Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pohjois-Karjalan rahasto jakoi 900 000 euroa

Tieteelle ja taiteelle myönnetyistä rahoista merkittävä osa oli työskentelyapurahoja.

Lukija vaatii, että kotimaisen dekkarin tapahtumapaikat ovat totta – lennokas juoni ei korvaa kirjailijan raakaa jalkatyötä

Lääkintävahtimestari ja kirjailija Mika Kähkönen tietää, miten ruumis kuljetetaan säilöön ja osaa kuvata sen kirjoissaan.

Kirjavinkkaustoiminta palkittiin Vuoden kynällä

Kirjailijayhdistys Ukri myöntää palkinnon vuosittain kirjallisesti ansioituneelle tai kirjallisuutta edistäneelle taholle.

Kirjailija Tuomas Lius liikuttui Vuoden kynä -palkinnosta: Tuntuu jumalalliselta johdatukselta

Kirjailijayhdistys Ukri jakoi tunnustuspalkintonsa maakunnan kirjailijamatineassa Joensuussa torstai-iltana.

Jännityskirjailija hyödyntää somea dekkarin tekemisessä – yksinäisyyden tunne ja epävarmuus hälvenee

Nykykirjailija voi löytää valon kirjailijan kammioon sosiaalisen median kautta. Liperiläinen jännityskirjailija Tuomas Lius avasi tuoreimman Magnum Opus -romaaninsa syntyvaiheita alusta lähtien Facebookissa. Kirjan lukijoita varten hän julkaisi somessa myös muun muassa soittolistan avaamaan jännärinsä tunnelmia myös musiikin kautta.

Dekkarikurssi käynnistyy Joensuussa – vaatiiko kirjoittaminen rikollista mieltä?

Joensuun seudun kansalaisopistossa ollaan kevätkausi 'Jännän äärellä'. Sen nimisellä dekkarikirjoittamisen kurssilla perehdytään tarinankerronnan lainalaisuuksiin, hiotaan ideoita ja etsitään ahaa-elämyksiä. Opettajana kurssilla toimii itsekin jännitysteoksia kirjoittava Tuomas Lius.

Kolumni: Perustuu tositapahtumiin

Liperiläinen kirjailija Tuomas Lius tarkastelee yhteyttä jännitysviihteen ja huolestuttavan maailmantilanteen välillä.

Kolumni: Kun brändi kirjan kirjoitti

Liperiläinen kirjailija Tuomas Lius pohtii kirjailijan imagon merkitystä lukijoiden huomiosta kilpailevilla kirjamarkkinoilla.

Esikoiskirjailija Kimmo Puustinen ei miellä vieläkään itseään kirjailijaksi

Joensuulaisen Kimmo Puustisen esikoisjännärissä seikkaillaan pohjoiskarjalaisissa maisemissa. Idea tarinasta eteni ensin novelliksi, mutta kun novellin raamit eivät oikein riittäneet, sai tarina kasvaa romaaniksi saakka. Päähenkilön kuljettama pimeä taksi saa kesäyössä kyytiinsä erikoisia asiakkaita.

Kolumni: Lukeminen kannattaa yhä

"Kun siis katson ympärilleni ja näen kuinka lastenkirjallisuus katoaa näkö- ja kuulopiiristämme ja kuinka säästöt hävittävät maamme kirjastoja pelottavalla tahdilla, tiedän, että haluan taistella lasten lukuharrastuksen ja -taidon puolesta." Liperiläinen jännityskirjailija Tuomas Lius pohtii lasten lukuharrastusta.

Kolumni: Älä ota kesäkirjailijaa

"Mikäli aiot ottaa itsellesi kirjailijan, joko elämänkumppaniksi tai ystäväksi, muista, että hän tulee sinusta hyvin pian hyvin riippuvaiseksi." Liperiläinen jännityskirjailija Tuomas Lius paljastaa millaista elämä kirjailijan kanssa on.

Kolumni: Kankkunen tietää kuolemaa

"Meiltä löytyy monta vakavan proosan mestaria, mutta vain yksi maailmanluokan seikkailujen, historiallisten jännityskertomusten ja huikeiden tieteisnäkymien maestro, ja se on Aarne ”Outsider” Haapakoski", hehkuttaa kolumnissaan Tuomas Lius - itsekin kirjailija.

Kolumni: Tarinankertojat

Jännityskirjailija Tuomas Lius tarinoi kirjoitustyönsä ääreltä ja raottaa ovea luovan työn mielenmaisemaan.

Keskikesän juhlassa on kauneutensa ja kamaluutensa

Suomalaisen suven suurin juhla, juhannus, on taas käsillä. Ajatuksissamme se on kaunis, lämmin ja aurinkoinen. Todellisuudessa siihen voi liittyä myös ikävämpiä puolia, mutta ne me unohdamme jälleen ensi kesään mennessä. Joensuulaiset kirjailijat Simo Hämäläinen ja Tuomas Lius antautuvat yöttömän yön juhlinnalle - kaikesta huolimatta tai juuri sen takia.

Tuomas Liuksen pakina: 1980

Liperiläinen kirjailija Tuomas Lius muistelee ja pohtii 1980-lukua pakinassaan.

Rikosromaani 'Keisari': kovan luokan rikollisten taistelu Kolin maisemissa

Kirjailija Tuomas Lius ja hopeaseppä Kimmo Puustinen kirjoittivat yhteistyönä rikosromaanin. Joensuulaisen parivaljakon 'Keisari' julkaistiin 14. syyskuuta. Romaanissa Pohjois-Karjala toimii näyttämönä huippurikollisten välienselvittelylle.

Tuomas Lius löysi Pölösestä sielunveljen

Liperiläinen jännityskirjailija Tuomas Lius tekee parhaillaan yhteistyötä elokuvaohjaaja Markku Pölösen kanssa. Yhteistyö on osoittautunut alkumetreiltä lähtien innostavaksi ja suorastaan säkenöiväksi.

Pölösen Sammon Suojelijat -elokuvalle tukea

Elokuvaohjaaja Markku Pölönen on saanut rahoitusta uuden elokuvan käsikirjoitusta varten. Elokuvasäätiö on myöntänyt Pölösen ja liperiläisen kirjailijan Tuomas Liuksen yhteistyössä tekemälle Sammon Suojelijat -elokuvan käsikirjoitukselle 4000 euroa tukea.

Liuksen Pippuris-sarja sai kolmannen osan

Liperiläinen jännityskirjailija Tuomas Lius on julkaissut kolmannen romaaninsa. Härkäjuoksu on ns. Pippuris-trilogian kolmas ja samalla viimeinen osa. Tähänkö yksityisetsivä Pippurisen seikkailut todella loppuvat?

Tuomas Lius vie sankariaan jälleen uusiin seikkailuihin

Joensuulainen kirjailija Tuomas Lius on kahdella dekkarillaan kiilannut luetuimpien suomalaisten kirjailijoiden joukkoon. Parhaillaan työn alla on seuraava romaani, joka julkaistaan vielä kuluvan vuoden aikana.

Valtion kirjallisuusavustus varmistaa tapahtumat

Perinteiset kirjallisuustapahtumat saavat jatkoa maakunnassa. Valtion kirjallisuustoimikunta on myöntänyt avustuksen tapahtumajärjestelyihin Pohjois-Karjalan kirjailijayhdistys Ukrille, kesäyliopistolle ja koulutuskuntayhtymälle.