Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

tutkija Senni Määttä katsoo kameraan.

Nuoret osaajat pohtivat muuttoa pois Pohjois-Irlannista, jossa eläminen kallistuu ja vanhat kiistat nousivat pintaan brexitin jälkeen

Belfast on houkutellut opiskelijoita ja koulutettuja ammattilaisia kautta maailman. Nyt tutkimusrahoituksen epävarmuus on saanut myös suomalaisen Senni Määtän harkitsemaan lähtöä.

Nainen kadulla.

Saako Boris Johnsonin seuraaja ratkaistua Pohjois-Irlannin kauppapoliittisen aseman? Belfastissa ani harva uskoo Brysselin ja Lontoon pääsevän sopuun

Britanniaan kuuluvan Pohjois-Irlannin asema oli brexitin visaisimpia kysymyksiä. Belfastissa ounastellaan, ettei Pohjois-Irlannin tulevaisuus ole Britannian seuraavan pääministerin suurimpia huolenaiheita.

Maiju McEvoy pitää sylissään tytärtään Elisaa, jota ympäröivät monet erityislapsen tarvitsemat apulaitteet.

Britanniaa koettelee raju elinkustannuskriisi – “En tiedä kuinka selviämme”, sanoo suomalaisbrittiläisen omaishoitajaperheen äiti

Inflaation taso Britanniassa on kehittyneiden teollisuusmaiden G7-ryhmän korkein, eikä hintojen nousu osoita laantumisen merkkejä. Etenkin maan köyhimpiä koettelevan tilanteen osasyy on EU-ero Brexit.

Boris Johnson går in i 10 Downing Street.

Niinistö CNN:lle: "Olen hieman hämmentynyt" – näin Boris Johnsonin eroa kommentoidaan maailmalla

Britannian pääministeri Boris Johnson ilmoitti eroavansa tehtävästään torstaina. Johnsonin pääministerikausi sai Venäjältä risuja ja Ukrainalta ruusuja.

Britannian pääministeriä Boris Johnsonia arvosteleva juliste

Boris Johnson on kestänyt kaikki kolhut, mutta nyt luottamus on niukilla – viisi tekijää, jotka määrittävät brittipääministerin tulevaisuutta

Britannian pääministeri Boris Johnsonin asema ei ole välittömästi uhattuna. Lukuisat kohut heikentävät kuitenkin hänenkonservatiivipuolueen toimintakykyä ja uskottavuutta.

Rekka sataman portin edessä.

Britannia julkaisi lakiesityksen, jolla se yrittää päästä eroon osista Pohjois-Irlannin brexitiä – muutos siirtäisi EU:n valvontaa briteille

Muutosaikeet kiristävät Britannian ja EU:n välisiä jännitteitä, vaikka pääministeri Boris Johnson onkin nimittänyt lakiesitystä pieneksi yksinkertaistamiseksi.

Kampanjakyltti tien laidalla

Britannia aikoo muuttaa yksipuolisesti Pohjois-Irlannin brexit-sopimusta – mahdollinen irtiotto tyrmistyttää Irlantia ja muita EU-maita

Brexit-sopimuksen muuttaminen kiristäisi sekä Pohjois-Irlannin sisäistä tilannetta että Britannian naapurisuhteita Irlantiin. Myöskään muut EU-maat eivät katso pääministeri Boris Johnsonin sooloilua hyvällä.

Britannian pääministeri Boris Johnson

Suomeen saapuu värikäs mahtivieras Nato-päätöksen alla – pääministeri Boris Johnson muistetaan brexitistä ja näistä kohuista

Pääministeri Boris Johnsonin Britannia on tukenut Ukrainaa enemmän kuin yksikään toinen eurooppalainen valtio. Helsingissä asialistalle nousee myös kysymys Suomen Nato-jäsenyydestä.

Ulkolinjan logolla varustettu kuvituskuva. Kuvakollaasissa on kolme ihmistä ja laatikollinen ruokalahjoituksia. Taustalla on kuva venesatamasta.

Brittien elintasoerot kärjistyvät -"Ruokapankkeja on enemmän kuin McDonaldseja"

Elinkustannuskriisi koettelee etenkin taantuvia alueita.

Poliitikot hymyilevät rivissä, Joerg Meuthenin käsi Laura Huhtasaaren olkapäiden ympärillä.

Perussuomalaiset tekee pesäeroa Putinia tukeneisiin veljespuolueisiinsa Euroopassa – Riikka Purra: "Hyödyllisiä idiootteja"

Putinin kanssa kaveeraaminen oli esimerkiksi Ranskan ja Italian populistipuolueille ylpeyden aihe ennen Ukrainan sotaa. Perussuomalaiset kuuluu EU-parlamentissa niiden kanssa samaan ryhmään, ruotsidemokraatit ei – juuri Venäjä-yhteyksien vuoksi.

Näyttelijä Andrei Alén.

Andrei Alénilla on harvinainen lukihäiriö, joka sotki koulunkäynnin – nyt se on näyttelijästä supervoima: "Heikkoudesta pitää tehdä vahvuus"

Kulttuurivieras, näyttelijä Andrei Alén muutti Lontoosta takaisin Suomeen kaksi vuotta sitten, ja nyt hän suunnittelee elokuvia Aku Louhimiehen kanssa. Näyttelemisen ohella Alén kirjoittaa työkseen, vaikka lopputulos on usein hepreaa.

Kaupankäyntiä kukkatorilla.

Brexit on Britannian taloudelle suurempi päänvaiva kuin koronaepidemia – nyt enemmistö briteistä pitää lähtemistä virheenä

Vuosi brexitin siirtymäkauden päättymisen jälkeen taloushaitoista on tullut selviä ja hyödyt loistavat poissaolollaan. EU-eron kannattajat uskovat näkevänsä hyötyjä tulevaisuudessa.

Katri Saarikivi

Katri Saarikiven kolumni: Järki ja äly eivät ole sama asia

Älykkyys ei suojaa kaikilta ajattelun vinoumilta, kuten vahvistusharhalta. Yksi syy siihen on se, että joukkoon kuuluminen on usein ihmiselle tärkeämpää kuin totuus, kirjoittaa Saarikivi.

Partygate-mielenosoitus Downing Streetillä Lontoossa.

Toimittajalta: Rakastettava veijari vai kurja lurjus? Bileskandaalilla voi olla Boris Johnsonille kohtalokkaat seuraukset

Britannian pääministeriä Boris Johnsonia suojeleva veijari-imago hapantui sulkutoimien aikana järjestettyjen työpaikkajuhlien seurauksena.

Britannian neuvottelija David Frost Brysselissä maanantaina.

Britannian brexit-neuvotteluja johtanut David Frost jättää hallituksen – kritisoi koronarajoituksia ja verojen nousua

Frostin lähtö hallituksesta on paha isku pääministeri Boris Johnsonille, joka on viime aikoina ollut kovan arvostelun kohteena.

Brittitroolarin miehistö irrottaa kaloja verkosta aluksen kannella.

Ranskalaiskalastajat uhkaavat tukkia Kanaalitunnelin protestina kalastuslupakiistaan Britannian kanssa

Ranskalaiskalastajien mukaan Britannia ei noudata EU:n ja Britannian välistä kauppasopimusta, sillä ranskalaiskalastajat eivät ole saaneet lupia kalastaa Britannian aluevesillä.

Selfie Pasi Myöhäsestä. Taustalla London City.

Eurooppa-kirje: Brexit-katumus eli "bregret" nousee Britanniassa – talouden sisäkumi vuotaa ja paikat ovat hukassa

Saat olennaiset jutut Euroopan unionista perjantaisin suoraan sähköpostiisi, kun tilaat Ylen Eurooppa-uutiskirjeen. Tilauslomakkeen löydät jutun lopusta.

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd) Ylen Anna Karismon haasttattelussa Eduskunnan Valtiosalissa 11.11.2021.

Britannia uhkaa vetäytyä brexit-sopimuksesta, kauppasota vaarana – "Tilanne on kärjistymässä", eurooppaministeri Tytti Tuppurainen sanoo

EU:n ja Britannian neuvottelijat tapaavat perjantaina Lontoossa. Britannia haluaa neuvotella Pohjois-Irlantia koskevan sopimuksen uusiksi. EU on tarjonnut kaupan helpotuksia, mutta brittihallitus on hylännyt myönnytysesitykset.

Ilmastokokouksen mainoksia kadulla Glasgowssa.

Skotlanti ajaa itsenäisyyshankettaan Glasgow'n ilmastokokouksen kulisseissa – ilmastopolitiikka mahdollisuus erottautua Britanniasta

Skotlanti voi poseerata maailman johtajille Britanniaa edistyksellisempänä ja EU-myönteisempänä.

Brittitroolarin miehistö irrottaa kaloja verkosta aluksen kannella.

Ranskan ja Britannian kalastuskiista uhkaa yltyä kauppasodaksi – mistä riidassa oikein on kyse? Lue vastaukset viiteen kysymykseen

Ranska uhkaa kieltää brittiläisten kalastusalusten lastin purkamisen satamissaan ja kiristää rajatarkastuksia. Ranska syyttää Britanniaa ranskalaisalusten syrjimisestä kalastuslupien myöntämisessä.

Susanna Turunen

Eurooppa-kirje: EU:n riita Puolan kanssa on vasta alussa, sioista tuli brexitin tuoreimpia uhreja ja ydinvoima voi tehdä paluun

Mitä jokaisen on hyvä tietää EU-asioista? Saat olennaiset jutut Euroopan unionista perjantaisin suoraan sähköpostiisi, kun tilaat Eurooppa-uutiskirjeen. Linkki tilauslomakkeeseen löytyy kirjeen lopusta.

Joulupukki liikkeessä.

Vaikka Britanniaa vaivaa kuljettajapula, kuljetusyhtiöt vastustavat EU-kuskien tuloa – "Hallituksen esitys on naurettava, säälittävä"

Britannian hallitus sallisi myös 800 työntekijän tulon teurastamoille, mutta vain vuoden loppuun saakka.

Maroš Šefčovič.

EU:n tarjous Britannialle Pohjois-Irlannin kiistassa: Jopa 80 prosenttia rajatarkastuksista pois

Britannia haluaa neuvotella brexit-sopimuksensa Pohjois-Irlannin osalta kokonaan uusiksi. EU:lle tämä ei käy.

Rekka ohittaa brexit-vastaisen kampanjan tienvarsimainoksen Killeenissä Pohjois-Irlannissa.

Piskuinen mutta rauhaton Pohjois-Irlanti on Britannian ja EU:n välinen avohaava – tässä jutussa selitetään, miksi se on nyt tapetilla

Britannia haluaa rukata jo sovittuja brexit-tullisääntöjä, mikä ärsyttää EU:ta. Mutta kumpikin pelkää, että tilanne voi lietsoa jopa väkivaltaa.

Brexit-ministeri David Frost.

Britannia lisää kierroksia Pohjois-Irlannin brexit-kiistassa – EU: britit ovat katkaisemassa neuvotteluja ennen kuin ne ovat edes alkaneet

EU:n on määrä esitellä omat ehdotuksensa Pohjois-Irlannin kiistan ratkaisemiseksi huomenna.

Pasi Myöhänen

Hei, me kävellään! Brexitin tuoma bensa- ja ruokapula voi tuoda Britanniaan tyytymättömyyden talven

Arkea maailmalta: Perustarpeisiin liittyvien ongelmien jatkuminen voi pian jäytää Boris Johnsonin suosiota, kirjoittaa Ylen Britannian-toimittaja Pasi Myöhänen.

Selfie Pasi Myöhäsestä. Taustalla London City.

Eurooppa-kirje: Brexitillä valtaan ratsastanut brittihallituskin myöntää nyt, että EU-ero vaikeutti bensapulaa – Brexit-peltihevosesta loppui löpö

Saat olennaiset jutut Euroopan unionista perjantaisin suoraan sähköpostiisi, kun tilaat Ylen Eurooppa-uutiskirjeen. Pysy perillä siitä, mikä puhuttaa ja mitä Euroopassa tapahtuu lähiaikoina.

Mies potkii autoa bensa-asemalla Englannissa.

Kalja loppu, bensa loppu, kana loppu: briteillä menevät hermot, kun kaikesta on pulaa – ehkä vielä kuukausia

Britanniassa on päällä monta yhtäaikaista ongelmaa. Ne iskevät yllättäviinkin paikkoihin: oluesta voi loppua hiilidioksidi ja kaupoista joulukalkkuna.

Matkustajia saapuu Heatthrown lentokentälle Lontoossa 2. elokuuta.

Brexit synnytti sekavia maahantulokäytäntöjä – Euroopan unioni pelkää nyt, että EU:n kansalaiset käännytetään lennoilta

Joidenkin Britanniaan saapuvien EU-kansalaisten on jatkossa esitettävät passi päästäkseen maahan, vaikka heillä olisi oleskelulupa.

Maahanmuuttoviraston palvelupiste.

Deadline approaches for 'Brexit permit' applications

The Finnish Immigration Service Migri is concerned that some 1,000+ British citizens living in Finland have not yet applied for right of residence.

Pasi Myöhänen

Pirtelö loppui! Brexit ja korona kurittavat Britannian taloutta – EU-eron haittoja myöntävät nyt myös brexit-mieliset, mutta kiistely jatkuu

Arkea maailmalta: Ruokakauppojen hyllyjä on tyhjinä, ja eräskin pikaruokaketju joutui sulkemaan ravintoloitaan kananlihapulan takia, kirjoittaa Ylen Britannian-toimittaja Pasi Myöhänen.

Pied à Terre-ravintolan 30-vuotisjuhliin luotu artisokkaterriini houkuttelisi asiakkaita - mutta ravintola kärsii työvoimapulasta.

Korona ja brexit syöksivät Britannian työvoimapulaan – epidemia kiihdytti EU-kansalaisten maastamuuttoa

Kokonaismaahanmuutto Britanniaan voi olla miinusmerkkinen ensi kertaa 25 vuoteen – samalla brexit sulki oven monille aloille elintärkeiltä EU-kansalaisilta.

Toimittaja Janne Toivonen

Eurooppa-kirje: Tuli tuhotulva tai polttava helle, näpit irti bensiinin hinnasta – poliitikot pelkäävät keltaliivien kostoa

Saat olennaiset jutut Euroopan unionista perjantaisin suoraan sähköpostiisi, kun tilaat Ylen Eurooppa-uutiskirjeen. Tilauslomakkeen löydät jutun lopusta. Kirje jää nyt runsaan kuukauden lomalle.

Brexit-ministeri David Frost.

Britannia haluaa aloittaa brexit-neuvottelut uudelleen Pohjois-Irlannin osalta – EU kieltäytyy, mutta valmis etsimään "luovia ratkaisuja"

Britannian brexit-ministeri David Frostin mukaan nykyinen EU-sopimus on Pohjois-Irlannin osalta kestämätön. Tyytymättömyyttä herättää erityisesti brittiläisten lihatuotteiden vientiin liittyvät rajoitukset.

Kirjeenvaihtaja Rikhard Husu.

Eurooppa-kirje: Metsäpolitiikassa muhii lihava riita – ovatko EU:n ilmastotavoitteet uhka vai mahdollisuus Suomen metsätaloudelle?

Saat olennaiset jutut Euroopan unionista perjantaisin suoraan sähköpostiisi, kun tilaat Ylen Eurooppa-uutiskirjeen. Linkki löytyy jutun lopusta. Tällä kertaa Brysselistä kirjoittaa Svenska Ylen Eurooppa-kirjeenvaihtaja Rikhard Husu.

Brexit – miksi ihmeessä? Tässä 6 minuutissa erotarinan käännekohdat

Britannian brexit-kansanäänestyksestä on kulunut viisi vuotta – varsin harva britti muuttanut mieltään EU-erosta

Konservatiivipääministeri David Cameron lupasi kansanäänestyksen vuoden 2015 vaalikampanjassa. Seuraavan vuoden kesäkuussa pidetyssä äänestyksessä 52 prosenttia äänesti EU-eron puolesta, 48 prosenttia vastaan.

Lontoo, Iso-Britannia 1.1.2021

Britanniassa asuvilla suomalaisilla enää viikkoja oleskeluluvan hakuaikaa

Huolena on, että etenkin iäkkäitä ja opiskelijoita on voinut jäädä vaille tietoa oleskeluluvan vaatimuksesta.

Selfie Pasi Myöhäsestä. Taustalla London City.

Eurooppa-kirje: Biden ja Johnson hymyilevät G7-kokouksessa uuden yhteistyön kunniaksi, mutta brexit ja "makkarasota" voivat mutkistaa suhdetta

Saat olennaiset jutut Euroopan unionista perjantaisin suoraan sähköpostiisi, kun tilaat Ylen Eurooppa-uutiskirjeen.

Joe Biden tarkastaa kunniakomppanian

Pohjois-Irlannin kriisi vie ison osan huomiosta, kun presidentti Biden ja pääministeri Johnson tapaavat

Boris Johnson ja Joe Biden yrittävät löytää yhteisen sävelen Pohjois-Irlannista ja maiden kauppasuhteista. Taustalla kummittelee muisto edellisen presidentin Donald Trumpin ja Boris Johnsonin hyvistä väleistä.

Liikenneruuhka Alpeilla

Brexitin jälkeen "swixit" – Sveitsi katkaisi kauppaneuvottelut EU:n kanssa, välirikon jälkeen alppimaan kaupankäynti vaikeutuu

Sveitsi marssi keskiviikkona ulos vuosikausia kestäneistä kauppaneuvotteluista EU:n kanssa. Pankkisalaisuus ja EU-maahanmuutto ovat sille kynnyskysymyksiä. EU:n mukaan suhde huononee. Sveitsin tilanteella on yhtäläisyyksiä brexitiin.

Pasi Myöhänen arvioi Skotlannin parlamenttivaalin merkitystä itsenäistymispyrkimyksille

Skotlanti äänestää tänään parlamenttivaaleissa – panoksena itsenäisyys ja paluu Euroopan unioniin

Itsenäistymistä ajavien puolueiden enemmistö Skotlannin parlamentissa näyttää gallupeissa väistämättömältä. Brexitiä vastustaneet skotit mielivät nyt takaisin EU:n jäseniksi, kertoo Ylen Pasi Myöhänen Edinburghista.

Photo of Prime Minister Sanna Marin (in middle) and members of her government featuring All Points North podcast logo.

APN podcast: Finland's Brexit blunders and the art of compromise

APN asks why Brits in Finland are having trouble accessing public services and why budget talks were so difficult.

EU-parlamentin istuntosali. Vain muutamalla harvalla paikalla istuu edustajia.

EU-parlamentti hyväksyi EU:n ja Britannian kauppasopimuksen

Sopimus hyväksyttiiin äänin 660–5. Pohjois-Irlannin kysymys ja kalastusoikeudet aiheuttavat yhä kitkaa unionin ja Britannian suhteisiin.

All Points North 22 April 2021

APN Podcast: Migrant labour helpline calls jump during Covid

A labour helpline for migrants saw calls increase by 20 percent during the pandemic.

Kontteja ja trukki

Britannian ja EU:n kauppa elpyi helmikuussa osittain alkuvuoden isosta notkahduksesta

Brexit-siirtymäajan päätyttyä tammikuussa Britannian vienti EU:hun oli yli 40 prosenttia pienempi kuin vuotta aiemmin.

Toimittaja Janne Toivonen

Eurooppa-kirje: "Professori Ei" haastaa talouden elpymispaketin, ja Bryssel seuraa taistelua kynsiä purren

Saat olennaiset jutut Euroopan unionista perjantaisin suoraan sähköpostiisi, kun tilaat Ylen Eurooppa-uutiskirjeen.

Väkivaltaisuudet jatkuvat Pohjois-Irlannissa

Väkivaltaisuudet jatkuivat Pohjois-Irlannissa – poliisi käytti vesitykkejä Belfastissa

Mellakoitsijat heittivät kiviä, polttopulloja ja ilotulitteita poliisia kohti.

Tuulilasitehdas Finn Lamex Laitilassa.

Lontoon punaisten bussien jättilasit tehdään Laitilassa – brexit sotkee Lontoo–Laitila-kauppaa mutta pahin voi olla ohi, kertovat tuoreet luvut

Brexitistä on kolme kuukautta. Kauppa kärsii jatkuvasti, mutta helmikuun vienti Suomesta Britanniaan kääntyi jo hiukan plussalle.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle