Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tiedätkö, millainen sähkösopimus sinulla on? Jos et, ostat todennäköisesti kalleinta tarjolla olevaa sähköä

Vain harva suomalainen ostaa tuntihintaista pörssisähköä, vaikka säästöä voisi tulla satasia vuodessa.

Pienempi sähkölasku kannustaa – suomalaiset ovat valmiita pudottamaan sähkönkulutustaan

Yli puolet asiakkaista haluaa vähentää sähkönkulutustaan. Silti harva laskee kodin lämpötilaa, kilpailuttaa sähköyhtiötään tai siirtää kulutusta halvempaan ajankohtaan, kertoo uusi tutkimus.

Sähkön tarjoushinnat ennätysalhaalla

Sähköenergian tarjoushinta on listahintaan verrattuna alempi kuin koskaan Vaasan Energiainstituutin PriceWatch -tutkimuksen historiassa. Hintatietoja on kerätty vuodesta 2000 alkaen. Yksi tärkeimmistä syistä on sähkösopimuksen kilpailutusmahdollisuus. Sähkölasku uhkaa kuitenkin kasvaa tulevaisuudessa, koska siirtohinnoissa on korotuspaineita.

Kuusi askelta – näin kodistasi tulee fiksumpi kuin sinusta

Tulevaisuuden talo hoitaa puolestasi stressaavat ruokaostokset ja sähkön kilpailuttamisen. Voi kuulostaa hurjalta, mutta asiantuntijoiden mukaan älykäs tekniikka tulee koteihin nopeammin kuin osaamme odottaa – näin se tapahtuu.

Rautalampi ei valita markkinaoikeuden sähköratkaisusta

Kunta katsoo, että vääränlaisesta kilpailutuksesta koituvat kulut kuuluvat kilpailutuksen tehneen yrityksen korvattaviksi. Markkinaoikeuden mukaan Rautalampi kilpailutti sähkösopimuksensa säädösten vastaisesti.

Hinnanvaihtelut eivät välttämättä heti näy sähkölaskussa

Sähkönhinta on viime aikoina ollut hienoisessa laskussa, kertoo Energiaviraston johtaja Antti Paananen. Hintaan vaikuttaa muun muassa vallitseva taloustilanne. Kuluttajalle hinnanvaihtelut eivät välttämättä heti näyttäydy.

Sähkön kilpailuttaminen on helppoa – kunhan tarjous ei muutu laskuksi

Viime vuonna joka kymmenes suomalainen vaihtoi sähköyhtiötään. Määrä on kasvanut hieman kahdesta edellisestä vuodesta, jolloin sähkönmyyjän kilpailutti 7-8 prosenttia kuluttajista.

Sähkölaskussa voi säästää satasia – kilpailuttaminen kannattaa taas

Sähkön kilpailuttaminen lyö taas leiville. Sähköllä omakotitalonsa lämmittävä voi säästää tällä hetkellä jopa 400 euroa vuodessa ”listahintoihin” verrattuna.

Lappeenrannan Energia on menettänyt satoja asiakkaitaan

Asiakkaat ovat ryhtyneet kilpailuttamaan sähköyhtiöitä sähkön hintoihin tulleiden korotusten vuoksi. Lappeenrannan Energia on menettänyt noin tuhat asiakasta, mutta saanut tilalle noin 500.

Virolaiset valmistautuvat sähkömarkkinoiden avautumiseen

Viron sähkömarkkinat avataan vuoden alusta, mutta sähkön hinnan ennustetaan silti nousevan 20 prosentilla. Virolaisilla on nyt joulukuun 10. päivään asti aikaa kilpailuttaa sähkösopimuksensa.

Kotien sähkölaskut kallistuivat

Kotitalouksien sähkölaskuissa on näkynyt tänä vuonna pientä hinnannousua. Energiamarkkinaviraston mukaan tammi-lokakuun aikana kokonaissähkölaskun kasvu on ollut 2,6 prosenttia, vaikka tukkuhinnat ovat jo jonkin aikaa olleet selvässä laskussa.

Iitti hankkimassa sähköt Heinolan ja Nastolan kanssa

Iitti aikoo kilpailuttaa sähkösopimuksensa yhdessä Heinolan ja Nastolan kanssa. Kunnat aikovat perustaa yhteisen hankintarenkaan, joka kilpailuttaa kuntien sähkösopimukset.

Iitti hakee säästöjä sähkön kilpailutuksella

Iitti aikoo säästää tulevina vuosina kilpailuttamalla sähkösopimuksensa isomman hankintarenkaan kanssa.

Sähkömarkkinoille luvassa avoimuutta

Pohjoimaisten sähkömarkkinoiden läpinäkyvyyteen on luvassa parannuksia. Markkinavalvojat ovat tutkineet viime talven rajuja hintapiikkejä ja suosittelevat nyt avoimuuden lisäämistä markkinoille. Lisäksi kehitteillä on kuluttajalle selvästi aiempaa yksinkertaisempi yhteispohjoismainen sähkön vähittäismarkkina.

Sähköyhtiöt eivät lämpene tuulivoimalle

Sähköyhtiöt suhtautuvat nihkeästi tuulivoiman lisäämiseen. Suomen suurin ilmastokampanja Ilmastotalkoot kilpailutti alkuvuonna yli 40 sähköyhtiötä. Yksikään yhtiöistä ei sitoutunut kasvattamaan tuulivoiman tuotantoa uusien asiakkaiden tuomilla lisätuloilla.

Sähkö halpenee mutta lasku suurenee

Sähkön hinta oli viime vuonna laskussa, mutta silti kuluttajien sähkölaskut suurenivat. Omituiseen yhtälöön ovat syynä siirtohinnat, jotka nousivat viime reippaasti. Kiinteiden maksujen osuus kotitalouksien sähkölaskusta on noin viidennes.

Energiapolar myy hintavinta sähköä

Lappilainen sähkönmyyntiyhtiö Energiapolar myy Suomen kalleinta sähköä. Hintavertailun tehnyt Energiamarkkinavirasto muistuttaa, että sähköntoimittajan kilpailuttamisella voi säästää keskimäärin jopa 185 euroa vuodessa.

Mistä hankit sähkösi? Kommentoi ja lue kommentteja.

Sähkön hinta nousee jälleen. Kiinnostaako sähkön alkuperä vai sen hinta? Oletko sinä kilpailuttanut sähkösi?

Pohjoiskarjalaiset mieltyivät takuuhintaiseen sähköön

Kuluttajat ovat kilpailuttaneet sähköyhtiöitä tänä vuonna aiempaa ahkerammin. Monia pohjoiskarjalaisia on kannustanut sähköyhtiön vaihtoon sähkösopimusten tarjoushintojen lasku.

Sähkön kilpailutus säästää satasia

Eteläsavolainen omakotiasuja voi säästää vuotuisessa sähkölaskussaan satoja euroja kilpailuttamalla eri energiayhtiöitä. Jopa maakunnan sisällä omakotitalon käyttämän sähkön hintaerot ovat huomattavia.

Sähkön kilpailuttaminen yleistyy

Kuluttajat ovat ryhtyneet kilpailuttamaan sähköyhtiöitä entistä ahkerammin. Sähkönmyyjää vaihtamalla omakotitaloasuja saattaakin säästää satoja euroja. Sähköyhtiöitä yksittäisten asiakkaitten karkaaminen ei huoleta.

Sähkön siirtohinta nousee Kainuussa

Siirtohinta nousee keskimäärin 9 prosenttia. Jo ennen korotusta siirtohinnat ovat Kainuussa lähes maan korkeimmat.

Naantali vaihtamassa sähköntoimittajaa

Naantalin kaupunki on vaihtamassa sähköntoimittajaansa. Aiemmin kaupunki on ostanut sähköä omistamaltaan Naantalin Energialta.

Sähkön hinta kiinnostaa kuluttajia

Sähköä käyttäviä innostaa hintojen kilpailuttaminen. Internetin hintavertailusivustojen kävijämäärä on kasvanut huimasti.

Kymenlaakson sähköyhtiöiden hinnat halvimmat

Kymenlaakson Sähkön ja KSS Energian sähkönhinnat ovat tällä hetkellä markkinoiden halvimmat. Molemmista yhtiöistä sähkö irtoaa alle viiden sentin kilowattihinnalla.

Sähkön kilpailutus on kannattavaa kunnille

Ylivieskan seutukunnassa on saatu hyviä kokemuksia sähköenergian ostojen kilpailutuksesta. Kunnat päättävät kuitenkin itsenäisesti sähkön ostamisesta.

Entistä useampi suomalainen vaihtoi sähkönmyyjää viime vuonna

Energiamarkkinaviraston mukaan yhä useampi suomalainen vaihtoi sähkönmyyjää viime vuonna.

Sähkön kilpailutus kannattaa

Sähkön kallistuminen tuo kuluttajille jopa parin sadan euron lisälaskun. Sähkön hintakehitystä seurannut energiamarkkinavirasto muistuttaakin, että sähkötoimittajan kilpailutuksella voi säästää tuntuvasti.

Sähkölasku paisui taas

Sähkön hinnannousu jyrkkeni loppuvuodesta. Energiamarkinaviraston mukaan viime vuonna lähes kaikki sähkönmyyjät nostivat hintojaan. Ainoastaan määräaikaiset sähkösopimukset halventuivat.

Sähkö ennätyskallista - kilpailuttaminen vaikeutunut

Sähkön hinta on Energiamarkkinaviraston mukaan noussut ennätyskorkealle. Vuodenvaihteen jälkeen tavallisten sähkönkäyttäjien maksamat hinnat ovat kohonneet lähes 10 prosenttia.

Sähkön kilpailuttaminen ei enää hyödytä kuluttajaa

Sähköyhtiön kilpailuttaminen ei enää hyödytä kuluttajaa. Tuoreen tutkimuksen mukaan sähkön tarjoushinnat ovat jo noin 15 prosenttia kalliimmat kuin listahinnat.

Nyt kannattaa kilpailuttaa sähkönsä

Kotitalouksien kannattaa juuri nyt kilpailuttaa sähköntoimittajia, suosittelee Vaasan yliopiston VaasaEMG, joka tutkii sähkön kuluttajamarkkinoita.

AL: Pohjoismaiden sähkömarkkinat kuluttajille jo 2010

Energiamarkkinavirasto tavoittelee Pohjoismaiden yhteisiin kuluttajien sähkömarkkinoihin siirtymistä kolmen vuoden kuluttua, kertoo sunnuntain Aamulehti.