Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kirkkovanhuksen restaurointi voi merkitä hautarauhan rikkomista ja terveysriskiä

Kempeleen vanhan kirkon restaurointi on alkanut rakennusten yksityiskohtaisella kuntokartoituksella. 325 vuotta vanha rakennus on erittäin harvinainen tukipilarikirkko, joten sen remontointi vaatii poikkeuksellista huolellisuutta. Yllätyksiäkin on tullut jo vastaan.

Vankilan johtaja: Vangeilta puuttuu halu ja taito fyysiseen työhön – "meillä on 90-luvun laman lapsia"

Ennen vankiloissa tehtiin hyvin raskasta fyysistä työtä kurin voimalla. Vankilan johtajan mukaan työkalut ovat nyt vaihtuneet pelikonsoleihin. Taustalla on uudistukset, joissa kuntouttava toiminta ja työtoiminta tehtiin tasavertaisiksi vaihtoehdoiksi vangeille.

Puolustusvoimat: Suomen sotilastiedustelu ei ollut toimijana Jemenissä

Puolustusvoimien mukaan Suomi toimi operaatiossa ainoastaan viestien välittäjänä.

Upseeri Atte Kalevan opintovapaat ovat olleet osin palkallisia

Jemenistä pelastettu suomalaisupseeri on tehnyt väitöskirjaansa osittain puolustusvoimien palkkalistoilla. Viime kesänä hänelle myönnettiin palkatonta opintovapaata "kenttätyövaiheen loppuunsaattamiseksi Jemenissä".

Jyrki Heino: Kellari

Jos kellariin teljetty ja sinne kuollut rikoksen uhri herättäisi tänään huomiota, teki se sitä myös vuonna 1796 Suomen Turussa, jos on uskominen aivan tuoretta historiallista dekkaria nimeltään Kellari. Sen on kirjoittanut Jyrki Heino. Heino osaa kuljettaa juonta taitavasti ja ajankuvaus tuntuu hyvinkin uskottavalta, kirjoittaa Juha Pikkarainen kirja-arviossaan.

Urheilukoulun toimintaa uudistetaan

Hämeen rykmentin lakkauttaminen merkitsee sitä, että puolustusvoimien urheilukoulun toiminta päättyy Lahdessa. Urheilukoulun toiminta on suunniteltu siirrettäväksi siten, että talvilajit sijoitettaisiin Kainuun prikaatiin Kajaaniin ja kesälajit Santahaminaan.

Puolustusvoimat etsii ankarasti säästökohteita

Puolustusvoimat pohtii edelleen ankarasti, mitä toimintamenojaan se leikkaa jo ensi vuonna. Sanomalehti Maaseudun Tulevaisuus kertoi perjantaina, että puolustusvoimien suunnitelmissa on esimerkiksi kertausharjoitusten lopettaminen kokonaan neljäksi vuodeksi.

Haminan avovankila saa odottaa pantavalvontaa

Rikosseuraamuslaitos laajentaa avovankien pantavalvontaa. Haminan avovankilassa pantavalvontaan siirtymisessä joudutaan kuitenkin vielä odottamaan nilkkapantojen kokeilupaikkakuntien tuloksia.

RockCock-järjestäjillä riittää tavoitteita

Kuopio RockCock -musiikkifestivaali käynnistyi perjantaina Väinölänniemellä kuopiolaislähtöisen Reckless Loven tahdittamana. Nyt yhdeksättä kertaa järjestettävään tapahtumaan odotetaan viime vuotiseen tapaan noin 15 000 vierasta. Vaikka lavoille on onnistuttu haalimaan huippunimiä, riittää järjestäjillä haaveita tulevista esiintyjistä.

"Youtube-sotilaat" esittelevät Puolustusvoimia

Puolustusvoimat käyttää uusia keinoja esitelläkseen toimintaansa. Näyteikkunana toimii sosiaalinen media, jossa armeija on varustanut videopalvelu Youtuben. Alokkaat voivat erikoiskouluttautua taistelukuvaajiksi.

Puolustusvoimien viestintä palaa sotilasjohtoon

Puolustusvoimien viestintäjohtajaksi on määrätty vuoden alusta lähtien eversti, VTM Jyrki Heinonen. Hänestä tulee samalla myös pääesikunnan viestintäosaston osastopäällikkö. Heinonen seuraa tehtävässä eläkkeelle jäävää Ossi Kervistä, joka toimi tehtävässä siviilihenkilönä lähes yhdeksän vuotta.

Maanpuolustuskorkeakoulun strategiakoulutuksen johtaja vaihtuu

Eversti Pekka Holopainen on määrätty strategian laitoksen johtajaksi Maanpuolustuskorkeakouluun. Holopainen aloittaa tehtävässä syyskuun alussa.

Koevapaus kuormittaa henkilökuntaa

Vankiloiden henkilöstöpula hiertää vankien valvotun koevapauden järjestämistä. Koevapaudessa vankia valvotaan paikantimilla, päivittäisillä tarkastussoitoilla sekä käynneillä kotona ja työpaikalla.

Konnunsuo mahdollisesti matkailukäyttöön

Lappeenrannan Konnunsuon vankila-alue kiinnostaa matkailualueena. Senaatti-kiinteistöt lähettää maaliskuussa tarjouspyynnöt muutamalle kymmenelle ostajaehdokkaalle.

Helsingin ilmatorjuntarykmentti juhli 70-vuotispäiväänsä (katso video)

Helsingin ilmatorjuntarykmentti juhli tiistaina 70-vuotispäiväänsä juhlaparaatilla. Helsingin Senaatintorilla järjestettyyn paraatiin osallistui 15 pyörä- ja panssariajoneuvoa sekä noin 400 sotilasta.