Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Helsingin käräjäoikeuden sisäänkäynti.

"Henkisen koulun" profeetta tuomittiin suomalaisnaisten seksuaalisesta hyväksikäytöstä kahden vuoden vankeuteen

Mies käytti hyväkseen naisiin luomaansa riippuvuussuhdetta kultin johtajana.

Yksityiskohta rumpukuviosta.

Emeritusprofessori: "Saamelainen noita on myönteinen käsite" – kertoo kohdanneensa noitaperinteen jatkajia

Saamelaisten noitien historiaa on tukahdutettu, mutta jotain on selvinnyt nykypäiväänkin. Emeritusprofessori Juha Pentikäinen julkaisee ensi vuonna kirjan saamelaisten mytologiasta.

Poppamiehen toimitusjohtaja Marko Suksi seisoo myyntiteltan edessä Tampereen Tullintorilla Chilifest -tapahtumassa.

Chiliyrittäjä: Nokian hyväpalkkainen työ vaihtui kastikkeiden maahantuontiin

Tädin maailmalta tuomat mausteet sytyttivät Marko Suksen kokkailemaan. Lapsuuden kokeilut johtivat tulisiin makuihin ja taloudelliseen menestykseen.

Hyppäävä nainen

20 000 euroa odottaa ottajaansa – paranormaali ilmiö on yhä todistamatta

Miltä kuulostaisi saada 20 000 euroa puhtaana käteen? Ei varmaan hassummalta, mutta sen eteen olisi pystyttävä toteuttamaan paranormaali ilmiö valvotuissa olosuhteissa.

Joukko syyrialaisia turvapaikanhakijoita astui lauttaan Rostockissa matkalla Ruotsiin

SVT: Turvapaikanhakijoita asuttava "meedio" hoitaa sotatraumoja huuhaa-hoidoilla

Ruotsin television haastattelema Frank Hougen kertoo auttavansa sotaa paenneita ihmisiä myös ottamalla yhteyden näiden kuolleisiin läheisiin.

Tutkija työskentelee laboratoriossa.

Ennen auttoi ennustaja, nykyään tiede – ihminen on aina yrittänyt hallita todellisuutta

Yllätyksellisyys on lisääntynyt ihmisten arjessa muun muassa teknologian myötä. Ennen arkea yritettiin hallita erilaisia taikoja tekemällä ja ennustamaan luonnonilmiöitä seuraamalla. Nykyään turvaudutaan tieteeseen.

Naiset keräävät kukkia juhannustaikoihin.

Poliisi varoittaa lemmentaioista

Kaakkois-Suomen poliisi on ottanut virkatehtävänsä vakavasti ja varoittaa juhannuksen viettäjiä lemmentaikojen seurauksista!

Malesia noitatohtorit.

Epätoivoinen Malesia hälytti poppamiehen etsimään mystisesti kadonnutta lentokonetta – video

Šamaanikuningas kutsui viikonloppuna kadonnutta Malaysia Airlinesin lentokonetta kalastuskoukkujen ja bambusta tehtyjen kiikareiden avulla.

Patrick Tiainen lasten ympäröimänä Narokissa.

Keniassa saarnaava Patrick: Ihmeet kantavat yli yksinäisten päivien

Patrick Tiainen löysi itsensä pian ylioppilaaksi kirjoittamisensa jälkeen Keniasta. Kouluaikainen vierailu maahan vaihtui opiskeluksi raamattukoulussa ja saarnaamiseksi afrikkalaisten keskellä. Ratkaisu ei ole saanut ymmärrystä kaikilta ja rankkaakin on välillä ollut. Mutta yksinäisyyden, suihkun ja kahvin puutteen ja poppamiesten uhkailun kestää, kun huomaa, että yläkerrassa ollaan kiinnostuneita jopa Tiaisen sukista.

Nainen nukkuu peiton alla.

"Unessa meistä jokainen on meedio"

Unitutkija Olavi Moilanen ja meedio Eila Hankinson uskovat, että uni voi ennustaa oikean lottorivin. Vapaa-ajattelija Esa Ylikoski on toista mieltä.

Saamelaiset

Lestadiolainen liikutus on sukua shamaanien transsille

Lapin yliopiston Arktisen keskuksen erikoistutkija Elina Helander- Renvallin mukaan Lestadiolainen liikutus on sukua shamanismille ja noituudelle. Siinä missä shamaani pyrkii transsiin joikaamalla, saadakseen tiedon parantamisesta, lestadiolainen tosiuskovainen tahtoo parantua liikutuksen ja syntien anteeksiantamisen kautta.

Pirkko Jalovaara.

Sopiiko parantajasaarnaaja kirkkoon?

Suomen evankelisluterilainen kirkko kärsii väkikadosta, mutta parantaja vetää kirkkosaleja täyteen. Kirkkoja kiertävä maallikkosaarnaaja Pirkko Jalovaara väittää, että masennusta ja syöpää aiheuttavat pahat henget ja lääkkeet ovat saatanan tie ihmiseen. Miten kirkon pitäisi reagoida ilmiöön? Onko ihmisten terveys vaarassa?

Shamaanirumpuja nurmikolla

Shamaani selvittää henkimaailmassa sairaudet ja porojen sijainnin

Jaana Kouri opettaa shamanismin perusteita tulevana viikonloppuna Jaalassa. Hänen mielestään matka henkimaailmaan voi saada elämän palaset loksahtamaan kohdilleen.

Sieviläinen Kyösti Huitula ja näätäjumalan lähde.

Näätäjumalan lähteestä vaivan parantajaksi?

Kun oman talon pihamaalta löytyy näätäjumalan lähde, pitääkö huokaista kauhusta vai helpotuksesta? Sieviläinen Kyösti Huitula löysi muutama vuosi sitten tiluksiltaan 1800-luvulta peräisin olevan kansanparantajan käyttämän lähteen ja otti sen vastaan haltioissaan. Huituloiden perheessä lähdeveden voima on käytössä todistettu.

Poppamies telkien taakse valkopäämerikotkien kynimisestä

Amerikan alkuperäisväestöön kuuluva mies joutunee vankilaan valkopäämerikotkien listimisestä. 47-vuotias poppamies kertoo tappaneensa ja kynineensä viisi Yhdysvaltain kansallislintua kysymättä lupaa sisäministeriöstä.

Veli Granö.

Energiakentät ja näyt hehkuvat Turun taidemuseossa

Yliluonnolliset kokemukset ovat vahvasti esillä Turun taidemuseossa kuluvana kesänä. Perjantaina avautuvassa näyttelykokonaisuudessa on myös esillä runsaasti videoteoksia. Valtaosa niistä on Suomen tunnetuimpiin nykytaiteilijoihin lukeutuvan Veli Granön käsialaa.

Etninen yhteenotto johti 25 ihmisen kuolemaan Guineassa

Ainakin 25 ihmistä on kuollut eri etnisten ryhmien välisessä yhteenotossa Galakpayessa Kaakois-Guineassa, kertoi Guinean poliisi torstaina. Väkivaltaisuudet alkoivat maanantaiyönä ja jatkuivat koko tiistain.

Taikuri Pete Poskiparta

Taikuri paljastaa huijareiden metkut

Taikuri Pete Poskiparta jatkaa Harry Houdinin ja James Randin jalanjäljissä ja paljastaa kuulijoilleen, millaisia keinoja huijarit käyttävät.

Amnesty: Gambiassa noitatohtoreiden uhreja

Gambiassa maaseudulla kyläläisiä on joutunut perinteisten parantajien, noitatohtoreiden pauloihin oudossa tapahtumaketjussa. Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International sanoo, että jopa tuhat ihmistä on joutunut poppamiesten sieppaamiksi. Uhrit on kuljetettu salaisiin piilopaikkoihin ja pakotettu juomaan huumaavia rohtoja.

Poppamies auttaa brittejä elokuvanteossa

Botswanalainen poppamies on palkattu auttamaan brittejä, jotka tekevät elokuvaa skotlantilaisen Alexander McCall Smithin kirjasta Naisten etsivätoimisto nro 1, kertoo uutistoimisto AFP.