Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

MOT:n ohjelmien käsikirjoituksiin liitettävä logokuva.

Hometalon kelvoton kuntotarkastus: käsikirjoitus

Käsikirjoitus MOT:n Hometalo-jaksosta

Kodinhoitohuonetta remontoidaan.

Kuntotarkastus ei pelastanut homepommilta

Tarkastaja ei kirjannut ainuttakaan ”riskirakennetta.”

Kesä tuo ruuhkan asuntojen kuntotarkastukseen

Asuntokauppaa Pohjois-Karjalassa hierova joutuu odottamaan kiinteistön kuntotarkastusta tällä hetkellä parinkin viikon verran. Ruuhka johtuu osittain kesälomista, mutta myös siitä, että kartoituksia tekevät ovat kiinni toisaalla.

Kuntotarkastaja kuvaa tutkittavan talon seinärakennetta.

Kuntotarkastaja perää kollegoiltaan ammattiylpeyttä

Asuntojen kuntotarkastukset ovat tulleet yhä kiinteämmäksi ja kiistellymmäksi osaksi talokauppaa. Lapinlahden hometalojuttu nosti keskusteluun tarkastajien vastuun antamastaan kuntoarviosta.

Tarkastajat purkavat mahdollisen hometalon parkettia auki

Välittäjät ja kuntotarkastajat esiin hometalokaupoissa

Kiinteistönvälittäjien ja asuntojen kuntotarkastajien rooli hometalokaupoissa on saamassa lisää huomiota. Äskettäin oikeus tuomitsi myyjän lisäksi ensimmäistä kertaa myös talokaupan välittäjän ja kuntotarkastajan korvauksiin. Asumisterveysliitossa arvioidaan, että päätös vauhdittaa kuntotarkastusten irrottamista asunnonvälityksestä, mikäli päätös kestää ylemmissä oikeusasteissa.

Vuokralainen ei ole heittopussi

Laki suojelee sekä vuokraajaa, että vuokralaista. Vuokranantajan toimesta tehty irtisanominen turvaa vuokralaiselle kodin ainakin kolmeksi kuukaudeksi. Vuokrarästit voivat puolestaan johtaa sopimuksen purkuun.

Asuntojen kuntotarkastuksissa eroja

Asuntojen kuntotarkastusraporttien sisältö ja laajuus vaihtelee, kertoo tuore tutkimus.

New Orleans avautuu paluumuuttajille

Suurin osa New Orleansista myrskyjä paenneista ihmisistä saa palata koteihinsa jo seuraavan viikon aikana. Pormestari Ray Naginin mukaan vain sekä Katrina- että Rita-myrskyjen runtelema itäinen kaupunginosa on edelleen tulvavesien alla ja pysyy suljettuna.