Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Etelä-Karjalan keskussairaalan tornin peruskorjauksen suunnittelu käynnistyi – peruskorjaus alkaa ensi vuonna

Pääsuunnittelija on Granlund Saimaa. Peruskorjaus alkaa ensi keväänä.

Enon hautausmaan siunauskappelissa mittavat kosteus- ja mikrobivauriot – tilojen käyttöä ei suositella sisäilmaoireisille

Kuntotutkimuksissa havaitut vauriot edellyttävät laajoja korjaustoimenpiteitä. Seurakuntayhtymän kiinteistötoimi valmistelee suunnitelmat ja kustannusarviot tarvittavista toimenpiteistä.

Kallellaan olevan ravintolalautan viereen ilmestyi kaksi ponttonia Kotkassa – rakennustarkastaja: "Nyt näyttää taas hyvältä"

Kesäkautensa päättänyt baarilautta kallistui pahoin loppukesästä Kotkassa. Ravintolayrittäjä lupaa, että lautta suoristetaan lähiaikoina.

Pohjola-talon korvaavan asuinrakennuksen ennakkomarkkinointi alkoi Kotkassa – kyselyyn saatiin runsaasti vastauksia

Kotkan torin laidalle, entisen Pohjola-talon kohdalle saattaa nousta jopa viisikerroksisia kerrostaloja, jos niille on riittävästi kysyntää.

Kaupunki vaatii yrittäjiä oikaisemaan kallistuneen Ocean Bar -ravintolalautan Kotkassa – toimitusjohtaja: "Tilanne on aivan normaali"

Kaupungin rakennusvalvonta on jo useaan otteeseen pyytänyt omistajia oikaisemaan lautan, joka on pahoin kalleellaan Kotkassa. Yrittäjät ovat luvanneet asentaa lautan alle lisää ponttooneja.

Myllysaaren silta Seinäjoella käyttökieltoon

Silta on päätetty purkaa, mutta töiden aloittaminen on siirtynyt vuoteen 2022.

Jouni Hirvonen purki taloja yli 40 vuotta ja uskoo nyt rakentaneensa täydellisen omakotitalon: "Tämä on tehty kaikkien oppien mukaan"

Omakotitalojen homeongelmat ovat vähentyneet uusien määräysten myötä. Home on kuitenkin asunnoissa yleisin terveyteen vaikuttava ongelma. Nykyisellä tietämyksellä osataan rakentaa hyviä taloja, mutta uudet ideat ovat tervetulleita.

Kotkan Katariinan uimalan sisäallasta voidaan vielä käyttää – uimahallin kunnon laajempi tarkastus tehdään ensi vuonna

Kotkan uimala Katariinan sisäallas sai vielä elinaikaa ainakin ensi kevääseen. Ensi vuonna tehtävät laajemmat kuntotutkimukset selvittävät, mikä on uimahallirakennuksen kohtalo.

Metsähallitus kunnostaa kulttuurihistoriallisesti arvokkaan Vanhan Pyhäniemen rakennuksia Mäntyharjulla

Viimeksi Vanhan Pyhäniemen tilakokonaisuutta on korjattu laajasti 1990-luvulla.

Strömforsin ruukin kahdeksasta rakennuksesta jätettiin yksi ostotarjous – Loviisan kaupunki ei ole pettynyt: "Tiesimme, ettei niitä tule kasapäin"

Loviisan kaupunki on saanut Strömforsin ruukin alueesta yhden ostotarjoksen. Tarjous käydään läpi lähipäivinä. Ostotarjous etenee seuraavaksi kaupunginhallituksen käsittelyyn, jos sen katsotaan olevan tarpeeksi hyvä.

Sysmässä selvitellään kiinteistöverotuksen ja jätevesilaskutuksen epäselvyyksiä – rakennusvalvonta ollut jo pitkään ruuhkautunut

Kaikkiin yhteydenottoihin ei ehditä vastaamaan, mutta tilannetta pyritään parantamaan maksullisella selvityspalvelulla. Jos rekisteristä löytyy viranomaisten tekemiä virheitä, palvelusta ei tarvitse maksaa.

Pöllyävä purkutyömaa turhauttaa Rovaniemen keskustassa, kaupungin mukaan ongelmia ollut vain yhtenä päivänä

Entisen hotelli- ja ravintolakoulu Oppipojan purkutyömaa on aiheuttanut pölyriesaa asukkaiden mukaan pitkin kevättä ja kesää. Kiinteistön omistava rakennusyhtiö sanoo, ettei sen tietoon ole tullut kuin muutamia valituksia.

Pilvilammen vesilaitos Vaasassa uudistetaan

UUdistaminen alkaa uuden alavesisäiliöstä. Tähän liittyy talousvesiverkostoon johdettavan juomaveden pumppauksen uudistaminen. Hankkeella varaudutaan suurteollisuuden vedentarpeisiin ja vanhojen puhdasvesialtaiden saneeraukseen.

Vääntö maankäytön vallasta kärjistyi kahden viranhaltijan potkuihin Hattulassa – valtuutettu: “Tilanne ryöstäytyi käsistä”

Osa Hattulan päättäjistä pitää viranhaltijoiden potkuja perusteettomina ja syyttää niistä kunnanhallituksen puheenjohtajaa. Erotettu kaavoituspäällikkö esti rakentamisen kunnanhallituksen puheenjohtajan omistamalle tontille muutama vuosi sitten.

Kurikassa kärähti lämpökattila

Kurikan Mietaantillä syttyi lämpökattila. Palossa oli ainekset suurempaankin vahinkoon, mutta tuli saatiin nopeasti hallintaan ja rajattua. Rakennuksen rakenteet eivät vaurioituneet.

Helsinkiin rakennettiin terassi, jossa pystyi ruokailemaan läpinäkyvän kupolin sisällä – Nyt kupoli joudutaan poistamaan: "Se on ihan pätsi"

Vallilan Konepajalle avattiin terassi, jonka keskellä seisoo suuri kupoli. Pian kävi ilmi, että sisällä on kuitenkin aivan liian kuuma oleskella. Kaupunki kertoo, että terassilta ja kupolilta puuttuu rakennusvalvonnan lupa.

Syyttäjä: Hattulasta irtisanotun Prittisen vastine ei loukannut lautakunnan jäsenen kunniaa

Hattulan elinvoimalautakunnan jäsen Reijo Hallenberg (kok.) pyysi poliisia tutkimaan, syyllistyikö Hattulan kunnan irtisanottu kaavoituspäällikkö Juha Prittinen oikaisuvaatimuksessaan kunnianloukkaukseen. Kirjoituksen ei katsottu olevan loukkaavan.

Lappeenranta haluaa sujuvoittaa liikerakennusten ja kerrostalojen rakennuslupien käsittelyä – jatkossa luvat voisi myöntää rakennusvalvontaviranomainen

Jos Lappeenrannan rakennusvalvontaviranomainen saa jatkossa myöntää liikerakennusten ja kerrostalojen rakennusluvat, niiden käsittely nopeutuu.

Katariinan uimahallin sisäaltaat jäivät pois käytöstä Kotkassa – kuntotutkimuksissa selviää, avataanko niitä enää lainkaan

Pahimmassa tapauksessa Katariinan uimahalli voitaisiin joutua sulkemaan kokonaan talviajaksi, kun maauimalan allas ei ole käytössä.

Kuopio käytti sisäilmakorjauksiin viime vuonna kahdeksan miljoonaa euroa – summa kattaisi uuden koulun rakentamisen kahdessa vuodessa

Sisäilmakorjauksiin käytettu rahamäärä oli korkealla tasolla toista vuotta peräkkäin. Sisäilman takia esillä oli kaikkiaan noin 150 rakennusta, joista korjauksia tehtiin yli 90:ssa kohteessa.

Kotkassa pohditaan uuden uimahallin rakentamista Katariinaan – vanhaa hallia ei kannata enää korjata

Katariinan nykyinen uimahalli on tullut teknisen käyttöikänsä päähän. Uimahallin kuntoa selvitetään tarkemmin kesän aikana. Tutkimuksissa selviää, voidaanko uimahallia enää pitää auki talvikaudella.

Hattula haluaa kunnanviraston Parolan keskustaan, mutta vanhan pankkikiinteistön kunto arveluttaa

Hattulan kunta pyrkii eroon kunnanvirastona toimivasta Pappilanniemen entisestä sairaalarakennuksesta. Virasto halutaan siirtää vanhaan pankkikiinteistöön Parolan keskustassa, mutta osa valtuutetuista haluaisi mieluummin uudisrakennuksen.

Korona ei hiivuttanut rakentamista Kajaanissa

Ennakko-odotusten vastaisesti rakentaminen on vilkkainta moneen vuoteen. Rakennuslupia on haettu myös tänä kevaäänä vilkkaasti.

Vanha virastotalo pannaan maan tasalle Virolahdella – maisema tulee muuttumaan merkittävästi

Virastotalo poistettiin käytöstä sisäilmaongelmien takia vuonna 2019. Rakennuksen kunnostaminen olisi maksanut arviolta lähes 2,5 miljoonaa euroa.

Rakennusbuumi pitkittää lupahakemusten käsittelyä Jyväskylässä – lomakausi venyttää odotusaikaa vielä pidemmäksi

Kiivas rakennustahti teettää töitä myös Jyväskylän lupaviranomaisilla. Kaupunki muistuttaa, että jos syksyllä haluaa päästä rakentamaan, lupahakemuksen pitäisi olla perillä rakennusvalvonnassa jo nyt.

Muutto mökille kutkuttaa entistä useampia – "Ihan sormia napsauttamalla mökki ei muutu vakituiseksi asunnoksi", sanoo johtava rakennustarkastaja

Keski-Suomessa useammallakin paikkakunnalla on havaittu, että vapaa-ajan asukkailla on kiinnostusta muuttaa mökki vakituiseksi asunnoksi. Ainakin Äänekoskella muutoshakemuksiin on suhtauduttu suopeasti.

Rakennuslupia haettu Kuopiossa vilkkaasti

Haettujen lupien määrä on ollut alkuvuonna kasvussa.

Mäntyharjun tekninen johtaja jättää tehtävänsä – paikka tarkoitus laittaa hakuun lähiaikoina

Mäntyharjun kunnan tiedotteen mukaan asiaan ei liity "mitään draamaa".

Hattulan lautakunta hylkäsi irtisanottujen viranhaltijoiden oikaisuvaatimukset niukalla enemmistöllä

Elinvoimalautakunnan äänestys asiassa oli tiukka, päätös syntyi luvuin 5-4.

Esitys: Vaaranlammen uuteen kouluun tulee myös päiväkoti

Vanhan koulurakennuksen yhteydessä olevien päiväkodin, hammashoitolan ja neuvolan korjaaminen ei ole kaupungin mukaan järkevää.

Nurkat kuntoon Turun läntisillä alueilla – ympäristökatselmukset alkavat

Rakennuksen ympäristön on täytettävä turvallisuuden vaatimukset. Rakennus ei myöskään saa rumentaa ympäristöä.

Hattulan irtisanotut viranhaltijat vaativat päätöksen kumoamista – kaavoituspäällikkö pitää potkujaan lainvastaisina ja perusteettomina

Juha Prittisen mukaan päätös on tehty lainvastaisesti menetellen ja ilman laillisia perusteita.

"Itkin, kun homekoirat merkkasivat lähes joka seinustan talostamme", sanoo Anna Penttilä – unelmakoti muuttui 100 000 euron velaksi

Kolmen lapsen yksinhuoltaja Anna Penttilä on yksi monista hometaloloukkuun jääneistä talonomistajista.

Hattulan kaavoituspäällikkö riitauttaa irtisanomisensa – luvassa myös tutkintapyyntö poliisille

Kaavoituspäällikkö Juha Prittinen viestittää asiasta sähköpostitse, sillä hänen työpuhelinliittymänsä on jo katkaistu.

Hattulan valtuustolta 200 000 euroa rakennuslupasuman purkamiseen

Hattulaan perustetaan toinen rakennustarkastajan virka.

Niemen kampuksen suunnittelusta tulossa iso korvausriita

Iskun pääosin omistama kiinteistöyhtiö vaatii lahtelaiselta arkkitehtitoimistolta oikeusteitse yli 200 000 euron korvauksia liikaa maksetuista palkkioista.

Hattulan elinvoimalautakunta kääntämässä kunnanhallituksen tekemät hyllytykset ympäri?

Rakennustarkastajan ja nykyisen kaavoituspäällikön virasta pidätyksiä käsitellään elinvoimalautakunnassa maanantaina. 

Täydellistä kotia uhkaa purkutuomio – Terttu Aallon yllätyksiä tuottanut talo kärsii myrkystä, jota voi löytyä jopa yli sadasta tuhannesta pientalosta

Monessa pientalossa piilevä kreosootti voi aiheuttaa syöpävaaraa ja johtaa kalliisiin remontteihin ja jopa talojen purkutuomioihin.

Selvitykset Hattulan rakennusluvista käsittelyyn ensi viikolla – kuntalaisille tulossa iso lasku

Hattulan kunnanhallitus käsittelee maanantaina selvityksiä lopputarkastusta vailla olevista rakennusluvista. Kuntalaisille selvitykset tulevat kalliiksi.

Keskipohjanmaa: Isokylän monitoimitalon laajennustöissä paljastui iso virhe Kokkolassa – valun purkutöistä koituu lisälaskua noin 300 000 euroa

Koulun rehtori huomasi valun jälkeen, että uuden laajennuksen lattia on selvästi alempana kuin vanhan.

Hattulan tekninen johtaja ja rakennustarkastaja hyllytettiin – perusteena lupasuma

Hattulassa on nyt tarkoitus selvittää rakennuslupien suman syitä ja tilanteen ratkaisemista.

Turun rakennusvalvonta pyrkii nopeuttamaan lupaprosesseja uuden toimintamallin avulla

Tavoitteena on, että viranomainen on enemmän yhteistyökumppani ja mahdollistaja kuin valvoja.

Rakennusteollisuus: Turun rakennusluvituksen jonot hidastavat rakennushankkeita

Kaupunki on lisännyt lupakäsittelijöiden määrää.

Forssassa kaupunki haluaa säilyttää arvokkaan Klubin talon

Forssan kaupunginhallitukselle esitetään muun muassa asemakaavoituksen vireillepanoa arvokkaan rakennuksen turvaamiseksi.

Turun rakennusvalvonta saamassa päällikön yli kahden vuoden etsimisen jälkeen

Rakennusvalvonta on Turussa saanut kritiikkiä erityisesti rakennuslupakäsittelyaikojen venymisestä.

Pertunmaan kunta nostaa vuokria ja laittaa yhden vuokratalon myyntiin

Keskimääräinen vuokrankorotus on kolme prosenttia.

Forssan kaupunki jälleen tietoturvaloukkauksen kohteena – edellisen kerran hakkeroitiin kaupunginjohtajan sähköpostiosoite

Erityisesti seudullisen rakennusvalvonnan asiakkaita kehotetaan nyt seuraamaan sometilejään.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle