Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Essi Pöyry / Helsingin yliopiston Kuluttajatutkimuskeskuksen tutkijatohtori / 28.09.2019

Samppanja maistuu vielä, mutta pihistely on alkanut – asiantuntijan mukaan suomalaiset juhlivat nyt pienemmällä budjetilla

Pandemia jätti moniin patoutuneen juhlimisen tarpeen. Juhlat jatkuvat, mutta halvemmilla hinnoilla.

kasvissalaatti jossa falafelpullia

Viisi kiinnostavaa juttua sunnuntai-iltaan: Uusi ruokasuositus, vegaanivaikuttaja söi kalaa ja miksi nuoresta miehestä tuli huumegangsteri

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon parhaita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Onnettomuuspaikka Kiteen ja Tohmajärven rajalla.

Herätys: Kolme kuollut kolarissa Kiteellä, aktiivimalli muuttuu, fintiaanien kohtalo järkytti kirjailijaa, proseccon suosiosta riesa

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Äiti, isä ja lapsi.

"Olen tuntenut silmitöntä vihaa" – kun proseccon suosio räjähti, viiniköynnökset tulivat Bonin perheen takapihalle ja niiden mukana huoli myrkyistä

Lääkärien mukaan Bonin perheen kuopuksen sairastumiseen voi olla monia syitä. Vanhemmat epäilevät, että torjunta-aineilla oli osansa. Juttu on julkaistu maaliskuussa 2019.

Sampanjalasi

Seitsemän asiaa, joita et tiennyt samppanjasta

Ranskalainen löytää aina hyvän syyn juoda samppanjaa. Yhä suurempi osa samppanjasta juodaan kuitenkin Ranskan sijasta Aasiassa, minkä uskotaan nostavan kuuluisan kuplajuoman hintaa.

naiset viinilasillisella

Proseccon myynti ohitti samppanjan – suosio Suomessa yllätti italialaistuottajat

Italialaista prosecco-kuohuviiniä myydään maailmalla jo enemmän kuin samppanjaa. Suomessakin myynti kasvoi viime vuonna kolmanneksen. Proseccon kotiseudulla Koillis-Italiassa suosio lämmittää.

Moët & Chandon -samppanjaa.

Samppanjaväärentäjät kärähtivät Italiassa – Moët & Chandon -pulloissa olikin halpaa proseccoa

Poliisit ovat takavarikoineet satojentuhansien eurojen arvosta kuohuviinipulloja, joissa oli väärät etiketit. Kahdeksan ihmistä on saamassa syytteet.

Viiniviljelmä Itä-Sussexissa.

Brittiviini voi nykyisin päihittää samppanjan

Etelä-Englannissa valmistetut viinit kahmivat nykyisin palkintoja ranskalaisten nenän edestä. Pidempi kasvukausi tekee viineistä vivahteikkaita ja kevyt sääntely tuo kilpailuetua. Ilmaston lämpenemisen myötä Etelä-Englannin sää on nyt samanlainen kuin Ranskan Champagnen alueella kolmisenkymmentä vuotta sitten.

venetsian biennaali 2015.

Näkökulma: Taidebiennaaliähkyssä vain harva pääsee lyömään ällikällä

Venetsian Biennaalissa ensikertalainen saa taideähkyn. Runsaudenpulan keskellä osa osanottajamaista ostaa näkyvyyttä juhlilla ja komeilla palatseilla. Tänään avautuvassa biennaalissa voittajiksi nousevat kuitenkin Instagram-hitit, kirjoittaa Yle Uutisten kulttuuritoimittaja Satu Nurmio.

Kuohujuomaa samppanjalaseissa

Samppanja on juhlien ja kuohujuomien kuningas

Juhlistatko vappua aidolla samppanjalla? Kunnioita jaloa juomaa nauttimalla se oikeasta lasista eikä kertakäyttömotista, asiantuntija neuvoo.

kuohuviini malja vappu kaisaniemi

Tunnetko kuplat suussasi?

Moni hankkii vapuksi kuohuviiniä ja samppanjaa. Viiniasiantuntijan vinkeillä saat juhlajuomista enemmän irti.