Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kai Hyttinen

Musikaalilinja jatkuu Kuopiossa: Viulunsoittaja katolla teatteriin yhteistyössä kaupunginorkesterin kanssa

Syyskuussa ensi-iltaan tulevan näytelmän ohjaa virolainen Priit Pedajas. Pääosassa maitomies Tevjenä nähdään Kai Hyttinen.

Kesäruoka.

Maailman kesäkeittiö: Kiinalainen kurkkusalaatti syntyy paukutellusta kurkusta

Kiinalainen kurkkusalaatti on helppo ja raikas kesäruoka. Viileä salaatti sopii Kiinan paahtavaan kesäsäähän. Maailman kesäkeittiö on tällä kertaa Pekingissä katsomassa, miten kurkku paukutellaan rikki oikeaoppisesti.

Sotilaat lataavat ammusta tykkiin.

Armeijassa asu yhdistää ja opettaa sietämään erilaisuutta

Varusmiespalveluksessa on yksi univormu, mutta monta erilaista univormun kantajaa, suomalaisia ja maahanmuuttajataustaisia. Yksilö saa olla, mutta joukkoon on sopeuduttava.

Nokkosia

Nokkonen on ilmainen herkku - villivihannekset halutaan ruokapöytien iloksi

Villivihannesten käyttöä halutaan lisätä reilusti. Ylä-Savossa uudenlaisesta lähiruuasta leivotaan jo matkailuvalttia.

Hedelmä-vihannespikkelssiä vedetään pois myynnistä

Eviran mukaan pikkelssin sisältämän Carissa caranad -hedelmän turvallisuudesta kuluttajille ei ole riittävästi tietoa. Myös urheilijoille tarkoitetusta Hot Blood -ravintolisästä on löydetty kiellettyjä aineita.

maakuntajoukot lähikuva kurkkusalaatti maastopuku

Maakuntajoukkojen rooli virka-aputehtävissä kasvaa

Maakuntajoukkojen tehtävät moninaistuvat. Varsinaisten sota-ajan puolustustehtävien lisäksi maakuntajoukoista olisi yhä enemmän apua erilaisissa virka-aputehtävissä rauhan aikana. Kurkkusalaatit pysyvät silti maakuntajoukkojen virka-asuna.

Mervi Kukkonen

Marjakattilat porisevat, juuresten säilöntä alkaa

Nuoret säilöjät etsivät uusia ideoita vanhoihin resepteihin. Etikkasäilyke kaipaa potkua chilistä, makeille hilloille etsitään eksoottisia makuvivahteita.

Hapan koituu hampaille kohtaloksi

Hapan tuhoaa hampaita siinä missä makeakin. Oulun yliopiston tutkijatohtori Raija Lähdesmäen mukaan ruokien ja juomien happamuus pehmentää ja liottaa hammaskiillettä, joka ei uusiudu.

Kurkkusalaatti pois myynnistä väärän etiketin vuoksi

Felix Abba vetää markkinoilta erän sinappikurkkusalaattia. Kuukauden ajan toimitetussa tuotteessa on virheellinen pakkausmerkintä, minkä takia sinapille allergiset voivat erehtyä syömään tuotetta. Virheellisiä purkkeja on myyty vain Raumalla.

Huippukurkkusato säilyy etikassa

Taas eletään kurkun säilönnän kiihkeintä aikaa. Monilla on vielä kuitenkin jääkaapeissa ja kellareissa viime- ja toissavuotisiakin kurkkuja. Ovatko ylivuotiset kurkut vielä syötäviä?

Kurkku ja tomaatti viihtyvät vaasalaiskasvihuoneessa.

Helteet heikentävät kurkun laatua

Korkeat yölämpötilat ovat kiusanneet kurkkua. Joka viides kurkku on sekundaa.

Kuopion kaupunginorkesteri harjoittelee Musiikkikeskuksella

Kaupunginorkesterin juhlavuosi huipentuu - Tiukat ajat vielä edessä

Kuopion kaupunginorkesteri päättää 100-vuotis juhlavuotensa uudenvuodenaattona pidettäviin tanssiaisiin. Vuoden aikana kaupunginorkesteri on tarjonnut yleisölleen monenlaista nähtävää ja kuultavaa. Orkesterilla on nyt edessään entistäkin tiukemmat ajat.

Jättiläiskurpitsa.

Kurpitsajättiläisen elämä jatkuu tonttumökkinä

Kärköläläisen Maija Karvisen kasvihuoneessa kasvoi jättiläiskurpitsa Risto komeisiin mittoihin. Riston halkaisija on puolitoista metriä. Elopainoa kurpitsalle kertyi lähes 300 kiloa. Risto on niin iso, että siitä tulee tonttumökki.

Kuopion kaupunginorkesteri Harry Potter -konsertissa.

Kuopion kaupunginorkesteri soitti menneitä säveliä

Kuopion kaupunginorkesterin 100-vuotisjuhlavuoden konsertti pidettiin perjantaina 2.10.2009 Kuopion Musiikkikeskuksessa. Illan ohjelmisto kertasi orkesterin vaiheet ensimmäisestä pianotrion konsertista tähän päivään. Illan kruunasi pääkapellimestari Sascha Goetzeln johtama Johannes Brahmsin 3. sinfonia.

Porkkanoita ja punajuuria

Maitohapposäilöntä

Maitohapposäilöntä on vuosisatoja vanha konsti saada vitamiinit talteen syksystä pitkälle kevääseen. Entinen ravintoloitsija, keittiömestari Ritva Haapanen tietää onnistuneiden vihannespikkelssien salaisuudet.

Sesonkiruoka on nousemassa uudeksi trendiksi

Lähes kaikkia vihanneksia saa ympäri vuoden, mutta sadonkorjuun aikana nekin maistuvat paremmilta.

Kulttuurisilta yhdistää Kuopion kaupunginorkesterin ja Shanghain oopperatalon

Kuopion ja Shanghain kaupunkien pitkäaikainen yritysyhteistyö sai pari vuotta sitten rinnalleen kulttuurivaihdon. Kapellimestarivierailuina alkanut orkesteriyhteistyö laajennettiin tänä syksynä koskemaan orkesterisoittajia.