Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Rishi Sunak seuraa sairaalassa elvytyksen harjoittelua nukella.

Briteille rakas julkinen terveydenhuoltojärjestelmä NHS täytti 75 vuotta – ja on henkitoreissaan

Pääministeri Rishi Sunak ei halua nostaa hoitajien palkkoja, mutta haluaa hyödyntää tekoälyä.

Antero Alku, raideliikenneasiantuntija, Suomen Lähijunat Oy.

Katso aamun pääuutiset

Aamukooste: Junaliikenteeseen kilpailua? | Sähköpyöräkauppa kiihtyy | Brexit-talvea ei haluta enää

Ihmisjoukko tanssii kadulla.

Presidentti Joe Bidenin vierailua odotetaan Pohjois-Irlannissa – videolla seinämaalauksia vihanpidon historiasta

Maanantaina tuli kuluneeksi 25 vuotta siitä, kun solmittiin pitkänperjantain sopimus, joka päätti Pohjois-Irlannin kolme vuosikymmentä kestäneen konfliktin.

Britannian pääministeri ja EU-komission puheenjohtaja keskustelevat tiedotustilaisuudessa Windsorissa.

Britannian konservatiivipuolueessa tuulee – omat kollegat vastustavat pääministerin Rishi Sunakin brexit-sopimusta

Britannian parlamentti äänestää tänään uudesta brexit-sopimuksesta, joka muuttaisi Pohjois-Irlannin asemaa. Entiset pääministerit Liz Truss ja Boris Johnson ovat ilmoittaneet äänestävänsä sopimusta vastaan.

Ursula von der Leyen istuu toisessa tuolissa, toisessa istuu Britannian pääministeri Rishi Sunak.

EU ja Britannia sopuun: Pohjois-Irlannin uusi kauppasopimus purkaa tullirajan Irlanninmerellä

Britannia ja Euroopan unioni ovat sopineet muutoksista niin kutusttuun Pohjois-Irlannin protokollaan. Pohjois-Irlannin Demokraattinen unionistipuolue ei ole kommentoinut uutta sopimusta.

Ursula von der Leyen istuu toisessa tuolissa, toisessa istuu Britannian pääministeri Rishi Sunak.

Brexitin pykälät jälleen pöydällä – näin EU-eron Pohjois-Irlannissa synnyttämät sitkeät kiistat ehkä ratkaistaan

Britannian ja EU:n edustajat tapaavat ”viimeisiksi” kutsutuissa neuvotteluissa lähellä Lontoota. Pohjois-Irlannin protokolla kismittää etenkin Pohjois-Irlannin unionisteja.

Kuvassa kolumnisti Kari Enqvist, Helsinki, 23.10.2018

Kari Enqvistin kolumni: Suomen EU-ero on harhainen haaveuni ja johtaisi toteutuessaan kansalliseen katastrofiin

Britannian brexit-tilinpäätös on karmeaa luettavaa. Saman tapahtuminen Suomessa olisi kansallinen konkurssi. Silti flirttailu Suomen EU-erolla kelpaa meillä edelleen vaaliväittelyn teemaksi asti.

Rishi Sunak vakavailmeisenä.

Brittipääministeri taas pulassa: talousongelmat riivaavat, omatkin haukkuvat ja Boris Johnson vaanii

Rishi Sunak on ollut pääministerinä nyt yli sata päivää ja kuherruskuukausi on ohi. Jos sellaista koskaan olikaan.

Ensihoitaja tutkii kadulla istuvaa miestä. Vierellä kaksi poliisia. Taustalla ambulanssi.

Britannian terveydenhuolto kriisissä: lääkäreitä ja hoitajia häipynyt, Uber vie hoitoon nopeammin kuin ambulanssi

Terveydenhuoltojärjestelmä on yli 70-vuotisen historiansa vakavimmissa vaikeuksissa. Työtaakka uuvuttaa työntekijöitä, ja samaan aikaan moni eurooppalainen lääkäri tuntee, ettei ole enää tervetullut.

kaksi mielenosoittajaa pitää kylttejä joissa toivotaan skotlannin itsenäistymistä

Skotlannin pääministeri jatkaa uhmakkaasti itsenäisyyden tavoittelua – “Suurta uhkapeliä”, sanoo tutkija

Yhdistyneeseen kuningaskuntaan kuuluminen ei ole vapaaehtoista, päätteli Skotlannin pääministeri sen jälkeen kun korkein oikeus torjui kansanäänestyksen itsenäisyydestä.

Rishi Sunak saapui pitämään ensimmäistä puhettaan Downing Streetillä Lontoossa.

Politiikan tutkija: Talouspäätökset ratkaisevat Britannian uuden rikkaan pääministerin kohtalon

Kansalaiset tulevat arvioimaan pääministeri Rishi Sunakin talouspolitiikkaa myös siinä valossa, että hän on itse hyvin vauras, Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Juha Jokela arvioi Ylen Politiikkaradiossa.

Liz Truss

Analyysi: Britannian hallituksen poliittinen uhkapeli kostautui – jopa rikkaat vastustivat veroalea, joka romahdutti punnan

Kun Britannia erosi EU:sta lähes kolme vuotta sitten, sen epäiltiin alkavan kilpailla veroilla. Nyt uusi brittihallitus yrittää viedä veroalet rytinällä läpi aivan kuten Brysselissä pelättiin, taloustoimittaja Anna Karismo kirjoittaa.

Television väittelyohjelman lavasteissa kuvan etualalla tummiin pukeutunut Britannian pääministeriehdokas Rishi Sunak ja taustalla ulkoministeri Liz Truss sinisessä asussa.

Britanniassa konservatiivit äänestävät viimeistä päivää – puoluejohtajan ja pääministerin nimi julkistetaan maanantaina

Kyselyiden perusteella näyttää siltä, että Boris Johnsonin seuraajaksi nimetään ulkoministeri Liz Truss.

tutkija Senni Määttä katsoo kameraan.

Nuoret osaajat pohtivat muuttoa pois Pohjois-Irlannista, jossa eläminen kallistuu ja vanhat kiistat nousivat pintaan brexitin jälkeen

Belfast on houkutellut opiskelijoita ja koulutettuja ammattilaisia kautta maailman. Nyt tutkimusrahoituksen epävarmuus on saanut myös suomalaisen Senni Määtän harkitsemaan lähtöä.

Nainen kadulla.

Saako Boris Johnsonin seuraaja ratkaistua Pohjois-Irlannin kauppapoliittisen aseman? Belfastissa ani harva uskoo Brysselin ja Lontoon pääsevän sopuun

Britanniaan kuuluvan Pohjois-Irlannin asema oli brexitin visaisimpia kysymyksiä. Belfastissa ounastellaan, ettei Pohjois-Irlannin tulevaisuus ole Britannian seuraavan pääministerin suurimpia huolenaiheita.

Maiju McEvoy pitää sylissään tytärtään Elisaa, jota ympäröivät monet erityislapsen tarvitsemat apulaitteet.

Britanniaa koettelee raju elinkustannuskriisi – “En tiedä kuinka selviämme”, sanoo suomalaisbrittiläisen omaishoitajaperheen äiti

Inflaation taso Britanniassa on kehittyneiden teollisuusmaiden G7-ryhmän korkein, eikä hintojen nousu osoita laantumisen merkkejä. Etenkin maan köyhimpiä koettelevan tilanteen osasyy on EU-ero Brexit.

Boris Johnson går in i 10 Downing Street.

Niinistö CNN:lle: "Olen hieman hämmentynyt" – näin Boris Johnsonin eroa kommentoidaan maailmalla

Britannian pääministeri Boris Johnson ilmoitti eroavansa tehtävästään torstaina. Johnsonin pääministerikausi sai Venäjältä risuja ja Ukrainalta ruusuja.

Britannian pääministeriä Boris Johnsonia arvosteleva juliste

Boris Johnson on kestänyt kaikki kolhut, mutta nyt luottamus on niukilla – viisi tekijää, jotka määrittävät brittipääministerin tulevaisuutta

Britannian pääministeri Boris Johnsonin asema ei ole välittömästi uhattuna. Lukuisat kohut heikentävät kuitenkin hänenkonservatiivipuolueen toimintakykyä ja uskottavuutta.

Rekka sataman portin edessä.

Britannia julkaisi lakiesityksen, jolla se yrittää päästä eroon osista Pohjois-Irlannin brexitiä – muutos siirtäisi EU:n valvontaa briteille

Muutosaikeet kiristävät Britannian ja EU:n välisiä jännitteitä, vaikka pääministeri Boris Johnson onkin nimittänyt lakiesitystä pieneksi yksinkertaistamiseksi.

Kampanjakyltti tien laidalla

Britannia aikoo muuttaa yksipuolisesti Pohjois-Irlannin brexit-sopimusta – mahdollinen irtiotto tyrmistyttää Irlantia ja muita EU-maita

Brexit-sopimuksen muuttaminen kiristäisi sekä Pohjois-Irlannin sisäistä tilannetta että Britannian naapurisuhteita Irlantiin. Myöskään muut EU-maat eivät katso pääministeri Boris Johnsonin sooloilua hyvällä.

Britannian pääministeri Boris Johnson

Suomeen saapuu värikäs mahtivieras Nato-päätöksen alla – pääministeri Boris Johnson muistetaan brexitistä ja näistä kohuista

Pääministeri Boris Johnsonin Britannia on tukenut Ukrainaa enemmän kuin yksikään toinen eurooppalainen valtio. Helsingissä asialistalle nousee myös kysymys Suomen Nato-jäsenyydestä.

Ulkolinjan logolla varustettu kuvituskuva. Kuvakollaasissa on kolme ihmistä ja laatikollinen ruokalahjoituksia. Taustalla on kuva venesatamasta.

Brittien elintasoerot kärjistyvät -"Ruokapankkeja on enemmän kuin McDonaldseja"

Elinkustannuskriisi koettelee etenkin taantuvia alueita.

Poliitikot hymyilevät rivissä, Joerg Meuthenin käsi Laura Huhtasaaren olkapäiden ympärillä.

Perussuomalaiset tekee pesäeroa Putinia tukeneisiin veljespuolueisiinsa Euroopassa – Riikka Purra: "Hyödyllisiä idiootteja"

Putinin kanssa kaveeraaminen oli esimerkiksi Ranskan ja Italian populistipuolueille ylpeyden aihe ennen Ukrainan sotaa. Perussuomalaiset kuuluu EU-parlamentissa niiden kanssa samaan ryhmään, ruotsidemokraatit ei – juuri Venäjä-yhteyksien vuoksi.

Näyttelijä Andrei Alén.

Andrei Alénilla on harvinainen lukihäiriö, joka sotki koulunkäynnin – nyt se on näyttelijästä supervoima: "Heikkoudesta pitää tehdä vahvuus"

Kulttuurivieras, näyttelijä Andrei Alén muutti Lontoosta takaisin Suomeen kaksi vuotta sitten, ja nyt hän suunnittelee elokuvia Aku Louhimiehen kanssa. Näyttelemisen ohella Alén kirjoittaa työkseen, vaikka lopputulos on usein hepreaa.

Kaupankäyntiä kukkatorilla.

Brexit on Britannian taloudelle suurempi päänvaiva kuin koronaepidemia – nyt enemmistö briteistä pitää lähtemistä virheenä

Vuosi brexitin siirtymäkauden päättymisen jälkeen taloushaitoista on tullut selviä ja hyödyt loistavat poissaolollaan. EU-eron kannattajat uskovat näkevänsä hyötyjä tulevaisuudessa.

Katri Saarikivi

Katri Saarikiven kolumni: Järki ja äly eivät ole sama asia

Älykkyys ei suojaa kaikilta ajattelun vinoumilta, kuten vahvistusharhalta. Yksi syy siihen on se, että joukkoon kuuluminen on usein ihmiselle tärkeämpää kuin totuus, kirjoittaa Saarikivi.

Partygate-mielenosoitus Downing Streetillä Lontoossa.

Toimittajalta: Rakastettava veijari vai kurja lurjus? Bileskandaalilla voi olla Boris Johnsonille kohtalokkaat seuraukset

Britannian pääministeriä Boris Johnsonia suojeleva veijari-imago hapantui sulkutoimien aikana järjestettyjen työpaikkajuhlien seurauksena.

Britannian neuvottelija David Frost Brysselissä maanantaina.

Britannian brexit-neuvotteluja johtanut David Frost jättää hallituksen – kritisoi koronarajoituksia ja verojen nousua

Frostin lähtö hallituksesta on paha isku pääministeri Boris Johnsonille, joka on viime aikoina ollut kovan arvostelun kohteena.

Brittitroolarin miehistö irrottaa kaloja verkosta aluksen kannella.

Ranskalaiskalastajat uhkaavat tukkia Kanaalitunnelin protestina kalastuslupakiistaan Britannian kanssa

Ranskalaiskalastajien mukaan Britannia ei noudata EU:n ja Britannian välistä kauppasopimusta, sillä ranskalaiskalastajat eivät ole saaneet lupia kalastaa Britannian aluevesillä.

Selfie Pasi Myöhäsestä. Taustalla London City.

Eurooppa-kirje: Brexit-katumus eli "bregret" nousee Britanniassa – talouden sisäkumi vuotaa ja paikat ovat hukassa

Saat olennaiset jutut Euroopan unionista perjantaisin suoraan sähköpostiisi, kun tilaat Ylen Eurooppa-uutiskirjeen. Tilauslomakkeen löydät jutun lopusta.

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd) Ylen Anna Karismon haasttattelussa Eduskunnan Valtiosalissa 11.11.2021.

Britannia uhkaa vetäytyä brexit-sopimuksesta, kauppasota vaarana – "Tilanne on kärjistymässä", eurooppaministeri Tytti Tuppurainen sanoo

EU:n ja Britannian neuvottelijat tapaavat perjantaina Lontoossa. Britannia haluaa neuvotella Pohjois-Irlantia koskevan sopimuksen uusiksi. EU on tarjonnut kaupan helpotuksia, mutta brittihallitus on hylännyt myönnytysesitykset.

Ilmastokokouksen mainoksia kadulla Glasgowssa.

Skotlanti ajaa itsenäisyyshankettaan Glasgow'n ilmastokokouksen kulisseissa – ilmastopolitiikka mahdollisuus erottautua Britanniasta

Skotlanti voi poseerata maailman johtajille Britanniaa edistyksellisempänä ja EU-myönteisempänä.

Brittitroolarin miehistö irrottaa kaloja verkosta aluksen kannella.

Ranskan ja Britannian kalastuskiista uhkaa yltyä kauppasodaksi – mistä riidassa oikein on kyse? Lue vastaukset viiteen kysymykseen

Ranska uhkaa kieltää brittiläisten kalastusalusten lastin purkamisen satamissaan ja kiristää rajatarkastuksia. Ranska syyttää Britanniaa ranskalaisalusten syrjimisestä kalastuslupien myöntämisessä.

Susanna Turunen

Eurooppa-kirje: EU:n riita Puolan kanssa on vasta alussa, sioista tuli brexitin tuoreimpia uhreja ja ydinvoima voi tehdä paluun

Mitä jokaisen on hyvä tietää EU-asioista? Saat olennaiset jutut Euroopan unionista perjantaisin suoraan sähköpostiisi, kun tilaat Eurooppa-uutiskirjeen. Linkki tilauslomakkeeseen löytyy kirjeen lopusta.

Joulupukki liikkeessä.

Vaikka Britanniaa vaivaa kuljettajapula, kuljetusyhtiöt vastustavat EU-kuskien tuloa – "Hallituksen esitys on naurettava, säälittävä"

Britannian hallitus sallisi myös 800 työntekijän tulon teurastamoille, mutta vain vuoden loppuun saakka.

Maroš Šefčovič.

EU:n tarjous Britannialle Pohjois-Irlannin kiistassa: Jopa 80 prosenttia rajatarkastuksista pois

Britannia haluaa neuvotella brexit-sopimuksensa Pohjois-Irlannin osalta kokonaan uusiksi. EU:lle tämä ei käy.

Rekka ohittaa brexit-vastaisen kampanjan tienvarsimainoksen Killeenissä Pohjois-Irlannissa.

Piskuinen mutta rauhaton Pohjois-Irlanti on Britannian ja EU:n välinen avohaava – tässä jutussa selitetään, miksi se on nyt tapetilla

Britannia haluaa rukata jo sovittuja brexit-tullisääntöjä, mikä ärsyttää EU:ta. Mutta kumpikin pelkää, että tilanne voi lietsoa jopa väkivaltaa.

Brexit-ministeri David Frost.

Britannia lisää kierroksia Pohjois-Irlannin brexit-kiistassa – EU: britit ovat katkaisemassa neuvotteluja ennen kuin ne ovat edes alkaneet

EU:n on määrä esitellä omat ehdotuksensa Pohjois-Irlannin kiistan ratkaisemiseksi huomenna.

Pasi Myöhänen

Hei, me kävellään! Brexitin tuoma bensa- ja ruokapula voi tuoda Britanniaan tyytymättömyyden talven

Arkea maailmalta: Perustarpeisiin liittyvien ongelmien jatkuminen voi pian jäytää Boris Johnsonin suosiota, kirjoittaa Ylen Britannian-toimittaja Pasi Myöhänen.

Selfie Pasi Myöhäsestä. Taustalla London City.

Eurooppa-kirje: Brexitillä valtaan ratsastanut brittihallituskin myöntää nyt, että EU-ero vaikeutti bensapulaa – Brexit-peltihevosesta loppui löpö

Saat olennaiset jutut Euroopan unionista perjantaisin suoraan sähköpostiisi, kun tilaat Ylen Eurooppa-uutiskirjeen. Pysy perillä siitä, mikä puhuttaa ja mitä Euroopassa tapahtuu lähiaikoina.

Mies potkii autoa bensa-asemalla Englannissa.

Kalja loppu, bensa loppu, kana loppu: briteillä menevät hermot, kun kaikesta on pulaa – ehkä vielä kuukausia

Britanniassa on päällä monta yhtäaikaista ongelmaa. Ne iskevät yllättäviinkin paikkoihin: oluesta voi loppua hiilidioksidi ja kaupoista joulukalkkuna.

Matkustajia saapuu Heatthrown lentokentälle Lontoossa 2. elokuuta.

Brexit synnytti sekavia maahantulokäytäntöjä – Euroopan unioni pelkää nyt, että EU:n kansalaiset käännytetään lennoilta

Joidenkin Britanniaan saapuvien EU-kansalaisten on jatkossa esitettävät passi päästäkseen maahan, vaikka heillä olisi oleskelulupa.

Maahanmuuttoviraston palvelupiste.

Deadline approaches for 'Brexit permit' applications

The Finnish Immigration Service Migri is concerned that some 1,000+ British citizens living in Finland have not yet applied for right of residence.

Pasi Myöhänen

Pirtelö loppui! Brexit ja korona kurittavat Britannian taloutta – EU-eron haittoja myöntävät nyt myös brexit-mieliset, mutta kiistely jatkuu

Arkea maailmalta: Ruokakauppojen hyllyjä on tyhjinä, ja eräskin pikaruokaketju joutui sulkemaan ravintoloitaan kananlihapulan takia, kirjoittaa Ylen Britannian-toimittaja Pasi Myöhänen.

Pied à Terre-ravintolan 30-vuotisjuhliin luotu artisokkaterriini houkuttelisi asiakkaita - mutta ravintola kärsii työvoimapulasta.

Korona ja brexit syöksivät Britannian työvoimapulaan – epidemia kiihdytti EU-kansalaisten maastamuuttoa

Kokonaismaahanmuutto Britanniaan voi olla miinusmerkkinen ensi kertaa 25 vuoteen – samalla brexit sulki oven monille aloille elintärkeiltä EU-kansalaisilta.

Toimittaja Janne Toivonen

Eurooppa-kirje: Tuli tuhotulva tai polttava helle, näpit irti bensiinin hinnasta – poliitikot pelkäävät keltaliivien kostoa

Saat olennaiset jutut Euroopan unionista perjantaisin suoraan sähköpostiisi, kun tilaat Ylen Eurooppa-uutiskirjeen. Tilauslomakkeen löydät jutun lopusta. Kirje jää nyt runsaan kuukauden lomalle.

Brexit-ministeri David Frost.

Britannia haluaa aloittaa brexit-neuvottelut uudelleen Pohjois-Irlannin osalta – EU kieltäytyy, mutta valmis etsimään "luovia ratkaisuja"

Britannian brexit-ministeri David Frostin mukaan nykyinen EU-sopimus on Pohjois-Irlannin osalta kestämätön. Tyytymättömyyttä herättää erityisesti brittiläisten lihatuotteiden vientiin liittyvät rajoitukset.

Kirjeenvaihtaja Rikhard Husu.

Eurooppa-kirje: Metsäpolitiikassa muhii lihava riita – ovatko EU:n ilmastotavoitteet uhka vai mahdollisuus Suomen metsätaloudelle?

Saat olennaiset jutut Euroopan unionista perjantaisin suoraan sähköpostiisi, kun tilaat Ylen Eurooppa-uutiskirjeen. Linkki löytyy jutun lopusta. Tällä kertaa Brysselistä kirjoittaa Svenska Ylen Eurooppa-kirjeenvaihtaja Rikhard Husu.

Brexit – miksi ihmeessä? Tässä 6 minuutissa erotarinan käännekohdat

Britannian brexit-kansanäänestyksestä on kulunut viisi vuotta – varsin harva britti muuttanut mieltään EU-erosta

Konservatiivipääministeri David Cameron lupasi kansanäänestyksen vuoden 2015 vaalikampanjassa. Seuraavan vuoden kesäkuussa pidetyssä äänestyksessä 52 prosenttia äänesti EU-eron puolesta, 48 prosenttia vastaan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle