Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Matkakertomuksia - Osa I/V - Matkakuume

Tähän sai kirjoittaa vain 60 merkkiä. Epistä! 60 on liian vä

Pirkanmaalla käynnissä lukuisia keräyksiä asunnottomille

Tarvetta olisi edelleen repuille, miesten talvikengille, toppahousuille ja hygieniatarvikkeille.

Sinulla on todennäköisesti liian vähän kenkiä ja käytät niitä väärin

Yksi pari arkikenkiä ei riitä, koska kengät tarvitsevat lepoa jo neljän tunnin käytön jälkeen. Juttu on julkaistu toukokuussa 2018.

Ainojen ja Reinojen käyttöohjeisiin tuli tarkennus – tepsi heti: Liukastuneet potilaat katosivat päivystyksestä

Pari vuotta sitten suomalaiset mursivat luitaan seikkaillessaan pihalla aamutohveleissa.

Turvapaikanhakijoille tarvitaan talvikenkiä ja toppavaatteita

Kemin ja Tornion vastaanottokeskukset kaipaavat lahjoituksia lämpimistä talvivaatteista ja -kengistä. Toppavaatteita tarvitaan kaikenikäisille turvapaikanhakijoille, kenkiä kaipaavat erityisesti miehet.

Suomalainen kenkätehtailija kaipaa jo kylmiä kelejä ja talvea

Suomen kenkäteollisuus kamppailee yhä sinnikäästi halpatuontia vastaan. Kenkätehtailijoiden mukaan he aikovat pärjätä jatkossakin erikoistumalla omiin vahvuuksiinsa.

Varvassandaalit yleinen näky – turvapaikanhakijoilla on huutava pula miesten kengistä

Kajaanin SPR:n paikallisosasto on syyskuussa koordinoinut apua Kainuuseen saapuneille turvapaikanhakijoille. Lahjoituksia on tullut paljon ja varsinainen keräys on päätetty, mutta nyt peräänkuulutetaan muutamia täsmätuotteita.

Suomalaisia päätyy sairaalaan Ainot ja Reinot jalassa – käyttöohjeisiin tulee tarkennus

Lehdenhakureissulla tai roskia viedessä tapahtuva kompurointi johtaa talvellla usein sairaalareissuun. Ulos lähdetään väärissä kengissä.

Muumi-Reinot valloittavat kohta Japania?

Suomen Kumitehdas Oy:n toimitusjohtaja Arto Huhtinen kertoo, että Japanissa käydään parhaillaan neuvotteluja merkittävän tavarataloketjun kanssa muumiaiheisten Reino-tossujen viennistä. Japanin yhteistyösopimuksen toteutuminen olisi yhtiön ensimmäinen merkittävä ulkomaanvientikanava.

Pelastaako tämä poika Suomen keihäänheiton tulevaisuuden? – ”Olympiakulta vuonna 2020 realistinen tavoite”

Suomen yleisurheilumenetys ollut usein keihäänheiton varassa, näin myös sunnuntaina päättyneissä Moskovan MM-kisoissa. Keihäänheiton lajivalmentaja Kari Ihalaisen mukaan uusia menestyjiä on tulossa. Heistä yksi on Oliver Helander.

Nightwish-tossut saivat nettisivut kuumiksi

Reinot eivät ole enää pelkästään vanhojen miesten jalkineet. Nuoriso käyttää tossuja kaupungilla ja jääkiekkojoukkueet sekä rockyhtyeet lanseeraavat omila logoilla merkittyjä reinoja.

El Reinos vaalii mopoja, traktoreita ja maitolaitureita

Pappamopo, kerholiivi ja jalassa Reinot. Näistä tunnistaa Virolahdella toimivan Pyterlahden mopokerhon jäsenet. Toiminta-ajatuksena on vaalia vanhaa perinnettä ja tuoda esille suomalaista käsityötä.

Reiska-turnaukseen tunkua

Tohveleissa pelattava Reiska-jalkapalloturnaus on ollut tänä vuonna ennätyssuosittu. Vesannolla heinäkuussa järjestettävässä tapahtumassa oli tilaa 80 aikuisten joukkueelle, mutta paikat menivät täyteen jo selvästi muita vuosia aikaisemmin.

Reinot revitään käsistä

Suositut Reino-tossut saattavat loppua kaupoista myös ensi jouluna, vaikka tossuvalmistaja on laajentanut tuotantoaan tänä vuonna. Vesannolle avattiin toukokuussa Suomen kolmas tossutehdas, ja siellä 15 työntekijää valmistaa nyt noin 400 tossuparia päivässä.

Rannan vaatemytty askarruttaa Jämsässä

Jämsässä Jaatilanjärven uirannalta löytynyt vaatekasa herätti tiistaina Jämsässä eipäilyjä uimarin hukkumisesta. Toistaiseksi etsinnät eivät ole tuonneet vastausta sille, onko vaatteiden omistaja hukkunut vai unohtanut vaatteensa rannalle.

Jaguaarien valmentajat jatkavat Jyväskylässä

Jyväskylän Jaguaarit on tehnyt jatkosopimuksen valmentajiensa kanssa. Jyväskyläläisjoukkuetta valmentavat ensi kaudellakin Benjamin Jensen ja Mikko Hänninen. Jaguaarit pelaa amerikkalaista jalkapalloa korkeimmalla sarjatasolla, Vaahteraliigassa.

Syksy kääntää katseen kenkiin

Helsinkiläinen suutari Tommi Ollila kehottaa kansalaisia panemaan talvikenkänsä kuntoon ennen pakkaskelejä. Vaikka lokakuu onkin suutarinliikkeissä kiireisintä aikaa, ei niissä panna pahaksi, vaikka kansalaiset tarjoaisivat kunnostettaviksi myös kesällä nuhjaantuneet jalkineensa.

Korkkarit kopisivat Madridin kaduilla

Seksuaalivähemmistöjen Gay Pride -juhlintaan liittyvä perinteinen miesten korkokenkäjuoksu keräsi torstaina satoja katsojia Madridin kaduille. Leikkimielisen kilpailun osallistujilla oli jaloissaan korkokengät, joissa oli oltava vähintään 15 sentin korot.

Kari Tapio pokkasi kultalevyn Provinssirockissa

Poikkileikkaus iskelmäkonkarin tuotannosta sai provinssiyleisön tanssimaan letkajenkkaa. Kultalevy oli artistille yllätys musiikin netistä ostamisen aikana.

Tossutehtaalla menee lujaa - jälleen uudet nimikkotohvelit

Lieksalaisten Reino- ja Aino-tohveleiden voittokulku jatkuu. Torstai-illan Suomi-Venäjä -jääkiekkomaaottelun yhteydessä julkistetaan uusimmat, siniset Leijona-Reinot. Jo kymmenet firmat ja järjestöt ovat tilanneet itselleen nimikkotossut.

Korko päihittää pidossa tasapohjan

Tuhannet suomalaiset loukkaantuvat joka vuosi liukastumisen seurauksena. Kaatumisen välttämiseksi kannattaa vilkaista talvikengän pohjaa.

Pohjois-Karjalasta kajahtaa matkamessuilla

Pohjois-Karjala on jälleen näyttävästi esillä matkamessuilla. Helsingissä torstaina käynnistyvät Matka 2010-messut ovat maakunnan markkinoijille alkuvuoden tärkein tapahtuma.

Reinojen käyttäjät pelaavat maailmanmestaruudesta

Vesannolla pelataan viikonloppuna Reino-tossujen jalkapallon MM-kilpailuja. Vuosi vuodelta kasvaneeseen tapahtumaan osallistuu nyt yli 40 miesten joukkuetta. Myös naisille on oma sarja.

Multialla kadoksissa mies

Multialta Vehkoon hoitokodista on kadonnut 18.6.09 vuonna 1976 syntynyt Martti Stenius. Poliisi pyytää ilmoittamaan Steniuksesta havaintoja tehneitä ottamaan yhteyttä lähimpään poliisiin tai hätäkeskukseen.

Tossutehdas ostanut Juicen kirjaston

Aino & Reino Kotikenkä Oy on ostanut Juice Leskisen kirjaston kokonaisuudessaan. Kauppa lyötiin lukkoon keskiviikkona alkuillasta.

Kanye West suunnittelee kenkiä Louis Vuittonille

Kanye West kunnostautuu muotisuunnittelijana. West työstää miesten kenkämallistoa Louis Vuittonille ensi kaudeksi. Työn alla on myös räppärin nimeä kantava naisten vaatemallisto.

Ainot ja Reinot revitään jaloista

Aino ja Reino -kotikenkien runsas kysyntä joulumarkkinoilla on yllättänyt jälleen valmistajan.

Reinot kiertävät rockfestareita

Pian 75 vuotta täyttävät suomalaiset Reino-kengät kiertävät kesän aikana festivaaleja. Tapahtumissa nähdään Reino-rollaattori, missä on esillä kenkiä ja samalla on tarkoitus kerätä suomalaisten muistoja Reinoista syksyllä ilmestyvää juhlakirjaa varten.