Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Mänttä-Vilppulan Pohjaslahdelle kohoaa talkootyöllä huimien näköalojen terästorni

Talkoorakentaminen on merkinnyt yhteistä tekemistä, mutta sen toivotaan myös lisäävän kiinnostusta vireää kylää kohtaan.

Tuli jää helposti kytemään maastoon - sade ei vielä vienyt metsäpalojen vaaraa

Vaikka metsäpalovaroitus ei olisikaan voimassa, tiettyä valppautta maastossa edelleen kaivataan.

Puhelin käteen ja kylämaisemia ihastelemaan – uudet mobiilireitit opastavat matkalla

Kylämaisema avautuu henkiin eri tavalla, kun maisemaan liittyvän tarinan voi samalla lukea puhelimesta.

Kansanedustajavieras Arto Pirttilahti toivoo sote- ja maakuntauudistukselta malttia

Pirttilahti on tyytyväinen kotikaupunkinsa Mänttä-Vilppulan nykyiseen sosiaali- ja terveydenhuoltoon.

Lapissa useita varoituksia tulvasta

Suomen ympäristöhallinto on varoittanut nousevista vedenpinnoista kolmessa paikassa Lapissa. Varoitukset koskevat toistaiseksi vain Simojoen ja Tornionjoen vesistöjä. Tengeliönjoen Haapakoskessa virtaamat ovat nyt yhtä korkealla kuin keskimäärin kerran 70 vuodessa.

Metsästäjät karhujahtiin Pohjois-Pirkanmaalla

Pirkanmaan yhtä karhunkaatolupaa lähtee hyödyntämään yli 30 metsästysseuruetta. Maakunnan pohjoisosista on tullut useita karhuhavaintoja.

Henkilöauto törmäsi rajusti kuorma-auton perään Ranualla

Kaksi miestä sai murtumia, kun heidän henkilöautonsa törmäsi tien laidalle pysähtyneen kuorma-auton perään Ranualla kolmen aikaan maanantai-iltapäivällä. Törmäys oli niin raju, että auto kiilautui kalkkilastissa olleen kuorma-auton takaosan alle. Lapin pelastuslaitoksen mukaan turvavyöt ja -tyynyt estivät vakavammat henkilövahingot.

Puunkorjuutyöt käynnissä Pohjaslahdella

Metsää kaatui kymmeniä tuhansia kiintokuutiota. Hehtaarimäärää on vaikea arvioida, koska alueella on myös paljon yksittäisiä kaatuneita puita.

Myräkän runtelemat puut voivat aiheuttaa vaaratilanteita

Torstainen myräkkä kaatoi puita siellä, missä ukkosrintama päivän aikana eteni. Metsässä liikkujien sopiikin varovaisia konkeloon kaatuneiden puiden vuoksi muun muassa Pirkanmaalla. Maakunnasta löytyy edelleen myös talouksia ilman sähköä.

Mänttä-Vilppulan kaupunginhallitus myönteisenä vastaanottokeskukselle

Valtuustolle esitetään arvokeskustelua maahanmuuttaja- ja pakolaisasioista. Vastaanottokeskuksen siirron nopea aikataulu on kismittänyt kaupunkilaisia Mänttä-Vilppulassa.

Pohjaslahti liittynee Mäntän vesihuoltoon

Mänttä-Vilppulan Pohjaslahden kyläkaava on nähtävillä vielä pari viikkoa. Yleiskaavassa määritellään muun muassa vakituiseen ja loma-asumiseen käytettävät alueet. Osa lomatonteista voi muuttua ympärivuotisesti asuttaviksi.

Arto Pirttilahti edustamaan maakuntaa Mänttä-Vilppulan näkövinkkelistä

Arto Pirttilahti tavoitettiin Pohjaslahden kylätalolta kannattajiensa keskuudesta vaalivalvojaisista Mänttä-Vilppulasta. Ilta puoli kymmenen aikaan näytti hyvin todennäköiseltä, että Pirttilahti aloittaa työt Arkadianmäellä eduskunnassa. Äänistä oli laskettu tässä vaiheessa vähän yli puolet.

Kangaskosken myllyn tarina jatkuu

Satavuotias mylly Mänttä-Vilppulan Pohjaslahdella kertoo monta tarinaa ja jauhaa edelleen jauhoja. Tosin vanhan koneen jauhoja mylläri ei kehtaa antaa enää muille kun omalle perheelleen. Mylly on nykyään lähinnä museokäytössä, ja vanhan perinteen mukaiset myllyjuhlat järjestetään tänäkin kesänä.

Hyttyssavut loppuivat kaupasta

Pirkanmaan kyläkaupoissa eletään vuoden kiireisintä aikaa. Ruokien ja juomien lisäksi lomalaisten ostoslistalla on hyttyskarkotteita.

Kahvikaisat kääntävät ohikulkijoiden päät

Kaikki linnunpelättimiltä näyttävät hahmot eivät pelästytä lintuja, vaan saattavat jopa houkutella näitä. Myös ihmiset pysähtyvät ihailemaan tätä Hiljaista kansaa. Pohjaslahdella Hiljaisen kansan väki on puettu kahvipaketeista ommeltuihin vaatteisiin. Ne ovat Kahvikaisoja.

Villasta syntyy viilentävä kettu

Pohjaslahdella syntyy suomenvillasta sadunomaisia hahmoja. Eija Pirttilahti suunnittelee ja toteuttaa muun muassa taidokkaita kettukuulereita. Jokainen kettu on oma yksilönsä, jolla on luonne.

Pohjaslahdesta Pirkanmaan vuoden kylä

Pirkan Kylät ry palkitsi Pohjaslahden kylän Mänttä-Vilppulasta tiukan kamppailun jälkeen vuoden kyläksi. Tittelistä kisasi myös viisi pirkanmaalaiskylää.