulkomaalaiset sijoittajafirmat ovat petoja, jotka ahmivat ja putsaavat suomalaisia yrittäjiä.

Kreetta Onkeli: Kotirouva

Kreetta Onkelin Kotirouva on ankara kuvaus perhehelvetistä, jossa maksajaksi joutuu lapsi. Nykyaikaisessa Huojuvassa talossa päähenkilönä on pätkätyöläinen Sirre, joka ryhtyy kotirouvaksi uusperheeseen kuin virkaan. Assar on työhullu aviomies, ja hänen tyttärensä aiemmasta suhteesta on Vita.

Espoossa vaaditaan kuntarajamuutosta

Kuusi espoolaiskiinteistöä haluaa liittyä Kauniaisiin. Kiinteistöillä on Kauniaisten osoite, mutta ne kuuluvat Espoon kaupunkiin.

Olvi lopettaa kirjallisuuspalkintonsa

Iisalmessa toimiva Olvi-säätiö lopettaa Olvi-kirjallisuuspalkinnon myöntämisen. Päätös lakkauttamisesta tehtiin säätiön uuden hallituksen kokouksessa 17. maaliskuuta. Säätiö aikoo suunnata varojensa jakamista uudelleen.