Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kälviän kesäteatterin näyttelijöitä harjoittelemassa.

Suomalaiset intohimoista kesäteatterikansaa – Näyttelijä Eija Ahvo: portugalilaisilla on fado, meillä kesäteatteri

Kesäteatterit ovat kymmenien tuhansien suomalaisten yhteinen harrastus – tekijöinä ja kävijöinä. Ne ovat niin omaleimaista suomalaisuutta, että näyttelijä, ohjaaja Eija Ahvo miettii pilke silmäkulmassa virallista suojelua – Unescon pitäisi nostaa suomalainen kesäteatteri säilytyslistoilleen. Jos portugalilaisilla on fado, suomalaisilla on kesäteatteri.

Life coach -valmennus

Elämäntaitovalmennus siirtyi yliopistoon – life coachingista halutaan akateemisesti uskottava

Elämäntaitovalmennus on saanut osakseen kritiikkiä ja se on leimattu hölynpölyksi. Nyt kun koulutusta annetaan kesäyliopistoissa, toiveissa on että alan maine paranee.

Compagnie Käfigin teos Boxe Boxe

Companie Käfig tähdittää Kuopion tanssiviikkoa – lavalla nähdään nyrkkeilyhanskoja ja balettitossuja

Ensi kesän Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin pääesiintyjiä ovat portugalilainen Quorum Ballet ja ranskalainen Companie Käfig.

Muusikko Timo Kiiskinen

Juha Vainio -palkinto Timo Kiiskiselle – "Junnun laulu sai ison miehen itkemään"

Laulaja ja lauluntekijä Kiiskisen tuotantoa kiitellään monisävyiseksi. Useiden satojen laulujen tekijä pitää palkintoa suurena kunnianosoituksena. Laulunteko on miehen päätyö, mutta artistin roolia hän ei vähättele.

Timo Kiiskinen.

Juha Vainio -palkinto suuren kaipuun lauluille

51-vuotiaan artistin musiikissa suomalainen sielunmaisema kohtaa angloamerikkalaisen juurimusiikin.

Timo Kiiskinen

Timo Kiiskiselle Juha Vainio -palkinto

Monipuolinen lauluntekijä Timo Kiiskinen on aloittanut muusikon matkansa Heinolasta. Omia albumeita hän on tehnyt yli kolmikymmenvuotisen uransa aikana kymmenkunta ja yltänyt hovisäveltäjäksi ja -sanoittajaksi suomalaisille tähtiartisteille.

Kirsi Poutanen

Fadolaulu vei suomalaismuusikon sydämen

Laulaja Kirsi Poutanen innostui fadomusiikista jo viime vuosituhannen puolella - tänä vuonna hän toteutti unelmansa ja teki levytulkinnan fadon kotimaassa Portugalissa. Levy koostuu alan kuningattaren Amalia Rodriguesin klassikoista.

Fado-laulaja Kirsi Poutanen

Fadon kaiho kuuluu myös suomeksi

Kaihoisa fado kumpuaa portugalilaisten pohjattomasta elämän kaipuusta. Kirsi Poutanen tarttui fadon klassikoihin suomentajan kanssa. Tampere Guitar Festivalilla kuullaan Amália Rodriguesin tuotantoa osittain suomeksi.

Portugalin sävelet lämmittävät Joensuussa

Joensuun Musiikkitalvessa soivat portugalilaiset sävelet. Vamos a Portugal! -kokonaisuudessa kuullaan kaikkiaan kolmetoista konserttia. Kaupunkiin saapuu useita portugalilaisia muusikkoja, joita ei ole aiemmin kuultu Suomessa.

Cesaria Evora  lavalla.

"Paljasjalkadiiva" Cesária Évora lopettaa uransa

Kapverdeläinen laulaja Cesária Évora on lopettanut uransa. 70-vuotias Evora vetäytyy eläkkeelle kesken Ranskan-kiertueensa terveydellisistä syistä, hänen levy-yhtiöstään kerrotaan.

Jyväskylän Kesä oli menestys

Kaupunkifestivaali Jyväskylän Kesä on ylittänyt lipunmyyntitavoitteensa. Eilen päättyneen, kuusipäiväisen festivaalin maksullisiin esityksiin osallistui lähes 12 000 henkilöä, mikä on kaksi tuhatta enemmän kuin viime vuonna.

Kesäelämää Kuopion torilla.

Torityömaa ajaa pois yrittäjiä

Ainakin kaksi kuopiolaista yrittäjää lähtee Kuopiossa torin laidalta torityömaan vuoksi. Työmaa häiritsee välillisesti liiketoimintaa ja laskee myyntiä.

Jyväskylän Kesässä fadoa ja kantaesityksiä

Pohjoismaiden vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty festivaali, Jyväskylän Kesä, on julkaissut ensi kesän ohjelmistonsa. Tulevana suvena nähdään muun muassa portugalilaista fadoa ja tanssin kantaesityksiä.

Ana Moura

Röyhkää, Mouraa ja jazzia

Oulun Musiikkijuhlilla kuullaan vielä Röyhkää jazzahtaen, portugalilaista fadotähti Ana Mouraa sekä ilmaistapahtumassa Jazzia Kaupunnissa.

Oulun Musiikkijuhlat alkavat

Kuukauden kestävä Oulun Musiikkijuhlat -tapahtuma alkaa tänään perjantaina Oulu All Star Big Bandin konsertilla. Juhlat päättää maaliskuun lopulla modernin portugalilaisen fadon taitaja Ana Moura.

Kuopion toriparkin laajennustyömaa.

Toriremontti huolestuttaa yrittäjiä - tiedotusta parannettava

Toriremontti on koetellut yrittäjien hermoja ja liiketoimintaa Kuopion keskustassa. Työmaa aiheuttaa melua ja muuttuneet liikennejärjestelyt vaikuttavat yritysten saavutettavuuteen. Yrittäjien mielestä kaupunki ei ole hoitanut toriremontin tiedotusta tarpeeksi hyvin.

Fado on tunteiden laulua

Jyväskylän Kesässä kuullaan portugalilaista kansanmusiikkia, fadoa. Fadolaulaja Mafalda Arnauth esiintyi eilen ensi kertaa Suomessa ja Jyväskylän Kesässä.

Jyväskylän Kesä avattiin

Perinteikäs kaupunki-festivaali Jyväskylän Kesä käynnistyi tänään puolilta päivin Jyväskylän keskustassa. Sunnuntaihin saakka jatkuvassa tapahtumassa on runsain mitoin musiikkiesityksiä, mutta myös sanatonta teatteria, stand up -komiikkaa sekä tanssia.

Festivaaleille televisiointisopimus Ylen kanssa

Kaustinen Folk Music Festival on solminut laajan televisiointisopimuksen Yleisradion kanssa. Ensi kesän festivaaliohjelmista nähdään tallenteita Ylen kulttuuri- ja dokumenttikanavalla Teemalla ensivuoden vaihteessa.

BBC:n maailmanmusiikkipalkinnot jaettiin

BBC:n Radio 3 jakoi arvostetut maailmanmusiikkipalkintonsa lauantaina. Ehdolla ollut suomalainen hanuristi ja säveltäjä Kimmo Pohjonen ei tullut palkituksi sarjassaan.