Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Joensuu mukana vaatimassa suurimmille kaupungeille tukea koronan vuoksi

Maan suurimmat kaupungit vaativat hallitukselta rahaa, nopeita päätöksiä ja tiiviimpää yhteistyötä kriisin hallinnassa.

Helsingin keskustaan kaavaillaan merenrantahuoneistoja yli tuhannelle asukkaalle – Uusia kerrostalokoteja kolmeen kortteliin Hakaniemessä

Uusi kaavaratkaisu mahdollistaa myös raitiotien Laajasalosta Kalasataman kautta Hakaniemeen ja sieltä keskustaan.

Pasilan tornit kasvavat, Garden Helsinki pienenee ja vielä kerran keskustatunneli – nämä kuusi asiaa kuohuttavat pääkaupungissa ensi keväänä

Helsingin valtuusto kokoontuu tänään viimeistä kertaa tälle syksylle. Moni mielenkiintoinen päätös ei ehtinyt valmistua täksi vuodeksi, vaan siirtyy ensi kevääseen. Tässä kuusi asiaa, jotka jokaisen helsinkiläisen on hyvä tietää.

Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto hyväksyi keskustavision

Keskustavisio linjaa Hämeenlinnan keskustan kehittämistä vuoteen 2035.

Suuret kaupungit laativat yhteiset tavoitteet hallituskaudelle – odottavat valtiolta kumppanuutta

Tampereen pormestari Lauri Lyly korostaa hyvien liikenneyhteyksien ja koulutuksen merkitystä.

Kokoomuksen Jaana Pelkonen esittää kaupunkiministeriä seuraavaan hallitukseen

Helsingin kaupunginvaltuutettu ja kansanedustaja Jaana Pelkonen (kok.) esittää, että Suomen seuraavaan hallitukseen nimitettäisiin kaupunkiministeri.

Kaupunkifoorum juhlii 20-vuotista taivaltaan Logomossa – pääpuhujana OECD:n apulaispääsihteeri Mari Kiviniemi

Turun Kaupunkifoorumiin odotetaan yli 150 osallistujaa. Ensimmäinen Kaupunkifoorum järjestettiin juuri Turussa vuonna 1998.

Kulmuni: EK:lta vihdoin ymmärrystä alueellistamiselle

Kansanedustaja Katri Kulmuni tulkitsee Elinkeinoelämän keskusliiton alkaneen tukea alueellistamista ja aluepolitiikkaa. Kulmuni viittaa EK:n uuteen raporttiin.

Turun kaupunginjohtajan avustajaksi tuttu nimi

Pasi Ahola on Turun kaupunginjohtaja Minna Arveen uusi avustaja.

Ainutlaatuista kaupunginjohtajien illallista isännöivä Jan Vapaavuori: "Kaikki on mahdollista, myös maakuntauudistuksen kaataminen"

Maakuntauudistus on asialistalla Helsingin pormestarin kapinakokoukseksikin kutsutussa tapaamisessa.

Asunnottomat Heidi ja Niclas muuttivat Helsingin kaduilta Mikkelin Ristiinaan – "Olen aina halunnut asua maalla"

Pääkaupunkiseudun tuhansien asunnottomien muutto muualle Suomeen ei asiantuntijan mukaan olisi mahdollista.

Helsinki lyö tasa-arvoisuudessaan Turun ja Tukholman

Lakiuudistuksen myötä Helsinkiinkin voi syntyä gettoja, varoittavat kaupunkipolitiikan asiantuntijat.

Vaasan sairaanhoitopiirin johtaja toivoo nyt sote-ratkaisua – oli se mikä tahansa

Vaasan sairaanhoitopiirin johtaja Göran Honga on ollut mukana sotetyöryhmissä kahden aiemman hallituksen aikana. Hänen mukaansa soterakenne ei ole ainoa näkemyseroja aiheuttava asia.

Asiantuntija: Suomen kaupungit jääneet jälkeen muusta Euroopasta – "Lähiörykelmiä"

Kaupunkipoliitikan asiantuntijan Osmo Soininvaaran mielestä koulutetun eliitin liikkeet ohjaavat aluekehitystä. Teollisten työpaikkojen määrä on vähentynyt, joten kaupunkien tulisi näyttää houkuttelevilta muun muassa luovan luokan ja nuorten silmissä.

Kokoomuslaisetkin kyllästyivät omiensa puuhiin: "Hallitus ei tunne kaupunkipolitiikkaa"

Pääkaupunkiseudun johtavat kuntapoliitikot syyttävät maan hallitusta metsäautoteiden ja tukinkuljetusten suosimisesta Helsingin seudun kustannuksella. Ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen kiistää syytteet.

Hypo: Puoli miljoonaa uutta asuntoa pitää rakentaa tismalleen oikeille paikkakunnille

Hypon mielestä uuden hallituksen pitää suunnata katseensa tästä vuodesta vuoteen 2030 ja luoda näkemyksellistä kaupunkipolitiikkaa.

Pääministeri: Ranskassa sosiaalista ja etnistä apartheidia

Manuel Vallsin mukaan Ranskassa on puututtava vuosia jatkuneeseen jakautumiseen ja jännitykseen, lähiöiden laiminlyöntiin ja sosiaaliseen kurjuuteen.

Tutkija arvostelee poliitikkoja: "Koko Suomea ei voida pitää asuttuna"

Kaupunki- ja aluetutkija Timo Aro sanoo, että poliitikot puolueesta riippumatta elävät epärealistisessa maailmassa. Aron mukaan koko maata ei voida pitää asuttuna, ja keskittyminen suurempiin kaupunkeihin on hyväksi talouskasvun ja Suomen tulevaisuuden kannalta.

Mustasaaressa iloitaan pakkoliitospykälän poistumisesta

Vaasan naapurikunta Mustasaaressa iloitaan siitä, että hallitus luopuu kaupunkiseutujen pakkoliitospykälästä. Raskas taakka on poistunut, toteaa Mustasaaren kunnanjohtaja Rurik Ahlberg. Vaasassakaan ei pidetä pahana sitä, että ratkaisut ovat nyt omissa käsissä.

Jyväskylästä tuli kyberturvallisuuden veturi

Jyväskylä on valittu mukaan valtion Innovatiiviset kaupungit -ohjelmaan. Ensi vuonna käynnistyvän ohjelman tavoitteena on lisätä työpaikkoja ja luoda uutta yritystoimintaa kaupunkien ja valtion yhteistyöllä.

Selvitysmies ryhtyy töihin Seinäjoen seudulla

Yhteiskuntamaantieteilijä Janne Antikainen on valittu Seinäjoen, Kurikan ja Jalasjärven kuntarakenneselvityksen tekijäksi. Antikainen aloittaa selvitystyönsä tammikuussa 2013 ja valmista pitäisi olla saman vuoden lopulla.

Pienemmät suurimpien rinnalle

Kajaani, Kokkola ja Mikkeli haluavat samalle viivalle Suomen metropolien kanssa. Kaupungit pyrkivät mukaan valtion kaupunkisopimuksiin, jotka takaisivat niille kehityksessä saman aseman suurten kaupunkien kanssa.

Turku tukee hallituksen kuntauudistusta

Turun kaupunki tukee omalta osaltaan hallituksen kuntauudistuksen toteuttamista. Se on valmis toimimaan aktiivisesti ja rakentavasti valtion, seudun kuntien ja muiden yhteistyötahojen kanssa.

Ari Korhoselle haetaan seuraajaa

Turussa alkaa vs. apulaiskaupunginjohtajan seuraajan etsintä. Osaamis- ja elinkeinotointa johtavan vs. apulaiskaupunginjohtaja Ari Korhosen irtisanoutuminen on tänään kaupunginhallituksen käsittelyssä. Hänet on valittu ensi vuoden alusta Raision kaupunginjohtajaksi.

Suuret kaupungit vaativat valtionosuusjärjestelmän täysremonttia

Espoossa kokoontunut kuuden suurimman kaupungin ylin luottamushenkilöjohto vaatii valtionosuusjärjestelmän uudistamista. Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Oulu ja Turku vaativat lisää kannustavuutta varsinkin terveydenhoidon ja joukkoliikenteen valtionosuuksiin.

Randell nimesi konsernijohtoryhmän

Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell on nimennyt konsernijohtoryhmän, jonka tehtävänä on valmistella merkittävimpiä koko kaupunkikonsernia koskevia asioita kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston päätettäväksi.

Maakuntakeskuksen pullistelu saa monet syrjäkylät huolestumaan

Seinäjoki maakuntakeskuksena kasvaa ripeästi. Reunuskunnissa ja sivukylillä tätä ei katsota ihan hyvillä mielin. Keskittäminen vaikuttaa palvelujen saatavuuteen ja väen muuttointoon.

Virkkunen: Ministeriöstä ei tulossa ohjeita maahanmuuttajaoppilaista

Opetusministeriöstä ei ole tulossa yhteisiä ohjeita kunnille siitä, kuinka monta prosenttia maahanmuuttajaoppilaita tulisi kouluissa olla.

"Turun seutu tarvitsee yhteisen näkemyksen"

Turun kaupunginhallituksen puheejohtaja Aleksi Randell peräänkuuluttaa Turun kaupunkiseudun yhteistä tahtotilaa Turun seudun kilpailukyvyn vahvistamiseksi.

Kaupunkien tulevaisuus puhuttaa

Kaupunkien tulevaisuutta pohditaan Joensuussa. Kansalliseen Kaupunkifoorumiin osallistuu satakunta kaupunkipolitiikan vaikuttajaa ja asiantuntijaa ympäri Suomen.

Helsingin koulut eriytyvät voimakkaasti

Maahanmuuttajataustaiset lapset eriytyvät entistä enemmän tiettyihin kouluihin Helsingissä. Tutkija Anna-Leena Riitaojan mukaan syynä on paitsi asuinalueiden jakautuminen maahanmuuttajien ja pääväestön kesken, myös vanhempien tekemät valinnat.

Turun johto mielii talkoovapaille

Turun konsernijohtoryhmä haluaa osallistua talkoovapaiden käyttöön kaupungin säästötavoitteen saavuttamiseksi. Kyse olisi 10 työpäivästä ja ne pidettäisiin kesä-heinäkuussa.

Keski-Pohjanmaalle miljoonia EU:n rahastoista

Keski-Pohjanmaa saa tänä vuonna EU:n rakennerahastoista lähes kolme miljoona euroa alueellisen kilpailykyvyn ja työllisyyden parantamiseen.

Kokoomus haluaa riisua ulkopoliittisen vallan presidentiltä

Kokoomus haluaa siirtää ulkopolitiikan johtamisvallan presidentiltä hallitukselle ja pääministerille. Kokoomuksen puoluekokous on hyväksynyt perustuslain uudistamista koskevan kannanoton, jonka mukaan hallituksella on oltava yksiselitteinen ulkopolitiikan johtamisvalta.

Kiinalaisista pian puolet kaupunkilaisia

Kiinan viranomaiset arvioivat, että puolet maan 1,3 miljardista asukkaasta asuu kaupungeissa vuoteen 2010 mennessä.

OECD suosisi alueiden yhtenäistämistä

Suomen aluepolitiikka kaipaa enemmän koordinaatiota ja yhtenäistämistä, arvioidaan taloudellisen yhteistyö- ja kehittämisjärjestön OECD:n raportissa.