Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Nainen seisoo lastenvaunujen kanssa lumisateessa.

Brexit halvaannutti Britannian au pair –järjestelmän

EU-maasta saapuva lastenhoitaja saa työviisumin vasta 20 000 punnan tuloilla.

Saana Laigren kuvaa itseään älypuhelimella.

Voiko vuodessa breikata? Suomalainen Saana Laigren kävi Los Angelesissa elokuvanäyttelemiskoulun ja sai vuoden aikaa tulla elokuvatähdeksi

Korkeakoulututkinnon suorittaminen USA:ssa avasi mahdollisuuden vuoden työharjoitteluviisumiin.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump esittelee allekirjoittamaansa viisumiasetusta.

BBC: Trump allekirjoitti asetuksen ulkomaisen työvoiman viisumeista

Presidentti Donald Trumpin hallinnon tavoitteena on rajoittaa viisumien myöntämisperusteita ulkomaalaisille.

Donald Trump

Trump lunastaa vaalilupauksiaan – ulkomaiselle työvoimalle tulossa työviisumirajoituksia

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump lupasi vaalikampanjansa aikana ajaa politiikkaa, joka suosii amerikkalaisia työntekijöitä.

Joonas Makkonen.

Yhdysvalloissa toimiva suomalaisyritys Reaktor: Trumpin politiikka vaikeuttaa rekrytointeja

Ohjelmistoyritys Reaktorin mukaan poliittiset päätökset vaikuttavat ilmapiiriin. Erityinen huolenaihe on uusin suunnitelma, joka vähentäisi määräaikaisia työviisumeita.

Mårten Mickos

Piilaakson suomalaisvaikuttaja: IT-alalla vastustetaan äänekkäästi Trumpin porttikieltoja, mutta suurin osa vaikenee

Ohjelmistoalan yrittäjä ja hallitusammattilainen Mårten Mickos pitää Trumpin maahantulon kiristyksiä linjanvetona ja populistisena kokeiluna.

Googlen työntekijä pääkonttorin edustalla.

Bloomberg sai käsiinsä Trumpin suunnitelman: amerikkalaisyritysten pitäisi palkata ensisijaisesti amerikkalaisia

Trumpin kaavailema muutos työviisumeihin iskisi lujaa yhdysvaltalaisiin suuryrityksiin.

Melania Trump.

Trumpin vaimo Melania kiistää epäilyt: En rikkonut maahantulosäännöksiä

Slovenialaissyntyinen Melania Trump teki mallintöitä 1990-luvun New Yorkissa, mutta millaisella viisumilla? Epäilyt luvattomasta työskentelystä ovat kiusallisia presidenttiehdokas Donald Trumpille, jonka asialistalla laiton maahanmuutto on korkealla.

Humalajoen perheen kenialainen lastenhoitaja

Anne vaihtoi Kenian hälyn ja helteen Suomen rauhaan ja pakkasiin

Kyyjärveläinen suurperhe on löytänyt ratkaisun lastenhoito-ongelmiinsa Keniasta. Au pair -sivuston kautta löytynyt Anne on ihastunut Suomeen ja suomalaisiin niin, että hän haluaa kouluttautua hoitajaksi ja jäädä Suomeen asumaan.

Seppo Remes.

Karkotettu suomalaisliikemies nousi otsikoihin Venäjällä

Venäjän turvallisuuspoliisin FSB:n karkottama suomalainen liikemies Seppo Remes on keskiviikkona Venäjän liberaalien talouslehtien ykkösuutinen. Valtion mediassa Remestä ei ole mainittu juuri lainkaan.  

Australia tarjoaa turvapaikanhakijoille väliaikaista viisumia

Arvostelijoiden mukaan järjestelmä ei takaa suojelua sen tarpeessa oleville ja luo turvapaikanhakijoista kahden kerroksen väkeä. Kiistelty lakiuudistus meni täpärästi läpi senaatissa.

Siivooja luutuaa lattiaa.

New law will provide foreign seasonal workers social security benefits

Public healthcare and family benefits will be available from the start of 2014 for workers coming from outside the EU and EEA (European Economic Area). In the future, social security benefits will be available for seasonal workers on a work visa such as berry pickers.

Thaimaalaisia marjanpoimijoita Ruokolahdella

Vapaapoimijat puhututtavat Ruotsissa

Eurooppalaisista maista Ruotsiin organisoidusti tulevia niin sanottuja vapaapoimjoita eivät kosketa samat oikeudet kuin työviisumilla maahan saapuneita. Ilman takuupalkkaa työskentelevät vapaapoimijat saattavat asua epäinhimillisistä olosuhteissa, kuten metsissä.

Australialaispoliitikko vaati maahanmuuttajia käyttämään deodoranttia

Australialainen kansanedustaja on aiheuttanut pahennusta puheillaan, joiden mukaan maahanmuuttajat on opetettava käyttämään deodoranttia. Liberaalipuolueen Teresa Gambaron mukaan hänen puheitaan hygienianhoidon kulttuurieroista on paisuteltu aivan liikaa.

"Irene"

Oleskeluluvan odottajat ovat jumissa Suomessa

Lappeenrannassa asuva "Irene" odottaa oleskelulupaa jo toistamiseen. Hän ei tiedä kauan käsittely tällä kertaa vie.

Viisumikeskusten käynnistymisessä ongelmia

Viisumikeskusten käynnistymisessä on ollut ongelmia. Suomen matkatoimistoalan liiton toimitusjohtajan Heli Mäki-Fräntin mukaan ongelmia on ollut muun muassa viisumitoimitusten aikatauluissa, laskun kirjoittamisessa ja ohjeistuksessa. Venäjän matkojen tarjonta uhkaa ongelmien jatkuessa supistua.

moottorikelkkailija

Kuolan safarit hiipumassa

Sallalainen matkailun ohjelmapalveluyritys Kola Extreme Safaris ei tänä talvena järjestä moottorikelkkasafareita Luoteis-Venäjälle Kuolaan. Myös kesän kalastus- ja erämatkat ovat vaakalaudalla.

Sinisellä kortilla EU:n työmarkkinoille

Euroopan unioni sinetöi maanantaina uuden maahanmuutto-ohjelman korkeastikoulutetun työvoiman saamiseksi unionin työmarkkinoille. Niin sanottu sininen kortti on monivuotinen työviisumi, jolla houkutellaan insinöörejä, lääkäreitä, it-alan väkeä ja tutkijoita EU:hun Intiasta, Kiinasta ja muualta korjaamaan erityisalojen työvoimapulaa unionin jäsenmaissa.

Ulkomaalaisia marjanpoimijoita poimimassa mustikoita

Ombudsman Wants Guaranteed Wages for Foreign Berry Pickers

Minority Ombudsman Johanna Suurpää wants foreign berry pickers to be guaranteed enough pay to cover their expenses - regardless of how much they harvest.

Venäjä helpottaa yritysjohtajien työlupien saantia

Venäjä helpottaa työlupien myöntämistä yritysjohtajille ja investoijille. Tänään tiistaina voimaan tulleen asetuksen mukaan Venäjällä toimivan yrityksen ulkomaalainen johtaja tai erityisasiantuntija voi saada työluvan virallisen kiintiön ohi. Lisäksi lupakäytäntöä on tarkoitus helpottaa ja lupien määrää lisätä.

Yhdysvallat valmis liennyttämään viisumipolitiikkaa

Yhdysvallat on luvannut myöntää lyhytaikaisia työviisumeja aiempaa löyhemmin. Maa on kertonut osana maailmankauppajärjestö WTO:n meneillään olevia neuvotteluita, että se aikoo helpottaa ulkomaalaisten ammattilaisten pääsyä maahan.

EU patistaa Venäjää helpottamaan ulkomaalaisten viisuminsaantia

EU kehottaa Venäjää arvioimaan uudelleen ulkomaalaisten viisuminsaantia koskevaa lainsäädäntöään. EU lähetti asiaa koskevan kirjeen Venäjän viranomaisille maanantaina. Asiasta kertoo Financial Times -lehti.

Australialaislehdet soimaavat viranomaisia

Australiassa lehdet ovat arvostelleet voimakkaasti viranomaisia, jotka syyttivät aiheetta intialaissyntyistä lääkäriä sekaantumisesta Britaniassa tehtyihin terrorihyökkäyksiin.

Lakialoite laillistaisi miljoonia siirtolaisia

Yhdysvalloissa Valkoinen talo ja senaatin edustajat ovat päässeet sopuun lakialoitteesta, joka antaisi miljoonille laittomille siirtolaisille mahdollisuuden oleskella maassa laillisesti.

Sumiala siirtyy Yhdysvaltoihin

Jalkapalloilija Antti Sumiala siirtyy Yhdysvaltojen MLS-liigaan Kansas City Wizardsin joukkueeseen. Sumiala vakuutti seuran valmennusjohdon kahden harjoituksen ja yhden ottelun jälkeen.